Takaisin asiaan Rajat ovat rakkautta - vastuussa jälkipolville, eduskuntaehdokas 2019!

Espoosta mallikunta "ympärileikkausten" ehkäisyssä

Espoosta on tehtävä koko Suomelle mallikunta etnisten riskiryhmien tyttöjen sukupuolielinten silpomisen torjunnassa. Käytännön toimintasuunnitelmat asiassa tehdään kuntatasolla. Suomessa, kuten muuallakin Euroopassa tähän äärimmäisen julmaan perinteeseen on suhtauduttu leväperäisesti. Tämä on pahinta rasismia, johon on syyllistytty puoluetaustasta riippumatta. Melko tuoreen Hesarin jutun mukaan Suomessa pitkäänkin asuneilla riskiryhmän naisilla tiedot asiasta ovat toisinaan yhä heikot. Toimenpiteessä tyttöjen ulkoiset sukupuolielimet poistetaan jalkovälistä usein kokonaan.

Yritin kerätä vetoomukseeni nimiä lasten- ja ihmisoikeusjärjestöiltä ennaltaehkäisevän valvonnan järjestämiseksi jo parikymmentä vuotta sitten. Merkittävältä ihmisoikeusjärjestöltä tuli vastaus, että se olisi "etnisen ryhmän sormella osoittelua" ja sain kannatusta ainoastaan somalilääkäriltä, joka oli ainut asianosainen. Paljonko tyttöjä olisi säästynyt tähän mennessä, jos vihervasemmistokin olisi kannattanut ihmisoikeuksia?

Somalitaustainen Ujuni Ahmed kertoo Voima-lehdessä (v. 2009), että kaikki hänen kaverinsa, joiden kanssa asiasta on puhuttu on silvottu, vaikka nämä olisivat asuneet pienestä pitäen Suomessa. Suomessa on herätty vasta viime vuosina, mutta pelkkään valistukseen luotetaan. Meidän on otettava Ranskan malli käyttöön, jossa kaikki lapset tarkastetaan vuotuisissa terveystarkastuksissa myös seksuaaliselta hyväksikäytöltä pintapuolisesti.

Lisäksi Suomessa on tiedotettava jo vastaanottokeskuksissa, että tuo perinne on vakava rikos ja tuomioiden on oltava riittäviä ennaltaehkäisemään. Samalla näytetään video, jotta miehetkin ymmärtävät todella, mistä on kyse. Jos pikkutytöt joutuvat kokemaan silpomisen lihassaan, niin miesten on kestettävä edes katsoa asiaa koskeva video. 

Kouluille on annettava ohjeistus, miten toimia hälytyskelloina, sillä riskiryhmän tytöllä on suuri riski joutua silvottavaksi, jos häntä ollaan viemässä kesken koulunkäynnin "lomalle" vaikka vain Britanniaankin, missä perinne kukoistaa siinä, missä sharia-tuomioistuimetkin.

Ei enää yhtään yksittäistapausta kulttuurisensitiivisyyden vuoksi!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Vaikkakin tyttöjen sukuelinten silpominen on Suomessa laitonta, sitä ei valvota. Yhtään tuomiota ei taida olla.

Valvontaan olisi ryhdyttävä mahdollisimman pian, 90-luvulla kun somalitaustaisia muuttajia oli vielä melko vähän, silloin asiasta keskusteltiin vielä julkisuudessa, mutta Ruotsin mallin mukaisesti vaiettiin kokonaan yksittäisiä kirjoituksia lukuunottamatta.

Miksi mahdollisimman pian? Koska seuraamme Ruotsin mallia, muslimityttöjen ja heidän puolustajien kohtalo tulee olemaan sama kuin Ruotsissa kun islamistien määrä lisääntyy.

Muistanemme ruotsalaisen maahanmuuttoministerin joskus 2000-luvun puolivälissä, joka ehdotti valtakunnallisella tasolla tyttöjen kouluterveydenhuollon toimesta valvottavan ympärileikkauksia, tuli tappouhkaukset islamisteilta, ministerin ero tehtävästään ja eläminen henkivartijoiden ympäröimänä. Ja hän oli nainen, musta ja muslimi. Eivät ruotsalaiset femistit häntä puolustaneet, heille oli tärkeää pysyä paternalistissovinistisen tapakulttuurin kannalla, ettei vaan haukuta rasistiksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset