Suomi Maidanin nöyryytys oli virhe

Kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat jatkavat edelleen leiriytymistään Helsingin keskustassa samalla, kun tätä vastaan mieltä osoittaneiden leiriytyjien käskettiin purkaa leirinsä. Nyt nämä Suomeen taikasanalla tulemista ja maahan väkisin jäämistä vastustavat suomalaiset eivät saa enää edes kävellä Rautatientorin kautta tai nousta bussiin torin pysäkeiltä – näin on ylikomisario Taponen määrännyt. Tämä on selkeä viesti laittomille maassa oleskelijoille, että viranomaisten sympatiat ovat heidän puolellaan – eivät omien kansalaisten, jotka vaativat laillisten päätösten täytäntöönpanoa. Videot suomalaisten leirin purkamisesta leviävät Irakissa. Viranomaiset ovat ylpeitä kansalaistensa nöyryyttämisestä?

Valtamedia kirjoitti syyksi suomalaisten leirin purkamiselle sen, että se oli vaaraksi ympäristölle. "Rautatientorin mielenosoitusleirit eivät ole muuttaneet alueen turvallisuutta", uutisoitiin toukokuun puolivälissä: https://yle.fi/uutiset/3-9609700

Suomalaisten leiriytyjien mukaan viranomaiset ovat kritiikittömästi uskoneet anarkistien ja muun vastaavan porukan tekaistuihin juttuihin ja nämä tiedot on välitetty tiedotusvälineille ennen valvontakameroiden nauhojen tutkimista. Toisaalta oheiselta videolta näkyy, miten Staran puistotyöntekijä käyttäytyy asiallisina pysytteleviä leiriläisiä kohtaan ja tilanteen pohjalta medialle välitetään tieto, jonka mukaan Staran puistotyöntekijät eivät uskalla enää mennä alueelle: https://.be

"Suomi Maidanin" purkamispäätöksessä viitattiin ainoana perusteena purkaa leiri kuristamistapaus, josta valtamedia uutisoi. Kun kameroiden nauhat oli tutkittu, joutui ylikomisariokin myöntämään, ettei mitään kuristamista ole tapahtunut.

Kun suomalaisten laillinen mielenosoitusleiri oli purettu ja laittomien maassaoleskelijoiden leirin annetaan jatkaa – vieläpä paljon keskeisemmällä paikalla, kuin missä suomalaisten leiri oli – poliisivoimat tulevat kahdeksan poliisipakettiauton voimin jahtaamaan kourallista entisiä leiriytyjiä, vaikka nämä vain keskustelevat torilla. Ne, jotka eivät suostu lähtemään torilta, vaan vaativat poliisilta laillisia perusteita häätämiselleen viedään voimakeinoin poliisiautoilla putkaan: https://www.youtube.com/watch?time_continue=512&v=rH1oMnrQKwU

Putkassa eräs pidätetty nainen herätetään tahallaan viiteen kertaan; tällainenhan on yleisesti käytetty kidutuskeino monissa maissa.

Onko viranomaistoiminta noudattanut ihmisryhmien tasapuolisen ja oikeudenmukaisen, sekä ihmisarvoa kunnioittavan kohtelun vaatimusta? Osaavatko poliisivoimat lainkaan lukea tilanteita ja ihmisryhmiä; milloin on vaaran uhkaa ja tarvetta voimankäytölle? Olen ajatellut, että aktivistiryhmän videoidessa niin paljon ajatuksiaan ja tapahtumia viranomaisillekin välittyy varmasti kuva, että kyse on energisistä, sitkeistä ja vahvoista persoonallisuuksista, mutta samalla rauhantahtoisista ja vilpittömistä – huom. vieläpä useissa tapauksissa vegaaneista!

Olen hallitsematonta ja resursseja tuhlaavaa turvapaikanhakua vastustavana kansalaisena käynyt viemässä jätskit pitkää ja uuvuttavaa taistelua käyville leiriläisille ja pari kertaa telttakahveilla. Tunnen näitä ihmisiä hieman ja tiedän, että he korostavat vilpittömästi väkivallattomuutta ja rauhantahtoisuutta. On myös hyvä, jos porukassa on joskus näkynyt jokunen, hyvin nuori uusnatsi, koska voi omaksua rauhanomaisuuden ja väkivallattomuuden periaatteet. Jos joku pitää vaikka hyvin nuortakin uusnatsia absoluuttisen pahana ihmisenä, niin on hyvä muistaa, että Tuomas Kyrökin on ollut joskus uusnatsi.

Olen kutsunut laittomien leirin vastamielenosoittajia tähän mennessä "suomalaisiksi leiriytyjiksi". Kyseessähän on kuitenkin tarkemmin sanottuna Suomi Ensin -ryhmä, jonka imagolle ei tainnut aikoinaan tehdä kovin hyvää Itiksen mielenosoitusten ranskalainen vihapuhuja, eivätkä ne muutkaan vastaavat – suomalaiset, sen paremmin kuin maahanmuuttajataustaiset. En itse pidä vihapuheesta, enkä osallistu mielenosoituksiin, joissa sellaista todennäköisesti joutuu kuulemaan ja sitä samalla helposti ikään kuin kannattamaan pelkällä läsnäolollaan. En oikein tiedä vieläkään, miksi vihapuhujia päästettiin mikrofonin varteen noissa miekkareissa, mutta arvelen sen johtuvan ainakin kaikille avoimesta micistä ja sananvapauden liian pitkälle viedystä ihannoinnista.

Katson nuo tapahtumat kuitenkin jo menneiksi ja niillä tuskin oli mitään suurempia vaikutuksia kenenkään elämään. Arvioin yleensäkin kaikki mielenosoitukset ja asiat sellaisinaan ja tapaus kerrallaan. Suomi Maidan on ollut mielestäni selkeästi asianmukainen vastavoima laittomien leirille. Suomalaisten leiriä en ole kuullut kenenkään erikseen arvostelleen, vaan ihmiset ovat ihmetelleet joko laittomien leirin pitkittynyttä sallimista tai sitten paheksuneet molempien leirien jatkumista. Jopa radio Rockin Jone Nikula joutui selittelemään radiossa, ettei ole häneltä poliittinen kannanotto, mutta hänen mielestään turvapaikkapäätöksiin ei ole oikea tapa pyrkiä vaikuttamaan leiriytymällä Helsingin keskustaan. Jos suomalaisilta kysyttäisiin, niin kuinka suuren osuuden arvelette kannattavan sitä, että kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden annetaan jatkaa leiriytymistään Rautatientorilla määrättömän pitkän ajan? Luottamus Suomen viranomaisten kykyyn toimia järkevällä ja asianmukaisella tavalla rapautuu. Samalla epäillään varmasti yhä enemmän, että ajavatko Suomen päättäjät ensisijaisesti suomalaisten vai keiden asioita.

Suomen perusvapauksien ja kokoontumislain kannalta elämme nyt mielenkiintoisessa tilanteessa, sillä ylikomisario on suomalaisten leiriytyjien mukaan nyt kieltänyt heiltä Rautatientorilla oleskelun lisäksi myös mielenilmaisut koko Helsingin alueella. http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005269566.html

Näin kilttejä suomalaisia kyykytetään samalla, kun mediamme uutisoivat, mitä tänne palanneille sadoille ISIS-taistelijoille  kuuluu: http://www.expressen.se/nyheter/hundratals-svenskar-akte-till-kriget-for…

Entä ketkä kaikki eivät saa oleskella Rautatientorilla? Suomi Maidan -leirillä on leiriläisten mukaan käynyt ja päivystänyt tuhansia ihmisiä. Kauanko porttikielto on voimassa?

Ihmetellä sopii myös sitä, että minkä sopimusten tai lakien kautta olemme päätyneet tilaan, jossa kolmenkin hylkäävän päätöksen jälkeen henkilöt voivat julistaa jäävänsä tänne, ja pitää kiellettyä avotulta ja kiellettyä umpinaista talvinukkumapaikkaa Suomen keskeisimmällä torilla. Ovatko muut Euroopan maat päätyneet samanlaiseen passiiviseen ratkaisuun olla tekemättä mitään asialle? Onko tilanne nyt se, että hylätyn päätöksen saaneet miehet, jotka haluavat jäädä Suomeen odottavat laittomien leirillä ja Diakonissalaitoksen yömajassa sen aikaa, kun suvaitsevaiston naiset etsivät heille pysyvämpiä majapaikkoja esim. pimeiltä asuntomarkkinoilta, jotka uutisten mukaan jo rehottavat? Osa turvapaikan saaneista lähtee pidemmäksi aikaa käymään kotimaissaan ja vuokraa siksi aikaa asuntonsa pimeillä markkinoilla samalla, kun sossu maksaa vuokran.

https://

hennakajava
Perussuomalaiset Espoo

Olen eduskuntavaaliehdokas, valtuustoryhmän 1. vpj. ja 1. varavaltuutettu Espoossa, sekä opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan jäsen. Koulutukseltani olen fil. maist. ja työskentelen opetusalalla. Kotisivuillani kannattaa käydä: hennakajava.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu