Takaisin asiaan Rajat ovat rakkautta - vastuussa jälkipolville, eduskuntaehdokas 2019!

Perussuomalaisena Maailma kylässä -festareilla

  • Perussuomalaisena Maailma kylässä -festareilla

Maailma oli taas kylässä Helsingissä. Mietin ensin, että täytyisihän festareiden nimeä jo muuttaa, koska maailma on tullut Suomeenkin jo jäädäkseen. Toisaalta esiintyjät ovat yleensä vain vierailijoita kaukaa maailmalta. Perussuomalaisten teltta oli  paikalla, kuten viimekin vuonna ja olin itse ensikertaa ständillä.

Pari vasemmistonuorta tuli ihmettelemään, että miksi perussuomalaiset ovat paikalla, kun "tämähän on monikulttuurinen tapahtuma". Tottakai paikalla on oltava, kuten muutkin puolueet. Toisaalta eihän monikulttuurisuuden kritiikki kohdistu kuin monikulttuurisuuden yhteiskunnalliseen ideaaliin. Ei kyse ole monikulttuurisen kategorisesta vastustamisesta, mutta jossain menee se raja suurella osalla kantaväestöä, jonka jälkeen oma maa ei tunnu enää kodilta, vaan vieraalta. Vieraileva ja kyläilevä monikulttuurisuus on varmasti lähes kaikille mieleistä tutkittavaa ja nauttittavaa. On myös painotettava, että perussuomalaiset on ainoa puolue, jotka on huolissaan monikulttuurisuuden rapautumisesta Euroopassa, kun kyse on perinteisistä eurooppalaisista kulttuureista.

Vaikuttavin kohtaaminen tuntemattoman kanssa oli down -oireinen mies, joka vaikutti fiksummalta kuin moni ns. tavallinen ihminen. Puhe ja sanoma olivat ytimekästä ja kirkasta. Hän tuli kertomaan meidän pisteellemme, kuinka häntä harmittaa, että turvapaikanhakijat tai sen saaneet saavat kaiken mahdollisen ja ihan liikaa, mutta vammaisista ei huolehdita riittävästi. Esimerkiksi hän ei saa kotihoitoa, vaikka sitä tarvitsisi. Ennen vielä sai. Sipoon pienryhmäkodissa kuulemma vammaisia jopa tukistetaan - pari hoitajaa on saanut syytteen tällaisesta väkivallasta. Tämän sympaattisen miehen mielestä Suomen tulisi ottaa vain työperäisiä maahanmuuttajia. Varmaankin YK:n pakolaissopimuksessa alunperin tarkoitetut yksittäiset poliittiset pakolaisetkin olisivat tervetulleita ja naapurimaiden pakolaiset, jos näiden täytyisi lähteä evakkoon, mutta hän toi esille ns. suurta linjaa.

Valitettavasti en itse ehtinyt vierailla tapahtumassa kuin perussuomalaisten pistettä vastapäätä olevalla Suomi - Etelä-Afrikka -seuran pisteellä ja onneksi Lähi-Radion vetäjän johdattamana myös Vikesin (Viestintä- ja kehityssäätiö) ständillä. Etelä-Afrikassa ei kuulemma ole ainakaan mitään isompia valkoisten ahdisteluja, vaan ihan perusmeininkiä siten, että valkoiset voivat liikkua turvallisesti vain tietyillä alueilla ja yleensä vain autoilla. Etelä-Afrikan musta hallitus on kuulemma järjestänyt maahan sosiaaliturvan, jota ei aiemmin ollut. Valkoisia ei kuulemma syrjitä Etelä-Afrikassa nykyään, vaikka kaunaa onkin. Näin siis Pekka Peltolan mukaan, joka on kirjoittanut viime vuonna julkaistun kirjan Botswana - Afrikan timantti. Kirja kertoo Botswanan menestystarinasta, joka saattaisi  olla ainakin osittain skaalattavissa myös muualle Afrikkaan. Täytyypä lukea! Peltola on valtiotieteen tohtori, työmarkkinaneuvos ja kirjoittanut eteläisestä Afrikasta vuosikymmeniä, saanut tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon, jne.

Vastakkaistakin tietoa Etelä-Afrikan valkoisen vähemmistön tilanteesta on ilmeisesti kuitenkin esitetty vakavasti otettavista lähteistä. Näiden mukaan Etelä-Afrikassa olisi meneillään valkoisten maanviljelijöiden karkotus teurastuspartioiden avulla ja väitetään, että ilmiö olisi dokumentoitu, laaja ja kasvava. Partioilla kuulemma näkyy valvontakamerakuvissa esimerkiksi reppulaitteita, joilla voidaan juuri ennen hyökkäystä pimentää langattomat puhelimet. Näitä huippulaitteita ei kuulemma ole kuin armeijalla, joten tukea tällaiselle tulisi valtiolta. Kiinnostuneet voivat selvittää asiaa ja kertoa tilanteesta luotettavine linkkeineen kommenteissa.

Vikesin ständillä juttelin hieman somalin kanssa, joka kertoi, miten he tekevät kehitysyhteistyötä esim. Somaliassa vapaan tiedonvälityksen edistämiseksi. Somaliassa klaanit ovat lietsoneet toisiaan kohtaan vihaa omilla radiokanavillaan. "Myönteisenä" uutisena Somaliasta kerrottakoon, että Somalia on rikastunut nyt myös Daeshista (Isis) ja Al-Shabaab on muuttunut "kiltimmäksi" tämän seurauksena. Al-Shabaab on pelästynyt tätä vielä pahempaa Daeshia niin, että on liittoutunut "hyvien" puolelle, jotta Daeshista päästäisiin eroon. Daesh ei kuulema onneksi ole vielä kovin monilukuinen Somaliassa.

Mutta on se surullista, että vain kerran vuodessa saa maistaa afrikkalaista ruokaa, kun ei vieläkään taida olla oikein muita afrikkalaisia kuin etiopialainen ravintola. Oli kyllä mielenkiintoisia ja herkullisia mausteita, kun tilasin gambialaista ruokaa ja ensikertaa tutustuin myös yuccaan, josta oli valmistettu jättimäinen "ranskis" - tuo oli kyllä sisältä kovaa, mautonta tärkkelystä, mutta hauska kokemus silti.

Nähdään Maailma kylässä -festareilla ensi vuonna!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Hän tuli kertomaan meidän pisteellemme, kuinka häntä harmittaa, että turvapaikanhakijat tai sen saaneet saavat kaiken mahdollisen ja ihan liikaa, mutta vammaisista ei huolehdita riittävästi."

Kai totesit, että millään mittarilla tuo väite kaiken mahdollisen ja liian saamisesta ei pidä paikkaansa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Eikö sinuun Jussi purrutkaan tuo Hennan valttikortti rasistisesta vammaisesta? ;-)

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Kyllä toki monet, kun ovat tuohtuneita ja kokevat olevansa hädässä liioittelevat asioita. Mutta oleellista tuossa on se, kuinka on selvää, että resurssit ovat rajalliset ja on aiheellista, että vähäosaiset ovat huolissaan tulevaisuudestaan humanitaarisen maahanmuuton paineessa ja siihen liittyvässä ideologisessa hurmoksessa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Mutta eikö ole vastuutonta mennä kritiikittömästi mukaan perusteettomiin syytöksiin toisia ihmisryhmiä ja heidän etujaan kohtaan vain siksi, että haluaisi äänestäjiä hädässä olevista? Et siis korjannut hänen virheellistä väittämää vaan myötäilit sitä? Onko se mielestäsi vastuullista toimintaa?

Jos huolestuneet turvapaikanhakijat esittävät perusteettomia väitteitä perussuomalaisten rasistisuudesta niin toivotko, että minä kerron miten asia oikeasti on vai myötäilenkö vain? Kumpi olisi vastuullisempi tapa toimia?

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #4

Oletko ihan tosissasi, että jos kohtaa hädässä olevan ihmisen, niin tulisi takertua hänen liioitteluihinsa - sivuseikkoihin itse asiassa?

Minulla ei myöskään ole halua puolustaa liioitteluilta muiden puolueiden ajamaa holtitonta politiikkaa, joka vähentää vähäosaisten auttamiselta resursseja niin kotimaassa kuin kehitysmaissakin. Nimittäin se, etten oikaise jonkun liioitteluja turvapaikanhakijoiden paapomisesta ei säilytä huonoa kuvaa turvapaikanhakijoihin, vaan holtittomasta maahanmuuttopolitiikasta vastuullisiin päättäjiin ja puolueisiin. Toisin on, jos joku nimittelee persuja rasisteiksi - solvaaminen kohdistuu silloin itse persuihin. Tosin itseäni tällainen ei ainakaan kovin paljoa luultavasti haittaisi, koska solvaaja mogaisi siinä vain itsensä.

Tällä hetkellä ilmeisesti länsimaissa oleviin noin 10 prosenttiin maailman pakolaisista kuluu julkista rahaa vuosittain noin 75 miljardia dollaria siinä missä loppuihin 90 prosenttiin pakolaisista, jotka ovat kriisialueiden lähialueilla, käytetään kansainvälistä avustusrahaa vuosittain ainoastaan noin 5 miljardia dollaria:

https://blogit.kansanuutiset.fi/maailmanparantajan...

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #12

"Oletko ihan tosissasi, että jos kohtaa hädässä olevan ihmisen, niin tulisi takertua hänen liioitteluihinsa - sivuseikkoihin itse asiassa?"

Jos toimit vastuullisesti niin kyllä. Jos olet populisti, jolle totuus ei ole tärkeä niin et. Myötäilemällä hänen väärään tietoon perustuvaa vastakkainasettelua voimistat tätä vastakkainaseettelua yhteiskunnassa. Se vaatii toki vahvaa luonnetta pyrkiä olemaan rehellinen myös vaikeissa kohtaamisissa mutta luulisi, että kuka tahansa kansalainen joka haluaa ajaa suomalaisten yhteistä etua ja mainetta rehellisenä kansana, haluaisi pyrkiä siihen.

Opettajana tällaisiin tilanteisiin törmää usein. Tuohtunut ja tunteet pinnassa oleva nuori toistaa somessa kuulemiaan, liioiteltuja ja virheellisiä syytöksiä tunnilla kun käsitellään yhteiskunnallisia aiheita. Pitäisikö mielestäsi vastuullisesti toimivan aikuisen myötäillä heitä heidän hätänsä mukaan vai pyrkiä olemaan puolueeton ja oikaisemaan selkeästi virheelliset väitteet? Kumpi on vastuullinen tapa toimia?

"Minulla ei myöskään ole halua puolustaa liioitteluilta muiden puolueiden ajamaa holtitonta politiikkaa, joka vähentää vähäosaisten auttamiselta resursseja niin kotimaassa kuin kehitysmaissakin."

Puhutko nyt kehitysavusta? Muutko kuin Perussuomalaiset ajavat siis kehitysavun leikkaamista? Eikös teidän puolueohjelmissa ole suoraan sanottu, että kehitysapu on turhaa maailmanparannusta, josta leikkaukset pitää aloittaa?

"Tällä hetkellä ilmeisesti länsimaissa oleviin noin 10 prosenttiin maailman pakolaisista kuluu julkista rahaa vuosittain noin 75 miljardia dollaria siinä missä loppuihin 90 prosenttiin pakolaisista, jotka ovat kriisialueiden lähialueilla, käytetään kansainvälistä avustusrahaa vuosittain ainoastaan noin 5 miljardia dollaria:"

Koska vuosikymmenien ajan on ollut erityisen hankalaa saada ketään kiinnostumaan kovin pitkäksi aikaa pakolaisista, jotka eivät näy katukuvassa vaan korkeintaan televisiossa Coldplayn biisin jälkeen. Nyt he ovat ilmeisesti oikeistopopulisteille todella tärkeitä ja heistä ollaan - teoriassa - erityisen huolissaan.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #20

Kehitysmaiden pakolaisten ja vähäosaisten auttamisesta; itselläni on kehitysmaantieteen koulutus, joten toki olen aina ollut huolestunut ja ahdistunut maailman ihmisten kurjuudesta. Vai olisiko uskottavaa, että muuten olisin hakeutunut alalle, jossa ei asema tai tienestitkään ole kummoiset?

Perussuomalaiset ovat kritisoineet kehitysyhteistyötä ja osin tuota onkin harjoitettu siten, ettei ole riittävästi huolehdittu yhteistyön vaikuttavuudesta ja tuloksien pysyvyydestä. Mutta asiassa on edistytty.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #20

Miten minusta tuntuu, että tässä tehdään tikusta asiaa ja pyritään saamaan minut näyttäytymään ikään kuin tilivelvollisena siitä, mitä olen jonkun ohikulkijan kanssa käymäni lyhyen sananvaihdon aikana jättänyt sanomatta :D

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #26

Kun kirjoitat asioista sinulle myös annetaan palautetta. Ehkä tarkoituksesi on vain propagandan levitys jolloin palaute on pelkästään harmin asia?

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #27

Palaute on nimenomaan toivottavaa; mitä enemmän kommentteja, sitä enemmän kirjoitukseni saa näkyvyyttä. Ihmettelen mikä tässä on mielestäsi propagandaa. Voisitko selventää?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #28

Inttämisnäkyvyyttä täällä monet yrittää harrastaa. Tämän palstan lukijakunta ei välttämättä siitä imponoidu.
Valitit tai harmittelit kun kertomaasi tartuttiin. Eli halusit vaan tehdä tendenssikertomuksen s. o. propagandaa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #26

Lyhyt kysymys nyt kuitenkin vielä siitä. Kumpi sinusta on esimerkissäni vastuullisempi tapa toimia. Tuohtunut ja tunteet pinnassa oleva nuori toistaa somessa kuulemiaan, liioiteltuja ja virheellisiä syytöksiä tunnilla kun käsitellään yhteiskunnallisia aiheita. Pitäisikö mielestäsi opettajan myötäillä heitä heidän hätänsä mukaan vai pyrkiä olemaan puolueeton ja oikaisemaan selkeästi virheelliset väitteet? Kumpi on vastuullinen tapa toimia?

Uskon, että olet vastuullinen, ajattelevainen ja ihmisläheinen tyyppi mutta puoluepolitiikan tekeminen vääristää näkökulmaasi ja ajaa sinut turhaan vastakkainasettuun ajattelussasi.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Mikä mahtaa olla tämä ideologinen hurmos?

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #5

No esimerkiksi sitä, että nähdään rasismia kaikkialla - myös silloin, kun puhutaan ihan faktoista. Tästä on uutisoitu niin Suomen kuin Ruotsinkin valtamediassa, miten yleisesti tärkeäksi nykyään jo tunnustettua maahanmuuttopoliittista keskustelua on pyritty välttelemään ja jos joku on esittänyt ihan asiallisia faktoja humanitaarisen maahanmuuton ongelmista, niin sitä on pidetty rasistisena. Etenkin vaikka seksuaalirikostilastojen tarkastelua. Nyt Ruotsissakin on ruotsidemokraattien aiheuttaman paineen ansiosta onneksi alettu puhua maahanmuuttopolitiikasta jo vapaammin.

Ehkä varsinaista hurmosta on se, miten esitetään tunteellisia yksittäisten turvapaikanhakijoiden tarinoita, kun nämä ovat saaneet kielteisen päätöksen ja liikututaan niistä, vaikka ainakin mitä itse olen joitakin lukenut en näe mitään syytä, miksi henkilöille pitäisi myöntää turvapaikat. Ennemmin tukisin sillä rahalla osattomia lapsia ja heidän koulutustaan kehitysmaissa. Sitten mennään yrittämään estämään laillisia palautuksia. Painetaan t-paitoja "Stop deportations", tuetaan laittomien maassaoleskelijoiden leirejä ja suomalaisnaiset tanssivat niillä itämaisten miesten kanssa itämaisia tansseja, jne.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #30

"Ehkä varsinaista hurmosta on se, miten esitetään tunteellisia yksittäisten turvapaikanhakijoiden tarinoita, kun nämä ovat saaneet kielteisen päätöksen ja liikututaan niistä, vaikka ainakin mitä itse olen joitakin lukenut en näe mitään syytä, miksi henkilöille pitäisi myöntää turvapaikat."

On siis hurmosta nostaa esille tunteellisia yksittäisten ihmisten tarinoita, tietämättä tarkasti tarinan taustoista? Ethän sinä sellaiseen rupeasi blogissasi?

Mitä muuten tekisit siinä tapauksessa jos olisit varma, että henkilöä odottaa vaino kotimaassaan mutta hänet ollaan silti lähettämässä sinne? Antaisitko asian vain olla?

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #32

Jos turvapaikanhakijoiden tarinoiden perusteella pyritään selvästi saamaan ihmisiä vastustamaan kielteistä päätöstä ja palautusta, tulee tarinasta ilmetä sellaisia asioita, joiden perusteella henkilöä ei voitaisi palauttaa edes pakolaisleirille. Silloin täytyy olla vakava henkilökohtainen uhka, jota ei voi paeta minnekään oman maansa sisällä, eikä myöskään naapurimaiden pakolaisleireille. Tällaisia tapauksia ovat esimerkiksi omien maidensa hallitusten vainon kohteiksi joutuneet ns. poliittiset pakolaiset, joita arvostan suuresti.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #33

Tässä on nyt se ristiriita, että nostat blogissasi esimerkiksi yksittäisen ihmisen(selkeästi virheellisiä käsityksiä sisältävän) tarinan, jolla pyritään vastustamaan turvapaikahakijoiden tukemista. Samalla sitten pidät huonona asiana yksittäisten turvapaikanhakijoiden tarinoita, joilla pyritään vastustamaan heidän palautustaan.

Tarkennan vielä kysymystäni, koska se vastaus jäi uupumaan. Mitä tekisit, jos tietäisit, että jollain henkilöllä on vakava henkilökohtainen uhka, jota hän ei voi paeta, edessä kun hänet palautetaan ja hänet ollaan kuitenkin palauttamassa? Antaisitko asian vain olla vai liittyisitkö "hurmokseen"?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kangasluoma!

Juuri tänään juttelin hyvän ystäväni kanssa joka on vammainen ja vielä liikuntarajoitteinen. Hän kertoi ongelmistaan, joita hallitus leikkasi häneltä ja tullaan lähitulevaisuudessa lopettamaan. Melko suurissa vaikeuksissa oli liikkumisen, hoitojen jne. kanssa, mikä oli melko haastavaa opiskelun lisäksi vielä, mutta joo, eihän tässä yhteiskunnassa mitään tapahdu, jos on uskominen "auktrotiteetti" Kangasluomaa.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Täytyy alkaa perehtyä syvällisemmin vammaisten ongelmiin. He ovat niitä suurimpia elämän sankareita mielestäni.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

En minä kyseenalaista vammaisten hätää. En vain pidä reiluna, että se ja pakolaisten hätään vastaaminen asetetaan vastakkain. Kun kuulet muutaman turvapaikanhakijan tarinan niin ehkä olet toista mieltä hätien hoitamisesta.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #19

#19: "En minä kyseenalaista vammaisten hätää. En vain pidä reiluna, että se ja pakolaisten hätään vastaaminen asetetaan vastakkain. Kun kuulet muutaman turvapaikanhakijan tarinan niin ehkä olet toista mieltä hätien hoitamisesta."

-> Sinulle Jussi tiedoksi, että turvapaikanhakija ja pakolainen eivät ole sama asia. Tosin joskus turvapaikanhakijasta voi myöhemmin tulla myös pakolainen, mutta ei läheskään aina.

-> Mitä taas tulee turvapaikanhakijoiden tarinoihin muun muassa hädästä, niin pitäisihän sinun jo tietää, että ainakin ne täälläpäin kerrotut tarinat eivät monesti edes pidä paikkaansa vaikka poikkeuksiakin joskus on. Luulen kuitenkin, että vaikka olisitkin perehtynyt asioihin -mitä et siis ole- niin siitä huolimatta et olisi toista mieltä hätien hoitamisesta.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #19

Olen joitakin turvapaikanhakijoiden tarinoita lukenutkin. Suurin ongelma on se, ettei turvapaikan saaneita palauteta heti, kun mahdollista. Esimerkiksi irakilaiset, jotka tulivat v. 2015 voitaisiin nyt palauttaa.

Kyllä se nyt vaan pitäisi jokaisen ymmärtää, ettei hyvinvointivaltiota ja vapaata liikkuvuutta ja turvapaikanhakua voida yhteensovittaa - johan tätä ovat taloustieteilijätkin painottaneet.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Maailma kylässä ehkä oikeasti ilmentääkin tuota monikulttuurisuuden yhteiskunnallista ideaalia jota muuten on vaikea löytää oikein mistään paitsi persujen propagandasta. Eli nyt persut olivat sitten ihan tuplasti monikulttuurisuuden yhteiskunnallista ideaalia. Piti mennä sitä manifestoimaan että voi haukkua sitä eikä ilkeät suvakit voi sanoa ettei sitä ole.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Persut liikkuvat faktapohjalla, eivätkä propagoi. Kannattaa miettiä ennemmin muiden puolueiden propagoimista, tietyistä puheenaiheista vaikenemista, ohi vastaamisia, jne. Miksi esimerkiksi humanitaarisen maahanmuuton kokonaiskustannuksia eivät halua arvioitaviksi muut kuin perussuomalaiset? Muidenkin puolueiden sisällä on maahanmuuttokriittisyyttä ja olen myös itse sen kokenut, mutta tätä ei tuoda esille ainakaan julkisesti, tuskin puolueiden sisälläkään, mutta kylläkin kahden kesken.

Perussuomalaiset ovat aidosti huolissaan Suomen ja Euroopan tilanteesta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Perussuomalaiset ovat aidosti huolissaan Suomen ja Euroopan tilanteesta."

Enemmistö eurooppalaisista vastustaa nykyisiä avoimia rajoja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Idea monikulttuuri-ideologiasta on persupropagandan kulmakivi. Ja te änkesitte ainoaan monikultuuri-ideologian manifestaatioon koko maassa. Tämä on hyvä muistaa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Sinä et voi vaikutta Etelä-Afrikan toimii valkoista vähemmistöä kohtaan, mutta Perussuomalaiset voisivat varmaan ottaa esille Sipoon vammaisten kohtelun. Onko teillä valtuutettuja Sipoossa?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ei tarvitse enää: https://yle.fi/uutiset/3-8495281
Sipoossa persut keskittyvät riitelemään keskenään.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Monikulttuurisuus on kuin akvaario, mutta älä koskaan laita sinne Haukea.

Kun katselee maailmaa joissa on tätä sulatusuuni zydeemiä, niin ei ne mitään riemu yhteiskuntia ole. Välillä on rauhallista, mutta taas on aika, kun vedetään toisia dunkkuun että korvat paukkuu.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Kyläilemään, kutsuttuna on ihminen kaikkialla tervetullut. Harvemmassa ne maat kuin Suomi joka asuttaa kaikki halukkaat. Jaa no, nuo ruotsalaisetkin, aiemmin.

Hottentottien kulttuurista huolehdimme, omastamme ei niin väliä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Tämä monikulttuurisuus ( tai sen puuttuminen ) puhutti kovasti myös integraatioministeri Mona Sahlinia taannoin ( SVD 27.10.14 )

// När hon var integrationsminister frågade turkiska ungdomsförbundets tidskrift Euroturk vad som är svensk kultur. Hon svarade: "Jag har ofta fått den frågan men jag kan inte komma på vad svensk kultur är. Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana ’töntiga’ saker". //

Kova huoli ja auts-peppukipuilu oman puuttuvan ja onnetttoman kulttuurin puolesta.

Miksi sitten EU alueella ei enää pidetä ovia levällään kulkijoille ? ( saadanhan toki niitä hauskoja musiikkiesityksiä, hienoja tansseja, uusia uskonnollisia suuntauksia ja paljon muuta kivaa, tylsää elämää rikastuttamaan ) Mm ssa Itävalta, Unkari, Tanska, Slovakia, Saksa ja jopa Ruotsi ovat kuitenkin ryhtyneet eri toimin rajoittamaan monikulttuurisuutta tuovien maahantulijoiden määrää. Osa raja-aidoilla, osa lainsäädännön turvin ja osa entistä tiukemalla seulalla.

Onko se näihin maihin jo saapunut ihastuttava monikulttuurinen rikkaus tuottanut jo ns. maksimimäärän kulttuurista rikkautta ja ihanuutta ?

Käyttäjän UffeNordstrm kuva
Uffe Nordström

Minusta tämä monikulttuurisuus on erinomainen asia.
On Turkkilaista kulttuuria Turkissa ja Espanjalaista kulttuuria Espanjassa ja Suomalaista kulttuuria Suomessa.

Yksinkertaista!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Aivan se ja sama, mitä persut kirjoittavat ja misää pippaloissa käyvät, kannatus on kuitenkin pientä ja onneksi laskusuunnassa.

Vähemmistöähän persut ovat, ja siksi heitä on kohdeltava ymmärtäväisesti ja suvaitsevaisesti. :)

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Kannattaa Petteri kaivautua sieltä impivaaralaisesta poterosta ja lueskella muidenkin maiden uutisia. Silloin huomaat, kuinka muut Euroopan maat, jotka ovat meitä monikulttuurisuudessa "edellä" ovat jo varsin huolissaan maahanmuuttokriittisten puolueiden noususta. Esim. Ruotsissa ruotsidemokraatit ovat tällä hetkellä gallup-mittauksissa ykkösenä. Heti seuraavina mieleen tulevat Tanska, Itävalta ja Italia. Brexit. Sitten ovat tietenkin itäisen Euroopan maat.. Vihreät ovat yleiseurooppalaisesti alamäessä muualla kuin Suomessa. Jälestä tullaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vuoroin vasemmisto vuoroin äärioikeisto Suomessa on ihan täpinöissä Ruotsin trendeistä. Suomalaisuus ei kiinnosta näitä ideologiaimureita.
EI ole kauaa siitä kun persuputinistit tykkäsivät morkata kaikkea ruotsinmaalaista ja suomenruotsalaiset meni samaan syssyyn. Nyt taas äärioikeistonaiset naiskellokkaat stailavat itseään näyttämään ruotsalaiselta miljonääriäidiltä Gunillalta. https://playapi.mtgx.tv/imagecache/240x135-retina,...

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Aika pitkään pystyin lukemaan blogikirjoitusta nauramatta, mutta sitten tuli tämä:
"Somaliassa klaanit ovat lietsoneet toisiaan kohtaan vihaa omilla radiokanavillaan."

Kuin tätä alleviivatakseen usea ps:n kansanedustaja on äskettäin eduskunnassa puolustanut lakialoitetta kansanryhmää vastaan kiihottamisen poistamisesta rikoslaista. Kuulemma riittää, että väkivaltaan kehoittaminen on kriminalisoitu, ja eduskunta"keskustelussa" tarjoiltiin perussössötyksen normaali kattaus viittauksineen Neuvostoliittoon ja Pohjois-Koreaan, Jeesusta-saa-pilkata-mutta-Muhammedia-ei -horinoineen, punavihreä mädätys -harhoineen, väestönvaihto-salaliittoteorioineen ja Facebook-bänni-kitinöineen.

Blogistin edustaman poliittisen tahon tavoitteena on siis, että Suomessa saisi kutsua jotain ryhmää ihmissaastaksi, rotiksi, torakoiksi, varkaiksi tai raiskaajiksi, kunhan ei vain kerro, mitä ihmissaastalle, rotille, torakoille, varkaille tai raiskaajille pitäisi tehdä. Eli tervetuloa vain somalialaisten radiokanavien meininki myös Suomeen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset