Takaisin asiaan Rajat ovat rakkautta - vastuussa jälkipolville, eduskuntaehdokas 2019!

Lähi-idän ja Afrikan väestö ohittaa meillä pian jopa venäjänkieliset

  • Eri kieliryhmien kasvuennusteet v. 2030 saakka pääkaupunkiseudulla. (Helsingin kaupungin tietokeskus)
    Eri kieliryhmien kasvuennusteet v. 2030 saakka pääkaupunkiseudulla. (Helsingin kaupungin tietokeskus)

Tuleeko yllätyksenä, että Helsingin kaupungin tietokeskuksen ennusteen mukaan Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan kieliryhmät ovat ohittaneet Venäjän, sekä entisen Neuvostoliiton alueen kieliryhmät Helsingissä ja Espoossa v. 2030? Jopa "Muu Aasia" on ohittanut naapurimaamme väestön osuuden tuolloin em. Suomen suurimmissa kaupungeissa (s. 30) --> https://www.hel.fi/hel2/tietokeskus/julkaisut/pdf/16_01_11_Tilastoja_1_V...

Helsingin kaupungin tietokeskus: "Helsingissä vuonna 2030 suurimman kieliryhmän ennustetaan olevan Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan kieliryhmä, seuraavina Muu Aasia sekä Venäjän sekä entisen Neuvostoliiton alueen kieliryhmät. Espoossa suurin kieliryhmä on Muun Aasian ryhmä ja seuraava Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan kieliryhmä."

Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan sekä muun Afrikan kieliryhmistä olevien osuus oli Suomessa 2000-luvun alussa yhteensä n. prosentin. Vuonna 2030 näistä kieliryhmistä olevien osuus on kasvanut yhteensä jo kahdeksaan prosenttiin.

Maahanmuuton ohella on tärkeää huomata Lähi-idän ja Afrikan alueilta tulevien huomattavasti kantaväestöä suurempi hedelmällisyysluku. Em. tietokeskuksen julkaisun mukaan hedelmällisyysluku on tällä hetkellä Suomessa asuvilla Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan kieliä puhuvilla 2,86, muita Afrikan kieliä puhuvilla 3,73, mutta kantaväestöllä ainoastaan 1,58 (s. 26).

Osallistun itse PS:n ensimmäisenä varavaltuutettuna paljon Espoon valtuuston tilaisuuksiin. Kaupungin virkamiehet painottavat toistuvasti, kuinka vieraskielisiä on nyt Espoon väestöstä 15,2 %, mutta osuus on kasvamassa työikäisestä väestöstä 30 %:iin vuoteen 2030 mennessä. Vieraskielisten osuus kaupungin väestönkasvusta oli viime vuonna 70 %. Tällä hetkellä vieraskielisiä asukkaita on yli 42 000 ja määrän ennustetaan tosiaan kaksinkertaistuvan vuoteen 2030 mennessä. (Espoo-tarina/-strategia)

Suurimmat ongelmat vieraskielisen väestön huimassa ja ilmeisen päättymättömässä kasvussa ovat taloudellisia. Esimerkiksi viime vuonna kaikkien maahanmuuttajien työttömyysaste oli TEM:n (Työ ja elinkeinoministeriön) mukaan yli 30 %, eli nelinkertainen kantaväestöön verrattuna (s. 19): http://www.suomenperusta.fi/wp-content/uploads/2017/06/Maahanmuutto-talo...

Kymmenen suurimman maahanmuuttajaryhmän osalta nettotulonsiirtojen keskiarvo on kaikilla muilla ulkomaalaisryhmillä, paitsi Saksassa syntyneillä negatiivinen (kuvio 4): http://www.suomenperusta.fi/maahanmuutot-tutkimus-osa-1-tiivistelma/

Humanitaaristen maahanmuuttajien talouden nettovaikutukset ovat luonnollisesti maahanmuuttajien keskimääräistä tasoa vielä oleellisesti enemmän miinuksella. 

Espoon vieraskielisen väestön nopean kasvun tunnustetaan aiheuttavan Espoon virallisen strategian mukaan valtavia haasteita kaupungille. Espoon strategiassa vieraskielisen väestön kiivaan kasvun ongelmat on ilmaistu näin: 

- "Nopea väestönkasvu, ikärakenteen vanheneminen ja samanaikainen lasten määrän sekä vieraskielisen väestön kasvu lisäävät palvelutarpeita ja haastavat palvelutuotannon." 

- "Kaupungin taloutta kiristää myös kuntien välinen verotulojen tasaus ja verotulojen kasvua voimakkaampi väestön lisäys. Aiempina vuosikymmeninä haasteet on ratkaistu taloudellisen kasvun avulla.." "Lähivuosien hidas talouskasvu ja kaupungin velkataakka pakottavat asettamaan kehityskohteita tärkeysjärjestykseen ja tekemään valintoja."

- "Meidän pitää huomioida kaupunkirakenteen tiivistämisen ja asuntotuotannon varmistamisen tuomat haasteet sekä segregaatiokehityksen riskit." 

http://www.espoonrekry.fi/download/noname/%7B53FB8098-81F4-4F05-BB81-694...

Tuoreessa Espoon strategiapäivityksessä vieraskielisen väestön huima kasvu heijastuu myös siinä, kuinka englanti otetaan Espoossa kolmanneksi viralliseksi asiointikieleksi: https://yle.fi/uutiset/3-9836024 Heikentääkö tämä entisestään maahanmuuttajien suomenkielen oppimista ja kotoutumista? Niin tai näin, ei asialla ole juuri merkitystä tämän kestämättömän vieraskielisen väestön kasvun rinnalla. 

Kestävä kehitys on oleellinen linjaus Espoon strategiassa, mutta vieraskielisen väestön kasvun hillitseminen olisi ilmeisesti rasismia, eikä sellainen tule kuuloonkaan, kun persut sellaista ehdottavat. Myöskään humanitaaristen maahanmuuttajien paluumuuton edistämisen on turha toivoa saavan minkäänlaista kannatusta, vaikka Suomessa koulutuksen saaneiden palaaminen kotimaihinsa tilanteiden salliessa olisi myös tehokasta kehitysyhteistyötä.

Lienee vain ajan kysymys, milloin kielteinen kehitys kiihtyy entisestään, koska kantaväestön maastamuuton voi ennakoida kasvavaksi trendiksi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Lienee vain ajan kysymys, milloin kielteinen kehitys kiihtyy entisestään
......................

Siis mikä kielteinen kehitys?

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Todella tasokasta kettuilla näppihäiriöistä. No, kaikin mokomin jos muutakaan sanottavaa ei ole.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Väestönvaihdos ja huoltosuhteen heikkeneminen; kantaväestö korvautuu runsaan maahanmuuton ja perheenyhdistämisten, alhaisen syntyvyytensä ja jossain vaiheessa kantaväestön kiihtyvän maastamuuton seurauksena kiihtyvästi väestöllä, jonka taloudelliset nettovaikutukset ovat negatiiviset. Ihmettelen, kun asia ei selvinnyt sinulle kirjoituksesta.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Huoltosuhde paranee maahanmuuton seurauksena pitkällä tähtäimellä joten väitteesi, että taloudelliset vaikutukset ovat negatiiviset on vailla pohjaa. Lisäksi saamme auttaa apua tarvitsevia ihmisiä.

Ja kantaväestö ei "korvaudu" mitenkään. Me saamme tänne vain lisää meitä ihmisiä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #21

Missä maassa humanitääriset maahanmuuttajat ovat parantaneet huoltosuhdetta pitkällä tähtäimellä?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #27

"Missä maassa humanitääriset maahanmuuttajat ovat parantaneet huoltosuhdetta pitkällä tähtäimellä?"
.....................

Kaikissa niissä maissa missä kantaväestön syntyvyys ei riitä kattamaan huoltosuhdetta. Muun muassa Suomi on sellainen maa.

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #30

Positiivinen väite. Onko esittaa sanoillesi katetta?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #32

"Onko esittaa sanoillesi katetta?"
....................

Nyt en ymmärrä kysymystä?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #30

Eli et osaa nimetä yhtään sellaista maata, mutta uskot näin kuitenkin tapahtuvan. Työllisyystilastot humanitääristen maahanmuuttajien osalta länsimaissa puhuvat päinvastaista. Mihin perustat väitteesi?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #35

Huoltosuhde tarkoittaa yleisesti tilastoidun työvoiman ulkopuolella olevien määrää suhteessa varsinaisen työvoiman määrään. Ilman maahanmuuttajia Suomessa huoltosuhde heikkenee meidän alhaisen syntyvyyden takia.

Ja humanitaarinen maahanmuutto parantaa tätä huoltosuhdetta PITKÄLLÄ tähtäimellä vaikka se väliaikaisesti heikentäisi lyhyellä tähtäimellä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #36

Näytät tuolla jossain esittävän, että todistustaakka on väitteen esittäjällä. Haukuskelet myös muita valheellisten väitteiden esittämisestä. Mitäpä jos esittäisit joitain todisteita tuolle vaitteellesi, jonka mukaan turvapaikanhakijat parantavat Suomen huoltosuhdetta. Voit kaivaa tiedot virallisista tilastoista ja linkata tänne. Tosin epäilen, että et tule näin tekemään, sillä ne osoittavat väitteesi täysin virheellisiksi. Olen omalta osaltani noihin tilastoihin tutustunut ja tiedän tuloksen, mutta kun nyt olet sitä mieltä, että todistustaakka on väitteen esittäjällä, ehkä toteutat tätä omalta osaltasi.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #37

"Mitäpä jos esittäisit joitain todisteita tuolle vaitteellesi, jonka mukaan turvapaikanhakijat parantavat Suomen huoltosuhdetta."
.........................

Esitin todisteeni jo kommentissa 36. Tunnustan, että ei ole kiveen hakattu, että huoltosuhde välttämättä paranee, mutta matemaattisesti ja loogisesti ajateltuna se lienee todennäköisin vaihto-ehto. Mutta koska muuttujia on paljon, emmehän esimerkiksi tiedä varmuudella minkälaisia synnytyskoneita humanitaarisin perustein tulevat maahanmuuttajat ovat tulevaisuudessa ynnä muuta, mitään varmaa ei voi sanoa.

Mutta ei voi myöskään varmuudella sanoa että humanitaarisin perustein tulleet heikentäisivät huoltosuhdetta.

Yhtä kaikki, apua tarvitsevia täytyy auttaa vaikka se maksaisi. Minun mottoni kun on kohdella toisia ihmisiä niin kuin toivoisin itseäni kohdeltavan, joten huoltosuhde asia ei ole minulle sinänsä kiinnostava asia henkilökohtaisella tasolla.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #39

Pelkän väitteen esittäminen ei ole todiste. Myöskään spekulaatioiden esittäminen ei ole todiste. Mutta jos käyt ihan oikeasti tutustumassa tilastoihin, huomaat, että sieltä löytyy todiste sille, että humanitaarisin perustein tulleet heikentävät huoltosuhdetta.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #39

Havainnot muista länsimaista tukevat sitä olettamusta, että humanitäärinen maahanmuutto ei paranna huoltosuhdetta Suomessakaan edes pitkällä aikavälillä. Näin siis, jos haluaa ajatella loogisesti. Tietysti aina voi uneksia ja haaveilla ja joskus unelmat jopa toteutuvat. Politiikkaa ei niiden varaan kuitenkaan kannata rakentaa.

Hyvinvointiyhteiskunnan romahtaminen ei siis Makkosta kiinnosta. Sitähän huoltosuhteen huonontuminen pitkässä juoksussa väistämättä tarkoittaa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #41

"Hyvinvointiyhteiskunnan romahtaminen ei siis Makkosta kiinnosta."
................................

Muutama tuhat turvapaikanhakijaa ei romuta meidän hyvinvointia.

Mutta heidän auttamatta jättäminen soimaisi minun omaatuntoani. Ja se on minulle paljon tärkeämpi asia. Ikävää, että niin monille raha ja mammona on tärkeämpi asia kuin ihmisyys.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #43

Luitko blogia ollenkaan? Nyt ei puhuttu muutamasta tuhannesta turvapaikanhakijasta, vaan siitä mikä tilanne on hyvinkin läheisessä tulevaisuudessa.

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #39

Juuri tuon takia vihaan suvakkeja: fiilispohjalta tehdään pitkälle tulevaisuuteen vaikuttavia päätöksiä ilman tietoakaan tänne tulevista tai siitä, mitä tapahtuu, jos tämä yhteiskuntakokeilu epäonnistuu, koska kommunistisen kokeilun jälkeen maat olivat noin suunnilleen samanlaisia, mutta samaa ei voi sanoa multikulti-kokeilusta.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #42

"Juuri tuon takia vihaan suvakkeja: fiilispohjalta tehdään pitkälle tulevaisuuteen vaikuttavia päätöksiä"
......................

Suvaitsevaisuus tarkoittaa toisen ihmisen kunnioittamista sellaisena kuin hän on. Ikävää kuulla, että ihmisten välinen kunnioitus on sinulle asia, jota vihaat.

Ja mitä tulee väitteeseesi " fiilispohjalta tehdään pitkälle tulevaisuuteen vaikuttavia päätöksiä " niin totean, että teen tässä asiassa päätökseni sen perusteella mitä apua tarvitseva ihminen tarvitsee tässä ja nyt.

Mitäs jos itse olisit akuutin avun tarpeessa? Haluaisitko, että avustasi päättävät ihmiset rupeaisivat laskemaan taskulaskimella oletko avun tarpeessa vai et?

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #44

auttaminen ei minun sanakirjassani tarkoita loppuelämän kestävää elättämistä, vaan vaikean tilanteen yli pääsemisen auttamista.

Suvaitsevaisuus on liukaste, jonka avulla dysfunktionaalinen dildo (islam) voidaan ujuttaa sivistyneen yhteiskunnan anukseen.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #46

Suvaitsevaisuus on liukaste, jonka avulla dysfunktionaalinen dildo (islam) voidaan ujuttaa sivistyneen yhteiskunnan anukseen.
.....................

Sinähän fiksu kaveri olet.

anita frisk Vastaus kommenttiin #44

"Suvaitsevaisuus tarkoittaa toisen ihmisen kunnioittamista sellaisena kuin hän on." Eipä tarkoita. Suvaita on sama sana kuin sietää, ja se onkin jo ihan toinen juttu. Minä suvaitsen jotain tarkoittaa että olen nyt tässä vähän korkeammalla tasolla tuohon toiseen nähden mutta suvaitsen kuitenkin häntä.

Muuten, sana kunnioitus tuli Suomeen näiden muuttajien mukana. Täällä ansaittiin kunnoitus tai sitten nolosti menetettiin se. Niin poliitikot kuin muutkin. Nyt tuntemattomat ihmiset vaativat meiltä kunnioitusta, emme me pöljät vaan tiedä miksi?

Missä ihmeen utopiassa elät? Jos olen akuutin avun tarpeessa, joudun maksamaan siitä itse. Kuten suurin osa suomalaisista.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #49

"Missä ihmeen utopiassa elät? Jos olen akuutin avun tarpeessa, joudun maksamaan siitä itse. Kuten suurin osa suomalaisista."
..................

Heh, eihän eliitti, eli ne joilla on rahaa mitään apua tarvitsekaan.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #36

Sekoitat nyt joko tahallasi tai tahattomasti työperäisen maahanmuuton ja humanitäärisen maahanmuuton keskenään. Tietyistä kulttuuripiireistä tulleiden humanitääristen maahanmuuttajien jälkeläiset ovat työllistyneet todella huonosti toisessa ja kolmannessakin sukupolvessa länsimaissa. Ei ole olemassa mitään näyttöä siitä, että asia muuttuisi kenties neljännessä tai viidennessä sukupolvessakaan.

anita frisk Vastaus kommenttiin #21

Vaikka kuinka lepakkona roikkuisi, ei se aivotoimintoja paranna. Väestöllinen huoltosuhde paranee, taloudellinen huoltosuhde heikkenee heikkenemistään.

Ai saamme auttaa apua tarvitsevia ihmisiä? Eihän meiltä kysytä haluammeko ja jos niin keitä ja miten. Ja tuo loppukaneetti "me saamme tänne vain lisää meitä" on kutakuinkin typerä. Eivät tulijat ole meitä, eiväthän he muuten olisi tulijoita.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Ja lastenlapseni ja teidän nuorten lapset saavat kiukutella pakkoarabian kanssa? Pianhan ruotsinkieliset jäävät yhdeksi pienimmistä vähemmistökielistä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Lienee vain ajan kysymys, milloin kielteinen kehitys kiihtyy entisestään, koska kantaväestön maastamuuton voi ennakoida kasvavaksi trendiksi."

Yrittäjiähän lähtee jo nyt iso lauma vuosittain, ainakin viroon ja samoin monet varakkaat urheilutähdet ovat muuttaneet viroon joko kokonaan tai hankkineet sieltä asunnon.

Varmaan moni tavallinenkin ihminen lähtisi jo nyt, mutta taloudelliset resurssit eivät mahdollista maastamuuttoa. Olisikin aivan loistavaa, jos unkari, puola ja vastaavat maat, jotka eivät halua muslimipakolaisia, alkaisivat ottaa pakolaisiksi euroopan maiden kantaväestöä. Niitä jotka eivät halua asua monikulttuurisissa maissa, kai heillekin joku vaihtoehto tulisi olla?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Voi tulla ihan pikkuisen yllätyksenä tällä kantaväestölle, tuo Puolan ja Unkarin elintaso, voi tulla pikkuisen kiire takaisin Suomeen. :)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Tuossa kannattaa katsoa palkkatason lisäksi hintatasoa sekä ennakoida ja katsoa elintason kehitystä. Esimerkiksi Puolan talouskasvu, toisin kuin Suomen, on ollut koko 2000-luvun ajan Euroopan kärkeä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #7

On aivan selvää, että kehittyvien maiden talouskasvun pitääkin olla paljon suurempi kun jo kehittyneiden.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Voi tulla ihan pikkuisen yllätyksenä tällä kantaväestölle, tuo Puolan ja Unkarin elintaso, voi tulla pikkuisen kiire takaisin Suomeen."

Ehkä tällä kantaväestön pakolaisuudella ei haettaisikaan elintasoa, vaan ihan muuta?

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Elintasoerot ovat suuret noissa maissa. Jos on hyvin koulutettu ja alan töitä löytyy, sekä pääomaakin mukavasti karttunut, niin ei siellä tarvitse kituuttaa.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Yrittäjät lähtevät kyllä ihan toisesta syystä karkuun täältä. Virossa varsinkin verotus houkuttelee yrittäjiä.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Kun verotusta joudutaan entisestään kiristämään kasaantuvan humanitaarisen maahanmuuton myötä, niin Vironkin verotuksellinen kilpailukyky kasvaa entisestään. Mutta tietenkin ensin leikataan palveluista.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #19

Virossa ei voi leikata eikä ole voitu leikata olemattomista palveluista.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Täytyy sanoa, että matkakohteeksi valitsisin jo mieluummin itäisen Euroopan maita, kuin humanitaarisen massamaahanmuuton kanssa kamppailevia Länsi-Euroopan maita. Tietenkin itäisen Euroopan maissa on demokratiaongelmia, mutta ne ovat turismin kannalta jo houkuttelevampi vaihtoehto, kun niissä säilyy alkuperäinen elämänmeno ja kulttuuri toisin, kuin Länsi- ja Pohjois-Euroopan monikulttuurisessa mosaiikissa globalisaation kielteisine lieveilmiöineen.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"Täytyy sanoa, että matkakohteeksi valitsisin jo mieluummin itäisen Euroopan maita, kuin humanitaarisen massamaahanmuuton kanssa kamppailevia Länsi-Euroopan maita"
......................

Mitenkähän se näkyy turisteille nuo "humanitaarisen maahanmuuton ongelmat"?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Ei ole mikään yllätys. Helsingissä enemmistönä olevat ”silmää tekevät” ovat luoneet jo vuosien ajan erinomaista kasvualustaa tälle nykykehitykselle. Muutaman kymmenen vuoden kuluttua olemme sitten saaneetkin Pohjolan ”Ouagadougoun.” Tätä kehitystä ei voi enää mikään estää. Kaupunkiin syntyy ennen pitkää maahanmuuttajien asuinalueita voimakkaan lisääntymisen myötä. Kantaväestön perheeseen syntyy keskimäärin alle kaksi lasta, kun varsinkin Saharan eteläpuolelta tuleville perheille syntyy 5-6 lasta. Kantaväestö tulee muuttamaan muualle. Tapahtuu niin sanottua luonnollista kehitystä. Tyttäreni kummityttö on oppilaana koulussa, jossa hänen luokkatovereistaan on 80 % maahanmuuttajataustaisia.

Moni suomalainen nuori mies on joutunut ”puun ja kuoren väliin” perheen perustamista ajateltaessa. Vaihtoehtona on suhteettoman kallis vuokra-asunto tai kallis pankin ”torpparuus.” Suurella osalla tulijoita ei ole tätä ongelmaa, koska vuokra-asunnon vuokran maksaa kaupunki.

Mika Sarivaara-Satta

Hyvinvointivaltiossa jokainen muslimimies muuttuu rikkaaksi: varaa on vaikka neljäänkin vaimoon, jos siltä tuntuu.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ruotsissa on huomattu tämäkin ongelma. Milloin Suomessa ryhdytään toimeen?

https://www.svd.se/fritzon-kallas-till-riksdagen-o...

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Islamia opiskelleena täytyy tuohon sanoa, että kyllähän se, kun kaikki moniavioisen perheen puolisot elättävät itsensä sosiaaliturvalla mahdollistaa tosiaan periaatteessa moniavioisuuden toisin, kuin jos köyhä muslimimies asuisi muslimimaassa. Toisaalta islamissa nimenomaan miehen tehtävä on elättää perhe ja naiselle eräs niistä harvoista perusteista, joilla voi saada avioeron islamin mukaan on juuri se, että mies ei kykene elättämään perhettä. Mieshän ei täällä elätä perhettään, jos elää sosiaaliturvalla.

Toisaalta mies on perheen päänä tuonut perheensä Suomen sosiaaliturvan piiriin, jolloin välillisesti miehen voi tulkita elättävän perheensä, vaikka perheenjäsenien elatus tulisi sosiaaliturvasta. Tässä onkin islamin oppineille taas mielenkiintoista pohdiskeltavaa ja kiisteltävää.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"Islamia opiskelleena täytyy tuohon sanoa, että kyllähän se, kun kaikki moniavioisen perheen puolisot elättävät itsensä sosiaaliturvalla"
.....................

Ja kaikki Italialaiset ovat taskuvarkaita.

Persujen kanssa keskustelu on olkiukkojen kanssa keskustelua. Ei järin korkealentoista mutta kai jonkun täytyy oikaista heidän valheensa.

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #24

Moniavioisen perheen puolisot eivät ole mikään etninen ryhmä, kuten italialaiset, joten rinnastuksesi on väärä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #25

"Moniavioisen perheen puolisot eivät ole mikään etninen ryhmä, kuten italialaiset, joten rinnastuksesi on väärä."
........................

Jos olisit ymmärtänyt kommenttini, olisit ymmärtänyt, että kyse oli olkiukoista eikä etnisistä ryhmistä. Eli väitteistä, joita väitteen esittäjä heittää lonkalta ilman mitään todistelua ja jotka tervettä järkeä käyttäen eivät selvästikään pidä paikkaansa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #26

Väitätkö, että Suomessa ei esiinny moniavioisuutta vai, että moniavioisissa perheissä ei eletä sosiaaliturvan varassa?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #28

"Väitätkö, että Suomessa ei esiinny moniavioisuutta vai, että moniavioisissa perheissä ei eletä sosiaaliturvan varassa?"
.....................

En tiedä onko. Todistustaakka on väitteen esittäjällä. Blogin kirjoittaja myös väitti, että moniavioisten liittojen, minkä olemassaoloja hän ei mitenkään todistanut, KAIKKI puolisot elävät sosiaalitukien varassa, mitä sitäkään asiaa hän ei mitenkään todistanut.

Eli olkiukkoja toistensa perään.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ihan hyvä juttu, että venäläisten osuus mamujen joukossa pienenee.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

On totta, että muodostuu helposti ongelmaksi, jos Venäjän ja Suomen kanksoiskansalaisten osuus kasvaa Suomessa suureksi, koska Venäjä on todetusti ajanut venäläisvähemmistöjen etuja aggressiivisestikin muissa maissa ja propagoinut pelottavalla tavalla toisinaan noissa yhteyksissä. Harmillista, koska muuten mielestäni venäläiset sulautuvat hyvin kulttuuriimme ja arvostavat sitä.

Ennen kaikkea tuntuu nurinkuriselta, että maapallon toiselta puolelta tullut väestö ohittaa naapurimaidemme väestön määrän maassamme. Kuitenkin vainoa on Venäjälläkin esim. vähemmistöseksuaaleja kohtaan ja Ukrainassa soditaan edelleen. Meillä olisi enemmän kysyntää naapurimaidemme tietotaidolle, kuin islamilaisista maista tulevien tietotaidolle.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Minunkin mielestäni maahanmuuttoa Venäjältä tulee kaikin tavoin edistää. Sieltä löytyisi paljon fiksuja ja koulutettuja maahanmuuttajia, jotka sopeutuvat Suomeen erinomaisesti.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

"Tuoreessa Espoon strategiapäivityksessä vieraskielisen väestön huima kasvu heijastuu myös siinä, kuinka englanti otetaan Espoossa kolmanneksi viralliseksi asiointikieleksi: https://yle.fi/uutiset/3-9836024 Heikentääkö tämä entisestään maahanmuuttajien suomenkielen oppimista ja kotoutumista? Niin tai näin, ei asialla ole juuri merkitystä tämän kestämättömän vieraskielisen väestön kasvun rinnalla."

Jos tuo ehdotus edes vähän lieventää sitä vihamielistä suhtautumista joka nykyisin Suomessa englanninkielisiin kohdistuu, olen todella mielissäni. Suomessa mielipiteenä on pitkään ollut ettei "Talvisotaa sodittu sen vuoksi että Suomessa saisi puhua vieraita kieliä", ja Kajavan vuodatus toistaa tätä mantraa.

Englannin osaaminen olisi Suomen kansainvälisyydelle pelkästään hyvä asia eikä sitä pitäisi pelätä kuten nykyisin.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Ihmiset ovat yleensä erimieltä asioista, eikä maahanmuutto muodosta siitä minkäänlaista poikkeusta.

Asiasta pitäisi kuitenkin yhdessä demokraattiseti sopia.

Siksi puolueilla tulisi olla mamu-poliittiset linjaukset, joista ihmiset voisivat äänestää mieluisinta.

Tällähetkellä mamulinjaukset taitaa kuitenkin löytyä vain PS:lta ja Vas-liitolta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset