Takaisin asiaan Rajat ovat rakkautta - vastuussa jälkipolville, eduskuntaehdokas 2019!

Bill Gateskin haluaa suljetumman Euroopan

  • Bill Gateskin haluaa suljetumman Euroopan

Onko Bill Gatesistakin tullut suvaitsevaiston pilkkaama "elämäm koululainen" - mihin maailma on menossa?! Bill Gates esittää saksalaislehdistölle, että Euroopan tulee vaikeuttaa maanosaan pääsyä. Resursseja tulee lisätä ongelmien juurisyihin puuttumiseen kehitysyhteistyön avulla. Gates varoittaa, että Euroopan anteliaisuus vain kiihdyttää ihmisten lähtöä Afrikasta ja syventää Euroopan siirtolaiskriisiä. Saksa ei pysty vastaamaan siirtolaiskriisin haasteisiin: http://www.dailymail.co.uk/news/article-4665198/Bill-Gates-warns-open-do...

YK:lta on ilmestynyt tuore raportti Libyasta Eurooppaan suuntautuvasta "siirtolaisuudesta". YK:n mukaan seitsemän kymmenestä tulijasta on muita, kuin pakolaisia. Tulijoiden määrä on kasvamassa, samoin ihmiskauppa kiihtyy ja rikollisliigat kansainvälistyvät entisestään. Ihmiskaupan uhreina ovat erityisesti nigerialaiset ja kamerunilaiset naiset. Libyan kautta on virrannut ihmisiä 19 % enemmän, kuin viime vuonna Italian rannikolle, joka oli sekin historiallinen huippuvuosi: http://www.dailymail.co.uk/news/article-4661866/UN-says-migrants-crossin...

Avustuspaatit auttavat ihmissalakuljettajien kanssa yhteistyössä "siirtolaiset" Italian rannikolle. Italialainen senaattori kutsuu avustuslaivojen toimintaa "julkisen liikenteen" järjestämiseksi Afrikasta Eurooppaan. Senaattorin mukaan Italiassa on jo 40 %:n nuorisotyöttömyys ja siirtolaisuus pahentaa ongelmaa. Em. lähteen mukaan ihmiset haluavat Afrikasta Italian sosiaaliturvan varaan, ettei heidän tarvitse työskennellä. UNHCR:n tutkimuksen mukaan tosin noin puolet siirtolaisvirrasta koostuu ihmisistä, jotka ovat menneet ensin Libyaan hakemaan töitä, mutta päätyneet sekasortoisten olojen vuoksi pyrkimään Eurooppaan: http://www.unhcr.org/news/press/2017/7/595a03bb4/insecurity-economic-cri....

Italialainen senaattori pyytää, että avustusveneet pelastaisivat ihmiset lähimmälle rannalle sen sijaan, että kuskaavat nämä Italiaan. Miksei EU laita avustusveneitä kuriin? http://www.dailymail.co.uk/news/article-4656162/Aid-agencies-encourage-m...

Afrikasta on uutisten mukaan jo lähtenyt noin miljoona ihmistä kohti Eurooppaa ja Afrikan väestömäärä nousee neljään miljardiin v. 2100 mennessä. Jos Euroopassa ei osata toimia, on vain ajan kysymys, milloin sosiaaliturvajärjestelmämme romahtavat. Tämän jälkeen saamme rakentaa suojamuureja talojen ympärille ja turvaristikoita ikkunoihin, kuten kehitysmaiden kaupunkilaiset, joilla on jotain omaisuutta. Samalla meillä ei ole enää varaa auttaa pakolaisia, eikä panostaa ongelmien juurisyihin. Onneksi meille jää sentään iloksemme Afrikkaa mukavammat sääolosuhteet.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Yksi vaihtoehto olisi rakentaa länsimaiden tukemana pakolaismaiden maanosiin moderneja kansainvälisiä siirtolaismetropoleja, jonne pääsisivät kaikki halukkaat. Kallista, mutta humaania ja voisi hillitä kansainvaelluksia.

http://pekkalampelto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2109...

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Olisi tosiaan kiva tietää, onko EU-tasolla keskusteltu näistä! Afrikan tilanne on niin hasardi, väestöräjähdys on järkyttävä, että tarvitaan jotain paljon suurempaa ja Afrikan maaperällä tapahtuvaa ratkaisua, kuin mitä tähän asti on EU:ssa uutisointien mukaan mietitty.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kai ymmärrät, että vain liittovaltiokehitys voi parantaa EU:n toimintamahdollisuuksia asiassa.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

No hehheh, etkö mitään muuta syytä keksi liittivaltion syventämiseen. Pakolaisasiat kyllä pysyvät järjestyksessä, jos niitä olisi halu hoitaa muutoin kuin sijoittamalla jäsenmaihin uusia kansalaisia.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Sinä, suosittelijasi ja muut nationalistit ovat kyllä valmiita vaatimaan, että EU:n pitäisi tehdä jotain, mutta vastustatte jokaista toimenpidettä. Senttiäkään ei saisi myöntää Frontexille eikä Italian ja Kreikan taakkaa saisi mitenkään helpottaa.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

No, Bill Gateshan on vain yksi persujen vihaama ulkomaalainen muiden joukossa, joten ei uutta infoa.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Ymmärrys hoi Salakari, luuletko Kajavan olevan eri mieltä Gatesin kanssa?

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Joko trollaat tai elät ihan omassa kuplassasi. Kauanko persujen ja maahanmuuttokriittisten täytyy toitottaa, että vastustamme humanitaarista maahanmuuttoa, emmekä muuta. Lisäksi itse kannatan myös kiintiöpakolaisuutta kohtuullisissa määrin ja lähtökohtaisesti väliaikaisella pohjalla - kehitysyhteistyön työkaluna. Toki työperäisessäkin maahanmuutossa täytyy ensisijaisesti ajatella jo täällä asuvien - niin suomalaisten, kuin ulkomaalaistenkin - kouluttamista ja työllistämistä, eikä lähteä haalimaan muualta työvoimaa, kuin akuutteihin tarpeisiin.

Vastasin kyllä ihan liian pitkästi tuollaiseen täysin älyttömään kommenttiin. Kai tiesit muuten senkin, että persujen nuiviin kuuluva Juho Eerola on ollut jopa naimisissa afrikkalaisnaisen kanssa ja heillä on lapsikin - se siitä rasismivihjailusta.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Tämä on vasta alkua! Loppua emme tiedä kukaan!
Tämä Vahteran blogi voi antaa esimakua siitä mihin olemme sitoutuneet ja mitä siitä seuraa! Kannatta lukea myös Persukriitikoiden.

http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2017/07/0...

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

"Aikuiset saavat työttömyysetuuta ja alaikäinen lapsilisää. Työmarkkinatuki on 32,40 euroa päivässä, ja siitä ennakonpidätys on 20 %. Summat ovat samat kantasuomalaiselle ja oleskeluluvan saaneelle turvapaikanhakijalle. Vahtera puhuu sadan euron erosta, mutta ei pysty selvittämään sen syytä ”tukiviidakosta”. Ei tietenkään pysty, koska mitään eroa ei ole. Summa on sama kaikille."

"Tietenkin Vahtera rääpii myös vastaanottorahaa puutteellisin tiedoin. Hän väittää, että sitä maksetaan riippumatta siitä, kuinka paljon turvapaikanhakijoilla on mukanaan omaa rahaa ja kuinka paljon he saavat kotimaastaan vanhemmiltaan rahaa. Tämä ei pidä paikkaansa, vaan saapujan omat rahat pienentävät vastaanottorahaa tai eväävät sen kokonaan. Vastaanottorahan määrät löytyvät täältä. Suurimmatkin summat ovat paljon pienempiä kuin toimeentulotuen perusosa."

http://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Tämä ei pidä paikkaansa, vaan saapujan omat rahat pienentävät vastaanottorahaa tai eväävät sen kokonaan."

Mistä tämän maahanmuuttajan varallisuus tiedetään, tyhjennetäänkö taskut, tarkastetaanko pankkitilien saldo? Mitä jos valehtelee? Naiiveja ihmisiä yleensä vedätetään.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #30

Mien luulet kantasuomalaisen varallisuuden selviävän toimeentulotukea myönnettäessä? Minkä eron olet näkevinäsi?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #31

"Minkä eron olet näkevinäsi?"

Suomalaisella sosiaaliturvallaeläjällä harvoin on pankkitiliä ulkomailla.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #33

Ja tiedät sen mistä? Entäs jos kaikki valehtelevat? Yleisesti ottaenhan oletat aina pahinta kaikista.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #34

"Ja tiedät sen mistä?"

Tajusit juuri, tässähän se ongelma juuri on, kukaan ei tiedä mitä matun pankkitilillä on. Suomalaisilta pankkitileiltä KELA saa tiedot mutta ei varmasti Irakilaiselta tai vastaavalta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #35

Voi herran pieksut, mies, ei nykymaailmassa kukaan kiellä ketään hankkimasta pankkitiliä mistään Visan tai Amexin tunnustamasta paikasta. Kadehditko vakavissasi toimeentulotukea pienempää kuukausirahaa joltakulta, jota kielletään tekemästä töitä?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #36

"Voi herran pieksut, mies, ei nykymaailmassa kukaan kiellä ketään hankkimasta pankkitiliä mistään Visan tai Amexin tunnustamasta paikasta."

Luuletko että toimeentuloturvalla eläjä saisi tai olisi mitään järkeä hankkia maksullinen Visa tai Amex-tili? Taidat olla ihan pihalla kuten vihervassarit ylipäätänsä. Eikä tilin tarvitse olla mikään ylikansallinen nostelutili, rahaa vain odottamassa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #37

Olet sitten vakavissasi huolissasi siitä, että jonkun turvapaikanhakijan taskuja ei ole tutkittu tarpeeksi. Tampereella on ensimmäinen kunnon kesäpäivä vähään aikaan, ja Eurosportiltakin tulee Wimbledonia.

Huolehdipa välillä vaikka tästä:

https://www.weforum.org/agenda/2017/07/finland-is-...?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #31

Ostin kerran tavaraa ja kysyin että voinko maksaa pankitilille suoraan. Myyjä sanoi että ei helvetissä kun sossu näkee kaiken rahaliikenteen. Ilmeisesti kantasuomalaisen varallisuus on sossun tiedossa erittäin hyvin. Jos on rahaa niin ei tule tukea.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Huoh...

Gates sentään haluaa auttaakin noita onnettomia. Ja ilmeisesti pystyy jotain rahoillaan tekemäänkin, vaikka eivät nekään jokaisen pelastamiseen riitä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Gates tiedostaa ongelman. Tarjoamalla parempaa terveydenhoitoa itsekin säätiönsä kautta vain pahentaa ongelmaa, väestönkasvua. Hänen toiveensa olisi, että kun lapsikuolleisuus laskee ei lapsia tarvitse tehdä niin monta, mutta teoria unohtaa kokonaan kulttuuriset ulottuvuudet monessa kehitysmaassa niin lapsimäärän kuin vaikka ehkäisyn suhteen (luulisi edes aids - epidemioiden innostavan käyttämään kondomia ...)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Gates on oikeilla jäljillä. Afrikassa lapsia hankitaan vanhuudenturvaksi, sosialiturvan puuttuessa. Myös Suomessa oli menneneinä aikoina tapa, ennen eläketurvaa, että lapset hoitivat vanhempansa aina hautaan asti ja yleensä tehtiin syytinkejä, joilla vanhusten etu turvattiin. Rajoja ei ole koskaan kyetty sulkemaan kansaivaelluksilta eikä siihen kyetä tulevaisuudessakaan. Kansainvaellusten ehkäisemiseksi on pureuduttava syihin miksi niitä on eikä pelkästään seurauksiin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #11

"Rajoja ei ole koskaan kyetty sulkemaan kansaivaelluksilta eikä siihen kyetä tulevaisuudessakaan."

Ei ennenvanhaan mitään täysihoitoa annettukaan ja nykyäänkin riittäisi, jos tahtoa olisi, lopettaa rahan jakamisen tulijoille.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Joo, kyllä pitäisi auttaa. Aion ehdottaa, että persut laatisivat oman, kehitysyhteistyölähtöisen auttamismallinsa. Kehitysyhteistyössä on tähän saakka haaskattu paljon huolimattomuudella varoja, mikä on hirveä tragedia kaikkien kannalta. Esim. suora budjettituki on ollut huono juttu.

Kehitysyhteistyöllä on jopa tuettu vallinneita epädemokraattisia ja korruptoituneita valtarakenteita. Varmasti kielteisyys kehitysyhteistyötä kohtaan juontuu paljolti tästä. On afrikkalaista kehitysyhteistyön kritisoijaa ja suomalaista kehitysyhteistyön veteraania, jotka ovat arvostelleet kovin sanoin kehitysyhteistyötä ja tämä on vaikuttanut osaltaan kehitysyhteistyökriittisiin. On kuitenkin selvää, että kehitysyhteistyötä on mahdollista harjoittaa myös hyvin tuloksin. Paikallisesti esim. Suomen World Visionin Kenian hankkeessa alustavat evaluaatiot näyttävät, että syntyvyys on kääntynyt yllättävän nopeasti laskuun, kun kyläyhteisöjä on kehitetty integroidusti, kokonaisvaltaisesti, tyttöjen koulutukseen panostaen.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Olen pääosin samaa mieltä. Jostain syystä ainakin täällä verkossa kuitenkin törmää Halla-ahosta intoileviin maahanmuuttokriitikoihin jotka haluavat lopettaa maahanmuuton samaan aikaan kun kaikki lähtömaiden apukin halutaan lopettaa. Olen haistavinani tuossa jonkinlaista kaksinaismoralismia: väitetään, että "haluamme auttaa pakolaisia heidän lähtömaassaan" mutta kun tuleekin maksun aika, ei haluta auttaa ollenkaan. Olisi ainakin rehellistä sanoa ääneen jos haluaa torpata maahanmuuton ja olla samalla myös auttamatta kolmannen maiden asukkaita.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kiitän hyvästä vastauksesta hieman provosoivaan kommenttiini. Mutta kuten Ojutkangaskin toteaa, haistan osassa Halla-ahon kannattajista kohtuullista kaksinaismoralismia näilläkin palstoilla. Kieltämättä on hyvä, että perussuomalaisiin on jäänyt myös sinun ja Arja Juvosen kaltaisia tyyppejä. Mutta huomattavan paljon siellä on myös heitä, joilla on paljon rajumpi näkemys asiasta.

Joten kuten huomaat, jokainen kommentti kiinnitetään myös viiteyhteyteensä. Siinä mielessä perussuomalainen joutuu asettamaan sanansa tarkasti vaikkapa vedotessaan Bill Gatesiin. Nykymaailmassa kun jokainen poliittinen lausuma ymmärretään väärin, jos suinkin mahdollista.

Yleensäkin yksittäisen asian esiin nostaminen yksittäisen henkilön yksittäisestä esiintulosta alleviivaa mielikuvaa. Erityisesti tämä koskee tilannetta, jossa lainataan 'vastustajan' itseä tukevia lausuntoja. Malliesimerkki siitä oli muutama vuosi sitten, kun täälläkin vedottiin siihen, että myös Merkel totesi, että olemme epäonnistuneet monikultturisuudessa (tai jotain sinne päin). Senkin lausuman kun voi ymmärtää joko niin, että olemme epäonnistuneet, joten siitä pitää luopua, tai sitten, että olemme epäonnistuneet, joten pitää yrittää tehdä se paremmin.

JK. Tämä oli poikkeuksellinen myönnytys minulta mutta vaikutat fiksulta nuorelta naiselta. Yleensä olen tullut siihen tulokseen, että täällä ei kannata antaa piiruakaan periksi, koska vastapuolikaan ei kuitenkaan tee niin.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kehitysuuntahan on ihan selvä. Pois kurjuudesta, lihapatojen ääreen. Merkel ja Siplä ovat tietoisesti levittäneet ilosanomaa upeasta työllistävästä Euroopasta maailmalle ja myös afrikkalaiset uskovat mielellään siihen vihreään ruohoon aidan toisella puolella.

Gates ei ole yksin ajatustensa kanssa. Saako näitä ajatuksia sitten sanoa ääneen ? Kyllä, ja pian pitää myös tehdä jotain puheiden tueksi. Invaasion seurausten kärjistyessä toki oikeasti rikkailla ei ole huolen häivää, rahalla kun saa turvallisuutta, mutta tavan tallaaja tulee oikeasti olemaan nesteessä.

Ei ne kulkijat suostu nälkään kuolemaan Euroopassakaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Minunkin mielestäni nykyinen haittamaahanmuutto on älyvapaata.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Perussuomalaiset ovat aina vaatineet kehitysavun vähentämistä. Jos Afrikan hätään olisi puututtu aiemmin, emme olisi tällaisessa tilanteessa.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Afrikan hätä on lisääntyä kuin jänikset joten miten tähän olisi pitänyt tai tulisi puuttua jollain tavalla jota ei ole yritetty?

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Persujen kannattaa tosiaan laatia oma, vaihtoehtoinen ja kehitystyhteistyölähtöinen auttamismallinsa, jossa pyritään ehkäisemään varojen vuotaminen vallitsevien korruptoituneiden valtarakenteiden tukemiseen. Vikaa on ollut kaikissa puolueissa ja koko Euroopan tasolla; Afrikan maiden väestöräjähdyksestä ollaan oltu aika hiljaa, Afrikan mailta ei ole ehdotettu vaadittavan väestönkasvun hillitsemiseen tähtäävää väestöpolitiikkaa, eikä kai paljon muutenkaan painostettu maita panostamaan väestön eriarvoisen kehityksen tasaamiseen. Vaikka monissa Afrikan maissa keskiluokka on kasvanutkin hurjasti ja talouskasvu ollut nopeaa, niin köyhää väestönosaa tämä ei ole juuri auttanut. Pelkällä kehitysyhteistyöllä ei saada Afrikan maiden kehitystä kestävälle pohjalle ja pelastettua niitä kurjuudelta.

Jyrki Paldán

Jos työvoiman vapaa liikkuvuus estetään, täytyy myös pääoman liikkuvuus estää. Muuten päädytään panttivankitilanteeseen.

Käyttäjän HeikkiTunkkari kuva
Heikki Tunkkari

Gates siis myöntää ongelman ja kehottaa lisäämään ja tehostamaan kehitysapua.
Miksi siis PS vastustaa kehitysapua, ja monet ns. kansallismieliset taputtavat sille, että Trump leikkaa mm. ehkäisyneuvontaan kehitysmaissa käytettäviä varoja. Sehän olisi kaipaamaasi juurisyihin puuttumista.
Mikä oma agendasi olisi, miten ongelma pitäisi ratkoa?

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Tuossa parissa tätä edellisessä kommentissani vähän selvitin omaa näkemystäni :) Olen myös todella vihainen siitä, että kehitysyhteistyön potentiaali hiipuu Euroopassa EU:n turvapaikkapolitiikan seurauksena. Ruotsissakin kehitysyhteistyövaroja on jo leikattu 30 % - alun perin ehdotettiin, että 60 % siksi, että kansainvaelluksen hoitaminen Ruotsissa aiheuttaa niin paljon kustannuksia. Ja ovatko ne pääasiassa lapsia ja naisia, joita autetaan - heitä, jotka ovat heikoimmilla islamilaisissa maissa ja Afrikassa? Eivät. Humanitaarisen maahanmuuton kustannukset muuttuvat helposti pysyviksi ja kumuloituvat jatkuvasti, kun turvapaikan saaneita ei velvoiteta muuttamaan takaisin lähtömaihinsa tilanteiden sen salliessa ja uusia tulee n. 6000:nnen vuositahtia lisää. Suomi sinetöi tulijoiden maahan jäämisen antamalla kansalaisuuden jo neljän vuoden maassa asumisen jälkeen vaatimatta juuri mitään muuta, kuin nuhteettomuutta käytännössä (työperäisille muuttajille vasta viiden vuoden jälkeen täysin nurinkurisesti).

Trumpissa ei mielestäni ole muuta hyvää, kuin maahanmuuttokriittisyys. Aika uskomaton persoona - kielteisessä mielessä - mutta kuvastaa, millaisessa demokratian alennustilassa Yhdysvallat elävät. Tapasin eräänkin amerikkalaisen mustan miehen, joka sanoi äänestäneensä Trumpia, vaikka piti tätä rasistina - siksi, että toinen vaihtoehto olisi ollut vielä pahempi; kansan näkemyksiä huomioimaton eliitti.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kehitysavusta ei ole ollut mitään apua. Jakamalla kondomeja ja suorittamalla sterilisaatioita ruoan jakamisen ehtona päästäisiin parempiin tuloksiin.

Marko Parkkola

Jälleen persufobia leimahti. Lukekaapa Husun blogaus. Siinä hän kirjoittaa kuinka afrikkalaisten tulisi ottaa lusikka kauniseen käteensä ja tehdä jotain. Tämä jotain on varmaan muutakin kuin odottaa YK:n ruokalähetystä saapuvaksi tuhoamaan paikallisen maatalouden.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Raakaa työtä elinolojen parantamiseksi kaikilla eri osa-alueilla ja tukea materiaalin sekä koulutuksen muodossa paikalle. Ongelmat Afrikan alueella eivät nuorten miesten Eurooppaan juoksemisella poistu, pikemminkin päinvastoin.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Ei sen työn nyt niin "raakaa" varmaan tarvitse olla, mutta "hyvin suunniteltu" on puoliksi tehty - ja hyvin johdettu lisäksi. Tosiaan nuorten miesten asettuminen Eurooppaan johtaa rahalähetyksiin Afrikkaan ja Afrikka saattaa sillä tulla vain entistä riippuvaisemmaksi ulkomaisista rahalähetyksistä. Eräs somalinuorukainen kirjoitti Afrikan Sarvi -lehdessä, että Somaliassa luotetaan liikaa siihen, että ulkomaiset rahalähetykset maahan jatkuvat loputtomiin maasta lähteneiden turvapaikanhakijoiden välityksellä.

No, näissä on hyvä aina muistaa, että nettorahavirta suuntautuu kehitysmaista vauraisiin maihin ilmeisesti vieläkin sikäli, kuin tarkastellaan kehitysyhteistyövaroja ja kehitysmaiden maksamia lainojen korkoja, koska Afrikan maat saavat kehitysyhteistyön kautta ilmeisesti yhä varoja vain murto-osan siitä, mitä maksavat länsimaille velkojensa korkoja.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Mielenkiinnosta katsoin mitä Perussuomalaisten ohjelmassa sanotaan kehitysyhteistyöstä. Kyllä minä ainakin alla olevan allekirjoitan.

"Kehitysyhteistyön tavoitteeksi pitäisi ottaa kestävä kehitys kohdemaissa. Afrikka ei voi jatkuvasti olla eurooppalaisen veronmaksajan letkuruokinnassa. Kehitysavun tulee olla tiukan ehdollista, ja se pitää automaattisesti katkaista, jos ehtoja ei täytetä. Käytän- nössä tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että apua vas- taanottava maa ei saa samanaikaisesti käyttää suhteet- tomasti omia varojaan asevarusteluun tai hallitsevan eliitin ylellisyysmenoihin. Hyvä hallinto, oikeusvaltio ja kansalaisvapaudet ovat kehitysmaiden taloudellisen nousun avaimia."

Kehitysapu pitäisi keksiä uudestaan uudella tavalla, jotta se auttaisi Afrikkaa. nousemaan omille jaloilleen.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Kiitos, Mari oleellisen asian nostamisesta esille!

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kehitysapu mahdollistaa ihmisten lisääntyä alueilla jotka ei muuten elättäisi niin paljon ihmisiä. Mitä enemmän kehitysapua niin sitä enemmän ihmisiä elää kurjuudessa.
Sama porukka joka on huolissaan ilmastosta haluaa että jokainen syntyvä ihminen saastuttaisi vähintään 100v.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset