Propagandamedia Hesarin kevyemmät sivallukset liikuttavat

Toivoisi, että keskusteluilmaston vatvominen ja sen pohtiminen, miten sopii puhua islamilaisen ekstremismin ehkäisystä loppuisi. Alettaisiin tehokkaasti miettiä, mitä pitää nyt tehdä ja sen jälkeen yksituumaista toimintaa. Ruodin tässä tämänpäiväisen Hesarissa esiintyneen Tommi Niemisen veivauksen masentavimmat kohdat – kirjoituksen, jota monet ovat ylistäneet:

http://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005340934.html?utm_source=facebook&ut…

Se, että kirjoitusta ovat jopa jotkut maahanmuuttokriittiset tippa silmäkulmassa kumartaneet kuvastaa yleisempää ilmiötä. Maahanmuuttokriittiset ovat joutuneet jatkuvasti sietämään ideologisia uutisia valtamedialta; Hesari siellä ääripäässä. Niinpä maahanmuuttokriittiset ovat helposti liikuttuneita, jos saavat lukea etenkin Hesarista jotain hiemankin aatevapaampaa pohdintaa. Kuitenkin tässäkin Hesarin kirjoituksessa selvästi lyödään perussuomalaisia ja epäreilusti:

"Maahanmuuttokeskustelu ylikuumeni kesällä 2015, jolloin Lähi-idän, Afrikan ja Aasian turvapaikanhakijoiden määrä kasvoi äkillisesti. Avoin ja realistinen keskustelu ääri-islamin uhkakuvista Suomessa muuttui mahdottomaksi, kun perussuomalaisten halla-aholainen siipi valtasi ilmatilan politiikassa ja pienet äärioikeistoryhmät jalkautuivat toreille ja nostivat liput liehumaan."

Hesari laittaa Halla-ahon ja kannattajiensa syyksi sen, ettei ääri-islamin vaarasta voinut puhua turvapaikanhakijatulvan koitettua. Persut ovat siis tähänkin saatu väännettyä syyllisiksi, vaikka ovat ainoina yrittäneet torjua ääri-islamin vaaraa toden teolla. Jos lampaat eivät uskalla puhua edes ääri-islamin vaarasta peläten leimautuvansa Halla-ahon porukoihin, se on käsittämätöntä säälittävyyttä, täydellistä munattomuutta ja oman navan tuijottelua. Mitään mahdottomuutta ei ollut olemassa, kuin oman asemansa ja maineensa puolesta pelkuruutta osoittaneiden ajatuksissa. En tarkoita, että pienyrittäjien tai tavallisten työntekijöiden tulisi vaarantaa leipänsä, mutta vaikutusvaltaisilla on varaa puhua asioista suoraan vaarantamatta muuta, kuin korkeintaan vähän mainettaan.

Ja mikä on äärioikeistolaisen määritelmä, kun siihen taas tuossa siteerauksessa viitataan? Kysyin tätä suvaitsevaiston edustajilta Kiehumispiste -elokuvan keskustelutilaisuudessa. Siellä sain määritelmän, jonka mukaan äärioikeistolaisuudessa ihmiset nähdään eri arvoisina erilaisine oikeuksineen. Äärioikeistoa ei tällöin taida Suomesta sanottavasti löytyä.

Hesarin turhanpäiväinen veivaus mielipide- ja keskusteluilmastosta mutu-pohjalta päättyy näihin lauseisiin:

"Presidentinvaaleissa kovimmat iskut Sauli Niinistölle tarjoaa perussuomalaisten Laura Huhtasaari. Vain kaksi päivää Turun iskun jälkeen Huhtasaari julkaisi somessa kuvan itsestään ja isosta vahtikoirasta, mastiffista, teräsaidan – eli symbolisen Suomen rajan – edessä. Paperit, kiitos, julisti teksti aidassa."

Ilmeisesti tämä oli se kirjoittajan loppuun säästelemä kovin juttu sokerina pohjalla, joka ei "äärioikeistolaisuudessaan" sisällöllistä avausta kaivannut 😀 Tämä on käsittämätöntä, koska yli 90 % suomalaisista halusi väliaikaiset rajatarkastukset v. 2015 ja lähes puolet pysyvät rajakontrollit.

Kirjoituksessa halutaan tietenkin persujen sijaan ymmärtää kyllä arkkipiispa Kari Mäkistä, joka kiirehti möläyttelemään Turun tragedian jälkeen varsin kovia sanoja suomalaisten ja etenkin turkulaisten lohduksi:

"Meillä on viisas arkkipiispa Kari Mäkinen, mutta Mäkisellä ei ollut tarjota osuvinta viestiä, kun hän vain 18 tuntia iskun jälkeen korosti, että myös Mechkah ”on yksi meistä”. Ajatus on helppo ymmärtää, sillä se on yleishumaani ja kristillinen. Mutta piispan viesti kuulosti väärältä, tekijän nahkoihin asettumiselta – ja se tuli aivan liian nopeasti."

Onko Mäkinen todella empaattisuuden huipentuma, kun osaa jopa murhaavan jihadistinkin nahkoihin asettua? Eikö siinä ole aika paljon epäempaattisuutta, ettei osaa asettua kuitekaan tavallisen suomalaisen nahkoihin, koska esittää noin pöljiä lausuntoja heti suomalaisten ja etenkin turkulaisten shokin keskellä?

hennakajava
Perussuomalaiset Espoo

Olen eduskuntavaaliehdokas, valtuustoryhmän 1. vpj. ja 1. varavaltuutettu Espoossa, sekä opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan jäsen. Koulutukseltani olen fil. maist. ja työskentelen opetusalalla. Kotisivuillani kannattaa käydä: hennakajava.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu