Takaisin asiaan Rajat ovat rakkautta - vastuussa jälkipolville, eduskuntaehdokas 2019!

Mitä on maailman pahin rasismi?

Mikä on merkittävintä tänä päivänä ilmenevää rasismia maailmassa? Ensinnäkin vähemmistöjen vaino. Kristityt ovat maailman vainotuin vähemmistö. Toiseksi suhtautuminen afrikkalaisiin, maailman köyhimpiin ihmisiin on rasistista avustusmäärärahojen jakamisen ja mediahuomion perusteella. Johtuuko tämä siitä, että afrikkalaisia on liikaa ja toisaalta siitä, että heidän kärsimyksiinsä on alettu aikaa sitten suhtautua luonnonlain kaltaisena asiana, josta ollaan jossain määrin vain muodon vuoksi kiinnostuneita.

Länsimaat ovat unohtaneet Boko Haramin uhrit Nigeriassa. Joillakin mittareilla Boko Haram on aiheuttanut enemmän ihmisten kuolemia, kuin Isis. Lisäksi yli 2,6 miljoonaa ihmistä on joutunut pakenemaan terroristijärjestöä kodeistaan.

U2:n Bono on yrittänyt kääntää maailman huomion maailman köyhimpiin ihmisiin Nigeriassa. YK:sta on sanottu tarvittavan vain 739 miljoonaa dollaria miljoonista Boko Haramin puille paljaille jättämistä ihmisistä huolehtimiseen Nigeriassa, Kamerunissa, Tsadissa ja Nigerissä. Siis miettikää; Suomessa tuhlataan enemmän turvapaikkaralliin vuodessa! Ja tästä huolimatta YK ei saa rahoja kasaan!!

Onko Merkel auttamishaluinen, mutta ymmärtämätön vai kertooko tämä auttamisvarojen kanavoinnissa ilmenevä hirmuinen epäsuhta tosiaan siitä, että EU:n humanitaarinen maahanmuuttopolitiikka on puhtaan ideologista, Euroopan väestörakenteen muuttamiseen tähtäävää politiikkaa?

Maailman mielenkiinto Boko Haramin islamilaiseen vitsaukseen jäi 300:n koulutytön sieppaukseen, eikä näitä ole vieläkään saatu takaisin. 50 onnistui pakenemaan sieppausta seuraavina päivinä. Media ei myöskään vaivautunut kertomaan 50:stä koulupojasta, jotka Boko Haram räjäytti kouluunsa.

Afrikassa ihmisen lisääntyminen tuhoaa luontoa ja lajeja kiihtyvällä nopeudella, mutta se ei oikeuta afrikkalaisten ihmisarvon polkemiseen. Afrikan maiden väestöpolitiikkaan ja eriarvoisuuden vähentämiseen on pyrittävä vaikuttamaan voimakkaasti tiukkoja ehtoja asettamalla ja sulkemalla portit Eurooppaan. Tämä edistää sekä ihmisarvoa, että luonnon- ja muiden lajien suojelua.

http://www.nytimes.com/2016/09/23/world/africa/boko-haram-terrorism-maid...

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Afrikkalaiset pitää saada koulun penkille jotta saadaan heidän päätön lisääntyminen katki. Minulta turha odottaa raha-avustuksia jos en ole 100% varma että raha menee juuri sinne minne se luvattiin mennä.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Näin on; tyttöjen koulutus on tärkeintä Afrikan väestöräjähdyksen hillitsemisessä, köyhyyden vähentämisen ohella. Eriarvoisuuden vähentäminen samaten. Monelle on yllätys, kuinka monilla Afrikan mailla, kuten Nigerialla talouskasvu on nopeaa, mutta köyhät ihmiset eivät juuri tästä pääse hyötymään. Aina paheksutaan, kuinka muiden maiden sisäpolitiikkaan etenkään länsimaiden ei tule sekaantua, mutta koska Afrikan väestönkasvu aiheuttaa jo selkeästi Euroopallekin ongelmia, on Euroopan perusteltua puuttua asiaan määrätietoisesti.

On myös käsittämätöntä, että Suomenkin kehitysyhteistyö on ollut niin tehotonta, että jopa puolet kehitysyhteistyövaroista on valunut hukkaan tutkimusten mukaan. Kertoo siitä, kuinka yhteisistä varoista ei välitetä, kuten omista ja toisaalta siitä, ettei toiminnan tuloksellisuudellakaan ole ollut niin väliä, vaikka hyväntekijät olevinaan olleet asialla. Ilmeisesti kehitysyhteistyöjärjestöissäkin on sinisilmäistä porukkaa pitkälti ja välitetään lähinnä omasta eksoottisesta työpaikasta, eikä köyhistä ihmisistä.

Itsekin olen kriittinen, mihin rahojani käytän. Tyttöjen sukupuolielinten silpominen on sen verran järkyttävä perinne ja vielä uskomattoman laaja-alainen, että olen valinnut Suomen World Visionin hankkeen kautta kummilapsen, joka on yhteisöstä, jossa kitketään tätä perinnettä vaihtoehtoisella aikuistumisriitillä pois. Tulokset ovat olleet vakuuttavia ja ilmeisesti muutenkin yhteisöä on saatu voimaannutettua edistämään omaa hyvinvointiaan.

Järjestöjen kehitysyhteistyö ylipäänsä on todettu tuloksellisemmaksi, kuin valtion harjoittama kehitysyhteistyö ja tämä onkin huomioitu kehitysyhteistyöpolitiikassa jo pitkään. Ehkä rahat haaskaantuvat lähinnä Suomen bilateraalisessa ja multilateraalisessa kehitysyhteistyössä - eivät niinkään järjestöpuolella.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sambiaan toimitettiin Suomesta kehitysapuna ulkokäymälöitä hinnantaan 50000 €=kpl, rahat taisi jäädä toimittajalle ja verotettiinko kehitysapua ?

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Koulun penkkikö takaa ettei lisäyntymistä tapahdu, tämä lisäyntymnen on luonnollista. Näin me, sinä ja muutama muukin olemme saannnet alkumme, miten uskot ettei tätä tapahtuisi.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Koulutuksen lisääntyminen yleisesti on vähentänyt lapsilukua. Ihan siis noin tilastollisesti. Tyttöjen kouluttaminen on tässä ilmeisesti avainasemassa.... valitettavasti tyttöjen koulutusta ei suvaita pahemmin kaikissa maissa (aina ei ole mahdollista mikäli maan hallitus ja/tai kulttuuri on voimakkaasti vastaan.. valitettavasti).

Reijo Jokela

"Näin on; tyttöjen koulutus on tärkeintä Afrikan väestöräjähdyksen hillitsemisessä, köyhyyden vähentämisen ohella".
Valitettavasti tuo ei pidä paikkaansa. Sillä noissa takapajuisissa kulttuureissa on erimielisyydet totuuttu ratkaisemaan väkivallalla, joten jos noiden miespuolisten päähän ei saada istutetuksi myös tuota järkeä, niin tuosta naisten kouluttamisestakaan ei ole hyötyä, koska asioista edelleen päättävät ne jotka ovat vahvimpia ja naistenkin koulutus valuu hukkaan.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Hyvä, että nostit esille myös miesten/poikien koulutuksen tärkeyden! Kyllä; miehiä on myös koulutettava ja valistettava. Ensimmäisenä tosiaan tulee helposti mieleen, että naiset eivät kykene heikompina murtamaan paljolti fyysiseen voimaan perustuvaa kulttuuria, mutta kyllä voivat!

Kun naisille kerrotaan näiden oikeuksista ja perustetaan osana kehitysyhteistyöprojekteja naisten ryhmiä ja kehitetään kylädemokratiaa niin, että edellytyksenä on päätöksenteossa naisten mukanaolo, niin naisten rintamaa ei enää murretakaan. Kun naiset oppivat liittoutumaan, miesten keinot loppuvat.

Sitä paitsi kyläyhteisöissä on aina niitä hyviä miehiä, jotka puolustavat naisia, liittoutuvat tavallaan näiden kanssa. Naiset ovat hyvin sitkeitä siinä vaiheessa, kun nämä saadaan vakuuttuneiksi, että heidän asemansa on huono ja että se on väärin ja jos ovat vieläpä kokeneet itse näin pitkään, mutta ovat olleet epävarmoja tilanteen muuttamisen oikeutuksesta ja omista voimavaroistaan.

Reijo Jokela

Luulisi, että tuolla nimenomaan naisten koulutukseen satsaamisella olisi jo saavutettu jotakin tuloksia, kun siitä on jo vuosikymmeniä jauhettu.
Varmasti löytyy esimerkkejä, siitä kuinka nainen on noussut johtoon jne, mutta löytyy toisenlaisiakin. Vinnea Mandela siinähän on oiva esimerkki siitä kuinka paskan vaihtaminen toiseen paskaan ei auta lainkaan niitä jotka tuolla paskassa rypevät. Jos valtiota halutaan kehittää, niin kyllä tuo koulutuksen tasa-arvo on ensisijaisen tärkeää. Ei sorto ym. asiat miksikään sisällöltään muutu tekijöäitä vaihtamalla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset