EU:n ja AU:n tulokseton kokous maanosien pelastamiseksi

Seuraavien 25 vuoden aikana afrikkalaisten määrä tulee kaksinkertaistumaan noin kahteen ja puoleen miljardiin ihmiseen, mikä on paljon enemmän, mitä Afrikan heikkotuottoiset tilat pystyvät tuottamaan tai sen haasteissa kamppaileva yritystoiminta työllistämään. Vuoteen 2100 mennessä Afrikan väkiluvun on ennustettu kasvavan edelleen neljään miljardiin.

Paljolti varmasti tästä katastrofista johtuen EU lupasi Afrikan unionille mediapimentoon jääneessä Abidjanin kokouksessa viime marraskuussa kanavoida 44 miljardia euroa uusiin, afrikkalaisiin startup-yrityksiin. Jotkut ovat kutsuneet tätä Marshall-suunnitelmaksi Afrikalle. Kanavoitavan avun ja Afrikan todellisten tarpeiden välisen eron arvioidaan kuitenkin olevan jopa 2,3 biljoonaa euroa vuosittain (2,3 tuhatta miljardia):

https://www.euractiv.com/section/future-eu/opinion/tens-of-millions-of-a…

Alkaako vihervasemmisto vihdoin kunnioittaa ihmisarvoa ja vaatia, että keskitämme nyt kaiken liikenevän panostuksemme edellä mainitun rahoitusvajeen täyttämiseen ja ihmisarvon tallovan väestöräjähdyksen minimoimiseen? Vai näkevätkö vihervasemmisto ja tätä laitaa jäljittelevät puolueet yhä kokonaisuuden kannalta merkityksettömän Eurooppaan virtaavan joukon turvapaikanhakijoita ensisijaisina autettavina, vaikka nämä voisivat pelastautua yleensä pakolaisleireille ja ovatkin toisinaan niiltä tulleet? Pystyvätkö edellä mainitut suremaan ja olemaan huolissaan niiden kohtaloista, joita he eivät näe, kun nämä eivät ole päässeet Eurooppaan tai kun heistä ei näytetä tunteita herättäviä uutiskuvia?

Massamaahanmuuton mahdollistamisella Amerikkaan tai Eurooppaan ei tehdä maailmasta parempaa paikkaa: https://

EU:n ja AU:n kokouksessa pyrittiin Afrikan kehitysongelmien ratkaisemisen ohella miettimään, kuinka saada Eurooppaan suuntautuvat muuttovirrat hallintaan. Tuloksia ei syntynyt ja kokous taisi aiheuttaa mediallekin sellaisen pettymyksen, ettei siitä juuri uutisoitu. Tuloksettomuuden voi päätellä johtuvan osaltaan siitä, että AU:n pääedustaja ainakin on aikamoinen vedättäjä:

“On selvää, että me afrikkalaiset emme voi hyväksyä, että eurooppalaiset kertovat meille, että meidän tulee ottaa lapsemme takaisin.” (“It’s obvious we Africans cannot accept that Europeans should tell us to take back our children.”)

Olipa tässä kyse sitten oikeista Afrikasta Eurooppaan virtaavista “lapsista” tai kuvainnollisista “Afrikan lapsista”, lähinnä Afrikasta virtaavista miehistä, niin tällainen esitys on tietenkin röyhkeä. Afrikan mailla itsellään on tiukat rajapolitiikat ja Afrikan tulee ottaa itse “Äiti Afrikkana” vastuu omista lapsistaan.
Monet Afrikan maat hyötyvät kuitenkin merkittävästi Eurooppaan muuttaneiden siirtolaisten rahalähetyksistä, joten on selvää, ettei Afrikasta löydy kiinnostusta pyrkiä pitämään liikavästöä omalla manterella. Onhan se mukavaa, jos taloutta pystytään pyörittämään suurelta osin näiden lähetysten turvin edes joten kuten ja maiden vakauden kannalta riskialtteinta väestöä, nuoria miehiä saadaan kanavoitua Eurooppaan.

Ennusteiden mukaan ei ole kaukana se hetki, kun afrikkalaisia pyrkii Eurooppaan miljoonia tai ehkä jopa kymmeniä miljoonia. Jo nykyisellään vain yhdellä kuudesta afrikkalaisella nuorella on säännöllistä palkkatyötä. Vaikka on puhuttu paljon, kuinka Afrikka on nousussa, koska joidenkin maiden BKT:t ovat olleet vahvassa, 8 %:n kasvussa, niin se ei riitä. Afrikan ongelmat ovat niin valtavat, että suuressa osassa Afrikkaa tarvittaisiin vähintään 7 %:n vuotuista kasvua jo ainoastaan tilanteen pitämiseksi nykyisenlaisessa tasapainotilassa.

Artikkelin mukaan Euroopan hallitukset näyttävät tuudittautuvan turvallisuuden tunteeseen, kun turvapaikanhakijamääriä on saatu leikattua. Väestönkehityksen valossa nyt olisi päinvastoin laadittava nopeasti suunnitelmia. Jos ja kun EU ei näytä saavan massamaahanmuuttoa hallintaan, niin mitä muuta vaihtoehtoa vastuuntuntoiselle päättäjälle jää kuin tehdä itsenäisiä ratkaisuja kansansa parhaaksi? Tällaisesta ei toistaiseksi ole mitään merkkejä Suomessa, mutta joissakin muissa EU-maissa onneksi on. Toivottavasti Suomenkin poliitikot alkavat jossain vaiheessa heräillä siihen, että heillä on ensisijainen vastuu omien lastensa ja oman kansansa tulevaisuudesta – siitäkin huolimatta, että globaaliakin vastuuta on toki kannettava.

Referoimani muutoin asiallisen artikkelin loppu saa kuitenkin jokaisen tolkun ihmisen purskahtamaan itkunsekaiseen nauruun ja toisaalta herkemmän naurunsekaiseen itkuun. Artikkelissa kerrotaan sokerina pohjalla, että afrikkalaiset tulevatkin tarpeeseen meille Euroopassa, koska tarvitsemme heidät elättämään meitä. Heidät tarvitaan tänne maksamaan eläkkeemme. Maanosan kansalaisia onkin jo paljon tälläkin hetkellä elättämässä meitä, joten mikä ettei lisää hyvinvointimme mahdollistavaa väestöä!
 

hennakajava
Perussuomalaiset Espoo

Olen eduskuntavaaliehdokas, valtuustoryhmän 1. vpj. ja 1. varavaltuutettu Espoossa, sekä opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan jäsen. Koulutukseltani olen fil. maist. ja työskentelen opetusalalla. Kotisivuillani kannattaa käydä: hennakajava.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu