Takaisin asiaan Rajat ovat rakkautta - vastuussa jälkipolville, eduskuntaehdokas 2019!

Toimittajat - googlatkaa se äärioikeistolaisuus jo ja lopettakaa valehtelu!

Yle uutisoi itsenäisyyspäivän soihtukulkueesta epärehellisesti. Toimittajat flirttailivat jälleen äärioikeistolaisuus -termin kanssa. Ovatko toimittajat googlanneet, mitä äärioikeistolaisuus tarkoittaa?

Suomalaiset ajattelivat pitkään, että vapaassa maassa, kuten Suomessa tiedonvälityksessä pyrittäisiin rehellisyyteen. Kuitenkin niin Suomessa, kuin koko Euroopassa mediassa heilutellaan innokkaasti "äärioikeistolaisuuden" leimakirvestä.

Ilta-Sanomissa 612-soihtukulkueesta uutisoitiin asiallisesti. Sen sijaan mm. oheisen Ylen uutisen kuvatekstissä soihtukulkue leimataan äärioikeistolaiseksi: "Äärioikeistolaiseen 612-soihtukulkueeseen osallistunut mies." Kyseessä ei ole yksittäistapaus.

http://yle.fi/uutiset/3-9337039

Itse googletin vasta itsenäisyyspäivänä, miten äärioikeistolaisuus määritellään. Sivistyssanakirjassa sanotaan, että kyseessä on "oikeiston jyrkin siipi": http://www.suomisanakirja.fi/%C3%84%C3%A4rioikeisto

Maahanmuuttokriittiset, kansallismieliset tai mitä nyt soihtukulkueeseen tämän henkisiä tavallisia tolkun ihmisiä valtaosin osallistui eivät kuitenkaan ole tyypillisesti oikeistolaista talous- tai muutakaan kovaa politiikkaa kannattavia. Päinvastoin; heikoinosaisista suomalaisista ollaan tyypillisesti hyvin huolissaan. Persutkaan eivät profiloidu oikeistolaisen talouspolitiikan kannattajiksi.

Wikipediassa taas äärioikeiston määritelmä alkaa näin: "Äärioikeisto on nimitys, jota käytetään totalitaarisiin päämääriin pyrkivistä radikaaleista, poliittisista oikeistoliikkeistä." Suomessa ainoastaan kansallissosialistit taitavat kannattaa jonkinlaista totalitarismia. Kaikki muut nykyisenkaltaista eurooppalaista ja suomalaista maahanmuuttopolitiikkaa kritisoivat aktivistiryhmät ovat tyypillisesti totalitarismin vastakohdan, suoran demokratian lisäämisen kannalla.

Ilta-Sanomissa puolestaan pyrittiin antamaan soihtukulkueesta totuudenmukainen kuva ja tuomaan esille, ettei kyseessä ole mikään äärioikeistolainen tapahtuma, vaan siihen osallistui monenkirjavaa porukkaa: "Monet jatkoivat marssista 612-soihtukulkueeseen. Sekin oli rauhallinen, vaikka kulkueeseen osallistui paljon laajempi kirjo mielenosoittajia. Vastarintaliikkeen edustajat muodostivat siitä pienen osan."

Kaikille avoin tapahtuma oli ohjeistettu tunnuksettomaksi, mutta valitettavasti tunnuskaulahuiveja esiintyi sillä pienellä joukolla vastarintaliikeläisiä. Näitä oli kuitenkin uutisointien ja omien havaintojeni mukaan noin puolitoista-pari sataa, kun koko soihtukulkueeseen osallistui n. 3 000 ihmistä. Vastarintaliikeläisistä suuri osa oli tullut ulkomailta ja hyvin nuorilta kapinallisilta näyttivät.

Viime vuonna soihtukulkueeseen osallistui n. 700 ihmistä, joten tapahtuma kasvattaa suosiotaan! Enkä ihmettele, sillä onhan itsenäisyyspäivänä paljon hienompaa ja hauskempaa osallistua itse tapahtumiin, kuin katsoa telkkaria. Tunnelmalliset kuvat soihtukulkueesta ja kynttilämeristä sankarihaudoilla kiehtovat varmasti kaikkia romantikkoja.

Väärän terminologian jatkuva ja osin tahallinen käyttö nakertaa median uskottavuutta ja antaa vaikutelmaa, että toimitaan tavallista kansaa vastaan. Oli aatemaailma mikä hyvänsä, niin totuuden vääristely on meidän kaikkien suomalaisten huijaamista. Olisi varmasti hyväksi antaa suositus toimittajille, että termien kanssa kannattaa olla tarkkana.

Kaikki mukaan seuraavana itsenäisyyspäivänä soihtukulkueeseen! Tehdään siitä uusi juhlapäivän traditio, jossa jokainen edustaa vain itseään - tietenkin! Soihtujen lämmöstä voi jatkaa kupilliselle kuumaa johonkin läheiseen kestikievariin - joko vanhojen tai uusien tuttavuuksien kanssa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (64 kommenttia)

Käyttäjän TimoOrava kuva
Timo Orava

Otetaan huomioon, että eri terminologioiden ymmärtäminen ja niiden oikeellinen käyttö kuuluu olennaisena osana toimittajan työnkuvaan. Tästä voimme siis päätellä, että artikkelin esimerkkitapauksessa on kyse joko tahallisesta mustamaalaamisyrityksestä tai siitä, että Yleisradion toimittelijoiden kupla ovat niin kaukana vihervasemmalla, että sieltä katsoen kaikki muu on ääressä oikealla.
Koska kyseessä on Yleisradio, on kumpikin vaihtoehto (tai molemmat yhdessä) aivan mahdollinen. Kun tuohon soppaan lisätään vielä se Ylen toimittajan harjoittama kulkueeseen osallistuneiden määrän vähätteleminen (=poliisin antaman arvion tyrmääminen liioitteluna), alkaa se mustamaalaamisskenaario tuntumaan oikeammalta.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Hesarin uutisointeja en viitsinyt edes tarkastella alun perin, koska Hesari on pahin oman maansa kansalaisia vastaan työskentelevä viestin. Tiedetään, että esim. turvapaikanhakuaallon alussa viime vuonna lähes puolet suomalaisista ei halunnut turvapaikanhakijoita omaan kuntaansa: http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/mtv-n-...

Turvapaikanhakukriittisyys on siis merkittävää suomalaisilla, mutta Hesari haluaa estää valheellisella terminologian viljelyllään sen, etteivät ihmiset uskalla aktivoitua vastustamaan täysin taloudellisesti ja yhteiskunnallisesti kestämätöntä politiikkaa, joka yhä jatkuu Euroopassa ja onneksi vähäisemmässä määrin Suomessa. Nyt vilkaisin, että Hesari mustamaalasi kaikki suomalaisten kriittiset itsenäisyyspäivän vietot otsikolla "Helsingissä ennätysmäärä äärioikeistolaisia mielenosoituksia".

Tilanne on todella järjetön, kun me tiedetään, että kriittiset kansalaiset puolustavat omia ja etenkin tulevien sukupolvien elämän edellytyksiä, ettei huoltosuhde mene vielä paljon mahdottomammaksi, mitä se on nykyään. Toisaalta jopa Vihreässä Langassa on jo tuotu esille, ettei turvapaikanhakusysteemi ole oikea tapa auttaa: http://www.vihrealanka.fi/uutiset-kotimaa-ulkomaat...

Pekka Iiskonmaki

Miten kansallissosialisteista saadaan äärioikeisto? Sehän on äärivasemmisto.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Yksi sosialisti tuttuni selitti asian niin, että poliittinen kenttä on kuin maapallo, jos mennään riittävästi oikealle, tullaan vasemmalle. Sekä äärioikeisto että äärivasemmisto pyrkivät totalitaristiseen sosialismiin mutta eri painotuksilla. Esimerkiksi äärioikeisto kannattaa perinteisiä perhearvoja, kun taas äärivasemmisto kannattaa homoilua ja feminismiä. Sosialismi näkyy siinä, että molemmissa tapauksissa valtio päättää yksilön puolesta mitkä ovat ne oikeat perhearvot.

Pekka Iiskonmaki

Eli kauas mennään ja yhteen tullaan.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Esimerkiksi äärioikeisto kannattaa perinteisiä perhearvoja, kun taas äärivasemmisto kannattaa homoilua ja feminismiä"

Edes tuo erottelu ei toimi. Tai sitten Stalin oli äärioikeistolainen.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #28

Lenin kumosi Tsaarin homovastaiset lait. Stalinin mielestä lesboilu oli hyväksyttävää, mutta homoilu rikollista. https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_commu...
Neuvostoliiton naissotilaat ovat osoitus Stalinin feminismistä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

...perhearvoja, kun taas äärivasemmisto kannattaa homoilua ja feminismiä.

Äärivasemmistolaiset ovat siis ehtyvä luonnonvara, eivät lisäänny.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Göbbelsin oppeja seuraten, kun riittävänusein toistaa, niin itsekin jo uskoo.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Sivistyssanasto ei ole oikea paikka hakea erityisalueiden termien sisältöjä. Wikissä vastuu on lukijalla.

Käyttäjän FArra kuva
Fredrik Arra

Muutoin ei Gröhnin mielestä ole lukijalla vastuuta kuin Wikipediaa lukiessa? Onko painettu sana jotenkin parempaa tekstiä?

Käyttäjän FArra kuva
Fredrik Arra Vastaus kommenttiin #48

Jos sanot,"Wikissä vastuu on lukijalla", tarkoittaa se normaalikielenkäytössä, että on olemassa jokin media, jossa on lukijalla on vähemmän vastuuta kuin Wikissä. Muuten sanoisit vain yleisemmin, että "Vastuu on lukijalla". Voi olla toki, että ajatuksesi on, että vastuu on lukijalla, eikä vain erityisesti Wikissä vastuu ole lukijalla. Jos tarkoitit viimeksimainittua, sitten sanomiseni voi näyttää olkiukolta, vaikka ei ollut tietoisesti sellaiseksi rakennettu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kaikille avoin tapahtuma oli ohjeistettu tunnuksettomaksi, mutta valitettavasti tunnuskaulahuiveja esiintyi sillä pienellä joukolla vastarintaliikeläisiä. Näitä oli kuitenkin uutisointien ja omien havaintojeni mukaan noin puolitoista-pari sataa, kun koko soihtukulkueeseen osallistui n. 3 000 ihmistä. Vastarintaliikeläisistä suuri osa oli tullut ulkomailta ja hyvin nuorilta kapinallisilta näyttivät."

Mietityttää vähän se miksi nämä vähälukuiset vastarintaliikkeen edustajat on haalittu ulkomaita myöten juuri tähän mielenosoitukseen. Ilmeisesti heitä ei kuitenkaan näy suvisten mielenosoituksissa.

Toki tämä kertoo jotain siitä ideologiasta mikä liikuttaa tätä kolmen tuhannen ihmisen joukkoa.

Toki nämä kaikki 3000 voivat edustaa erilaisia mielipiteitä kukin, mutta kaikki he sopivat samaan ideologiseen perheeseen missä ovat mukana myös vastarintaliikeläiset.

Lieneekö näiden mielensäpahoittajien joukoissa ollut myös suviksia? Tuskinpa vain. Se kertoo jotain mielipide-eroista ja vastakkainasettelusta. Suvaitsevaisuus ei sovi vastarintaliikkeen ideologiaan.

Pekka Iiskonmaki

Nuorissa kotkissa on punainen huivi ja sininen pusero. Sitä voi verrata SA:n ruskeisiin paitoihin. Ne on nykyisin kielletty.

Kotkamarssi
1. Nuoret Kotkat korkealle
teillä katse tähyää.
Mieli vielä korkeemmalle
ylöspäin on määränpää.
//: Taisteluhun lapsi rahvaan
tartu valon säilän kahvaan,
aamun vartijaksi jää,
aamun vartijaksi jää.://
2. Nuoret Kotkat työläisaate
teitä kutsuu taistohon.
Punainen on lippuvaate,
niin kuin isäin ollut on.
//: Alla sen nyt astukaatte,
siitä voiman ponnen saatte,
olkoon valta auringon,
olkoon valta auringon.://
3. Nuoret Kotkat tulkaa tänne,
siskojenne parvehen.
Nuoruutenne, elämänne,
into, tarmo sydämen.
//: Kaikki aatteellesi anna,
eespäin lippuasi kanna,
se on sun ja huomenen,
se on sun ja huomenen.://

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Et ole näköjään seurannut uutisointeja ollenkaan. Vastarintaliikkeellähän oli oma mielenosoitus Hakaniemessä, jota varten ovat ne vieraansa kutsuneet varmasti. Osa näistä hakeutui sitten vielä soihtukulkueeseen.

On sanomattakin selvää, ettei avoimeen tilaisuuteen voi estää osallistumasta keitä tahansa. Tilaisuus on joko avoin ja kaikille tai suljettu tilaisuus. Vastarintaliikeläiset olivat näkymättömiä kulkueessa, eikä näiden tunnuskaulaliinojen voi nähdä mainostaneen näiden aatetta - niistäkään ei näkynyt, kuin tunnusvärit takinkaulusten lomasta.

Sinulla ei ole käsitystä ollenkaan, missä mennään, kun puhut tässä yhteydessä jostain ideologisuudesta. Turvapaikkasysteemiä kritisoivat ja ihmisten pysyvää asuttamista maapallon toiselta puolelta Suomeen ja Eurooppaan vastoin kansainvälisten pakolaissopimusten alkuperäistä ideaa vastustavat eivät edusta mitään ideologiaa. Jokaisella on omat tähän järkiajatteluun liittymättömät näkökantansa. Sen sijaan punavihreät tuntuvat edustavan yhteistä ideologiaa, koska heidän ajattelutapansa mukainen ratkaisumalli maailmassa pahenevaan pakolaisuuteen on rajallisten resurssien tuhlaaminen järjettömästi pääasiassa turvapaikkasysteemiin, jossa hyvin pientä osaa ihmisistä pystytään auttamaan ja näistäkin monet ovat sellaisia, jotka eivät auttamiseen olisi oikeutettuja, koska paperittomien turvapaikkapäätökset perustuvat hakijoiden kertomaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Nuorissa kotkissa on punainen huivi ja sininen pusero. Sitä voi verrata SA:n ruskeisiin paitoihin. Ne on nykyisin kielletty."

Eikös joskus ollut mustapaitojakin. Joskus niitä paitoja on myös kai revitty toisten päältä. En nyt muista kuka repi ja keneltä ja minkä värisiä paitoja.

Minulla pisti Trumpin kampanjan aikana silmään punainen kravatti ja punainen lippis. Mitä tämä mahtaakaan symboloida?

Pekka Iiskonmaki

Paidan väristä ja hallintomallista riippumatta Pekka olisi johtaja.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Vihavainen, meillä olivat paidat sinimustia.

Pekka Iiskonmaki

#20
Vihavaisen isä eli Olli oli mustapaita. Puhui sujuvaa saksaa. Pojasta tuli punatulkku.

Pirkko oli kunnon porvari.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Todennäköisesti itsenäisyyspäivän sijaan tulemme viettämään muutaman vuoden kuluttua kansalaisuuspäivää tai jotain muuta vastaavaa väännöstä. Päätös kitkeä isänmaallisuus on yksi osa suunnitelmasta jota mm. Yle on valjastettu edistämään. Siltä ainakin vahvasti näyttää.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ehdottaisin että valtiollisen itsenäisyyden sijasta juhlisimme kansalaisten henkilökohtaista itsenäisyyttä ja itsemääräämisoikeutta.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Arto, mielipiteesi on kuin suoraan anarkistien käsikirjasta. Hyi, paha koneisto, mulle kaikki oikeudet.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #14

"Arto, mielipiteesi on kuin suoraan anarkistien käsikirjasta. Hyi, paha koneisto, mulle kaikki oikeudet."

Tässä tuli nyt sellainen leima otsaan että sitä pitää nyt kyllä koittaa harjata pois oikein saippuan kans.

En minä mitään valtiota ole lakkauttamassa, enkä valtion oikeuksia itselleni ottamassa, mutta onhan se nyt virhe tai ainakin väärinkäsitys että valtio olisi itsenäinen.

Eihän se nyt itsenäinen voi eikä saa olla, vaan sen pitää vain toteuttaa kansalaisten tahtoa, sillä tavalla kuin väestö haluaa ja päättää. Ministerit ja resitentti ovat kansan palvelijoita, eikä mitään käskijöitä.

Näin siitäkin huolimatta että kansalaisilla on useimmiten varsin kummallisia ja vääriä käsityksiä siitä miten valtion tulisi toimia, eikä niillä kansalaisten haluilla saisi loppujenlopuksi aikaan muuta kuin ison kaaoksen ja konkurssin.

Mutta sen takia on olemassa hallinnossa politikot ja virkamiehet että ne tulkitsee kansalaisten tahtoa ja toteuttaa sen soveltamalla, niin että siinä on järkikin mukana, eikä vain tunne ja tahto.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Jos mielenosoituksessa kannattaa Suomen itsenäisyyttä, ei se kenestäkään äärioikeistolaista tee, eikä edes oikeistolaista. Leimakirveitä taas heiteltiin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Jos mielenosoituksessa kannattaa Suomen itsenäisyyttä, ei se kenestäkään äärioikeistolaista tee, eikä edes oikeistolaista. Leimakirveitä taas heiteltiin."

Jos mielenosoituksessa kannattaisi yksilön itsenäisyyttä valtion itsenäisyyden sijaan, niin mihin kastiin se sitten pantaisiin?

Valtion tehtävänä on olla kone joka tekee säännöt, kerää verot ja jakaa ne. Mitä se sellainen apparaatti itsenäisyydellä yleensä tekee? Sitäpaitsi, eihän se valtio itsenäinen ole jos demokratia pelaa, ihmiset nimittäin päättää mitä valtio tekee ja niin pitää olla.

Eihän valtio sitäpaitsi ole mikään persoona, joka voisi tuntea ylpeyttä itsenäisyydestään. Ihminenkin voi tuntea ylpeyttä vain omasta riippumattomuudestaan.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Teeppäs, Arto tutkimus siitä, kuinka suuren osan suomalaisista mielestä demokratia pelaa täällä hyvin. Tämä edustuksellinen demokratia, jossa äänestetään varsin sokkoina ehdokkaita.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Linnake Suomi -mielenosoituksessa Kansalaistorilla teemana oli nimenomaan mainitsemasi itsenäisyys ja irtautuminen EU:sta. Lisäksi vaaliliittoa puuhaavat uudet, nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa kritisoivat puoluehankkeet keräsivät kannattajakortteja. Minuakin pyydettiin tuonne puhumaan ja olihan se hienoa suunnitella itsenäisyyspäivän puhe. Olen valmis tukemaan kaikkia nykyistä Euroopan ja Suomen maahanmuutto- ja väestönvaihdospolitiikkaa vastustavia tahoja, jos vaan vihapuhetta ei ole odotettavissa, eikä toiminta sisällä muita aatteita, jotka olisi ristiriidassa tolkun ihmisen ajatusmaailman kanssa. Tässä videotallenne kyseisestä tapahtumasta ja oma puheeni kohdasta 1:07:25. Muita puhujia esim. Tiina Wiik 24:20, neljän turvapaikanhakijan raiskaama Miia Lähteenmäki 41:00 (ei puhu asiasta tässä), Miki Sileoni (Suomi ensin Helsinki) 1:33:45, uuden Kansallisdemokraatit -puoluehankkeen edustaja 1:46:30..) https://www.youtube.com/watch?v=7K6Ts3sOPtE

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

YLElle näytti olevan vaikea paikka kun ainoa väkivallasta tuomittu oli vasemmistoanarkisti, ei saanut edes sanottua, mutta Eerola paljasti.

Niko Sillanpää

Sen jälkeen, kun mössön-sössön-moralismista, mössön-sössön-humanismista ja mössön-sössön-emotionaalisuudesta tuli median standardi, äärioikeisto ja "natsi" alkoivat tarkoittamaan vain uusvasemmistolaisen identiteettipolitiikan (multikulturalismi, kolmasmaailmallisuus, gender-feminismi jne.) vastustamista.

Näiden ideologioiden ja niihin liittyvien politiikkojen vastustamista kutsutaan muuten yleisesti mediassa myös "epädemokraattisuudeksi", vaikka kyseisten asioiden vastustaminen ei tarkoita demokratian kannalta yhtään mitään.

Kyse on nykyään enemmänkin "kaikki, mistä mä en tykkää"-käytöstä kuin mistään älyllisesti perusteltavasta terminologisesta sisällöstä. Vastaavasti kuin "uusliberalisti" takavuosina.

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo

Sillanpää: "Kyse on nykyään enemmänkin "kaikki, mistä mä en tykkää"-käytöstä kuin mistään älyllisesti perusteltavasta terminologisesta sisällöstä."

Näin näyttää Sillanpää itsekin toimivan monien kommenttiensa perusteella.

Niko Sillanpää

Mitä käyttämääni termiä tarkoitat?

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo Vastaus kommenttiin #21

Mahtavaa! Suorastaan briljanttia! Sillanpää on taas lasketunut meidän pieniälyisten joukkoon suuressa viisaudessaan. Niko, sano nyt kerrankin jotain oikein älykästä ihan mista tahansa aiheesta. Osaat kyllä, yritä edes!

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #24

Älä nyt Ilkka jaksa olla noin alentuva.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Mielestäni järkevä ja sivistynyt ihminen ei leimaa ketään, eikä mitään ryhmää mustamaalaavalla kielenkäytöllä. Mutta tietenkin itsekin syyllistyn leimaamiseen, kun sanon toisten elävän punavihreässä kuplassa ja edustavan tämänmukaista ideologiaa. Kun jostain ryhmästä leimataan ihmisiä aiheettomasti, sitä lähtee itsekin puolustautumaan jossain vaiheessa vastaavalla verbaliikalla, mutta pidän kyllä rajat selkeinä tässä suhteessa. Jokaisella ihmisellä on kuitenkin lopulta yksilölliset ajatuksensa ja kokemuksensa myös maahanmuuttopolitiikkaan liittyvistä asioista, eivätkä jakolinjat ole pysyviä.

Jakolinjat ovat helposti liikkuvampia, jos ihmisiä ei leimata. En meinannut uskoa, kun itsenäisyyspäivänä kuulin, että eräs anarkistikin oli alkanut suhtautumaan kriittisesti nykyistä turvapaikkapolitiikkaa kohtaan. Hän oli jossain kriittisistä itsenäisyyspäiväjuhlista ja sanonut, että vielä jokin aika sitten hän olisi huudellut näitä juhlija-mielenosoittajia natseiksi.

Niko Sillanpää

Lähinnä media ja akatemia käyttävät kuvaamani kaltaista määrittelyvaltaa. Tälle ei ihmeempiä voi, ellei kyseisten instituutioiden henkilöstössä tapahdu merkittäviä muutoksia. Äärioikeistoon tai minimissään oikeistolaiseksi kiihkoilijaksi ("bigot") ja pahaksi ihmiseksi päätyy siis nykyään yllä mainitsemallani tavalla oikeastaan välittömästi.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #43

Varmaan tilannetta parantaisi paljon, jos mediassa ryhdistäydyttäisiin ja rehellisyys nousisi ainakin valtamediassa kärkiarvoksi, kuten tavallisilla suomalaisillakin. Tämän seurauksena annettaisiin ohjeistukset, että termien kanssa on oltava huolellinen ja omien ideologisten tavoitteiden ajamista uutisoinneissa ei hyväksytä. Ideologia ei saisi vaikuttaa myöskään niihin valintoihin, mitä kertoo uutisessa ja mitä jättää kertomatta. Jos on termien oikeasta käytöstä vähääkään epävarma, on parempi olla niitä käyttämättä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Olisin luullut anarkistin määritelmällisesti vastustavan [myös] nykyistä valtion ja kuntien ylläpitämää turvapaikkajärjestelmää. Miten ihmeessä järjestelmän saisi sisällytettyä anarkismiin?

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Kansallissosialismi = äärivasemmistolaisuutta = rauhanturvaajien muistomerkin häpäiseminen 612-marssin päätteeksi!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Joukkoon mahtuu soluttautujiakin, jolloin kaikki saavat syytteesi niskoilleen.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Puhutko nyt turvapaikanhakijoista? :o

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #23

Te vasemmistoanarkistit yritätte näytellä puhtaita pulmusia mutta juuri te olette kärähtäneet lähes kaikesta väkivallasta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #23

En suinkaan, vaan suomalaisista aateveljistäsi,"Sinun on mentävä liittoon vaikka Saatanan kanssa, kun se vain palvelee asiaasi" neuvoi Leninkin.

Käyttäjän yyyy kuva
Janne Korhonen

Tämä kirjoitus on loistava esimerkki siitä, miten natseja käytetään venyttämään yhteiskunnallisen keskustelun rajoja ja legitimisoimaan "maltillinen" räyhäoikeisto (käytän mieluummin tätä termiä kuvaamaan osin vasemmistopopulistista rajat kiinni, Suomi suomalaisille, homot kaappiin-mouhotusta).

Kirjoitin ilmiöstä juuri äsken tänne:

http://yyyy.puheenvuoro.uusisuomi.fi/227510-overto...

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Tavalliset suomalaiset maahanmuuttokriittiset tai näiden tuntoja voimakkaammin esille tuovat aktivistit mielenosoituksissa eivät käytä "natseja" yhtään mihinkään. Näistä on ollut suhteetonta haittaa valtavirtaisten maahanmuuttokriittisten ajatusten esittämiselle ja julkiselle keskustelulle Suomen ja Euroopan maahanmuuttopolitiikasta.

Ne, jotka natseilla ratsastavat ovat tietenkin nimenomaan Hesari ja muut vastaavat punavihreät tahot, jotka ovat halunneet tukahduttaa vapaan kansalaiskeskustelun aiheesta ja heikentää näin demokratian toimivuutta. Nämä edustavat antidemokraattisia voimia.

Olli Nurmi

Siellä kuitenkin marssivat natsien kanssa samalla marssilla. Mielestäni se on selkeä kannanotto ja hiljaista fasismin hyväksymistä.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #44

Sinäkö annat pienen vähemmistön määritellä tapahtumien osallistujissa, mihin tapahtumaan osallistut ja mihin et? Siinä tapauksessa luovutat tapahtumien herruuden helposti noille ei-toivotuille vähemmistöille.

Vai tulisiko tuollaiset vähemmistöt mielestäsi karkottaa väkivaltaa käyttäen tilaisuuksista? Sehän olisi laitonta. Jos logiikkasi on tämä, niin muista itse, että jos osallistut mielenosoituksiin tai tapahtumiin, joissa on antifasisti-anarkisteja, niin kannatat itse selkeästi yhteiskunnallista anarkiaa ja lynkkausmentaliteettia. Anarkistithan tunnetusti ja yksinomaan ovat hyökkäilleet laillisten mielenosoittajien kimppuun ja painineet poliisin kanssa. Tässä itsenäisyyspäivänä eräskin pahoinpiteli pakettiautossa "natsin" sairaalakuntoon. Vaikka kyseessä on "natsi" väkivalta on aina tuomittavaa. Rautatieaseman kuolemaan johtanut tapaus, jossa natsi potkaisi ihmisen kuoliaaksi oli yksittäistapaus ja henkilöllä oli väkivaltarikostausta. Kuitenkin jokainen kuolema ja väkivaltainen hyökkäys on liikaa ja suuren huomion arvoinen.

Olen itse pyrkinyt pysyttelemään mahdollisimman paljon erossa näistä natsi-antifasisti -keskusteluista, koska ne ovat jonninjoutavia kyseisiin porukoihin kuuluvien määrällisen merkityksettömyyden vuoksi. Huomio tulee suunnata maahanmuuttopolitiikkaan ja EU:n ulkopuolisiin tulijavirtoihin, jotka ohjaavat Euroopan kohtaloa. Suomalaiset ovat hyvin kilttejä verrattuna isisläisiin, joita on uutisoitu tuleviksi aivan toisella tapaa, kuin tähän saakka Mosulin tilanteen ratketessa. En voi ymmärtää, miten vihervasemmisto ei ole huolestunut Suomessa jo olevista sadoista jihadisteista, joita sisäministeriön mukaan tarkkaillaan ja tosiaan odotettavissa olevista jihadisteista, kun Turkkikin avaa rajansa Kreikkaan hetkenä, minä hyvänsä.

Käyttäjän yyyy kuva
Janne Korhonen

Maahanmuuttokriittisillä olisi ollut taas vaikka kuinka paljon mahdollisuuksia erottautua natseista, vaikka sitten sanomalla, että natsit eivät ole isänmaalliseen kulkueeseen tervetulleita. Tätä pyysi jopa maahanmuuttokriitikkonakin tunnettu Suomen Sisun jäsen Jiri Keronen.

Järjestäjätahon vastaus fasistista ja naisvihamielistä ideologiaa levittävän Timo Hännikäisen suulla oli, että ei kiinnosta pätkääkään kuinka monta natsia mukana marssii. Eikä järjestäjiä kiinnostanut edes omien sääntöjensä valvominen sen verran, että natseja olisi käsketty laittamaan natsikaulaliinat pois näkyvistä.

Ei olisi paljon tarvittu että edes jonkinlainen hajurako olisi natsien ja maahanmuuttokriitikoiden välille saatu, mutta edes minkäänlaista halua tämän hajuraon tekemiseen ei ollut.

Se vanha politiikan seuraajan ohje on, että ei pidä katsoa mitä suu sanoo vaan mitä kädet tekevät. Ja nyt maahanmuuttokriitikoiden pienet kätöset jättivät jälleen kerran tekemättä mitään eroa natsien ja maahanmuuttokriitikoiden välillä, vaikka tilaisuuksia olisi ollut vaikka miten. Tästä seuraa aika vahvasti sellainen johtopäätös, että tosiasiassa esimerkiksi Sinun kirjoituksesi, Henna, ovat valkopesua ja tosiasiallisesti maahanmuuttokriitikoiden suurta osaa ei oikeasti vaan kiinnosta natsien vastustaminen lainkaan - ja osaa saattaa natsiaate jopa suoranaisesti elähdyttää.

Sanon näin sellaisena, joka vielä 2011 täällä Uuden Suomen blogeissa puolusti perussuomalaisia ja jopa maahanmuuttokriitikoita vihreiden ja vasemmiston hyökkäyksiä vastaan. Luulin tuolloin, että jonkinlainen sivistynyt maahanmuuttokritiikki voisi olla mahdollista, mutta nämä maahanmuuttokriitikot ovat ihan itse toistuvasti osoittaneet, että korulauseiden takana paistaa paljas rasismi ja haave kääntää politiikan kello takaisin 1930-luvulle. Eli mamut ulos, naiset keittiöön (ja äänioikeus pois, jos osaa on uskominen), homot kaappiin ja vasemmisto vankilaan.

Mielipiteeni ei ole uutisoinnin vaan muun lukemisen ja ihan jopa maahanmuuttokriitikoiden kanssa käytyjen henkilökohtaisten keskustelujen tulosta. En juurikaan lue suomalaista lehdistöä enkä seuraa paljonkaan televisiota.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #47

Tervetuloa, Janne ja kaikki muutkin korostetun asialliseen Maahanmuuttokriittiset Fb-keskusteluryhmään: https://www.facebook.com/groups/Maahanmuuttokriitt...

Maahanmuuttokriittisiä ei tietenkään voi niputtaa, koska vähintään lähes puolet suomalaisista on maahanmuuttokriittisiä; lähes puolet ei halunnut turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksia kuntiinsa turvapaikanhakijatsunamin alussa, kuten sanottua. Ja meillähän on myös monia ansioituneita ja arvostettuja Lähi-itä -taustaisia maahanmuuttokriittisiä, kuten Alan Salahzadeh ja lähinnä islam-kriittisyyteen suuntautuneet - paljolti kurditaustaiset henkilöt.

Miksi 612-järjestäjät eivät tehneet selkeää pesäeroa natseihin? Syitä voi olla monia, kuten se, että huomion kohdistaminen noin satapäiseen suomalaiseen, lähinnä nuorisoon kuuluvaan natsijoukkoon näyttää naurettavalta varjonyrkkeilyltä, eikä koko asialle halua monet maahanmuuttokriittiset omistaa ajatustakaan. Tilanne näyttää nimittäin niin suhteettomalta, kun Eurooppaan virtaa jatkuvasti hirveät määrät islamisteja ja jihadisteja, jotka ovat paljon vaarallisempaa porukkaa ja tällä kehityksellä kantaväestö uhkaa jäädä ajan saatossa vähemmistöksi. Natsit sen sijaan eivät tule koskaan ottamaan valtaa Euroopassa. Vapaan tiedonvälityksen aikakaudella ihmisiä ei enää saa ajettua polttamaan toisiaan uuneissa, mutta radikaali uskonnollisuus saa ihmiset kyllä katkomaan kauloja aivan varmasti, jos ja kun Eurooppaan virtaavan radikaaliuskonnollisen väestön tulijavolyymi on niin suurta, että integroiminen on selkeästi mahdotonta. Suomessa tilanne on toistaiseksi rauhoittunut suhteessa viime vuotiseen, vaikka edelleen sopeutumattoman väestön määrää kasvatetaan. Mutta esimerkiksi Saksassa tilanne on toinen ja miljoonan tulijan rajapyykki ylitetään tänäkin vuonna.

Tässä tilanteessa monet maahanmuuttokriittiset eivät halua korvaansa lotkauttaa näille natsivouhotuksille, joissa käydään suhteetonta taistoa jotain sadan nuoren joukkoa vastaan. Osa on kuitenkin herkkiä natsileimaamisille ja tiedän, että löytyy maahanmuuttokriittisiä, jotka jäivät soihtukulkueesta pois, kun tiesivät, että sinne kuitenkin tulee niitä "natsejakin". Tämä on valitettavaa.

Sillä ei ole mitään käytännön merkitystä, onko siellä joukossa hyvin pienenä vähemmistönä "natseja" vai ei. On hienoa, että tällaisia hyvällä konseptilla toimivia, henkisiä arvoja (menneitä sukupolvia muistavia)korostavia tapahtumia järjestetään, joihin kaikki voivat osallistua. Niitä tunnuskaulaliinoja ei olisi kukaan saanut kansallissosialisteilta pois revittyä. Mutta eivät ne ketään saa heihin varmasti liittymäänkään. Tietenkin osallistujajoukon profiloituminen on oleellista, kun miettii tapahtumiin osallistumista. On selvää, että jos "natseja" on merkittävä osuus, tapahtuma profiloituu jo natsihenkiseksi. Jokainen päättää itse, mikä on kenenkin mielestä merkittävä osuus. Itse en osallistuisi, jos näiden osuus olisi noin viidennes. Silloin ääriliikkeen edustajat näkyisivät mielestäni jo liikaa kulkueessa.

Muslimitkaan eivät voisi koskaan järjestää mitään tapahtumia, jos ajateltaisiin, että he kaikki leimautuvat radikaalimuslimeiksi, jos tapahtumissa on natseihin verrattavia radikaalimuslimeja. Kaikki muslimitapahtumiin osallistuvat muslimitkin siis sympatisoivat radikaalimuslimeja, jos tapahtumien järjestäjät eivät sano ennen tapahtumia, etteivät radikaalimuslimit ole tervetulleita tapahtumiin?

Eräs syy, etteivät järjestäjät halunneet kommentoida natsien osallistumista on varmasti myös se, että moni maahanmuuttokriittinen ei edes halua ajatella, että natseilla ja maahanmuuttokriittisillä olisi mitään tekemistä toistensa kanssa - mitään yhteistä. Toisaalta jos 612-kulkueen järjestäjissä on jonain vuonna ollut kansallissosialisteja, täytyisi ymmärtää, että se olisi aiheellista. Kuulopuheiden perusteella olisi ollut.

Joka tapauksessa tavallinen, kiireinen ihminen katsoo tapahtuman ja virallisen järjestäjän ohjeet korkeintaan, eikä tavalliselta ihmiseltä voi odottaa, että hän käy selvittelemään tapahtuman taustoja, historiaa ja kaikkea muuta syvempää, kuin salapoliisi konsanaan.

Käyttäjän yyyy kuva
Janne Korhonen Vastaus kommenttiin #53

"Toisaalta jos 612-kulkueen järjestäjissä on jonain vuonna ollut kansallissosialisteja, täytyisi ymmärtää, että se olisi aiheellista. Kuulopuheiden perusteella olisi ollut. "

Nyt et ole kovin hyvin perehtynyt kannattamasi tapahtuman taustoihin. Tästä on ihan Suomen Vastarintaliikkeen silloisen johtajan todistus, että 612 oli alunperin nimenomaan natsien yhdessä myötäjuoksijoidensa kanssa järjestämä tapahtuma, jonka nimenomaisena tavoitteena oli ja on normalisoida ja legitimisoida natsiaatetta ja äärioikeistolaisuutta ja haalia SVL:lle uusia kannattajia sekä mahdollisesti jopa jäseniä. SVL ei tästä syystä ole osallistunut tapahtuman järjestelyyn avoimesti, mutta sen aktivistit olivat kyllä järjestelyissä mukana. Kuten myös tänä vuonna, tästä on ihan 612.fi-järjestön ITSENSÄ todistus vielä tämän vuoden toukokuulta. (Mitään julkista tietoahan ei ole siitä, ketkä marssin tänä vuonna järjestivät - joten ihan yhtä hyvin voi olla, että SVL:n aktivistit olivat edelleen määräävässä roolissa.)

Tämän SVL:n entisen johtajan Esa Henrik Holapan todistuksen mukaan oli aivan tietoinen valinta ja strategia osallistua sekä järjestelyihin että marssille "yksityishenkilöinä." Tästä syystä 612.fi:n sekä sen apologeetikkojen vakuuttelut siitä, että natsit sattuivat paikalle vähän niinkuin vahingossa eikä kukaan asialle olisi voinut mitään, ovat aivan harvinaisen onttoa selittelyä.

Olen pahoillani että joudun asian sinulle näin toteamaan, mutta jos todella on niin ettet tiennyt marssin taustoista, niin sinut on sitten narutettu osallistumaan natsipropagandaan.

Kirjasin 612-marssin ongelmallisia piirteitä (tai no, osan niistä - jätin todennäköisten Kremlin vaikuttaja-agenttien kuten "Suomi" ensin-liikkeen osallistumisen käsittelemättä) kirjoitukseeni tänne. Sieltä löytyvät myös linkit jotka todistavat tässä esittämäni tosiseikat. Jos olet eri mieltä faktoista, kerro toki mikä niissä on pielessä ja mistä löydän parempaa tietoa.

http://yyyy.puheenvuoro.uusisuomi.fi/227612-612-ma...

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #54

Ei tosiaan ole aikaa, eikä kiinnostusta perehtyä tapahtumien taustoihin, joihin osallistun. Osallistun niin paljon erilaisiin tapahtumiin, etten näe sitä mitenkään mielekkääksi muutenkaan. Jos ei virallista tietoa ole "natsien" mukana olosta järjestelijöinä, niin mitä väliä sillä on sitten näille markkinoinnillisesti? Ei yhtään mitään, jos eivät näy tapahtuman järjestäjinä, vaan hyvin pienenä ryhmänä kulkueessa.

Asiaa voidaan ajatella myös niin, että tapahtuma kaapataan "natseilta". Voivat toimia tapahtuman työrukkasina, jotta saadaan nämä osallistettua lailliseen yhteiskuntajärjestelmään muiden ihmisten kanssa, mutta eivät saa näkyvyyttä asialleen tapahtumassa. Tällainen sopii hyvin omaan ajatteluuni "natseista" hieman holhousta kaipaavina kapinallisina nuorina. Ajattelutapani menee holhouksen kannalta ristiin vasemmistolaisten kanssa siinä, että nämä holhoavat ilmeisesti mieluummin palaavia Isis-taistelijoita, jotka ovat osallistuneet vähemmistöjen murhiin. Minulla taas on näihin jyrkkä suhtautuminen, mutta tähän "natsinuorisoon" holhoava suhtautuminen tosiaan. Kiinnostaisi tarkemmin lähinnä tietää, mitä sieltä löytyy taustalta, kun on liitytty tällaiseen järjestöön. Käytännössä ovat paljon kesympiä, kuin nämä Isis-rintamille lähtijät ja sieltä palaajat.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mielenkiintoista on miten on kehitelty kahta vastakkaista merkitystä kansallissosialisti-sanalle. Itse pidän suuntausta hyvin läheisesti vasemmistoaatteeseen kuuluvaa. Luin vast'ikään muutamia aiheesta kirjoitettuja kirjoituksia, joissa on päädytty samaan käsitteeseen.

Tässä pariin kirjoitukseen linkit.

"Suomen kansallissosialistisen työväenpuolueen parivuotinen taival päästä puoluekelpoiseksi on ollut viranomaisportaissa vaivalloinen."
http://yle.fi/uutiset/3-5351820

Mitä mahtaa kuulua tuolle puolueelle ja johtohenkilöille nykyisin?

"Yleisesti ottaen ihmisiä tulisi tarkastella heidän tekojensa kautta, ei heidän kavereidensa kautta, se koskee meitä kaikkia puoluekantaan ja ideologiaan katsomatta. Ja myös Vasemmistoliitossa tulisi ymmärtää, että valokuvissa esiintyminen ei vielä ole fasismia, mutta Dan Koivulaakson vaatimus Immosen erottamiseksi perussuomalaisten eduskuntaryhmästä on lähempänä totalitarismia kuin parlamentarismia.
Toisin kuin kannattajansa yrittävät meille vakuuttaa, kommunismi ja kansallissosialismi eivät ole toistensa vastakohtia. Ne ovat identtiset kaksoset, joista toisella on käsissään punaiset ja toisella mustat hanskat. Kun ne riisuvat hanskansa, seisoo edessämme edelleen kaksi identtistä murhanhimoista psykopaattia, joiden kädet ovat veressä olkapäitä myöten. On perusteltua odottaa myös poliittisen kentän vasemman laidan tarkastelevan omaa käytöstään johdonmukaisesti tämän faktan valossa."
http://www.city.fi/blogit/teresammallahti/mita+vas...

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

YLE:n uutiskuvasta huomaa oitis että natsit siellä etujoukoissa kulkevat. Itse en kuitenkaan äärioikeistoksi kyseistä joukkoa kutsuisi vaan pikemminkin ultranationalisteiksi.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Laitoin myös merkille, että kuvassa näytti näin olevan - vaikkei kai tunnuksia näkynytkään - varmuutta tästä ei liene. Kulkue järjestyi itse ilman ohjausta ja saattaa olla, että kärkeen hakeutui tämän tyyppisiä osallistujia. Saattoi johtua siitäkin, että vastarintaliikeläiset olivat ensimmäisinä Töölöntorilla, josta kulkue lähti. Mutta mielestäni tällä ei ole käytännön merkitystä. Vaikea uskoa, että kansallissosialistien sijoittelulla kulkueessa olisi vaikutusta aatteen vahvistumiselle tai leviämiselle. Nykyaikainen tiedonvälitys pitänee muut, kuin uskonnolliset äärisuuntaukset hyvin marginaaleina.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Oikeisto-Vasemmistoakseli pelaa vain ja ainoastaan nykyisten hallitsijoittemme pussiin. Tällä akselilla on helppo maalata, värittää ja demonisoida. Aivan kuten eilen tehtiin YLEn A-talkissa.

Oikea määrittely tapahtuu akselilla globalismi-Lokalismi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tuossa A-talkissa sanat nationalismi ja kansallismielisyys suorastaan sylkäistiin kirosanana. Suomen itsenäisyyttä nämä poliittiset toimittajat eivät halua käsitellä missään muodossa.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Natsijahti ja siinä sivussa vellova keskustelu osoittaa kristallin kirkkaasti kuinka media ohjaa aiheet täysin epäolennaisiin asioihin. 60 hengen ryhmäkö tässä maassa nyt on se suurin ongelma, kun PVL ja SVL kielletään niin Suomi pelastuu.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

En tosiaan ihan vilpittömästi ymmärrä tätä vasemmiston varjonyrkkeilyä ollenkaan. Olen ajatellut, että liittyykö tämä siihen, ettei haluta katsoa liian suuria ja pelottavia ongelmia, kuten Euroopan väestön vaihtumista ja islamin uhkaa ja sen sijaan haetaan tällaisia helpommin käsiteltäviä pikku ongelmia, kuten pieni joukko kansallissosialistinuoria. Kuinka suuri osuus suomalaisista oikeasti on huolestunut, että tänne muodostuu vielä joku Hitler-yhteiskunta - suomalaisten poliitikkojen heikkoudessa ja nykyisen tiedonvälityksen aikakaudella? Ja kuinka suuri osuus suomalaisista taas pelkää sitä, että Suomeen tulee hallitsemattomasti väkeä EU:n ulkopuolelta, kun tänne pääsevät taikasanalla kaikki pystyvät ja kehityksen seurauksena talous romahtaa ja yhteiskunnassa alkavat lopulta vaikuttaa islamilaisen kulttuurin ja arvomaailman kannattajat.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Hallitsematon maahanmuuttokin on lopulta vain oire ei syy.

Jaakko Häkkinen

Uskon että joukko pienenee jatkossa, koska ihmiset eivät halua tulla yhdistetyiksi uusnatseihin. Muiden kansallismielisten tahojen kannattaisi myös vakavasti miettiä, kannattaako heidän kanssaan veljeily - päämäärät eivät ole kuitenkaan samat.

Jos natsijärjestöt kielletään lailla, asia tulee viimeistään mietittäväksi. Miksei voisi pitää erillään natsittoman isänmaallisuuden?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Luulen että näitä uskonsotureita tulee aina olemaan, riippumatta siitä miten heitä sorretaan ja kielletään. Näen siis sillä tavalla että joitakin yksilöitä kiehtoo se että järjestö on tavallaan lainsuojaton, vähän kuin ISIS.

Pitäisi siis varautua siihen että ilmiö on aika pysyvä ja se toimii joko virallisesti ja julkisesti, tai sitten maan alla. Viranomaisten on syytä harkita kumpi on heidän kannaltaan parempi asia ja tehdä päätöksensä järjestön kieltämisestä sillä perusteella.

Voi nimittäin olla niin että järjestön kieltäminen vain lisää siihen liittyvää romantisointia ja vaaran tunnetta. Lisäksi maanalaisen liikkeen silmälläpito ja valvonta voi olla hankalempaa. Mutta sitä minä en toki tiedä, viranomaisten pitää päättää

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Suomea puolustavia ryhmiä on monenlaisia. En usko, että näistä tahoista juuri mitkään veljeilevät uusnatsien kanssa. Mielestäni on edelleen selvää, että jos tapahtumat ovat avoimia, ei voida rajoittaa, etteivät jotkut ihmiset saisi niihin osallistua. Sitä ei voi käytännössäkään varmasti estää.

Jos ajatellaan tuota, miten uusnatseja on joskus ollut tapahtuman järjestäjissä ja järjestysmiehinä, niin tällaiset valinnat ovat yleensä varmasti yhden-parin henkilön tekemiä, koska vastuun ottaminen on erilaisissa ryhmissä vähäistä, vaikka netissä huutelun määrän perusteella voisi luulla toisin. Ne, jotka siis suostuvat ottamaan vastuun ja järjestämään tapahtumia tekevät luonnollisesti myös valinnat tällaisissa yhteistyökuvioissa.

Vierastan itse kuitenkin fobioita ja ihmisten poissulkemista, jos liikutaan kuitenkin vain ajatusten ja ideologioiden tasolla. Vasta siinä vaiheessa olen jyrkkä tuomitsemaan, kun henkilö on osallistunut väkivaltaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

30 natsihenkistä joita Supokin pitää täysin vaarattomina ja täällä levitetään pelkoa. Suomessa on paljon todellisia uhkatekijoitä kuten valtamedia joka sylkee itsenäisyyden päälle ja poliitikot jotka vievät meiltä tuon itsenäisyyden haluamatta edes puhua asiasta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset