Takaisin asiaan Rajat ovat rakkautta - vastuussa jälkipolville, eduskuntaehdokas 2019!

Feministinen puolue ja naisten sukuelinten silpominen

Suomessa on perustettu uusi feministinen puolue. Tällaiselle puolueelle olisi tilausta ennemmin lähes missä tahansa muussa maassa, kuin Suomessa, sillä Suomi on maailman kolmanneksi tasa-arvoisin maa: https://www.unwomen.fi/uutiset/nama-ovat-maailman-tasa-arvoisimmat-maat/

Puolueesta väitetään, että "Suomessa yhteiskunta on tällä hetkellä erittäin jakautunut ja jakolinja kulkee kansallismielisen ja feministisen maailmankuvan välissä." http://www.lappeenrannanuutiset.fi/artikkeli/465050-vastavoima-kansallis...

Näin asia ei kuitenkaan ole, sillä nimenomaan maahanmuutto- ja islamkriittisten joukosta löytyvät ne todelliset feministit, jotka tuovat jatkuvasti esille pahimpia tasa-arvo-ongelmia niin Suomessa, kuin maailmallakin. Maahanmuutto- ja islamkriittiset puolustavat yleensä voimakkaasti eurooppalaisen tasa-arvon säilymistä ja sitä, että patriarkaalisista kulttuureista tulevien on omaksuttava ennen muuta suomalainen tasa-arvoinen suhtautumistapa.

Jos feministinen puolue on kiinnostunut tasa-arvosta, sen tulee myös omaksua maahanmuuttokriittisten vaatimukset siitä, että miehiä suosiva turvapaikkajärjestelmä ajetaan alas ja siirrytään kiintiöpakolaisuuteen, jossa keskitytään lapsiin ja muihin heikoinosaisiin. Tärkeänä motivaattorina tässä tulee mainita myös se, että näin vähennetään samalla tyttöihin ja naisiin julkisilla paikoilla kohdistuvaa seksuaalirikollisuutta.

Lisäksi odotan feministisen puolueen vaativan, että valtaosa auttamisresursseista käytetään pakolaisleireillä, koska näille jää kuitenkin väistämättä valtaosa lapsista ja naisista. Feministisen puolueen odottaisi ideoivan mielellään lapsille ja naisille pakolaisleirejä inhimillisempien pakolaiskaupunkien sijoittelua ja rakentamista.

Haastan feministisen puolueen puuttumaan kovalla kädellä Suomen pahimpiin tasa-arvo-ongelmiin, jotka esiintyvät patriarkaalisista maista tulevien keskuudessa. Niin sanotut feministit Suomessa ja muualla Euroopassa eivät ole tyypillisesti näihin tarttuneet. Entinen ruotsalainen, afrikkalaistaustainen integraatio- ja tasa-arvoministeri Nyamko Sabuni kutsui tällaista kulttuuristen ihmisoikeusloukkauksien maton alle lakaisua käänteisrasismiksi. Käänteisrasismi on rasismia, jossa rasismin pelossa ei puututa etnisten ryhmien keskuudessa esiintyviin ihmisoikeusloukkauksiin, vaikka kantaväestön keskuudessa vastaavat teot olisivat valtava järkytyksen aihe, joihin puututtaisiin välittömästi.

Selvittäkää ensitöiksenne, kuinka suuren osan riskiryhmien tytöistä sukupuolielimet yhä silvotaan Suomessa tai Suomen viranomaisten ulottumattomissa ulkomailla ja tehkää kaikkenne, että tällainen pahimman luokan rikollisuus saadaan kitkettyä Suomesta. Yritin saada aikoinaan kerättyä nimiä vetoomukseen Suomessa toimivilta ihmisoikeus- ja lastensuojelujärjestöiltä, jotta Suomessa valvottaisiin koulujen vuotuisien terveystarkastusten yhteydessä, ettei riskiryhmien tyttöjä silvota. Lisäksi pyysin somalialaistaustaisen naislääkärin tukea aloitteelle. Tämä ainoa somali ja lääkäri joukosta allekirjoitti vetoomuksen, mutta kaikki muut em. tahot pitivät tällaisen valvonnan järjestämistä tiettyjen etnisten ryhmien sormella osoitteluna. Valitsisivatko nämä käänteisrasistit mieluummin sukupuolielintensä silpomisen vai "sormella osoittelun"? Kuitenkin tiedämme, että tämän kulttuuritavan kieltävä laki ei ole minkään arvoinen ilman sen toimeenpanon valvontaa. Perinnäistavat eivät häviä lainsäädännöllisin keinoin, sormia napsauttamalla, eivätkä myöskään etenkään riittävän nopeasti yksilön kannalta pelkällä valistuksella.

Myös pakkoavioliittoihin on puututtava voimakkain ennaltaehkäisevin toimin. Samoin siihen, ettei Suomesta lähetetä enää yhtään etniseen vähemmistöön kuuluvaa lasta tai nuorta väkisin lähtömaahansa, ettei länsimaistu liikaa. On vaikutettava siihen, ettei tyttöjen ja naisten tarvitse pitää huntua, kun eivät sitä halua. Tyttöjen ja poikien samanlainen, yhtäläinen kasvatus on asetettava tavoitteeksi myös maahanmuuttajataustaisilla. Suomalaisillakin on tässä vielä tekemistä ja tulee varmasti aina olemaan, mutta asiassa on edistytty. 

Yleisesti ottaen tärkeimpiä asioita maahanmuuttajanaisten ja tyttöjen tasa-arvoistumisen kannalta on maahanmuuttajanaisten saaminen kielikoulutukseen ja suomalaisen yhteiskunnan toimintaan. Tämä ei varmasti onnistu läheskään aina perheissä, joissa mies määrää, joten tarvitaan sanktioita.

Toivottavasti feministinen puolue ei jumiudu jakolinja-ajatteluun, vaan osaa miettiä asioita ideologiavapaasti ja syvällisesti, suuria kokonaisuuksia ja pitkiä ajanjaksoja hahmottaen. Mielenkiintoisena keveämpänä asiana voitte myös puntaroida, miten tärkeä ongelma se naisen kahdeksankymmentä senttiä siihen miehen euroon verrattuna onkaan, kun naiset saavat vähemmän suuseksiä, kuin miehet ;) : http://www.iltalehti.fi/tosielamaa/2016022621179379_ir.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

38Suosittele

38 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Jaakko Häkkinen

'Puolueesta väitetään, että "Suomessa yhteiskunta on tällä hetkellä erittäin jakautunut ja jakolinja kulkee kansallismielisen ja feministisen maailmankuvan välissä."'
-- Järjettömän keinotekoinen rintamalinja! Siinä taas yleistetään, kärjistetään ja ylitulkitaan oikein urakalla. Kansallismielisyys ja feminismi eivät sulje toisiaan pois, lisätodisteena Henna itse. :)

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Aivan. Mitään loogista kytköstä ei ole sukupuolten tasa-arvon ja ei-kansallismielisyyden välillä, pikemminkin päinvastoin koska suhteellisen tasa-arvoista perinnettämme voidaan pitää myös kansallisena ylpeyden aiheena. Voisi sanoa, että tätä perinnettä on historian kuluessa nakertanut kansallismielisyyden puute monenlaisten ulkomaisten vaikutteiden torjunnassa. Esim. vanha sukunimilaki, jossa vaimo pakotettiin ottamaan miehen nimi, oli ulkomaista perua.

Viime vuosikymmeninä tasa-arvoista perinnettämme on nakertanut ehkä pahimmin amerikkalaisuuden vaikutus, mikä näkyy ainakin siinä, miten lasten lelut ja vaatteet ovat sukupuolittuneet paljon 1960–1970-lukua jyrkemmin. Tytöille tarjotaan niin pinkkiä, niin pinkkiä, pojille hirviöitä. Minä ja siskoni leikimme aikanaan vielä paljolti samoilla leluilla, mutta nykyään Legojakaan ei kuulemma pidetä sukupuolineutraaleina. Tytöille ja pojille asetettujen odotusten erilaistuminen saattaa heijastua myös koulumenestyksen erilaistumisessa; tuskinpa itse koulu on muuttunut enemmän tyttöjä suosivaksi.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

On kyllä tosiaan mietinnän paikka, kun nimenomaan se, millaisia leluja on tarjolla ja niiden markkinointi määrää aika suoraan sen, miten sukupuolittuneesti lapset lelunsa valitsevat ja niillä leikkivät. Vanhempien neutraalius leluvalinnoissa ei juuri tällöin auta. Tuntuu siltä, että nykypelit ovat vielä pahentaneet tilannetta; pojat ovat hyvin sotakeskeisiä leikeissään, kun ottavat virikkeitä pelimaailmoista. Leikit menevät näillä tällöin myös melko yksipuolisiksi. Olen kyllä jonkin verran huolestunut kehityksestä, että miten tällainen muokkaa aivoja.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Toinen keinotekoinen rintamalinja menee kansallismielisyyden ja luonnonsuojelun välissä. Vihreät ovat saaneet alkunsa luontoarvojen puolustamisesta, mutta jostain syystä tämä kytkeytyy heillä dogmaattiseen maahanmuuttomyönteisyyteen, mikä on yksi syy, jonka takia lakkasin äänestämästä heitä.

Juhani Piri

Minullakin kävi samoin tuon äänestämisen kanssa. Tosin ei suomessa ole tällä hetkellä yhtään puoluetta kenelle kehtaisin ääneni enää antaa.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #5

Kannattaa kuitenkin ilman muuta äänestää huonoista vaihtoehdoista se vähiten huonoin. Ei saa luovuttaa. Kuitenkaan se hyvin alhainen äänestysaktiivisuuskaan ei vaikuta käytännössä mitenkään, jos ajattelee, että se toimisi protestina.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #11

Ei ole vähiten huonointa.
Pidän ympäristöasioista erittäin tärkeinä (ääni vihreille)
En ymmärrä laisinkaan suomen maahanmuuttopolitiikkaa (ääni lähinnä ehkä persuille).
Energia asiat (kaikilla on sopassa hyvää ja huonoa, ei voi äänestää ketään)

Tietyissä minulle tärkeissä asioissa puolueilla on niin ristiriitaiset ajatukset, etten yksinkertaisesti enää voi edes äänestää vähiten huonointa kun sellaista ei vaan ole. Kaikki ovat niin huonoja vaihtoehtoja, etten vaan kykene sivuttamaan niitä.

Haluaisin äänestää ihmistä, mutta kun ääni menee puolueelle ja kun tunnetusti meillä on se puoluekuri, niin menee metsään sekin. Ja jos ehdokas ei pääsekkään läpi niin puolue voi juhlia äänelläni vaikka sitä heille en haluaisi edes antaa.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #12

Voit ajatella myös näin: äänesi tuskin kuitenkaan ratkaisee mitään, joten jos löytyy mieluisa ehdokas, anna hänelle tukesi.

Sitä paitsi jos yksittäinen ääni johonkin vaikuttaa, niin todennäköisemmin puolueen ehdokkaiden keskinäiseen järjestykseen kuin puolueen kokonaispaikkamäärään.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #16

Siinäpä se ongelma piileekin, kun minulle ei ole yhtään oikeaa puoluetta ketä haluaisin äänestää. On kyllä useitakin ihmisiä eri puolueista joita voisin äänestää heidän ajattelutapansa vuoksi.

Ennen tapanani oli ottaa ehdokkaista paljonkin selvää ennen lopullista äänestyspäätöstäni. Eli perus s-posti ja puhelut ehdokkaille, parhaimmille ehdokkaille useampana päivänäkin kun tuli kysymyksiä mieleen. Ko tavalla rankkasin itselleni parhaan ehdokkaan.

En anna ääntäni millekkään puolueelle joten en voi antaa ääntäni yhdellekkään ehdokkaalle. En voi ajatella ettei ääneni kuitenkaan mitään ratkaise.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #18

No joo, yritin selittää, että lähinnä äänellä voi vaikuttaa puolueen sisäisiin painotuksiin, joten jos löydät jollain lailla hyvän ehdokkaan jollain lailla siedettävästä puolueesta, näin voisi kannattaa tehdä. Mutta sama se minulle...

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #12

Sulla on nimenomaan tavallisen tolkun ihmisen arvot, kun maahanmuuttokriittisyys ja luonnonsuojeluarvot yhdistyvät. Siihen päälle vielä eläinten oikeidet; suomalaiset kannattavat eläinten nykyistä parempaa kohteluakin, mutta ovat niin piintyneiden tapojensa vankeja, etteivät osaa äänestää oikein kukkaroillaan. Oletko ajatellut itse ryhtyä kunnallisvaaliehdokkaaksi? Jos menisit vaikka Persuihin viemään ympäristöaatetta ja muokkaamaan puoluetta sisältä käsin? Persuissakin on siemen tällaisille ajatuksille; nuorisojärjestökin jo antoi jonkun kannanoton, tms. eläinten olosuhteiden kehittämisen puolesta, joka oli selvä signaali asioiden kehittymisestä parempaan suuntaan.

Itse näkisin tietenkin toivottavana, että Vihreät alkaisivat miettiä sitä kestävää kehitystä maahanmuuttopolitiikassa ja kehittäisivät oman, selkeän linjauksen, eivätkä menisi samassa virrassa demareiden ja vasureiden holtittomuuden kanssa. Jotenkin on mielikuva, että Vihreät tykkäisivät ideoida, joten miksei tässä nyt ideoida mitään ja vastata globaaliin haasteeseen! Tutkimustiedon pohjalta, realistisesti ajatellen täytyisi tämä oma linjaus tehdä.

Mutta koska mitään muutosta ei ole näköpiirissä, pidän ainoana vaihtoehtona äänestää jotakin ns. kansallismielistä vaihtoehtoa, vaikka eläinten oikeudet ovat olleet aina minulle tärkein yhteiskunnallinen kysymys. Maahanmuuttopolitiikassa eletään kuitenkin nyt ratkaisevia aikoja Euroopassa ja on niin paljon pelissä, että näen myös eläinten olosuhteiden parantamismahdollisuuksien lopulta kytkeytyvän tähän kehitykseen ja samoin luontoarvojen lähinnä pääkaupunkiseudulla, jonne humanitaariset maahanmuuttajat tyypillisesti pakkautuvat.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #39

Olen aikoinaan ollutkin kunnallisvaaliehdokkaana vihreiden riveissä. Vaikka en läpi päässytkään, niin huomasin että täällä näytti kaikkien puoleiden ehdokkaat olevan todella järki ihmisiä monessa suhteessa (ei tietysti kaikki, mutta yllätyin erittäin positiivisesti).

En sen koommin ole ajatellut asettua ehdolle vaikka pyyntöjä on tullut. Kieltäydyn kohteliaasti.

Jos jossain pitäisi vaikuttaa puolueiden ideologiaan niin se olisi eduskunta.

Ja uskompa että meidän nuorisossa on se tulevaisuus ja sieltä tulee tulevat huippuedustajat jotka laittavat asiat kuntoon aikanaan. Siihen asti ei oikein voi muuta kun peukaloa imeä ja ihmetellä tuota eduskunnan touhua ja ihmisten äänestyskäyttäytymistä.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

No ihan samoin kävi minulla Vihreiden äänestämisen suhteen.

Olen minäkin huomannut, miten paljon luonnonsuojeluhenkisyyttä on ns. "kansallismielisissä" eli yleensä tavallisissa tolkun ihmisissä, kun olen seurannut keskusteluryhmiä. Tietenkin varsinaiseen kansallismielisyyteen on myös Suomessa kuulunut historiallisesti kansallisromanttinen oman maan luonnon ihannointi.

Itseäni en pidä varsinaisesti kansallismielisenä. Aika vaikea myös tavallisten, aatteettomien ihmisten suhteen rajata, että kuka varsinaisesti on kansallismielinen. Luulen, että ns. maahanmuuttokriittiset ovat yleensä vain tavallisia tolkun ihmisiä, joiden kritiikki kohdistuu ennen kaikkea turvapaikkasysteemiin ja runsaisiin ja pysyviin väestönsiirtoihin EU:n ulkopuolelta. Suhtaudun kuitenkin melko voimakkaan myönteisesti tunneihmisenä joihinkin asioihin Suomessa, kuten suomenkieleen, luonnon runsauteen, ympäristön puhtauteen ja Helsingin idyllisyyteen.

Juhani Piri

Olipas hyvä kirjoitus!

Kyllä tässä maassa ja muissakin maissa tarvittaisiin järkipuolueita joissa olisi järjellä ajattelevia ihmisiä. Puoluekuri (diktatuuri) pitäisi kieltää kokonaan ja alkaa tekemään päätöksiä tiedettä ja tutkimustuloksia kunnioittaen.

Maahanmuutossa ongelmat kasvavat hyssyttelyllä, niin myös ihmisoikeusrikokset ja epätasa-arvo.

Käyttäjän jakerajaaho kuva
Jarkko Raja-aho

Hear hear! Täyttä asiaa Henna Kajava.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kajava kirjoittaa parasta blogia, jonka olen US:n sivuilta lukenut pitkään aikaan. Muuten blogit ovat olleet surkeita esityksiä, järjestään. Erityisesti lehden "päätoimittajan" älyttömyydet ovat omassa luokassaan, ja tästä varmasti tulee banni.

Suomalaiset poliitikot Niinistö (de Röda) ja Eriksson (de vet inte-puolue) kirjoittelevat/antavat haastattelun, jossa ilmoittavat etteivät tunne Suomea omaksi maakseen. No, nämä omassa saastassaan kahlaavat poliitikot, kaikki, ovat tehneet maasta sellaisen, ettei sitä harvojen käyntien aikana enää samaksi tunne kuin mistä parikymmentä vuotta sitten lähti pois. Juuri nämä poliitikot ovat saaneet aikaan ne kansalliset ääriliikkeet Suomessa (ja muualla EU:ssa), joista nyt hätä on suuri. Poliitikot vain eivät tajua itse yhtään mitään. Jos poliitikon älykkyys on keskimäärin samalla taslla kuin esimerkiksi Kataisen, niin ei sillä muualla pärjääkään kuin politiikassa. Suomi on idioottien luvattu maa, jossa sokeiden joukossa yksisilmäinenkin on kuningas. Katsokaa länteen, katsokaa, mitä se feminismi on saanut aikaiseksi siinä maassa, joka kerran oli yksi maailman parhaita asukkailleen!

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Yleisestihän kyseessä on vain hyödynnettäviä idiootteja, mikä selittää uskomattomat kaksoisstandardit. Hyvin näyttää toimivan.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Maahanmuuttajanaisen euro on 60 senttiä.

Mielenkiintoista, että maahanmuuttokriittiseksi itsensä asemoinut blogisti kannattaa kiintiöpakolaisuuden suosimista - itsekin olen useaan otteeseen esittänyt kannatustani pakolaiskiintiön moninkertaistamisesta nykyisestä vaatimattomasta 750:stä vuosittain pakolaisstatuksen saavasta henkilöstä kuten samoin myös blogistin tavoin kannatan kriisialueilla tapahtuvan humanitaarisen työn lisäämistä (myös ennaltaehkäisevänä kehitysyhteistyönä).

Itse olen odottanut maamme satsaavan tähän pakolaisleirien elinpiirin turvaamiseen, niiden toimivan infrastruktuurin rakentamiseen ja ylläpitämiseen sekä niissä asuvien lasten kouluttamiseen (koulutus on demokraattisen kehityksen ehto) sellaiset pari miljardia euroa vuosittain - nämä rahat saadaan säästettyä esimerkiksi vähentämällä naisiin kohdistuvaa väkivaltaa radikaalein, mutta laillisin, keinoin :

http://jiihooantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

"
Viime vuonna 1200 naista ei päässyt turvakotiin, sillä tilaa ei ollut. Suomessa 55 000 naista joutuu vuosittain kokemaan seksuaalista väkivaltaa. Heidän saamansa apu on postinumerosta kiinni. Vertailun vuoksi tähän kohtaan toinen summa: turvakotipalvelut saadaan riittävälle, Istanbulin sopimuksen määrittämälle tasolle 40 miljoonalla vuotuisella eurolla.
"

Feministiselle puolueelle riittää töitä pakolaisleirien ylläpitämisen ohella täällä Suomessakin, siis.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Mun mielestä feministinen puolue vois ihan sukupuolettomasti korostaa turvakotien riittävän määrän tärkeyttä sekä miehille, että naisille. Miehet kokevat myös huomattavasti lähisuhdeväkivaltaa ja yli puolet törkeistä tapauksista kohdistuu miehiin: "Kuitenkin runsaat puolet törkeistä pahoinpitelyistä kohdistui miehiin." http://tilastokeskus.fi/til/rpk/2014/15/rpk_2014_1...

En näe mitään erityistä naisvihaa lähisuhdeväkivallassa, vaan väkivalta kohdistuu helpoiten lähisuhteessa olevaan, kun vietetään paljon aikaa yhdessä ja osa ihmisistä vaan on väkivaltaisempia tai mielenterveys reistailee.

Olis tärkeää, että miehet siinä, missä naisetkin hakeutuisivat ja pääsisivät turvakoteihin tarvittaessa. Mutta näitä ei sitten laittomien maassa oleskelijoiden majoittamiseen! :)

Taitaa olla niin, että naisten ja miesten välinen lähisuhdeväkivalta olisi jopa tasoissa, jos huomioitaisiin vain kantaväestön väkivalta. Maahanmuuttajanaisiin kohdistetaan moninkertaisesti enemmän väkivaltaa, kuin meidän tasa-arvoisen kulttuurimme naisiin. On myös selkeää, että musliminainen tuskin puolustautuu, saati lyö takaisin, jos mies hyökkää, koska uskonto sallii miehen fyysisen kurinpidon vaimonsa suhteen.

Lähisuhdeväkivallan vastainen vaikuttamistyö tulee kohdistaa erityisesti maahanmuuttajamiehiin: "Suomessa asuvat ulkomaalaistaustaiset naiset kokevat lähisuhteissaan väkivaltaa kolme kertaa useammin kuin kantaväestöön kuuluvat naiset, sanoo maahanmuuttajanaisia auttavan Monika-Naiset liiton toiminnanjohtaja Reet Nurmi." http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/112920-va...

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Juho kirjoitti: "Mielenkiintoista, että maahanmuuttokriittiseksi itsensä asemoinut blogisti kannattaa kiintiöpakolaisuuden suosimista - itsekin olen useaan otteeseen esittänyt kannatustani pakolaiskiintiön moninkertaistamisesta nykyisestä vaatimattomasta 750:stä vuosittain pakolaisstatuksen saavasta henkilöstä kuten samoin myös blogistin tavoin kannatan kriisialueilla tapahtuvan humanitaarisen työn lisäämistä (myös ennaltaehkäisevänä kehitysyhteistyönä".

Näinhän ajattelee moni, mutta on hyvin vaikeata saada tuollainen viesti läpi kun ns suvaitsevaisten rekisterit lyövät heti kiinni jolloin ryhdytään haukkumaan maahanmuuttokriittiseksi, nationalistiksi jne (usein paljon pahempaa)...Meidän kuntamme otti nimenomaan kiintiöpakolaiset vastaan ja hyvä niin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kuopiossa ja lähikunnissa (Lapinlahti, Sonkajärvi, Iisalmi) kiintiöpakolaisia on otettu vastaan jo vuosia ja hyvällä menestyksellä - "maahanmuuttokriittinen" taas on käsittääkseni melko neutraali ja maahanmuuttokriittisten itse itsestään käyttämä virallisen oloinen nimitys ja siksi käytin sitä omassa kommentissani.

Tässähän vähän aikaa sitten useat kansalliset io-järjestöt esittivät vaatimuksen pakolaiskiintiön moninkertaistamisesta, miten lienee sitten tähän vaatimukseen suhtauduttu hallituksen tms. päätöksiä tekevien piirissä?

http://www.kansallinenkuriiri.fi/2016/11/15/25-kan...

Natsien kanssa hengailevia (SVL touhuja vähätteleviä) kansallismielisiä toki kutsun tarvittaessa natsillismielisiksi ja rasistisesti sanailevia maahanmuuttajavastaisia henkilöitä suorasanaisesti rasisteiksi. Tällä palstalla tosin näitä viime mainittuja ei juurikaan esiinny...

Pakolaisten suojaaminen konfliktialueiden läheisyydessä on nykyajan mittavimpia humanitaarisia kysymyksiä koska turvapaikan myöntäminen kaikille länsimaissa ei tietenkään ole mahdollista,- ainoa vaihtoehto on asuttaa pakolaisia konfliktialueiden lähelle suojatulle vyöhykkeelle. Mikä tietenkin eettisesti kestävästi toteutettuna vaatii niitä resursseja, mainitsemallani 2 mrd eurolla pääsee kyllä alkuun...

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Itse määrittelen maahanmuuttokriittisyyden sananmukaisesti, koska mitään virallista määritelmää ei ole. Eli silloin maahanmuuttokriittisyys olisi mitä tahansa kriittisyyttä maahanmuuttoa kohtaan. Hyvin monet maahanmuuttokriittiset tuolla "Maahanmuuttokriittiset" -Fb-ryhmässämmekin kannattavat/hyväksyvät kiintiöpakolaisuuden. Kuitenkin sitä painotetaan, että pakolaisstatus tulee myöntää oikeasti ja käytännössä vain siksi ajaksi, kun ihmisiä uhkaa todellinen vaara, eikä maan sisällä voi paeta. Näin ilmeisesti pakolaissopimuksissa on alun perin ollut tarkoituskin, mutta ilmeisesti ideologisista syistä tästä on lipsuttu.

On kaikkien kannalta myönteistä kehitystä tukevaa, että kiintiöpakolaisuudesta luotaisiin samalla kehitysyhteistyön yksi työkalu; Suomessa hyvän koulutuksen ja länsimaisia arvoja omaksuneet ihmiset palaisivat lähtöalueilleen muutosagentteina rakentamaan maitaan. Tietenkin jos on löytänyt suomalaisesta yhteiskunnasta paikkansa perustamalla perheen suomalaisen kanssa tai työllistymällä vakuuttavasti, on perusteet asettua Suomeen pysyvästi.

Jos ihmiset luottavat siihen, ettei väestöä siirretä pysyvästi vastoin heidän tahtoaan maapallon toiselta puolelta Suomeen, ihmiset varmasti alkavat suhtautua myönteisesti maahanmuuttopolitiikkaan. Vaikka on leikkauksia, suomalaiset ovat auttamishaluisia yleisesti ottaen, kuten kehitysyhteistyön kannatusgallupeistakin on voinut havaita.

Kuitenkin on huomattava, että Suomi on vähäväkinen maa ja yhden pakolaisen elinkustannukset korkeat verrattuna auttamiseen lähempänä lähtöalueita. Ja pystymme auttamaan vain häviävän pientä osuutta apua tarvitsevista. Siksi kiintiöpakolaistenkin määrää on harkittava tarkoin, jotta voidaan optimoida auttamisresurssien käyttöä. On otettava tavoitteeksi edistää kestävän pohjan rakentamista levottomien alueiden kehittymiselle myönteiseen suuntaan.

Kiintiöpakolaisuutta ei tule kuitenkaan moninkertaistaa ennen, kuin turvapaikkasysteemi on perinpohjaisesti järkeistetty koskemaan vain yksittäisiä poliittisia pakolaisia. Nyt kaikki tästä liikenevä vähä on kohdennettava pakolaisleireille.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kiitos perusteellisesti perustellusta vastauksesta.

Minäkin näen kiintiöpakolaisen vastaanottamisen koituvan ajan myötä hänen lähtömaansa hyödyksi - ihmisen kouluttaminen ja tukeminen omaehtoiseksi tarkoittaa humaania investointia, mikä on arvokkainta raaka-ainetta konfliktialueiden jälleenrakentamisessa.

Kiintiöpakolaisuuteen keskittyminen ei mielestäni voi kokonaan korvata tai peräti lopettaa kv-sopimuksiin perustuvaa turvapaikanhakumenettelyä, sillä turvapaikkaa voi vaihtelevista syistä hakea henkilöt myös turvallisiksi luokitelluista maista. Esimerkiksi kuluvana vuonna kaksi yhdysvaltalaista henkilöä on saanut Suomesta turvapaikan ja käsittääkseni Yhdysvalloissa ei tällä hetkellä ole sisällissotaa tai muuta pakolaisuutta aiheuttavaa konfliktia meneillään...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Lisäyksenä vielä viitaten ensimmäiseen kommenttiini, niin sukupuolistunut väkivalta on kokonaisuutenaan Suomessakin mittava ongelma, mitä ongelmakenttää mainitut kulttuurisidonnaiset väkivallan muodot vielä hämmentävät lisää.

Suomen ratifioima ns. Istanbulin sopimus ja sen täytäntöönpanoa soveltava kansallinen laki huomioivat lain kirjaimen tasolla kohtuullisesti niin pakkoavioliitot kuin naisten sukuelinten silpomisetkin, mutta käytännön tasolla näiden rikosten torjuminen ja ennaltaehkäisy lienevät tosiaan vaisua luokkaa.

Feministisen puolueen ohella sisäasiainministeriön alaisen rikostorjunnan yms. soisi näihin ongelmiin puuttuvan ripeämmillä otteilla..

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #29

Laitan tämän vielä tähänkin kohtaan; lähisuhdeväkivalta ei itse asiassa kantasuomalaisten keskuudessa ole enää kovin sukupuolittunutta, mutta maahanmuuttajaväestön kohdalla kyllä: Taitaa olla niin, että naisten ja miesten välinen lähisuhdeväkivalta olisi jopa tasoissa, jos huomioitaisiin vain kantaväestön väkivalta: http://tilastokeskus.fi/til/rpk/2014/15/rpk_2014_1...

Maahanmuuttajanaisiin kohdistetaan moninkertaisesti enemmän väkivaltaa, kuin meidän tasa-arvoisen kulttuurimme naisiin. On myös selkeää, että musliminainen tuskin puolustautuu, saati lyö takaisin, jos mies hyökkää, koska uskonto sallii miehen fyysisen kurinpidon vaimonsa suhteen ja nainen määrätään alistumaan.

Lähisuhdeväkivallan vastainen vaikuttamistyö tulee kohdistaa erityisesti maahanmuuttajamiehiin: "Suomessa asuvat ulkomaalaistaustaiset naiset kokevat lähisuhteissaan väkivaltaa kolme kertaa useammin kuin kantaväestöön kuuluvat naiset, sanoo maahanmuuttajanaisia auttavan Monika-Naiset liiton toiminnanjohtaja Reet Nurmi." http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/112920-va...

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Jos feministinen puolue on seuraavissa ek-vaaleissa mukana niin siinä on seuraava jytky.

Juhani Piri
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kokoomuksen puuteripyllyt ja vasemmistonaiset Halosenkin presidentiksi äänestivät, kun eivät ymmärtäneet, kuinka pahaa tällainen ihminen pystyy saamaan aikaan (no, sen jälkeenhän presidentin valtaoikeuksia alettiinkin vähentää).

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #30

Minäkin äänestin silloin toisella kierroksella Halosta, kun en osannut aavistaa, millaista ideologistia oikeasti äänestin. Onneksi voin sentään laittaa sen nuoruuden piikkiin :)

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

"Suomessa on perustettu uusi feministinen puolue. Tällaiselle puolueelle olisi tilausta ennemmin lähes missä tahansa muussa maassa, kuin Suomessa, sillä Suomi on maailman kolmanneksi tasa-arvoisin maa"

Feminismi ei aja tasa-arvoa.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Kiitos, Esa herättävästä blogilinkistäsi, vaikkei se aiheeseen kai liitykään :) Laitetaan Maahanmuuttokriittiset -Fb-ryhmäämme tuo tarkistusten jälkeen :)

Voi, voi; taasko on noin hulluja ehdotettu ja ihan pääministeritasolta. Kyllä Syyrian ja Suomen välillä sairaaloita riittää, ettei tarvitse Suomeen asti hakea. Kyllä ihmiset täytyy hoitaa mahdollisimman lähellä lähtöalueitaan, eikä tosiaankaan tulisi ottaa tänne miespainotteista porukkaa ja vielä vaarallisimmasta, sekä uskonnollisesti radikalisoituneesta päästä, kuten taistelijoita. Syyrian kapinallisryhmäthän koostuvat joitain poikkeuksia lukuun ottamatta radikaali-islamilaisista.

Kyllä on häpeä, jos kristityt eivät halua auttaa erityisesti muita kristittyjä, jotka ovat vakavimman vainon kohteina koko maailmassa. Kristityt eivät ilmeisesti voi paeta pakolaisleireillekään usein vainon vuoksi. Kristittyjä tyttöjä siepataan niillä.

Kristittyjä pystytään myös ottamaan eniten suhteessa kantokykyyn, koska kristittyjen sopeuttamiseen ei kulu resursseja niin paljoa, kuin islamilaisen väestönosan - ja suuri osa ei tutkimusten mukaan sopeudu silti.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

Miten nämä feminismit ajavat kouluissa tasa-arvoa poikien motivoitumisen osalta? Miten tämä poliittinen agenda kuuluu kouluihin? Voidaanko piilo-opetussuunnitelmaan tunkea muitakin poliittisia agendoja ja miten poliittiset agendat kasvattavat objektiivisia ja kriittiseen arviointiin kykeneviä lapsia? Vai oliko tarkoitus edes kasvattaa lapsia sellaiseen? Miten tasa-arvo opetus kasvattaa ymmärtämään yhteiskunnan perussääntöihin, kuten rike/rikos ja laki/oikeus/rangaistus? Vai oliko tärkeämpää unohtaa yhteiskuntakelpoisuuden perusteet jonkin poliittisen ryhmän agendan alle?

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000488868...
http://www.helsinki.fi/cea/fin/Oppimaan_oppiminen/...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset