Takaisin asiaan Rajat ovat rakkautta - vastuussa jälkipolville, eduskuntaehdokas 2019!

Monitoiminen ja moniongelmainen suurmoskeija

Taas siviilit saivat kärsiä isismäisesti toteutetusta terrorista ja tällä kertaa Ruotsissa. Mikä puolue Suomessa haluaa suojella Suomen lintukotoa säästettäväksi lapsillemme, kun olemme itsekin saaneet nauttia turvallisesta ja yleensä melko vapaasta lapsuudesta? Se sama puolue, joka vastustaa myös suurmoskeijan rakentamista muun muassa siksi, että se muovaisi islamilaisen väestön uskon tulkintaa entistä fundamentalistisemmaksi ja lisäisi radikalisoitumista.

Lähi-idän ja Afrikan konfliktien asiantuntijan Alan Salehzadehin näkemyksen mukaan  jo nyt lähes kaikilla Suomessa toimivilla moskeijoilla on kytköksiä poliittisen islamin kanssa. Hän uskoo, että suurmoskeija on Muslimiveljeskunnan hanke. Näiden islam sortaa naisten oikeuksia, demokratiaa, ihmisten tasa-arvoa ja yksilönvapautta. Salehzadehin mukaan meidän tulee varoa poliittisen islamin rantautumista siinä, missä Venäjän vaikuttamispyrkimyksiä.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/201703192200088070_uu.shtml

Poliittiseen islamiin viittaa tosiaan jo se, että suurmoskeija olisi sunnimoskeija. Islamin sunnilainen suuntaus on islamin pääsuuntaus ja hyvin läheinen poliittisen islamin kanssa. Sunnimoskeijoissa pyritään korjaamaan maltillisten muslimien uskontulkintaa siten, että Koraania tulkittaisiin puhdasoppisesti. Sunnalaiset pitävätkin uskonsuuntaustaan ortodoksisena, eli puhdasoppisina ja nimitys merkitsee "tradition ihmiset". Mohammedin sanomisista ja teoista kertovalle hadith-kirjallisuudelle annetaan Koraanin ohella merkittävä painoarvo.

Alan Salehzadeh viittasi sunnilaiseen, valtavirtaislamiin twiitatessaan kuluneina päivinä näin: "Fakta on se, että on olemassa maltillisia muslimeita mutta ei ole olemassa maltillista islamia." Pienen väläyksen muka maltillisesta islamista, joka osoittautuukin poliittiseksi antaa tämän median suosiossa olevan Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaamin lausahdus televisiossa; "Kalifaattiajatus on hieno.." https://
Sama imaami on televisiossa ollut myös sitä mieltä, ettei musliminainen voi avioitua muun, kuin muslimimiehen kanssa - seurustelusuhteesta puhumattakaan. Tämäkin on vallitseva opetus sunnilaisuudessa ja polkee mitä pahimmalla tavalla tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksia. http://www.aljazeera.com/indepth/features/2012/12/2012122795639455824.html

Kokoomuksen Eija-Riitta Korhola on nähnyt ihmisoikeustyössä mm. europarlamentin ihmisoikeustyöryhmässä omien sanojensa mukaan karmaisevia esimerkkejä siitä, miten moskeijoissa saarnatut opit ovat olleet toisinaan ristiriidassa tasa-arvon kanssa. http://eijariitta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/235040-suurmoskeija-hakee-val...

Moskeijoita ei voida, eikä tule kieltää, jos niissä ei harjoiteta vihapuhetta, eikä opetukset ole ihmisoikeuksien vastaisia ainakaan lasten kuullen. Lisäksi kyllähän tataarit ovat toimineet tiettävästi ihmisoikeuksia kunnioittaen moskeijassaan (koska ovat tataarienkin keskuudessa selvästi erikoistapaus; misääritataarien ryhmä, joka soti vuosisatoja Neuvostoliiton armeijassa: https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_tataarit ).

Suurmoskeija on kuitenkin merkittävä ongelma ulkomaisen rahoituksensa vuoksi. Ulkomainen rahoitus on välttämätöntä näin suureellisen hankkeen toteuttamiseksi, mutta se tarkoittaa islamistirahoitusta ja sen mukaista opetusta. Salehzadehin mukaan islamistiset maat kierrättävät tyypillisesti rahat välikäsien, kuten paikallisjärjestöjen ja kulttuurikeskuksien kautta, jotta yhteydet poliittiseen islamiin hämärtyvät. Tästä on Euroopassa lukuisia esimerkkejä, jotka ovat paljastuneet jälkikäteen. Suomessa ei tule aikailla ja arkailla, vaan ottaa Itävallasta esimerkkiä, kuinka se on kieltänyt moskeijoiden ulkomaisen rahoituksen - kielto voidaan kattaa koskemaan samalla vaikka kaikkia uskonnollisia yhteisöjä.

Rahoituksen ohella toki myös moskeijan älytön koko on ongelma; itse moskeija kaksi kertaa Helsingin tuomiokirkon kokoinen ja koko siihen liittyvä islamilainen monitoimikompleksi noin 12 kertaa suurempi, kuin tuomiokirkko. Kaupungin tulee kunnioittaa suomalaista kulttuurihistoriaa, eikä antaa islamilaisen pyhätön nousta Helsingissä massiivisuudellaan dominoivaksi - siten, ettei vuokrata tonttimaata tuomiokirkkoa suuremmalle moskeijahankkeelle. Moskeijan koko itsessään vahvistaa islamia Suomessa - vakuuttavathan hirmuhallitsijatkin alamaisiaan megaluokan rakennuksilla. Suurmoskeija myös kokoaisi Suomen toistaiseksi hajanaista ja passiivista muslimiväestöä yhteen, mikä heikentää integroitumista, lisää uskonnollista edunvalvontaa, sekä saattaa jihadisteja yhteen.

On pidetty pienoisena mysteerinä, että nykyiset valtuutetut suhtautuvat paljon kriittisemmin suurmoskeijaan, kuin kuntavaaliehdokkaat. Voin paljastaa, että tämä johtuu eroista tiedon määrissä. Olen helsinkiläisvaltuutetulta kuullut, että nämä ovat saaneet paljon suurmoskeijaan liittyvää tietoa valtuustossa. Olen myös itse lähettänyt helsinkiläisvaltuutetuille pari huolella koostettua tietopakettia.

Enemmistö Helsingin kaupunginvaltuustoon pyrkivistä poliitikoista (56%) pitää tosiaan suurmoskeijan rakentamista Helsinkiin ihan mukiin menevänä hankkeena, jos siihen ei käytetä kaupungin tai valtion rahoitusta. Sen sijaan nykyisistä 85 valtuutetusta vähemmistö kannattaa hanketta. http://www.hs.fi/paivanlehti/16032017/art-2000005128564.html

Helsingin valtuustoon pyrkijöiden näkemykset vastaavat pitkälti helsinkiläisten näkemyksiä, sillä 54 prosenttia kaupunkilaisista sallisi rakentamisen, jos hanke toteutettaisiin siten, ettei siihen käytetä verovaroja.
http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005153502.html

Tässä kaikessa on kuitenkin huomattava se ratkaisevan oleellinen seikka, ettei hanketta todellisuudessa haluta, eikä se toteudu, joten se tulisi jo haudata. Suuri osa hankkeen kannattajista ei nimittäin kannata hanketta, jos rahoitus tulee radikaali-islamilaisilta tahoilta - ja sehän tulisi, koska muut eivät rahoita. Tätä ei Hesari galluppinsa kysymyksenasettelussa huomioinut, mutta sentään mainitsi tämän oleellisen puutteen. Näin hankkeen ei pitäisi voida toteutua. LIsäksi suhtautumista olisi paikallaan kysyä kaikilta suomalaisilta, koska kyse on kaikkien suomalaisten pääkaupungista.

​Eräs vaaliteemani on "Pienten puolella!" ja se pätee myös tässä :)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset