Islamissa kannustetaan tyttöjen sukuelinten silpomiseen

Pitkään on sinnikkäästi väitetty, ettei tyttöjen sukuelinten silpominen liity islamiin – totuus on valitettavasti kuitenkin toisenlainen. Kaikki neljä islamin historiallista koulukuntaa pitävät tyttöjen genitaalien silpomista vähintään suositeltavana; shafilainen ja hanbalilainen pakollisena tai vahvasti suositeltavana, sekä malikilainen ja hanafilainen suositeltavana. Tyttöjen ulkoisten sukuelimien poistaminen osittain, kokonaan tai niiden vaurioittaminen on toki islamia edeltävää kulttuuria, mutta islamin teologiaan omaksuttiin niin tämä, kuin monia muitakin islamia edeltäneitä traditioita. Tanveer Ahmed; bangladeshilaistaustainen, australialainen psykiatri ja televisiopersoona selventää asiaa videollaan:

https://
https://en.wikipedia.org/wiki/Religious_views_on_female_genital_mutilation

Toki silpomista esiintyy myös muslimien keskuudessa elävien kristittyjen, sekä animistien keskuudessa ja Etiopian kristityt ovat oma yksittäistapauksensa. Sukupuolielinten silpomiseen eivät taida kuitenkaan muiden uskontojen uskonoppineet kannustaa, kuin islamin. Toisaalta tavan levinneisyys noudattelee myös hyvin pitkälle islamilaisen kulttuuripiirin rajautumista (artikkelin kartta): https://www.mumsnet.com/campaigns/female-genital-mutilation

Onneksi sentään osa muslimeista ja myös imaameista vastustaa tätä naisia äärimmäisellä tavalla alistavaa, loukkaavaa ja vahingoittavaa brutaalia sekä perverssiä perinnäistapaa (FGM = female genital mutilation). Islamin uskonnolliset johtajat ovat hyvin jakautuneita asian puolustamisen ja vastustamisen suhteen, koska Koraanissa asiasta ei mainita, mutta Mohammedin perimätiedoista, haditheista löytyy kohtia, jotka voi tulkita tyttöjen osittaisen silpomisen suosimiseksi. Näin imaamit ja muut mullahit yllyttävät hyvin yleisesti muslimeja tyttöjen silpomiseen.

Asean Todayn mukaan jopa maltillisena pidetyssä Malesiassa on käynnissä islamisaatio ja sen seurauksena Kansallinen fatwa-neuvosto määräsi silpomisen pakolliseksi kaikille muslimeille vuonna 2009. Malesian terveysministeriö institutionalisoi silpomisen tämän jälkeen, jotta klitoriksia ei leikeltäisi epämääräisissä olosuhteissa. Silpominen on lisääntynyt näiden seurauksena maassa ja silvottujen naisten osuus saattaa olla jopa 90 %. Unohdetaanko jo, että Kaakkois-Aasian islam on sitä maltillista suuntausta? http://www.aseantoday.com/2016/06/malaysia-female-genital-mutilation/

Myös Suomesta löytyy islamin uskonoppineiden piireistä sallivaa suhtautumista silpomiselle. Kävin kauan sitten Suomen islamilaisen yhdyskunnan luennolla Helsingin yliopistolla ja siellä valistettiin, ettei tapa kuulu islamiin, mutta kuumissa maissa naisten halut ovat helposti niin kovat, että on ihan paikallaan, jos naisia leikellään hieman alapäästä. Yliopistojen on syytä miettiä, onko tilojen lainaamispolitiikka nyt ihan kunnossa.

Islam on otollisin uskonto tyttöjen silpomisen suosimiselle myös ilman teologista tarkastelua. Missään muussa uskonnossa naisten sukupuoliselle siveydelle ei anneta niin suurta painoarvoa, että kyse on usein elämästä ja kuolemasta sharia-lain mukaan. Muissa uskonnoissa naisten kontolle ei myöskään sälytetä sellaista taakkaa, että koko suvun kunnia roikkuu naisten siveellisyysimagon varassa. FGM:n tarkoitus on säilyttää tytöt siveinä ja karkottaa epäilykset asiassa.

Mitkä sitten ovat ne kiistanalaiset kohdat Mohammadin perimätiedoissa, joihin silpomista puoltavat uskonoppineet vetoavat? Selkeimmässä näistä Mohammed neuvoo ympärileikkaamassa olevaa naista, ettei tämä leikkaisi paljoa, koska niin on parempi naisen kannalta ja myös haluttavampaa tämän miehen kannalta. Tämä hadith kuuluu kuitenkin kiistanalaisiin – luotettavuudeltaan.

Toisessa hadithin kohdassa mies kysyy Mohammadin suosikkivaimolta Aishalta, että milloin kylpeminen on pakollista. Tämä vastaa, että silloin, kun ympärileikatut osat koskevat toisiaan ja viittaa tässä yhdyntään. Käännöksen arabiankielen suhteen ollaan kuitenkin erimielisiä, että viittaavatko ympärileikatut alueet lopultakin vain miehen elimeen.

Kolmanneksi islamissa on kiistanalaista, että koskeeko ympärileikkauskehotus islamin pyhissä kirjoissa myös naisia. Mohammedin perimätiedosta löytyy kohta, jossa kehotetaan ympärileikkaukseen, ajamaan häpy- ja kainalokarvoitus, sekä leikkaamaan viikset ja kynnet. https://islamqa.info/en/82859

Tyttöjen sukuelinten silpomista vastustavien muslimien paras puolustus on mielestäni siinä, että vaikka naisille ja miehille annetaan islamissa selkeästi omia, erillisiä ohjeita, niin naisten ympärileikkauksesta – saati silpomisesta ei ole mitään suoraa ohjeistusta nimenomaan naisille. Toisekseen Mohammedin vaimojen, eikä tyttärien tiedetä olleen ympärileikattuja.

Tämä hulluus olisi mahdollista kitkeä maailmasta sitkeällä valistuksella, jos sitä ei perusteltaisi islamilla. Nyt tilanne näyttää kuitenkin valitettavasti toivottomalta, koska perinnettä vahvistetaan monin paikoin vetoamalla islamin kirjoituksiin. Toisaalta radikaalia islamia, jossa varmasti mieluiten tulkitaan islamia silpomiseen yllyttävällä tavalla tulee olemaan niin kauan, kuin islamia itsessään. Onneksi kehitys on kulkenut moniaalla kuitenkin myös myönteiseen suuntaan silpomisen vastaisen työn tuloksena. Esimerkiksi Keniassa silvottujen teinityttöjen osuus on laskenut muutamassa vuosikymmenessä 41 %:sta 11 %:iin. Suomen World Visionin Kenian työ on ollut tuloksellista vaihtoehtoisine aikuistumisriitteineen. Itsekin olen valinnut tästä syystä nimenomaan kenialaisen kummilapsen. Pelasta pimppi -kampanjalle voi antaa varmasti vielä tukensa!

https://worldvision.fi/uutiset-ja-media/pelasta-pimppi-%E2%80%93kampanja…

hennakajava
Perussuomalaiset Espoo

Olen eduskuntavaaliehdokas, valtuustoryhmän 1. vpj. ja 1. varavaltuutettu Espoossa, sekä opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan jäsen. Koulutukseltani olen fil. maist. ja työskentelen opetusalalla. Kotisivuillani kannattaa käydä: hennakajava.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu