Takaisin asiaan Rajat ovat rakkautta - vastuussa jälkipolville, eduskuntaehdokas 2019!

Äärilaita Suomessa levittää jihadistien viestiä

  • Äärilaita Suomessa levittää jihadistien viestiä

On ollut liikuttavaa, kuinka kirkassilmäinen laita - eräät asiantuntijat mukaan lukien - on aina terrori-iskujen jälkeen toistellut suurena totuutena jihadistien viestiä. Viestin mukaan jihadistit pyrkivät herättämään pelkoa eurooppalaisissa ja väestöryhmien jakautuneisuus kasvaa, jolloin jihadistit saavat enemmän taistelijoita. Ilmeisesti täytyisi vain kävellä vihellellen, kuin mitään ei olisi tapahtunut, miettiä miten voisimme palvella islamilaisessa radikalisoitumisvaarassa olevia ihmisiä entistä paremmin tai syyllistää kantaväestöön kuuluvia.

Eräs "asiantuntija" meni juuri televisiossa jopa niin pitkälle, että vihjasi koko maahanmuuttokriittisyyden olevan jihadistirekrytoijien palvelua. Mutta mihin muuhun, kuin jihadisteilta saatuihin viesteihin ja mutuun nämä väitteet perustuvat? Onko asiasta todisteita?

Eräs äärilaidan kansanedustaja oikein painotti asiaintilan todenperäisyyttä kirjoittamalla sosiaalisen median postaukseensa, että "jihadistit ovat itse sanoneet niin". Fiksu ihminen tietenkin suhtautuu epäilyksellä muuten järkevän tuntuiseen ajatukseen, jos nimenomaan vihollinen on halunnut tällaista ajatusta syöttää.

Varmaankin meillä on kuitenkin yksimielisyys siitä, että terrori-iskujen tarkoitus on toimia jihadistien voimannäyttöinä, joilla nämä pyrkivät aktivoimaan otollisia muslimeja puolelleen.

Islamistit lienevät myös kärsimättömiä Euroopan valloituksessaan rauhanomaisin keinoin; pakotettujen väestönsiirtojen ja -ryntäysten, sekä muuta väestöä korkeamman syntyvyyden avulla. Jos varsinainen tavoite onkin lisätä päättäjien, eikä niinkään kansalaisten pelkoa ja saada nämä alistettua? Jos länsimaiden heikot ja hövelit päättäjät halutaan eräänlaisiksi panttivangeiksi; harjoittamaan islam-ystävällistä politiikkaa, jotta maltilliset eivät radikalisoituisi? Jihadistitkin ovat jo nähneet, miten päättäjät kokevat helpommaksi puuttua terroriuhkien paineessa kantaväestönsä käytökseen, kuin asettaa reunaehtoja islamin harjoittamiselle. 

Kirkassilmä-silkohapsien hokema "ei anneta pelolle valtaa" ajaa joka tapauksessa islamistien tarkoitusperiä; annetaan islamistien maailmanvalloitukselle vaan entistä enemmän tilaa; se on epäsuora kehotus olla kritisoimatta, välittämättä, miettimättä uusia keinoja, jotka kohdistuvat suoraan poliittisen islamin kasvualustaan. Tämähän se vasta sitä pelkoa onkin. Kirkassilmäiselle vähemmistölle on ominaista alistuva pelko, kun taas maahanmuuttokriittisillä pelko on enemmän puolustautuvaa pelkoa.

Toisaalta terrori-iskuja saatetaan myös vähätellä, kuten terrorismin tutkija Leena Malkki: "Ei ole valkoisten miesten yksinoikeus tehdä omista henkilökohtaisista vaikeuksista ja koetuista epäoikeudenmukaisuuksista kumpuavaa väkivaltaa." Näen kommentissa myös miesvihaista feminismiä, mikä ei välitä tutkijasta kovin luotettavaa kuvaa. http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000005014740.html

Jos lähdetään suvaitsevaiston näkökulmasta tavoittelemaan ensisijassa väestöryhmien vastakkainasettelun vähentämistä on huomattava, että tiettyä osaa islamilaisista radikalisoi myös liika liberaalius. Radikalisoitumiselle on esitetty eräänä keskeisenä syynä islamilaisten ja länsimaisten arvojen ristiriitaa. Tällöin kannattaakin muovata Eurooppa mahdollisimman islamilaisen yhteiskunnan kaltaiseksi, jottei ärsytetä osaa tulijoista ja lisätä jihadistien rekrytointeja. Myös työttömyys lisää varmaankin radikalisoitumista, kun perinteinen, hyvin kokonaisvaltainen elämäntapauskonto tarjoaa vaihtoehtoista sisältöä elämään. Olisiko työpaikat annettava tällöin ensisijassa radikalisoitumisvaarassa oleville muslimeille? Vähän tällaiseen viittaavaa positiivista syrjintää ja pientä panikointia tulijoiden työllistämisessä on ollut ilmassa. Ruotsissa on palkittu joidenkin tietojen mukaan jopa Ruotsin historiallisen joukkoraiskauksen päätekijä Hedayat Rahmati antamalle tälle työpaikka maahanmuuttoviraston tulkkina ja varmasti tämän pitämiseksi kaidalla polulla. Rahmatin liikkuminen nykyään vain neljän vuoden vankeuden jälkeen vapaana Ruotsin kaduilla ja vastaavat tuomioistuinten päätökset vähentävät varmasti tehokkaasti kansalaisten luottamusta valtiota ja oikeusjärjestelmää kohtaan (tapauksessa mies, joka "vain" onanoi spermansa uhrin naamalle sai vankeusajalta korvausta 130 000 kruunua). Jos jollain, niin tällä on passiivista kantaväestöä ainakin jollain tavalla radikalisoiva vaikutus. http://www.friatider.se/d-md-till-utvisning-f-r-rekordv-ldt-kt-men-f-r-s...

Sekä islamilaista, että kantaväestön radikalisoitumista voidaan ehkäistä kuitenkin riittävästi lopultakin vain harkitulla ja sopivissa kohdin tiukalla maahanmuuttopolitiikalla. Onko meillä nimittäin realistisia mahdollisuuksia onnistua paremmin, kuin Ruotsi, jossa esimerkiksi Göteborgin luoteisosien lähiöiden muslimiteineistä joka viides kannattaa Isisiä tai muita vastaavia uskonnollisia ekstremistejä (vajaa puolet vastanneista oli muita, kuin muslimeja)? Tulos on kauhistuttanut Ruotsissa, kun vielä huomioidaan sekin, että nykyään Isisin raakuudet ovat jo kaikkien tiedossa:

http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/studie-var-tionde-elev-st%C3%B6tt...

Oli strategisella tasolla toimivilla jihadisteilla ja islamisteilla terrori-iskujen taustalla sitten millaisia strategioita hyvänsä, niin kukaan ei tiedä, millaista tulosta ne lopulta tuottavat. Terrori-iskut varmasti myös loitontavat monia muslimeita uskonnostaan. Eräässäkin artikkelissa kerrottiin, kuinka muslimit olivat alkaneet välttää uskonsa ulkoisia tunnusmerkkejä ja moskeijoissa käyntejä terrori-iskujen aiheuttaman lisääntyneen kielteisyyden vuoksi.

Joka tapauksessa on selvää, että kaikkien muiden henkilöiden ja asioiden syyllistäminen tulee lopettaa välittömästi, kuin itse rikoksiin syyllistyneiden ja niihin yllyttäneiden henkilöiden. Näiden syyllisyydestä olemme yhtä mieltä puoluekannasta riippumatta, joten keskitytään niihin.

Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan konflikteihin erikoistuneen tutkijan, Alan Salahzadehin toimenpideohjelma on seuraava: Radikaali-islamin edustajien kokoustaminen on kiellettävä tai näiden toimintaa valvottava tiukasti. Tällainen ei tietenkään onnistu muilta osin, kuin että evätään maahanpääsy ulkomaisilta radikaali-islamisteilta ja soluttaudutaan valvomaan islamistien julkisia tilaisuuksia. Lisäksi erillisistä uskonnon opetuksista kouluissa on luovuttava. Uskonnollisten symbolien, kuten islamilaisten päähuivien käyttö kouluissa on kiellettävä, jotta kaikille lapsille voitaisiin taata tasa-arvoinen kasvuympäristö. Yleisen rauhan ja kaikkien viihtyvyyden vuoksi julkinen tila on rajattava uskonnon harjoittamisen ulkopuolelle. Terrorismin kohdealueille matkustavia on valvottava nykyistä tarkemmin. Viranomaisten on tehostettava toimintaansa, jotta kaikki, joita epäillään osallistumisesta tai avunannosta islamilaiseen sotaan saadaan valvonnan piiriin ja oikeuden eteen. Nämä on pidettävä säilössä ja annettava viestitellä vain valvotusti, kunnes on varmistettu, etteivät ole osallistuneet terroristiseen toimintaan.

http://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2016/12/20/terrori-iskut-mahd...

Islamilaisen radikalisoitumisen syitä tutkittaessa olen ehdottanut, että huomiota kohdistettaisiin erityisesti radikalisoituneiden persoonallisuuksiin, sekä islamiin ja sen liian lojaaleihin tulkitsijoihin. Radikalisoitumisen ajankohdan määräävät varmastikin olosuhteet, kuten toisinaan tulevaisuuden näköalattomuus: http://hennakajava.puheenvuoro.uusisuomi.fi/225975-islamilaisen-radikali...

Mutta mitäpä, jos valitaan yksinkertainen, selkeä linja ja lopetetaan tämä vokkeilu kokonaan! Haetaan vain parhaiten integroituvia ja hädänalaisimpia; kristittyjä ja ateistipakolaisia suoraan kriisialueilta ja niiden tuntumasta! Näitäkin riittää moninkertainen määrä vastaanottokapasiteettiimme nähden. Varmasti tämä on hyvin suuren valtaenemmistön joko julkinen tai salainen tahto!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyvä puheenvuoro.

Koko Eurooppa laittaa silmät kiltisti kiinni ja hyppää kaivoon, ja Suomi perässä. Koska rasismi, vihapuhe, natsit, fasistit ja tietenkin populismi.

Hyvää Joulua, kaikesta huolimatta.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Kiitos, samoin; maahanmuuttokritiikittömät joulut! Siinä mielessä, että on parasta rauhoittaa joulu tältä aiheelta - ellei Erdogan ole säästellyt joululahjaa Euroopalle juuri jouluksi!

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Tässä muuten pieni puheenvuoro kylkiäisenä "Poliittinen väkivalta" -termillä ratsastamisesta Vastarintaliikkeen piintyneen väkivaltarikollisen potkun yhteydessä. Kysehän on epärehellisestä ilmiön paisuttelusta. Tällä yritetään jälleen kääntää huomio Euroopan turvapaikanhakuongelmasta olemattomaan ongelmaan.

Alla määritelmä poliittiselle väkivallalle. Muitakin varmasti löytyy, mutta mielenosoituksen potku ei varmastikaan täytä poliittisen väkivallan määritelmää missään järkevässä lähteessä. Potkaisua ja tappoa motivoi puhtaasti samanlainen ärsyyntyminen, kuin mitä seuraa mistä tahansa pahasta mielensä pahoittamisesta. Piintynyt väkivaltarikollinen tietenkin vain reagoi luonteensa mukaisesti äärimmäisen tuomittavalla tavalla. Motivaatiot eivät olleet poliittisperäisiä, potkulla ei ollut poliittisia tavoitteita.
"Political violence is defined as hostile or aggressive acts motivated by a desire to affect change in the government." http://www.yourdictionary.com/political-violence

Niko Sillanpää

Reaktio tähän viimeisimpään terrori-iskuun on ollut jopa surreaalisempi kuin aiempiin. Useammankin ns. asiantuntijan suulla on todettu, että:

Radikalisoitumisen ja siten terrorismin (pää)syy on, että monet valtaväestöön kuuluvat vastustavat kansainvaellusta, mikä radikalisoi kansainvaeltajia ja näiden uskonnonveljiä/-siskoja, jolloin ratkaisu on kansainvaelluksen vastustamisen lopettaminen eli lisää kansainvaellusta globaalista etelästä pohjoiseen;

Eli maahan pitää ottaa lisää näitä muihin väestönosiin verrattuna hyvin herkästi radikalisoituvia henkilöitä ja pitää heitä sitten kuin kukkaa kämmenellä eli antaa heidän tuoda ja pitää kulttuurinsa valtaväestön kulttuurin väistäessä ja samalla valtaväestön pitää suunnata tulijoille yhä mittavampia tulonsiirtoja ja pitää turpansa kiinni tai nämä kansainvaeltajat ym. _radikalisoituvat_.

Näiden ns. asiantuntijoiden ajattelussa ei tietenkään näytä olevan mitään järkeä, ellei ota huomioon, että heille tärkein ja pyhin asia ja heidän toimintansa tärkein tavoite on kansainvaelluksen esteetön jatkuminen.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Median ja sen kuultavaksi valikoimien (asenteellisten) asiantuntijoiden konsensus tuntuu etenevän yhä kauemmaksi kansalaisten konsensuksesta. Mitä ikävämmäksi tosiasiat muuttuvat, sitä päättäväisemmin ne pyritään kiistämään. Jos tarkoituksena on populististen puolueiden suosion kasvattaminen, tuo on epäilemättä tehokas tapa.

Niko Sillanpää

Juurikin. Ei pelkästään mielipide-ero, vaan ristiriita todellisuuden kanssa alkaa olla niin räikeä, että eihän noita ns. asiantuntijoita voi enää (kovinkaan moni) ottaa tosissaan.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Tietenkin tässä yhteydessä kannattaa taktisesti käyttää tuota "populismi" -sanaa :D, vaikka maahanmuuttokriittisten parissahan tuon termin käyttöä arvostellaan tarkoitushakuiseksi ja mustamaalaavaksi. Lopultahan populismia on kaikissa puolueissa ja enemmän tai vähemmän populistisia poliitikkoja löytyy kaikista puolueista. Vihreissäkin on aivan järkyttävän populistisia poliitikkoja puolueen äärilaidassa - käytetään jatkuvasti tunteisiin vetoavaa yksinkertaista retoriikkaa, jotta saavutetaan kannattajien suosiota, eikä pureuduta asioihin syvällisesti pohdiskellen.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

En oikein keksi mitään muuta selitystä tähän kuin sen, että osa ihmisistä vaan on alistuvaa ja väistävää tyyppiä. Tähän kuuluu ilmeisesti kiinteästi se, että kun ei välitetä itsestä ja jälkipolvien tulevaisuudesta, niin ei myöskään todella hädänalaisista ihmisistä maailmassa, kun halutaan ohjata rajalliset resurssit pääasiassa mitä erilaisimmista ja valtaosin taloudellisista syistä tuleviin turvapaikanhakijoihin. Kriisinhallintaan ja tietyille Afrikan pakolaisleireille on ollut niin vaikeaa saada edes vähäistä lisärahoitusta, mutta turvapaikanhaulle on piikki auki. Ongelmat pahenevat maailmassa tällaisella politiikalla.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Asenne ja arvomaailma on tosiaan rajusti muuttunut Euroopassa kaiken sallivaan ja pölhöjen sosiaaliseltysten avulla kovin ymmärtäväiseen suuntaan. Nyt on aika ottaa kehityksessä pari napsua taaksepäin ja tehdä konkretiaa kädet ristissä inisemisen ja hymistelyn asemasta. Jokaisella maalla on maan turvallisuutta valvovia viranomaisia, jokaisessa maassa on myös laittomasti maassa olevia. Omien kansalaisten suojeluun on vihdoinkin aika suhtautua vakavasti.

Toisen posken kääntämisen seuraukset on jo nähty moneen kertaan. Eikä se oikeasti auta paskaakaan, jos käytetään aika terrorin syiden pähkäilyyn parrasvaloissa ja viisasteluun.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Luettelo_terrori-i...

Aloitetaan siitä, että ne laittomat maassaolijat pidätetään ja palautetaan sinne, mistä ovat EU n rajan ylittäneetkin. Pysäytetään voimakeinoin Välimeren kautta salakuljettajien rikastuminen. Australiassa ei muuten pauku pommit, eikä rikastu ihmisten salakuljettajat.

Suomeen pääsee edelleen kätevästi ilman rajavalvontaa Ruotsin kautta. Vaikkapa kielteisen turvapaikan saanut Ruotsiin kadonnut rikollinen. Mitä konkreettisesti tekee Suomen hallitus ehkäistääkseen terrorin ? Aivan oikein, aika vähän. ( pts. Kempeleellä )

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Nimenomaan puhetta vähemmän ja tekoja enemmän! Kansa voisi kannustaa tällaiseen politiikkaan seuraamalla ja postailemalla tiiviisti kansanedustajien aktiivisuutta eduskunnassa, kun sivuilta löytyy tehdyt aloitteet ja muut aktiivisuutta osoittavat aktiot. Kun kansalaiset ovat passiivisia tässä suhteessa, niin poliitikot edelleen pyrkivät paljolti pitämään asemansa pelkillä puheilla.

Terrorismin suhteen on tosiaan aina sama tyhjä virsi; tiivistetään entisestään kansainvälistä yhteistyötä terrorismin torjunnassa. Eikö sitä voi kerralla tiivistää riittävästi ja toisaalta pelkkää tiivistämistä ei varmaan voi loputtomiin jatkaa. Toisaalta resurssit eivät myöskään riitä loputtomiin jihadistien määrän kasvaessa näiden toimien seuraamiseen.

Tosiaan terrorismin syiden jaarittelu on sivuseikka. Me tiedetään jo, mitkä asiat erottavat terrorismista kiinnostuneet muusta väestöstä. Näihin asioihin on kiinnitettävä huomiota eri tavoin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset