Takaisin asiaan Rajat ovat rakkautta - vastuussa jälkipolville, eduskuntaehdokas 2019!

Suomi Maidanin nöyryytys oli virhe

  • Suomi Maidanin nöyryytys oli virhe

Kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat jatkavat edelleen leiriytymistään Helsingin keskustassa samalla, kun tätä vastaan mieltä osoittaneiden leiriytyjien käskettiin purkaa leirinsä. Nyt nämä Suomeen taikasanalla tulemista ja maahan väkisin jäämistä vastustavat suomalaiset eivät saa enää edes kävellä Rautatientorin kautta tai nousta bussiin torin pysäkeiltä - näin on ylikomisario Taponen määrännyt. Tämä on selkeä viesti laittomille maassa oleskelijoille, että viranomaisten sympatiat ovat heidän puolellaan - eivät omien kansalaisten, jotka vaativat laillisten päätösten täytäntöönpanoa. Videot suomalaisten leirin purkamisesta leviävät Irakissa. Viranomaiset ovat ylpeitä kansalaistensa nöyryyttämisestä?

Valtamedia kirjoitti syyksi suomalaisten leirin purkamiselle sen, että se oli vaaraksi ympäristölle. "Rautatientorin mielenosoitusleirit eivät ole muuttaneet alueen turvallisuutta", uutisoitiin toukokuun puolivälissä: https://yle.fi/uutiset/3-9609700

Suomalaisten leiriytyjien mukaan viranomaiset ovat kritiikittömästi uskoneet anarkistien ja muun vastaavan porukan tekaistuihin juttuihin ja nämä tiedot on välitetty tiedotusvälineille ennen valvontakameroiden nauhojen tutkimista. Toisaalta oheiselta videolta näkyy, miten Staran puistotyöntekijä käyttäytyy asiallisina pysytteleviä leiriläisiä kohtaan ja tilanteen pohjalta medialle välitetään tieto, jonka mukaan Staran puistotyöntekijät eivät uskalla enää mennä alueelle: https://.be

"Suomi Maidanin" purkamispäätöksessä viitattiin ainoana perusteena purkaa leiri kuristamistapaus, josta valtamedia uutisoi. Kun kameroiden nauhat oli tutkittu, joutui ylikomisariokin myöntämään, ettei mitään kuristamista ole tapahtunut.

Kun suomalaisten laillinen mielenosoitusleiri oli purettu ja laittomien maassaoleskelijoiden leirin annetaan jatkaa - vieläpä paljon keskeisemmällä paikalla, kuin missä suomalaisten leiri oli - poliisivoimat tulevat kahdeksan poliisipakettiauton voimin jahtaamaan kourallista entisiä leiriytyjiä, vaikka nämä vain keskustelevat torilla. Ne, jotka eivät suostu lähtemään torilta, vaan vaativat poliisilta laillisia perusteita häätämiselleen viedään voimakeinoin poliisiautoilla putkaan: https://www.youtube.com/watch?time_continue=512&v=rH1oMnrQKwU

Putkassa eräs pidätetty nainen herätetään tahallaan viiteen kertaan; tällainenhan on yleisesti käytetty kidutuskeino monissa maissa.

Onko viranomaistoiminta noudattanut ihmisryhmien tasapuolisen ja oikeudenmukaisen, sekä ihmisarvoa kunnioittavan kohtelun vaatimusta? Osaavatko poliisivoimat lainkaan lukea tilanteita ja ihmisryhmiä; milloin on vaaran uhkaa ja tarvetta voimankäytölle? Olen ajatellut, että aktivistiryhmän videoidessa niin paljon ajatuksiaan ja tapahtumia viranomaisillekin välittyy varmasti kuva, että kyse on energisistä, sitkeistä ja vahvoista persoonallisuuksista, mutta samalla rauhantahtoisista ja vilpittömistä - huom. vieläpä useissa tapauksissa vegaaneista!

Olen hallitsematonta ja resursseja tuhlaavaa turvapaikanhakua vastustavana kansalaisena käynyt viemässä jätskit pitkää ja uuvuttavaa taistelua käyville leiriläisille ja pari kertaa telttakahveilla. Tunnen näitä ihmisiä hieman ja tiedän, että he korostavat vilpittömästi väkivallattomuutta ja rauhantahtoisuutta. On myös hyvä, jos porukassa on joskus näkynyt jokunen, hyvin nuori uusnatsi, koska voi omaksua rauhanomaisuuden ja väkivallattomuuden periaatteet. Jos joku pitää vaikka hyvin nuortakin uusnatsia absoluuttisen pahana ihmisenä, niin on hyvä muistaa, että Tuomas Kyrökin on ollut joskus uusnatsi.

Olen kutsunut laittomien leirin vastamielenosoittajia tähän mennessä "suomalaisiksi leiriytyjiksi". Kyseessähän on kuitenkin tarkemmin sanottuna Suomi Ensin -ryhmä, jonka imagolle ei tainnut aikoinaan tehdä kovin hyvää Itiksen mielenosoitusten ranskalainen vihapuhuja, eivätkä ne muutkaan vastaavat - suomalaiset, sen paremmin kuin maahanmuuttajataustaiset. En itse pidä vihapuheesta, enkä osallistu mielenosoituksiin, joissa sellaista todennäköisesti joutuu kuulemaan ja sitä samalla helposti ikään kuin kannattamaan pelkällä läsnäolollaan. En oikein tiedä vieläkään, miksi vihapuhujia päästettiin mikrofonin varteen noissa miekkareissa, mutta arvelen sen johtuvan ainakin kaikille avoimesta micistä ja sananvapauden liian pitkälle viedystä ihannoinnista.

Katson nuo tapahtumat kuitenkin jo menneiksi ja niillä tuskin oli mitään suurempia vaikutuksia kenenkään elämään. Arvioin yleensäkin kaikki mielenosoitukset ja asiat sellaisinaan ja tapaus kerrallaan. Suomi Maidan on ollut mielestäni selkeästi asianmukainen vastavoima laittomien leirille. Suomalaisten leiriä en ole kuullut kenenkään erikseen arvostelleen, vaan ihmiset ovat ihmetelleet joko laittomien leirin pitkittynyttä sallimista tai sitten paheksuneet molempien leirien jatkumista. Jopa radio Rockin Jone Nikula joutui selittelemään radiossa, ettei ole häneltä poliittinen kannanotto, mutta hänen mielestään turvapaikkapäätöksiin ei ole oikea tapa pyrkiä vaikuttamaan leiriytymällä Helsingin keskustaan. Jos suomalaisilta kysyttäisiin, niin kuinka suuren osuuden arvelette kannattavan sitä, että kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden annetaan jatkaa leiriytymistään Rautatientorilla määrättömän pitkän ajan? Luottamus Suomen viranomaisten kykyyn toimia järkevällä ja asianmukaisella tavalla rapautuu. Samalla epäillään varmasti yhä enemmän, että ajavatko Suomen päättäjät ensisijaisesti suomalaisten vai keiden asioita.

Suomen perusvapauksien ja kokoontumislain kannalta elämme nyt mielenkiintoisessa tilanteessa, sillä ylikomisario on suomalaisten leiriytyjien mukaan nyt kieltänyt heiltä Rautatientorilla oleskelun lisäksi myös mielenilmaisut koko Helsingin alueella. http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005269566.html

Näin kilttejä suomalaisia kyykytetään samalla, kun mediamme uutisoivat, mitä tänne palanneille sadoille ISIS-taistelijoille  kuuluu: http://www.expressen.se/nyheter/hundratals-svenskar-akte-till-kriget-for...

Entä ketkä kaikki eivät saa oleskella Rautatientorilla? Suomi Maidan -leirillä on leiriläisten mukaan käynyt ja päivystänyt tuhansia ihmisiä. Kauanko porttikielto on voimassa?

Ihmetellä sopii myös sitä, että minkä sopimusten tai lakien kautta olemme päätyneet tilaan, jossa kolmenkin hylkäävän päätöksen jälkeen henkilöt voivat julistaa jäävänsä tänne, ja pitää kiellettyä avotulta ja kiellettyä umpinaista talvinukkumapaikkaa Suomen keskeisimmällä torilla. Ovatko muut Euroopan maat päätyneet samanlaiseen passiiviseen ratkaisuun olla tekemättä mitään asialle? Onko tilanne nyt se, että hylätyn päätöksen saaneet miehet, jotka haluavat jäädä Suomeen odottavat laittomien leirillä ja Diakonissalaitoksen yömajassa sen aikaa, kun suvaitsevaiston naiset etsivät heille pysyvämpiä majapaikkoja esim. pimeiltä asuntomarkkinoilta, jotka uutisten mukaan jo rehottavat? Osa turvapaikan saaneista lähtee pidemmäksi aikaa käymään kotimaissaan ja vuokraa siksi aikaa asuntonsa pimeillä markkinoilla samalla, kun sossu maksaa vuokran.

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

24Suosittele

24 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (111 kommenttia)

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Tuohon tulikin loppuun vahingossa iltapäivälähetys, vaikka piti laittaa tämä tilannetta selventävä iltalähetys: https://www.youtube.com/watch?v=yJMzJ2Muu5E

Jaakko Paasonen

Eikös Poliisin ylin johto ole sisäministerin komennossa..eli Kokoomuksen "hanskassa"?..joten
Kyllä asiasta on päätetty,ja käskytys tullut ministeri/hallitustasolta.
Ei myöskään ole poissuljettu asia ,että nyk.sininen uuvatti ulkoministerin kosto olisi taustalla,koska tämän poliisien ,tekaistulla syyllä, purkaman vasta mielen ilmaisuleirin päällikkö, julkisesti on sympannut Halla Ahoa,eikä perinyöprinssiään terhoa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Joku viranomaistaho ilmeisesti haluaa että halla-aholaiset saa jytkyn seuraavissa vaaleissa?

Jaakko Paasonen

Jep,typerää ja lyhytnäköistä politiikkaa.
Siltä tää taas näyttää,että vastaava viranomais/ mediatyperyys,mikä oik.koko 2000
luvun valui ns.jytkynä pSoinin laariin,tulee näkymään v.2019 eduskuntavaaleissa perusSuomalaisen nousuna suurimmaksi eli pääministeri puolueeksi.
No,"Kiitos" siitä kuuluu osin nyk.pääministeri.J Sipilä/muut kusettajat,ja, yli 30 000 paperitonta partalasta,2 vuotta sitten Suomeen,Ruotsin kautta, päästänyt,tuolloinen sisäministeri ja nyk.vvm. Petteri Orpo/Kokoomus.
"Onnittelut" myös Halla Ahon/ pSn muillekin vastustajille medioissa ja etenkin Ylessä.
Teette todella törkeää työtä.

Hauskaa kesää.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Suomalaiset osoittavat mieltään Suomessa, suomalaisten puolesta. Tämä em. mielenosoitus sitten lopetetaan suomalaisten viranomaisten toimesta ilmeisesti näennäisin ja tekaistuin syin. Samanaikaisesti ulkomaalaiset osoittavat mieltään suomalaisia viranomaisia ja päätöksiään vastaan ilman asiaan puuttumista.

Tämä ulkomaalaisten miekkari on jatkunut jo kuukausia paraatipaikalla ja varmasti on jo ylittänyt uutiskynnyksen maailmalla. Omaan ideologiaan sopivien mielikuvien luonti netissä on helppoa ja sähköisen median avulla tieto leviää nopsasti.

Esim. PM Sipilän umpihurskas ja typerä kutsuhuutokin tavoitti hetkessä sadat miljoonat. Mainingit tuosta hulluttelusta eivät ole vieläkään loppuneet ja kutsun aiheuttamia miljoonien kuluja maksetaan vielä pitkään rikkaiden ja kilttien suomalaisten pussista.

Jaakko Paasonen

"rikkaiden ja kilttien suomalaisten pussista" ?
Tarkoitat kai vähävaraisimpien suomalaisten pussia? Heiltähän nämä matu kulut leikataan ja heidän/ meidän lapset myös maksavat mm.nämä ,vvm.Orpon,
tänäkin vuonna yli 5000 000 000€ lisävelan,(jota lienee jo yli 100 000 000 000€)! Jippii!

Rikkaille annetaan samasta velkapotista..Yritystukia,jne. etteivät vain köyhdy tai joudu velan kanssa vaikeuksiin.
Takaajat,eli tav.veronmaksajathan kaiken kuitenkin maksavat..

Tavalla tai toisella

Samalla kun varakkain kansanosa vain vaurastuu..siis näistä velkarahoista,joita ohjataan heille..

Tavalla tai toisella.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Mikä viranomaisia vaivaa? Ja kuinka korkealla se varsinainen käskijä on.

On aivan selvä, että poliisin perustelut leirin purkamisvaatimukselle eivät ole tasapuolisia ja oikeudenmukaisia. Kaikki häiriköinti torialueella on luettu vain toisen ryhmän syyksi.Poliisi on kertonut, että toisesta leiristä ei ole yhtään häiriötä tiedossa. Ei ihmiset ole niin tyhmiä, että uskovat kaikenmaailman vääristelyn ja asenteellisuuden.

Poliisilla on ollut hyvä maine ihmisten keskuudessa. Mutta näillä toimilla se menee, vaikkakin käsikirjoittaja on ilmeisesti poliisin yläpuolella. Ja ilman muuta poliisista löytyy hännystelijöitä, jotka tekevät mitä käsketään, vaikka perusteita ei ole.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

No nyt toinenkin leiri on onneksi jo määrätty purettavaksi ja tarina vihdoin päätöksessä ainakin tältä erää. Olen välillä miettinyt, että onko tämä ollut kuitenkin Suomen strategiaa, että laittomien pitkäaikaisella leiriytymisen sallimisella on haluttu viestittää lähtöalueille leiriläisten lähettämien videoiden, yms. välityksellä, että turvapaikanhaussa on mahdollista saada kielteinen päätös ja tilanne on sen jälkeen karua leirielämää mieltään osoittaen, eivätkä viranomaiset anna periksi - jos ei lähde maasta vapaaehtoisesti. Mahdotonta sanoa. Olisi myös kiinnostavaa tietää, että millainen turvapaikanhakijoiden kierto laittomien leirillä on ollut ja miten paljon se on edistänyt hylätyn päätöksen saaneiden jäämistä maahan - ihan jo toiveikkuutta lisäämällä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Aihetta hieman sivuten. Mitä lehdistä on viime aikoina saanut lukea, niin käännytettävien tulijoiden palauttaminen kotiinsa on erittäin hankalaa ja kallista. Nykyisistä, ei turvapaikkaa saaneista ei siis helposti päästä eroon. Onneksi kuitenkin keskisen Euroopan maat toimivat lukkona ja pitävät kiinni EU n omista sopimuksista.

Hyvä näin, koska Suomessa on kulkijoiden valvonta edelleen olematonta.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Tanska ja jopa Ruotsi kykenee rajavalvontaan. Suomi ei kykene ja tuhansia edelleen tulee. Tosin niitä määriä ei mediakaan enää kerro.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Viime vuonnahan turvapaikanhakijoitten määrä romahti edellisvuodesta, vain 6000 tuli. Kolme vuotta sitten Suomi korotti väliaikaisesti pakolaiskiintiötään 1050 henkilöön, mutta laski sen viime vuonna takaisin 750 henkilöön - samalle tasolle kuin vuoden 2003 jälkeen. Samassa ajassa vainoa tai ihmisoikeusloukkauksia paenneiden määrä on lisääntynyt 17 miljoonasta 65 miljoonaan. Heistä yli puolet on lapsia. Ruotsi kasvattaa pakolaiskiintiötään ensi vuonna 5 000:een, vaikka Ruotsiin on saapunut jo pitkään Euroopan mittakaavassa poikkeuksellisen paljon turvapaikanhakijoita.

https://www.vihreat.fi/blogit/touko-aalto/2017/06/...

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Näitä Migrin sivuja oleskeluluvan saaneiden määristä kannattaa seurailla. Median tulisi ainakin puolivuosittain uutisoida isosti turvapaikanhakija- ja myönteisen päätöksen saaneiden määristä. Maahanmuutto- ja väestöpolitiikan seuraukset tuntuvat kuitenkin kaikilla kantaväestön elämän alueilla. http://tilastot.migri.fi/#decisions

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #65

Miksi marginaalisesta ihmisryhmästä piäisi kirjoittaa isosti? Suurin osa maahanmuuttajista on venäläisiä ja virolaisia, ja he eivät ole turvapaikanhakijoita tai muita pakolaisia.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #81

Esimerkiksi somalit ovat jo Suomen kolmanneksi suurin vieraskielinen väestöryhmä heti venäläisten ja virolaisten jälkeen. Somalit ovat kuitenkin venäläisiä ja virolaisia useammin Suomen kansalaisia, eli elävät pysyvästi Suomessa, vaikka työllisyysaste on alle 20 % hyvin toisenlaisesta kulttuurista tulevien heikon integroitumisen vuoksi - enkä tässä syyllistä somaleita.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #86

En minäkään somaleja syytä. Eiköhän syy ole ennakkoluuloisissa työnantajissa. Somalit ovat kivoja.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #87

Syy on ennen kaikkea heikossa koulutustasossa ja usein myös kielitaidossa. Myös siinä, että Somalian islamilainen kulttuuri kuuluu niihin konservatiivisiin, joissa naisen paikka on hyvin usein kotona synnyttämässä ja hoitamassa lapsia. Puolet Suomen somaliäideistä on lisäksi yksinhuoltajia, mistä suuri osa lienee todellisuudessa moniavioisuutta, mikä on Somaliassa yleistä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #90

Somalit oppivat suomea siinä kuin muutkin ja naisetkin työllistyvät.

Juha Kuittinen Vastaus kommenttiin #91

Koulutettu ja kielitaitoinen saa paremmin hommia- Oli hakija sitten suomalainen tai somali. Suomalainen kylläkin usein vahvemmilla jos näitä osa-alueita tarkistellaan.

Työpaikkaan valitaan parhaiten valintakriteerit täyttävä: Sillä ei ole merkitystä oletko: neekeri, vaakeri, nainen, mies

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #106

Näinhän sen pitäisi mennä, mutta usein avoimeksi ilmoitettu työpaikka katoaa kuin taikaiskusta, jos hakija on nimeltään Abdi tai ihonväriltään tummempi.

Olli Nurmi

Jos annetaan samat säännöt mollemmille leireille, mutta toinen ei niitä noudata, on poistolle ihan syynsä. Lisäksi mielenosoitus lakkaa olemastq laillinen kun poliisi päättää purkaa sen.

En ymmärrä miten onnistuit muuttamaan tämän mahdollisuuden pohtia perustuslaillista kokoontumisvapautta ristiriitaisten teemojen näkökulmasta, epämääräiseksi läyhäämiseksi siitä miten ne mamumielenosoittajat on kurjaa sakkia ja suomi ensin wannabe-natsi ja rasistisakkki on ne good guys.

Irakilaisten mielenosoitus ei ole syyllistynyt ohikulkijoiden solvaamiseen, ahdisteluun, häiriköintiin ( käyty käsiksi, tönitty maahan, heitelty kameraa jne.) ja pahoinpitelyyn. Näin ollen poliisi on määrännyt SE-leirin purettavaksi, jolloin ryhmään sidoksissa olevat henkilöt eivät saa osoittaa mieltään paikalla enää, mutta saavat toki nousta bussiin ja kävellä alueen halki.

Mikä tässä on hankala ymmärtää?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ensinnäkin perustuslain 9 §:n Liikkumisvapaus mukaan

Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa.

Kerrottu on ettei ainakaan kaikilla toisen mielenosoitusleirin osallistujilla ole myönnetty oleskelulupaa maahamme, joten ei pitäisi perustuslain mukaan olla oikeutta myöskään vapaaseen liikkuvuuteen maassamme, eikä siten osallistua mielenosoitukseenkaan.

Ulkomaalaislain 40§:ssä sanotaan "Ulkomaalainen saa laillisesti oleskella maassa hakemuksen käsittelyn ajan, kunnes asia on lainvoimaisesti ratkaistu tai on tehty täytäntöönpanokelpoinen päätös ulkomaalaisen maasta poistamiseksi."

Saman lain 41 §:ssä Liikkumisoikeus sanotaan
"Maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on oikeus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa."

Tilanteessa, jossa oleskelulupaa ei ole myönnetty, niin oleskelu maassa ei ole laillista.
Mistä mahtanee johtua ettei poliisiviranomaisia näytä kiinnostavan kielteisen oleskeluluvan saaneet henkilöt?

Ps. Lihavoinnit kommentoijan.

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Kovinpa vähän näytät tietävän tilanteesta. Nimenomaan matu-leiristä ollaan tultu provosoimaan ja suuta soittamaan, machette-veitseä heiluttelemaan, hirttäytymään, osallistumaan laittomiin viranomaisten estämisyrityksiin (Hki-Vantaan lentoasemalle, Pasilan Poliisitalo), ollaan laittomasti asuttu siinä matu-leirissä. Ja kaikki tämä senlisäksi, että he ovat täällä laittomasti maassa ja viranomaiset eivät tee viranomaisvelvoitettaan ja poista heitä maasta. Nyt herätys todellisuuteen sielläpäässä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

MATU tarkoittaa maahanmuuttajien tuettua opetusta. Ei se ole laitonta enkä tiennyt että senkin puolesta on leiri pystytetty.

Jaakko Paasonen Vastaus kommenttiin #21

Jo vain sitäkin,joten voit pitää omat matu tulkintasi. Minulle ja monelle muulle se tarkoittaa; maahan tuotettua elintasopakolaista.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #34

Ei minulla ole kyseessä olevasta termistä mitään tulkintaa, kerroin vain faktan: mitä MATU aikuisten oikeasti tarkoittaa. Elintasoilaskivien aivopierut olen ennenkin jättänyt omaan arvoonsa.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #21
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #92

Joo, minuakin hymyilyttää kun saan kertoa tontuille tosiasioita. ;)

Jaakko Paasonen Vastaus kommenttiin #93
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #112

Ei kun kerroin tämän: MATU tarkoittaa maahanmuuttajien tuettua opetusta. Voithan sinä sitä peilin edessä toistella, jos siltä tuntuu.

Olli Nurmi

Mä en nyt edelleenkään ole kiinnostunut siitä Irakilaisten leiristä. Kaiken maailman wannabenatsit ja rasisti pitäs siivota pois julkisesta tilasta. Heille tai heidänmielisilleen ihmisille ei voi olla tilaa julkisessa keskudtelussa.

Sen sijaan, että kaivatte sen koulukiusaajamentaliteetin jostain sieltä yläasteajoilta ja nolaatte koko suomalaisen yhteiskunnan sekoilemalla pitkin rautatientoria, tekisitte elämillänne jotain oikeasti tärkeää. Auttaisitte vaikka niitä kodittomia ja vähävaraisia.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #55

Sananvapaus kuuluu onneksi toistaiseksi ihan kaikille, joten sillä mennään.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #55

Kirjoitukseni aihe ovat juuri nämä leirit. Jos et ole kiinnostunut näistä leireistä, niin kannattaa poistua tältä areenalta.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Eikö siellä toisessa leirissä järjestetty hirttonäytös, jossa joku oli hirttävinään itsensä. Köysi oli kaulassa, mutta ei osattu sitoa sitä puun oksaan. Porukka ympärillä ei estänyt puuhun kiipeämistä, koska käsikirjoitukseen kuului vain huomion hankkiminen. Jos oikeasti henkilö olisi hirttänyt itsensä, niin syyllisiä olisivat myös olleet ne, jotka eivät sitä olisi estäneet. Tällainen toiminta ei siis ole häiriköintiä.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Mikä tässä on hankala ymmärtää?".
No vaikkapa se, että ehkä jo useitakin kielteisiä maassaolopäätöksiä saaneet yhä edelleen ovat maassa ja mahdollisimman julkisesti. Pilkkaavat (aiheellisesti) viranomaisia, joiden pitäisi pistää poistaminen Suomesta toimeksi.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Yhdyn Rauno Kujalan näkemyksiin. Mediasta saa näistä asioista yleensä varsin puolueellista ja väritettyä tietoa - paljolti toimittajasta tietenkin riippuen. Suomalaiset uskovat kansainvälisesti poikkeuksellisen rehellisinä ihmisinä liian helposti sekä turvapaikanhakijoiden, että näiden liittolaisten tarinoita. Turvapaikanhakijoita en ole tässä syyllistänyt. Monella voi olla todella vaikea elämäntilanne kotimaassaan, vaikkei se turvapaikkaan oikeuttaisikaan. Lisäksi olen vihainen kielteisen päätöksen saaneiden puolesta, että heitä huijataan usein vaarallisille ja köyhien kohdalla omaisuuden maksaville matkoille hakemaan turvapaikkaa ja lopputulos on helposti se, että joutuu ojasta allikkoon; puolet esim. velkaantuu ihmissalakuljettajille.

Jaakko Paasonen

Vastaus # 8
No,jos et ymmärtä,niin,miksi sitten et samantien sulje toistakin silmääsi?
ps.Vaihtoehtoisesti voit sen myös avata.jolloin ymmärryksesikin ehkä palautuu.

Olli Nurmi

Mua lähinnä enää naurattaa miten saman kymmenen sekunnin pätkän sisään mahtuu SE-lauman huudot natsikytistä, ja Sieg Heil -huudahdukset :DD aika noloa.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Aivan ilmiselvä virhe, joka sataa maahanmuuttookriittisten laariin.

Marko Parkkola

Huomenna 1.7. klo 18 ulkoilutapahtuma Rautatientorilla

https://www.facebook.com/events/311654789275570/

"Tule ulkoilemaan ja samalla keskustelemaan muiden kansallismielisten kanssa päivän polttavista asioita. Tapahtuma on vapaaluontoinen, ei erillistä ohjelmaa. Alueella järjestetään mahdollisesti samoihin aikoihin jotain tapahtumia muiden tahojen toimesta. Niihin voi lenkkeilyn ohessa halutessaan osallistua."

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Alueella järjestetään mahdollisesti samoihin aikoihin jotain tapahtumia muiden tahojen toimesta. Niihin voi lenkkeilyn ohessa halutessaan osallistua."

Juu lieneehän siellä se pakolaisten leiritapahtuma.

Marko Parkkola

Aivan. Olisikin mielenkiintoista tietää nyt saako laittomasti maassaolevien leirillä käydä kahvilla tutustumassa toiseuteen vai joutuuko siitä putkaan.

Ja nyt päivystäville rasmuslaisille tiedoksi, että tapahtuman järjestää Odinit ja minulla ei ole heidän kanssaan mitään tekemistä. Hehän irtisanoutuivat meistä viime kesänä, koska emme suostu vihamaan juutalaisia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #19

Ei sellaista leiriä ole. Turvapaikanhakija oleskelee maassa laillisesti.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin Vastaus kommenttiin #22

Turvapaikanhakija jonka hakemus on hylätty niin hänen pitäisi poistua Suomesta ja jos hän ei tee tätä niin hän oleskelee suomessa laittomasti.

Samalla hänet pitäisi poliisin toimesta poistaa maasta jos hän ei poistu maasta omaehtoisesti. Jos poliisi ei tee tätä työtä mitä hänen virkavastuihin kuulu eikö hänet pitäisi silloin laittaa virkavastuuseen tekemättömästä työstä ?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #24

Voihan siellä leirillä joku sellainenkin olla. Ei kuitenkaan kaikki. Se ei ole kauhean hyvä piilopaikka.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #32

Ei ole kohta enää leirillä yhtään. Leiri sai häätökäskyn. Itku on nyt kova leirissä, mutta poliisin käskyä on toteltava. Eikös näin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #35

Ai saiko se turvapaikanhakijoittenkin leiri häätökäskyn? Kas, jokohan "maahanmuuttokriitikoitten" määkiminen nyt lakkaa?

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #46

Tässä asiassa ei liene enää "määittävää". Mutta maahanmuuttopolitiikan tiukennukset on saatava keskimääräiselle eurooppalaiselle tasolle. Ruotsista täytyisi ottaa ensi alkuun esimerkkiä. Ja henkilökohtaisesti minua harmittaa kaikkein eniten se, että Suomen kansalaisuus myönnetään varmasti lepsummin, kuin missään muualla Euroopassa, mitä olen jonkin verran tutkaillut. Juuri mitään muuta, kuin nuhteettomuutta ei vaadita, että turvapaikanhakijana tullut saa kansalaisuuden jo neljän vuoden päästä saapumisestaan, eikä kotimaahan tämän jälkeen voida tietenkään velvoittaa palaamaan, mikä on ollut pakolaisuuden alkuperäinen ajatus ja takaisi humaanin auttamisen kestävyyden jatkossakin pidemmälle tulevaisuuteen, sekä suomalaisten tyytyväisyyden siihen, että suomalaisten asioita hoidettaisiin järkevästi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #70

Touko Aalto totesi, että Sipilän hallitus on heikentänyt määrätietoisesti, pala palalta, täältä turvaa hakevien oikeuksia ilman kokonaisvaikutusten arviointia:

"Ensisijainen tavoite on ollut tehdä Suomesta mahdollisimman luotaantyöntävä sotaa ja vainoa pakeneville ihmisille, poistaa niin sanottuja vetovoimatekijöitä. Hallitus on maahanmuuttolinjauksissaan sivuuttanut laajan asiantuntijakritiikin ja esiin nostetut ihmisoikeusongelmat. Suomen maine oikeusvaltiona on jo heikentynyt.

Tämän politiikan inhimillinen hinta on kova. Seuraukset näkyvät kielteisten turvapaikkapäätösten suurena kasvuna. Tilastollisesti Suomen linja on tiukinta kymmeneen vuoteen."

https://www.vihreat.fi/blogit/touko-aalto/2017/06/...

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #80

Kansainvälistä turvapaikkajärjestelmää ei luotu alun perin siihen, että ihmiset sotakuntoisia miehiä myöten pakenevat muihin maihin ja vielä monien turvallisten maiden läpi hakemaan turvapaikkaa - itselleen houkuttelevimman turvapaikkamaan valiten. Järjestelmä luotiin yksittäisiä vainottuja ihmisiä, lähinnä poliittisia pakolaisia varten - ei massasiirtolaisuutta varten, joka vaarantaa rauhoittuneiden ja maallistuneiden kulttuurimaiden turvallisuuden, yhteiskuntavakauden ja tasa-arvon mahdollistavan hyvinvointivaltion.

Auttaa täytyy, mutta ei nykyisellä kustannustehottomalla, ihmissalakuljettajia ja sotakuntoisia miehiä suosivalla systeemillä, jossa ei pyritä aktiivisesti edistämään pakolaisten paluumuuttoa heti, kun olosuhteet sen sallivat - ellei ole työllistynyt tai muodostanut perhesiteitä turvan tarjonneessa maassa.

Turvaa hakevien oikeuksien tason miettimisen sijaan kaikki Ruotsin tai muun turvallisen maan kautta turvaa hakevat tulisi käännyttää takaisin siihen maahan, josta tänne pyrkivät - ja pyrkivät yleensä vieläpä ilman mitään asiakirjoja tai muita todisteita, jotka todistaisivat, että ovat turvan tarpeessa. Kiintiöpakolaisia voidaan sitten hakea kustannustehokkaasti, tasapuolisesti ja turvallisesti itse tänne sopeutuvaisimmiksi arvioidut ja hädänalaisimmat valikoiden siksi ajaksi, kun turvan tarvetta on. Kun olosuhteet ovat riittävästi vakautuneet lähtömaissa, ihmiset palautetaan lähtömaihin pääsääntöisesti ja nämä toimivat lähtöalueillaan hyödyksi jälleenrakennuksessa Suomesta saamansa koulutuksen avulla ja aiheuttavat myös maihinsa painetta muuttua liberaalimmiksi, kun ovat tutustuneet täällä toimivaan ja vapaaseen yhteiskuntajärjestelmään.

On sanomattakin selvää, että vähäväkinen Suomi, jonka taloudellakaan ei mene erityisen hyvin ei voi toimia Euroopan muita maita selvästi vetovoimaisempana vastaanottajamaana. Täytyisi ajatella sitä vastuutaan myös tulevia sukupolvia kohtaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #88

Joo, palautetaan kaikki Kreikkaan ja Italiaan, sieltähän ne tänne tulee. On sanomattakin selvää, että vähäjärkiset ovat sitä mieltä.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #89

Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #101

Niinhän minä aina olen tehnyt.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Uskon, että valtaosa suomalaisista allekirjoittaa näkemyksen, että oli hyvä että tuo ihmisiä ahdistellut jopa pahoinpidellyt "roskaväen" leiri purettiin. Ei Suomen perustuslaki sentään ihmisten ahdistelua ja pahoinpitelyä suojele.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Naulan kantaan. Suomi on oikeusvaltio, ei mölymystön mafiavaltio.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Solvaava kielenkäyttö ei anna sinusta kovin vakuuttavaa kuvaa. Ahdisteluita ja pahoinpitelyitä ei ole edes sikälikään tapahtunut, että sellaisista ei ole mitään näyttöä, eikä tuomioita tullut. Suomalaisten leirillä on ymmärretty olla provosoitumatta yrityksistä huolimatta, mikä on ollut mukavaa nähdä videolta jopa joukossa näkyneen varsin nuoren miehen kohdalla.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minusta nuo videot todistavat, että Suomi Ensin porukka häiritsee tarkoituksellisesti viranomaisia ja pyrkivät ruokkimaan järjestyshäiriöitä edelleen.

On suorastaan surkuhupaisaa, että samaan aikaan kun yritätte kuumeisesti väittää, ettei keskuudessanne ole rasismia, linkkaamillasi videoilla kuuluu soitettavan avoimen rasistisia biisejä, joissa yhdessä esim. lauletaan "...tummii, tyhmii, typerii, n***erii..."
https://www.youtube.com/watch?v=yJMzJ2Muu5E (kohdassa 03:14)

Minusta SuomiEnsin toimintaa värittää rasismi ja sen kiistäminen ei auta. Videoiden haastatteluissa muukalaisvihamielisyys on pääteemana. Teeman toisteleminen oli vastenmielistä kuultavaa ja teki minut lähinnä surulliseksi: keskuudessamme rehottaa rasismi, jonka puolesta ryhmä ihmisiä (nuo samat kymmenkunta ihmistä joka videolla) ovat valmiita myös toimimaan. Toivon kaikesta huolimatta blogistille kaikkea hyvää. Ehkä jonain päivänä ymmärtäisit olla pilaamatta itseäsi...

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Koska rasismi niin penkillä ei tule istua? No ei. Rasismia saa paheksua, sen voi sanoa olevan viharikos ja kiihotusta, se voi olla rikoksen raskauttava tekijä, mutta umpinatsikin saa kuljeskella, istuskella, kokoontua kavereidensa kanssa ja osoittaa mieltään.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

En tiedä, kuka väittää ja mitä. En itse seuraa mitään muuta, kuin Maahanmuuttokriittiset -Fb-ryhmäämme intensiivisemmin. Kuitenkin avoimmuus on aina kaikkien kannalta parempi asia, kuin eristäytyminen minkä tahansa ihmisryhmien suhteen.

Minun mielestäni kukaan ei voi väittää, ettei jossain suuressa porukassa olisi joitain tiettyjä ajatuksia ja asenteita. Kukaan ei pääse toisten päiden sisälle näkemään, mitä siellä todella ajatellaan. Eikä edes näkemään joka hetki, miten itse kukin käyttäytyy. Sen voi yleensä sanoa jostain omasta ryhmästään, johon itse kukin tuntee kuuluvansa, että millaiset ajattelutavat siellä ovat vallitsevina.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kyse on rasismin hyväksymisestä. Videolla julkisesti esitettävän rasistisen kappaleen soittamista ei pyydetty vaihtamaan toiseen. Kyseinen käytös osoittaa sen, että rasismi hyväksytään (ainakin) yhdeksi toimintaanne ohjaavaksi elementiksi. Kyse ei ole enää rasismilla leikkimisestä, kuten Soinin aikaan, vaan rasismi on keskuudessanne hyväksyttyä.

Toisaalla kommentissasi toivoit, että ihmiset sankoin joukoin liittyvät teihin ja äänestävät Perussuomalaisia. Näillä kahdella irrallisella kommentillasi mielestäni kerrot, että myös Perussuomalainen puolue on rasismin hyväksyvä puolue. Toki sellaiselta se myös eduskuntaryhmän kokoonpanoa silmäillen näyttää, kun ne maltillisimmat edustajat ryhmän jättivät.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Sokea Reettakin näki, että tämän todennäköisyys eskaloitua oli jossei sata prosenttia niin lähes. HKI:n poliisijohto ei tästä piitannut vaan teki hommasta arvovaltakysymyksen johon palaa mukavasti ilmaista taikaseinärahaa taikka se nyhdetään veronmaksajien selkänahasta, miten vaan, mutta ennenkaikkea torin miehitys sitoo poliiseja nyhjäämään siellä kun luulisi parempaakin ns. oikeita töitä olevan.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Rasistit voivat siis tehdä isänmaallisen teon ja säästää poliisin resursseja ja verovaroja lopettamalla lapsellisen uhittelunsa.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Ei ole hedelmällistä lähestystä ongelmaa, aihetta, kysymystä siitä vinkkelistä miten asioiden pitäisi olla kun ne eivät ole. Poliisin toimenpiteet tähän asti vain provosoivat.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #31

Miksi ihmeessä aikuisten ihmisten on niin vaikea ymmärtää, että provosoituja on itse vastuussa teoistaan? Junttileirin haitat ja sen aiheuttamat kulungit ovat vain ja ainoastaan niiden noin kymmenen tyypin ja heidän someyllyttäjiensä syytä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

On surkeaa, että vihamieliset toimijat saivat aikaan sen, että rauhallinen mielenosoitus, jota siis uhkasi rasistinen väkivalta, jouduttiin lopettamaan väkivallan eskaloitumisen pelosta.

On ihan oikeaa poliisityötä, että uhkauksiin syyllistyvien toimintaa valvotaan ja seurataan. Samalla osoitetaan, ettei yhteiskunta tue tuon kaltaista toimintaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"On ihan oikeaa poliisityötä, että uhkauksiin syyllistyvien toimintaa valvotaan ja seurataan."

Onko sinulla mitään käsitystä kumpi osapuoli on enemmän tappanut toista osapuolta tai raiskannut ja pahoinpidellyt? Euroopassa on melkoisen selvä käsitys ketkä ovat terroristeja.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #72

Jarmo Makkonen, tuo on täysin rasistinen ja leimaava mielenilmaisu. En tiedä yhdenkään Rautatientorin leiriytyjän syyllistyneen tappamiseen tai raiskauksiin. Väitätkö oikeasti, että nuo turvapaikkansa puolesta mieltään osoittavat ovat rikollisia ja/tai terroristeja?

Yleistäminen on rasistien sairaus. Jos yksi muslimi tekee rikoksen, ei kaikista muslimeista vaan tule rikollisia. Suomalaiset raiskaavat. En silti oleta, että Jarmo Makkonen raiskaa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Suvakkina olen varmaankin puolueellinen näkemyksissäni, mutta mitä olen seurannut tämän Suomi ensin -ryhmittymän videostreameja mielenosoitustapahtumistaan, niin ainakaan niiden perusteella en ole vielä päässyt jyvällä mielenosoituksen funktiosta.

Pääasiassahan niissä suorina lähetetyissä ja myöhemmin tallenteena katsottavissa videolähetyksissä ryhmän johtohenkilö ja osa mielenosoitusväestä kuljeskelevat ympäriinsä Helsingin keskustassa ihmettelemässä mitä erilaisimpia kaupungin ilmiöitä hieman hölmistynein ilmein ja sanakääntein.

Tarkoitan tässä sanoa, että Suomi ensin-ryhmä on ihan itse nöyryyttänyt itseään jo useamman kuukauden ajan - tämän viikon tiistaina poliisi sitten viimein aivan oikeutetusti ja armollisesti lähimmäisenrakkautta tuntien asetti hiukan rajoja tämänkaltaiselle hölmöilylle.

Niin, rajat suojelevat meitä kaikkia...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Oikeus elää-mielenosoitus sen sijaan on imagollisesti onnistunut tavoitteissaan - yli 10 000 suomalaista kulttuurivaikuttajaa on osoittanut tukeaan perus- ja ihmisoikeuksiaan puolustaville pakolaisille. Samoin mielenosoittajat ovat saaneet tuekseen niin kansallisesti korkeatasoisia kulttuuri-instituutioita kuin myös evankelis-luterilaisen kirkonkin sekä johtavia poliittikkoja.

Ei pakkopalautuksille!!!

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Tyypillistä ylemmyydentuntoista "suvakkiutta" :)

Marko Parkkola

Laittomien leiri sai juuri häätökäskyn. Rautatientorilla ei saa enää järjestää yhtään mielenosoitusta.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Sitä ollaan ilmeisesti siirtämässä muualle, muun muassa siksi kun Suoli Lensi-aktiivit ovat yllyttäneet seuraajiaan polttamaan leirin. Harmillista toimintaa. Fasisteile ja rasisteille ei tulisi antaa tuumaakaan periksi.

Marko Parkkola

Älä levitä huhuja tai valheita.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #38

Aiemmassa kommentissa ei ollut mitään valheellista. Katselen tälläkin hetkellä striimiä, jossa poliisi neuvottelee turvapaikanhakijoiden ja heidän tukijoidensa kanssa.

Olli Nurmi Vastaus kommenttiin #38

Ihan löytyy videomateriaalia tästä.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Tuo kuulostaa jälleen tyypilliseltä tekaistulta mustamaalaukselta suomalaisia mielenosoittajia kohtaan. Muistaakseni joku video oli jossain, jossa tyylikäs suomalainen herrasmies aurinkolaseissa ja lierihatussa selvitti, kuinka hänen sanomaansa oli vääristelty juuri tuollaiseksi - hän oli tarkoittanut ihan jotain muuta.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #96

No tietenkin. On niin hienoa Henna, miten aina ymmärrät tiettyjen piirien tavoitteet ja ajatukset! Sehän todellakin osoittaa sinun "puolueettomuutesi".

Ja vielä tyylikkäästi...

Olli Nurmi Vastaus kommenttiin #96

Levitätkö tahallasi väärää tietoa? Onko todellakin tämän videon viesti jotenkin monitulkintainen?

https://youtu.be/pp3SbZOiThM

Marko Parkkola

Refugee Hospitality Clubissa lietsotaan ihmisiä saapumaan mielenosoitukseen, jonka poliisi juuri hajoitti. Muun muassa Marjaana Toiviainen on uhannut mennä paikalle. Mielenosoittajilla on klo 19 asti aikaa poistua paikalta.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Oli myös puhetta siitä, että mielenosoitus liittyisi Pride-kulkueeseen ja neuvotteluja jatkettaisiin. Ei siellä mitään lietsota, vaan yksittäiset koomentoijat ihmettelevät jatketaanko vai ei. Oikeus Elää!-mielenosoitus saa toivottavasti jatkaa, ainakin Priden jälkeen.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #42

Jos poliisi on käskenyt poistua ja sitten pyydetään paikalle ihmisiä, on se lietsomista. Poliisille niskuroinnista seuraa monesti sakkoa ja mahdollisesti putkaa.

Marjaana Toiviainen: Helsingin poliisi on myöntänyt ettei se voi enää pitää turvapaikanhakijoita turvassa. Kammottava ajatus. Meitä kaikkia siis tarvitaan. KAIKKI demoon tänään. Kaikki, jotka kykenevät. Nähdään siellä.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #43

Tolviaisen kommentit ovat tunnin vanhoja ja myöhemmin muut ovat todenneet mikä on tilanne. Kumpikohan se meistä levittää niitä huhuja?

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #42

Juuri noin toisiinsa täysin liittymättömät tahot ja asiat liitetään niiden fanaattisten johtohahmojen myötä toisiinsa. Tiedän maahanmuuttokriittisiä vähemmistöseksuaaleja, joita ahdistaa se, että Seta esiintyy hallitsemattoman maahanmuuton kannattajana - ja nyt ilmeisesti vielä hylätyn päätöksen saaneiden suojelijana. Tuollaisen ideologian lisääminen vähemmistöseksuaalien asioiden ajamisen agendalle ei palvele vähemmistöseksuaaleja. Tuntemani vähemmistöseksuaalia edustava mies ei halua osallistua Setan tapahtumiin juuri tuon vuoksi ja asiallista miestä haukutaan siellä helposti kuulemma natsiksi, jos kertoo valtaosan suomalaisista kannattamista näkemyksistä Suomen maahanmuuttopolitiikan suhteen.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #97

Jos kyseessä sattuisi olemaan tohtori Hankamäki, niin hän ei edusta ketään muuta itseään mielipiteineen. Kaikeksi onneksi.

Marko Parkkola

"Voimme luottaa vain omaan voimaamme. Sen vuoksi paikalle nyt ja myös vastaisuudessa."

RFC:ssä uhotaan. Kyllä tämä niskoittelulta ja lietsonnalta vaikuttaa. En levitä valheita, enkä huhuja. Ei kuulu tapoihin.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Kutsuisin kyllä huhujen levittämiseksi sitä, että väität Toiviaisen niskoittelevan vanhoissa kommenteissaan. Erityisesti kun hän myöhemmässä kommentissaan puhuu Pride-kulkueeseen siirtymisestä.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #51

Väität Toiviaisin puhuvan itse huhuja omasta itsestään? Aika hurjaa logiikkaa jo!

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #52

Toistat kommentteja täällä ilman asiayhteyttä ja annat ymmärtää Toiviaisen niskoittelevan poliisille, vaikka mielenosoitusta ollaan ilmeisesti nyt purkamassa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #52
Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Joidenkin agendaan näyttää kuuluvan, että pienen hörhöjoukon leiriytymiselle ja häiriköinnille Rautatientorilla annetaan nimitys Suomi Maidan :)

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Sikälikin outoa, kun SE-päähörhö De Witt on käynyt ihastelemassa meininkiä Itä-Ukrainassa putinististen kapinallisten puolella, eli "maidanilaisten" vastapuolella. Epäilemättä isäntänsä ja mestarinsa Janitskinin käskystä ja järjestämänä.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

En ole tuota nimitystä antanut ja yritin käyttää vain vähäisessä määrin kirjoituksessa, koska se antaa helposti liian dramaattisen kuvan.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Ja ehkä täysin vääränkin kuvan, eikö Henna?

Käyttäjän PasiMkinen11 kuva
Pasi Mäkinen

Siinähän oli selvästi puutarhaosaston älykkäin siipi lähetetty työmaalle. Voi hyvänen aika mitä touhua.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Ei ollut kyllä tarkoitus laittaa tuota videota näkyvimmälle paikalle, mutta tässä systeemissä näköjään ensin linkattu video lävähtää keskeisimmälle paikalle kuvamateriaaliksi. Ajattelin, että tuo lisäämäni suomenlippukuva olisi näkynyt sen tilalla. En halunnut kuitenkaan revitellä tuolla videolla tässä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Kappas vaan, Lohelalle tuli potkut Turun valtuustoryhmästä. Persujen hajoamisshowta seuratessa meinaa popcornit loppua kesken.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tilanteethan tuntuvat vaihtelevan, mutta eikös nyt sitten toteutunut se Suomi Ensin?

Marko Parkkola

RHC-ryhmästä, itse Outi Poppilta.

"Helsingin poliisi ilmoitti tänään, että turvapaikanhakijoiden Oikeus elää –mielenilmauksen on siirryttävä Rautatientorilta kello 19 mennessä. Päätöksen perusteena oli yleisen järjestyksen ja turvallisuuden varmistaminen Helsingin Rautientorilla ja sen välittömässä läheisyydessä ydinkeskustassa. Helsingissä on poliisin mukaan korkeita turvallisuusuhkia. Poliisi ei kuitenkaan yksilöinyt niitä. Kaikki mielenilmaukset Rautatientorilla on poliisin määräyksestä toistaiseksi kielletty Rautatientorilla."

Tässä voisi vähän arvuutella näitä turvallisuusuhkia. Temppelikirkon eteen kasattiin juuri betoniesteitä. Useille toreille eri kaupunkeihin on kasattu betoniesteitä. Suuria tapahtumia suojataan ajamalla raskasta kalustoa tukkimaan katuja.

Mistä tällainen turvallisuusuhka voisi tulla? En tiedä, mutta moneen tällaiseen uhkaan maailmalla on liittynyt Scania.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Itsekin kuulin juuri radiosta, että hylätyn päätöksen saaneiden leiri määrätty myös purettavaksi. Ei tarvitse enää tätäkään asiaa ihmetellä, vaikka olihan tuo Suomi Maidanin telttakahvila aika mukava ruohonjuuritason yhteisöllisyyden luoja kaupungin sydämessä ja se oli laittomien leirin ansiota. Toisaalta päivystäminen yötä päivää kuukausikaupalla oli varmasti raskasta aktiivisimmille.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tais tulla löysät housuun isolle laumalle kun tajusivat että pelkkien suomalaisten poisto sataa väärään laariin.
Olen jo vuosia ihmetellyt että mikä ihme on saanut punaviherlauman vihaamaan oman maan kansalaisia? Ja sitten julkisesti siitä vihasta täällä kirjoittamaan.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Saattaa olla ylemmyydentunto ja vaikeus hyväksyä erilaisia ihmisiä, jos eivät ole eksoottista alkuperää - enkä tarkoita tässä, että pitäisi hyväksyä vihapuhetta tai muuta huonoa käytöstä. Toisaalta jos oma maa ei ole sellainen, kuin haluaisi - ei erityisen hyvä ilmasto, eikä maailman suurkaupunkien pöhinää - saattaa harmi tästä purkautua esim. alemman yhteiskuntaluokan ihmisten vähättelynä.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Onhan se nähty, mikä ryhmä niitä levottomuuksia on aiheuttanut, ja vielä itse kuvanneetkin ne Youtubeen laitettaviksi. Leirin johtaja puhuu fanaattisesti, kuin hurmoksessa tai huumeissa pitkiä pätkiä, eikä kykene lopettamaan. Hänellä on kai joku messiaskompleksi. Pitää näkyä ja kuulua, oli asiaa tai ei.

Yhdelläkin videolla muutama SE-natsi meni provosoimaan turvapaikanhakijoiden leiriin. Ihan nauratti, kun leiriläiset eivät reagoineet provosointiin, vaikka nämä natsit yön vanhoissa kaljahuuruissaan kuinka yrittivät.

Vaativat passiakin näytettäväksi - millähän oikeudella?

Nyt he ovat lisänneet häiriköintiä, kun leiri poistettiin. Ja sitten tämä rauhallinen leiri vaaditaan purettavaksi, kun poliisi on voimaton näiden kansakunnan vihollisten häiriköinnin suhteen. Heille ihmisoikeudet näyttävät olevan tuntematon asia, kunhan itse saavat olla suuna päänä.

Näillä tyypeillä ei todellisuudessa ole mitään tekemistä sillä, että heille olisi Suomi ensin, vaan heille se on "ite ensin ja kalijaa pittää saaha!" Kunhan vain hän itse näkyy ja kuuluu. Hyi hitto!

Tämä ei tunnu oikeudenmukaiselta ollenkaan!

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Molemmista leireistä on varmasti provosoitu ja olen nähnyt videolta provosointia vastapuoleltakin. Tuo sinun vuodatuksesi on tyypillinen henkilökohtaiseen mustamaalaamiseen ja solvaamiseen menevä kommentti muilta osin.

Marko Parkkola

Kuten arvata saattaa, mielenosoitus sai jatkua klo 19 aikarajan yli. Rytmiryhmä rummuttaa torilla vieläkin. Teltat on tosin jo purettu, mutta torillahan ei saanut olla enää mitään mielenilmauksia.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Poliisi on hyvässä yhteisymmärryksessä sopinut leirin "johdon" kanssa uudesta paikasta missä he voivat jatkaa mielenosoitustaan.

Marko Parkkola

Jep. Näytti Helsingin veronmaksajat maksavan kuljetuksenkin, kun Staran ukkelit tulivat kuorma-autolla hakemaan leiriä.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Täytyy sanoa, että olen yhä liian luottavainen ja sinisilmäinen viranomaisten reilun ja asiallisen toiminnan suhteen, sillä minulle ei kyllä tullut mieleenkään, että laittomien maassaolijoiden leiriytymisen annettaisiin edelleen jatkua - nyt toisessa paikassa ja tosiaan näiden annetaan ehdottaa vielä paikkaakin itse, lisäksi vielä tuo kamojen kuljetushyysääminen veronmaksajien kustantamana. Täysin erilainen kohtelu, kuin suomalaisten leirille, jolle annettiin täyskielto koko Helsingissä, samoin suomalaisten leirin mielenosoituksille ylipäänsä! Taistelu siis mitä ilmeisimmin jatkuu muodossa tai toisessa ja suomalaiset toivottavasti antavat tämän näkyä vaikka PS:n kannatuksessa ja mielellään vielä liittymisessä puolueeseen, jota voi sitten olla muovaamassa haluamaansa suuntaan.

Eero Mattila

Oikeasti tämä kaksoistandardi-ongelma koskettaa paljon laajempaa aluetta kuin Helsingin Rautatientoria. Helsingissä eletään kuin akvaariossa, eikä haluta nähdä todellista muutosta.
- Varastelu, vahingonteko, laiton leiriytyminen, roskaaminen on ikävää arkipäivää Helsingin ulkopuolellakin. Välillä kun asiat eskaloituu poliisi tulee paikalle määräämään asianomaiset siirtymään yksityisten mailta ja rannoista, mutta mitään ei kirjata järjestelmiin - se ei poliisien mukaan kannata - tätä käskytystä on niin paljon ettei niitä haluta/ehditä kirjata. Mitään rangaistuksia ei jaeta ja asianosaiset tietävät sen. Asioihin kuten veneiden "lainaaminen", salakalastus, pyydysten rikkominen yms. poliisi ei viitsi puuttua - ei ole resursseja.
- Varkaudet kirjataan ainoastaan siitä syystä, että voi hakea vakuutusyhtiöstä korvausta, varastettua tavaraa ei oikeastaan edes yritetä jäljittää, koska tapauksia on niin paljon ja tavara jo siirtynyt Suomenlahden yli. Kansalaiset pikkuhiljaa omaksuvat ajatuksen, että viranomaiset eivät jaksa/viitsi puuttua ongelmiin. Niistä ei saisi edes puhua - tämä on hyvin ikävää kehitystä.
- Varmaan moni on jo huomannut miten puomit lisääntyvät yksityisteiden päissä, naapurit perustavat puhelinrinkejä, joissa soitellaan ulkomaalaisten autojen liikkeistä, partioidaan epävirallisesti...
- Tämä on nyt sitten jonkun mielestä onnistunutta politiikkaa, vannotaan vapaan liikkuvuden nimiin, mutta ei pystytä näkemään muutosta, joka on jo tapahtunut kansan parissa. On hyvin ymmärrettävää, että yhä useampi vastuullinen vanhempi haluaa turvata pihapiirinsä ja läheistensä elämän, siinä ei ole mitään paheksuttavaa.
- Paheksuttavaa on se, että katukuvaan ja yritysten pihoille ilmestyviä betoniporsaita pidetään normaalina kehityksenä, eikä ongelman syihin puututa. Se on poliittista pelkuruutta ja meillä on ikävä kyllä pelkurihallitus...

Johanna Metsäjätti

Eipä tässä sivullinen voi muuta kuin pohdiskella kuka puhuu tottaa leireillä yöpymisistä ja mielenosoituksiin osallistumattomien pahoinpitelyistä. Eikä siihen pohdiskelemalla saa vastausta.

Journalismin alennustila tämä, muun muassa.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Tekaistut syytteet ovat varmaan yksi syy, miksi Maidanilla pidettiin tärkeänä kaiken kuvaamista. On kyllä yleensä ottaen vaikea selvittää totuutta kansainvälisenkin politiikan kentällä, kun toisia osapuolia halutaan helposti mustamaalata puolin ja toisin. Täytyy lähinnä tyytyä todennäköisyyksiin.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

vihdoin teatterileiri puretaan

olisi jo aika myls laittaa laittomasti maassa olevat pois vaikka he lehdissä sun muualla pilkkaavatkin suomen oikeusjärjestelmää ja vakuuttelevat etteivät lähde

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset