Takaisin asiaan Rajat ovat rakkautta - vastuussa jälkipolville, eduskuntaehdokas 2019!

Ratsastammeko populistisesti maahanmuuttovastaisuudella?

  • Ratsastammeko populistisesti maahanmuuttovastaisuudella?

“Maahanmuuttovastaisuudella ratsastava ruotsidemokraatit näyttäisi viimeaikaisten mittausten mukaan tekevän syyskuussa kaikkien aikojen parhaan vaalituloksensa.” (Muli Pulkkinen HS Metro 6.6.2018)

Kuten yllä kirjoitetusta ilmenee, HS:n toimittelijat eivät noudata hyvän, neutraalin uutisoinnin periaatteita. Ensinnäkään maahanmuuttokriittiset puolueet eivät ole tietenkään yleisesti maahanmuuton vastaisia, vaan laajamittaisen haittamaahanmuuton vastaisia. Halua auttaa muitakin kuin oman maan kansalaisia löytyy vaihtelevasti, mutta sitä löytyy. Kyse onkin siitä, miten autetaan.

Entä miksi maahanmuuttokriittisten puolueiden kirjoitetaan jatkuvasti “ratsastavan” maahanmuuttoteemalla? Tarkoitetaanko tällä sitä, etteivät maahanmuuttokriittiset olisikaan oikeasti maahanmuuttokriittisiä, vaan ainoastaan ratsastavat populistisesti tuolla teemalla? Eikö siis uskotakaan, että “populistiset” maahanmuuttokriittiset olisivat ihan aidosti maahanmuuttokriittisiä haittamaahanmuuton suhteen?

Entä millä asioilla muut puolueet ratsastavat? Kun eri puolueet ajavat mitä tahansa asioita, on syytä tästä lähtien aina puhua eri asioilla ratsastamisesta tasapuolisuuden vuoksi. Siitäkin huolimatta, että esim. lapsilla ja vanhuksilla ratsastaminen kuulostaakin jo varsin hupaisalta.

Muissa puolueissa tätä ratsastamista ja politikointia tapahtuu todellisuudessa enemmän kuin vaikka persuissa. Jos katsoo vaikkapa poliitikkojen Facebook-sivuja, niin muiden puolueiden poliitikot panostavat tyhjänpäiväisiin, mutta populistisiin statustelukuviin muiden poliitikkojen ja vaikutusvaltaisten ihmisten kanssa.

Mutta onhan se tavallaan hienoa, että meidät katoaviin intiaanikansoihin itsemme usein rinnastavat väestönvaihdoksen vastustajat nähdään ratsastavina sotureina, jotka puolustavat maitaan, eli toisin sanoen kansojensa hyvinvointia!

Howdy hoy!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (147 kommenttia)

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Katsoin keskiviikkona Ruotsin puolueiden puheenjohtajien väittelyn.He (SD) näköjään ovat tehneet kotiläksynsä.Sen lisäksi he ovat tajunneet heittää kaikkein hörhöimmät pihalle.Suomessa vastaavat hörhöt kaappasivat puolueen haltuunsa.

Day and night

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ruotsidemokraateilla on taakkanaan se, että puolueen juuret ihan oikeasti ovat natsismissa. Kovin se on siitä leimasta nyttemmin yrittänyt rimpuilla eroon, mutta kerran hankittua huonoa mainetta on vaikea paikkailla jälkikäteen.

Persuillehan kävi niin kuin populisteille tapaa käydä. Hallitusvastuu on niille kuoleman suudelma. Ruotsidemokraateillahan ei sitä vaaraa ole että niitä koskaan hallitukseen huolittaisiin.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Mitä tarkoitat populismilla? Myönteisessä mielessä hyväksyn populistittelun, mutta kielteisessä merkityksessä en. Miten persut eroavat muista puolueista mielestäsi siten, että persut olisivat populistisia ja muut eivät?

Mielestäni ruotsidemokraattien kohdalle sopii sananlasku "Joka vanhoja muistelee, sitä tikulla silmään - mutta joka ne unohtaa, sitä kahdella tikulla." Eli on hyvä tiedostaa ja muistaa menneet, mutta ei voida ajatella, ettei puolue -yhtä hyvin kuin ihminenkin - voisi muuttua. Menneisyyttä ei pidä loputtomiin raahata taakkana - ei omaa, eikä muiden menneisyyttä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #13

Populismille on ominaista "kansan" jakaminen "meihin" ja "muihin". On vaikkapa kansa vastaan eliitti, kansa vastaan maahanmuuttajat, kansa vastaan feministit, kansa vastaan vegetaristit, kansa vastaa vihreät, kansa vastaan kommunistit, kansa vastaan feministit... tarvitseeko jatkaa? Se mikä tuo "kansa" on, jätetään tarkoitushakuisesti määrittelemättä. Jotain ihanaa ja alkuperäistä idylliä joka tapauksessa. Populismille on myös ominaista tietynlainen notkeus: jos vaikkapa maahanmuuttovastaisuus menee pois muodista, vaihdetaan vain vihan kohdetta ja sama peli jatkuu. Moraalia pitää venytellä, jotta se pysyisi joustavana, ja sen taidon populistit osaavat.

Mutta joo, kyllä natsikin voi eheytyä. Onhan se nähty Suomessakin Holapan tapauksessa. Ei siis se Finlandia-palkittu kirjailija, vaan se mies joka perusti uusnatsijärjestön, mutta tuli sittemmin järkiinsä.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #17

Tuo taitaa olla nyt ihan oma populismin määritelmäsi. Oikeampi ja parempi määritelmä löytyy jostain muualta. Määritelmällisessä populismissa on sekä hyviä, että huonoja puolia. Hyvinä puolina esim. se, että asioita punnitaan tapauskohtaisesti ja järjellä, eikä ideologioiden ohjaamana, ideologioita karsastetaan, kuunnellaan kansaa, eikä lokeroiduta oikeistoon, eikä vasemmistoon. Esim. Wikin määritelmässä mainitaan myös joitakin huonoja puolia, mutta luonnollisesti populistiset liikkeet tai puolueet ovat aina epätäydellisiä, eivätkä kaikki populismin määreet niissä toteudu. Persuissa en näe niitä huonoja määreitä ollenkaan. Rehellisyys, suoruus ja kansanomaisuus viehättävät persuissa minua monien muiden seikkojen ohella.

Voi olla varmasti siten, että kun haittamaahanmuuttokriittisissä liikkeissä on niin vahva yhteishenki, että ulkopuolisista se voi tuntua jakamisesta meihin ja muihin. Kuitenkin erilaiset näkemykset suvaitaan maahanmuuttokriittisyyden sisällä, joten lähes jokainen suomalainen voi tulla mukaan - kunhan vähintään haluaa, että laittomat maassaoleskelijat palautetaan tehokkaasti, eikä Suomen kaikinpuolista vakautta vaaranneta, saatikka uhrata lähitulevaisuudessa mahdollisesti suuressakaan humanitaarisen maahanmuuton paineessa.

Kun vetoamme näkemystemme olevan kansan näkemyksiä maahanmuuttokriittisyydessä, niin kyllä tästä on ihan sisäministeriön tutkimustuloksia, kuinka suomalaiset ovat maahanmuuttokriittisiä monella tapaa. Esim. palautuskeskukset kielteisen päätöksen saaneille haluaa kansan enemmistö. Samoin kansan enemmistö haluaa, että humanitaarista maahanmuuttoa sallitaan vain lähinnä niistä maista, joista ihmiset integroituvat tänne. Kristittyjä/ateistisia hädänalaisiakin riittää monin verroin enemmän, mitä pystymme vastaanottamaan tänne.

Feministien vastaisuus tarkoittaa vain mukafeministejä, jotka kannattavat avoimia rajoja, joiden seurauksena naisiin kohdistuvat seksuaalirikokset tunnetusti lisääntyvät hurjasti. Todelliset feministit, kuten minä ovat tietenkin maahanmuuttokriittisissä.

Eliitin ja poliitikkojen vastaisuus on kyllä todella voimakasta yleisesti. Siitä kertoo mm. se, kuinka poliitikon "ammatti" on kaikkein vähiten arvostettujen joukossa.

Olen itse lähes vegetaristi ja hyvin monet maahanmuuttokriittiset aktiivit ovat vegetaristeja tai jopa vegaaneja. Vegetarismin vastaisuudesta ja "ituhippi" -jutuista, sekä ilmeisesti uudesta "soijapoika" -nimittelystä tulisi päästä eroon ja yritän omalta osaltani tehdä parhaani.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #89

No kyllä se olet sinä jolla on ihan oma määritelmä populismista. Sinulle populismi siis tarkoittaa kaikkia kivoja ja pehmeitä ja pörröisiä juttuja.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #103

Perustin kommenttini Wikipedian populismin määritelmään. Mutta voitaisiin minun puolestani luopua persujen kohdalla kokonaan kaikkinaisesta nimittelystä, jota populistittelukin on. Persut eivät nimittäin täytä populismin kriteerejä, jos vaikka Wikipedian määritelmää katsotaan.

Minulle ja varmaan monelle muullekin tulee populismista mieleen ennen kaikkea sellaiset menettelytavat, että luvataan ihmisille kaikkea kivaa, mitä tiedetään, ettei pystytä toteuttamaan tai mikä on pitkällä tähtäimellä haitallista toteuttaa. Persut eivät tällaisia lupaile. Kun persut olivat hallituksessa, he laativat 60 kohdan listan, kuinka maahanmuuttopolitiikkaa on kiristettävä. Selkärangattomat hallituskumppanit eivät kuitenkaan pitäneet lupauksiaan, jotta ohjelma olisi laitettu täytäntöön kunnolla, sovitusti.

Nyt kannattaisikin miettiä muiden puolueiden populismia, kuten Antti Rinteen lupausta eläkkeiden nostamisesta. Myös refleksinomainen räksytys oppositiossa lähes kaikesta, mitä hallitus yleensä tekee tunteisiin vetoavalla tavalla on populismia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #129

Populismi ei ole nimittelyä, ellei sitä sellaisena käytä. Esittämäni määritelmä on pätevä. Jos populistipuolueen edustaja kokee sen kiusallisena, en voi auttaa. Mutta kyllähän populismia käytetään surutta myös leimakirveenä, mahdollisesti pyrkien täysin hämärtämään sanan merkitys. Voihan nykyään rasismin uhriksikin itse ilmoittautua jonkun Timo Hännikäisen tapaan. Siis se hintelä esseisti Hämeestä, joka kiukuttelevan pugilistisessa pamfletissaan Ilman kirjoitti John Lennonin feministisen iskulauseen päälle: "Mies on maailman neekeri." Kyllä ei ole eikä sellaiseksi tule.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #17

#17. Olipa taas näkemys populismista. Mika keksii omiaan. Populismi on asioiden esittämistä kansantajuisesti. Termillä ei mitään tekemistä ihmisten vastakkainasettelun kanssa. Ihmiset asettavat itsensä omilla teoillaan muiden kanssa vastakkain.

Politiikkaan kuuluu vastakkain olevien asioiden esiintuonti ja julkinen käsittely. Se on poliitiikanteon ja puolueiden sekä parlamentaarisen demokratian ydintehtävä.

Politiikassa populismi on avaintyökalu.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #104

En keksi omiani, kuuntelen vain radiosta muutakin kuin suomipoppia.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #108

Etkö ole huomannut, kuinka Euroopan tilanteesta huolestuneet jakavat jopa välillä liikaakin kaikenlaisia maahanmuuttoon liittyviä artikkeleitä sosiaalisessa mediassa? Jo itsessään suomalaisessa ja kansainvälisessä valtamediassa julkaistaan päivittäin runsaasti maahanmuuttoon liittyviä artikkeleita maahanmuuttopolitiikan aiheuttamista ongelmista ja siitä, kuinka Euroopan maat käyvät vääntöä asiasta. Maahanmuuttopolitiikasta huolestuneet ovat parhaiten perillä luonnollisesti tästä aiheesta. Jos ei ole huolestunut asiata, ei ole mitään syytä keskittyä näiden uutisten lukemiseen.

Sitten ovat tietenkin vaihtoehtomedian uutiset aiheesta. Nämäkin pitävät yleensä paikkansa ja niissä on ja pitäisi olla yleensä linkit valtamedian lähteisiin. Joissakin uutisissa saatetaan kuitenkin esim. liioitella asioita ja esim. Israelin vaihtoehtomediaan, joka käsittelee islamilaisia maita en menisi luottamaan. Vaihtoehtomedialla on paikkansa, mutta sen lukeminen vaatii enemmän aikaa, kun täytyy tarkastaa asiat kansainvälisistä valtamedian lähteistä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #130

MV ei ole "vaihtoehtomedia", vaan valemedia tai epämedia, kuten Magneettimediakin. Toki siellä joskus on jotain paikkansapitävääkin tietoa, mutta se on yleensä pöllitty Yleltä tai muulta "valtamedialta", jota se on kritisoivinaan. Nythän on niin, että kritiikki on mahdollista vain silloin kun asian tuntee, eikä sellaista asiaa ole jonka Ilja Janitskin ja kumppanit tuntisivat. Paitsi sen miten tehdä rahaa vetoamalla ihmisten alhaisimpiin vietteihin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Onhan Suomessa vassareillakin juuret kommunismissa. Yhtä tuhoisia aatteita molemmat.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen Vastaus kommenttiin #75

Mikä mahtaa olla sun aate, ja mitä tarkoittaa sun kommunismi? Kommunismiä ei ole enää missään paitsi sun tapaisten ihmisten mielikuvissa. Mä en ole vassari enkä oikeistolainen, ihmiset on vaan kauheita. Olen järkyttynyt, haukutaan vihervassareiksi, suvakeiksi. En ymmärrä ...
Ja kankaapään jyrkille. Mun juuret eivät ole missään kommunismissä, olen vaan opetetellut miettimään asioita itse. Naurattaa tää nykyinen kommunismin pelko... hahhaa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #79

Kai vassari nimitys on ihan ok, siinä missä persu, kokkari tai demarikin.

Kannattaa vähän kurkistaa pullosta ulos, niin näet, että kyllä Suomessa toimii vieläkin ihan virallisia kommunistisia puolueita ja onhan Li Anderssonkin sanonut olevansa Marxilainen.

En minä kommareita pelkää, tunnenkin pari mukavaa kommunistia. Toin vain esille, että Vasemmistoliiton juuret on kommunismissa, kun Lamminpää moitti Ruotsidemokraattien juurien olevan natsismissa. Tietysti ero on siinä, että Vasemmistoliiton juuret ovat aidosti kommunismissa, eikä se ole siitä vieläkään sanoutunut irti.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #82

En minä moiti ruotsidemokraatteja mistään, toteanpahan vain tosiasiat: puolueen juuret ovat rasististen, nationalististen ja uusnatsististen liikkeiden piirissä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ruotsidemokraatit

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #79

"Se on suuri ja mahtava kommunismin pelko. Mutta kenellä on siitä selko?" (Eppu Normaali)

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #107

Mielestäni kukaan suhteellisuudentajuinen ihminen ei pidä kommunisteja tai uusnatseja merkittävänä uhkana yhteiskunnassa. Ainoastaan uskonnon voimalla ääriliikkeet voivat saada kannatusta, koska uskonto on tunnetusti voimakas apuväline kansan kiihottamisessa. Siksi islamistit ovatkin ääriliikkeissä se suurin ja ainoa vakavasti otettava uhka. Radikaaliin ja fundamentalistiseen islamiin liittyy väkivalta - ensimmäisessä käytännön ja toisessa ideologisella tasolla.

En tiedä uusnatsistisen väkivallan määrästä, mutta väkivaltatilastoista voi lukea, kuinka maahanmuuttajataustaisten suomalaisiin kohdistama väkivalta on yli kaksinkertaista verrattuna suomalaisten maahanmuuttajataustaisiin kohdistamaan väkivaltaan. Uusnatsit ovat yleensä kai aika nuorta porukkaa, kuten valtaosa väkivaltaisista anarkisteistakin. Molemmissa tapauksissa lienee kyse jonkinlaisesta syrjäytyneiden ja vaikeista perhetaustoista olevien nuorten kapinasta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #131

Tästä olen samaa mieltä. Onhan näitä radikaaleihin häviäjiin vetoavia ääriliikkeitä useitakin, mutta nationalismi on huono vientituote ja kommunismin globaali vetovoima on ajat sitten hiipunut. Sen sijaan islamismi on ideologia joka imee energiansa suuresta maailmanuskonnosta. "Vaikka tämä umma onkin moninkertaisesti jakautunut ja kansallisten ja sosiaalisten konfliktien vuoksi järkkynyt, islamismi-ideologia osoittautuu siinä mielessä ihanteelliseksi välineeksi radikaalien häviäjien mobilisoimiseen, että sen onnistuu sulauttaa yhteen uskonnolliset, poliittiset ja sosiaaliset motiivit", kuten Hans Magnus Enzensberger esseessään "Kauhunkylväjät" (2006, suom. 2013) toteaa.

Käyttäjän ToniTuomanen kuva
Toni Tuomanen Vastaus kommenttiin #131

Fundamentalismiin yleensä liittyy ihmisten jaottelua ja epätasa-arvoa, oli kyseessä sitten kristinusko, juutalaisuus, islam tai mikä tahansa uskomusjärjestelmä. Tämä voi ilmetä kaltoinkohteluna tai väkivaltana; joko henkisenä tai fyysisenä sekä uskonliikkeen sisällä, tai vihamielisenä suhtautumisena "pakanoihin", "syntisiin" tai "vääräuskoisiin".

Eli mielestäsi uusnatsien väkivallassa on kyse vain nuorten kapinasta, mutta islam on ainoa vakavasti otettava uhka?
Sinulla on varmasti tutkimustietoa esittää tuohon tietoosi väkivaltarikosten jakautumisesta, mutta kun googletin hakusanat maahanmuuttajat ja väkivalta, löyhyi mm. tällainen artikkeli maahanmuuttajataustaisten nuorten kokemuksista Helsingissä.
https://www.nuortenhyvinvointikertomus.fi/tutkimus...

Käyttäjän UffeNordstrm kuva
Uffe Nordström

Itse asiassa niin Rutsindemokraateilla ei ole natsismisia juuria sen enempää kunPersuillakaan.

Sitä vasten Ruotsin sosiaalidemokraateilla sitä on.

Toisen maailmansodan aikana Ruotsilla oli sosiaalidemokraattinen hallitus joka teki yhteistyötä natsi-Saksan kanssa.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Nyt foliohattuilu sikseen kaappailujen suhteen. Halla-ahoa eivät halunneet demokratiaa kunnioittamat hallituskumppanit PS:n puheenjohtajaksi ja uhkasivat lopettaa hallitusyhteistyön PS:n kanssa. Yllättäen juuri kaikki ministerit lähtivät puheenjohtajavaihdoksen vuoksi puolueesta, koska pelkäsivät ministerinpestiensä puolesta. Toki siinä samalla myös suuri osa kansanedustajista, koska heillä oli niin huono arviointikyky, että luulivat kannatuksen siirtyvän ministerisihmisten mukana persuista johonkin muualle. Äärimmäisen huonoa tilannearviointia ja jonkinlaista laumakäytöstä. Mutta on tärkeää, ettei ihminen jää puolueeseen, jos ei olekaan aidosti puolueen puolella. On kuitenkin väärin väittää, etteivät lähtijät muka olisi aiemmin olleet aivan samoilla maahanmuuttolinjoilla, mitä Halla-ahokin on. Puolue ei muuttunut Halla-ahon myötä - paitsi suvaitsevammaksi ja väittäisin, että luotettavaksi.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Eli ihmiset eivät samaa mieltä kuin muut. Ja ne lähtivät. Miksi itket kun oli eri mielttä? Onneksi suomalaiset ovat niin fiksuja etteivät yhden liikkeen ääliöitä äänestä eduskuntaan.
Väärin meni ja meitä on huijattu, Laita persu ministeriksi saat aktiivimallin. Hienoa. Kaikkien vähäosaisten ystävä.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #81

Sulla on nyt vähän huono tulkintakyky tuon keksimäsi "itkemisen" suhteen. Sellainen ei ole tullut mieleen. Jari Lindström ei ole persuissa, vaan sinisissä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #132

Persuhan se alunperin oli. Tulee mieleen mitä Vennamo joskus sanoi siitä miten Kekkonen hajotti monet Suomen silloisista puolueista: kommunistitkin se hajotti mutta se oli isänmallinen teko. Samaa voisi sanoa persujen hajottajasta, kuka se sitten olikin.

Aulis Saarijärvi

Kaiken kruunaa Merja Ylä-Anttilan johdolla masinoitu vihkivala päätoimittajille "oikean valheen totuudellisen kertomisen- vala!"

Merjasta tulee kohta veroYLE:n pomo, joten hyvin sillä rintamalla sitten jatkuu "tiedottaminen" oikealla tavalla.

Juha Hämäläinen

Istun juuri Hesassa Fazerin kahvilassa, jossa 35 asiakasta. Heistä on viisi kantasuomalaista.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Ei se oikeastaan haittaa, mikäli siellä on kansainvälinen eurooppalainen tunnelma :) Nythän on turistisesonki!

Juha Hämäläinen

#14. Minulla on hieman toinen käsitys kansainvälisestä kahvilasta. Jos haluan tällaista käyn Damaskoksessa, Mogadishussa tai Bagdadissa taas kerran. Ne on tullut nähtyä. En kaipaa niiden siirtymistä yhden kotini nurkille.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #46

Meidän perhe kävi monta kertaa Fazerin kahvilassa silloin kuin asuimme Helsingissä ihan siinä Fazerin nurkilla. Onko sekin nyt sellainen paikka joissa emme olisi saaneet käydä syömässä?

Missä me maahanmuuttajat saamme sitten käydä ettei Juha Hämäläinen pahastuisi?

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #85

Mika Lamminpää kommentissaan #9 "Populismille on ominaista "kansan" jakaminen "meihin" ja "muihin"" ja Jukka Salakari tässä "Missä me maahanmuuttajat.."

Salakari lienee esimerkki populistista?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #98

Voihan sitä populistista retoriikkaa muutkin viljellä kuin populistipuolueet. Tässä esimerkki tyylikkäästä populismista: Roope Lipastin "Jälkipuinti"-pakinassa (TS Extra 16.6.2018), jossa hän joka lauantai käy ironisessa hengessä viikon uutistapahtumia läpi, oli perjantain kohdalla tällainen letkautus: "Ilja Janitskinin oikeudenkäynti jouduttaneen lopettamaan, sillä MV-lehden juuri saamien tietojen mukaan hän olisi syytön."

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #85

#85. Älä ole pöljä Salakari. Keskustan kahviloilla ei ole mitään tekemistä pääkaupunkiseudun lähiöiden kahviloilla, jotka pakattu täyteen muuttajia. Useimmiten ei niissä paikoissa istu juuri muuta kuin toimettomia mamuja. He juovat kahvia minun laskuuni. Minä tai sinäkin oletettavasti maksat juomasi itse.

Toisekseen sadattuhannet suomalaiset ovat asuneet ulkomailla eivätkä siksi ole maahanmuuttajia Suomessa käydessään. Mutta se ei estä olemasta pöljä näemmä.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #109

Älä ole idiootti, Hämäläinen. Kyllä meitä muuttajia on paljonkin Helsingin keskustan kahviloissa, et vain ole huomannut. Sinun kannattaa hankkia samanlainen taito kuin toisella täällä kirjoittavalla persulla on: Sanna Antikainen on kertonut pystyvänsä ulkonäöstä tunnistamaan meidät maahanmuuttajat.

Minulle on ihan sama jos haluat maksaa jonkun toisen kahvit, turha siitä on minulle valittaa. Minunkin kahvini on joskus maksanut vaimo, ja joskus taas työnantaja. Riippuen tilanteesta. Siis se olikin asian ydin: jos en itse maksa todistettavasti kahviani, olisi minun pysyttävä pois kahvilasta. Tuli selväksi. Suomi on outo maa.

Maahanmuuttaja on henkilö joka on muuttanut toiseen maahan. Tarkista sanakirjastasi, pöljä.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #85

Olet siis muuttanut ulkoeurooppalaisena, humanitaarisena maahanmuuttajana Suomeen? Ns. valkoisten pako omista kaupunginosistaan ei johdu omasta - eurooppalaisesta kulttuuripiiristä tulevista maahanmuuttajista tai muutenkaan kulttuuriimme integroituneista maahanmuuttajista.

Valkoisten pako on todellisuutta monissa eurooppalaisissa kaupunginosissa. Kun ympäristö muuttuu itselle vieraaksi palveluiden, katukuvan ja oman pihapiirin kulttuurisen muutoksen myötä, ihminen ei vaan tunne enää oloaan kotoisaksi. Tällaiseen tunneasiaan ei voi mitenkään vaikuttaa millään asennekampanjoilla.

Tällaiset hyvin ymmärrettävistä syistä johtuvat ja ihmistä myös aiheellisesti varoittavat tunteet on otettava vakavasti. Kansalaisia ei voida luulla ohjailtaviksi kuin marionetteja ylhäältä käsin miten vaan ja hyväksymään mitä vaan. Ihminen ei halua kokea itseään vieraaksi omilla kotikulmillaan.

Monikulttuurisuus on mukavaa, kun sitä ei ole liikaa. Nyt olemme sellaisella tiellä, että olemme itse jäämässä jossain vaiheessa vähemmistöksi. Vuoteen 2050 mennessä Suomenkin islamilaisen väestön osuus on jo 11-15 % (Pew Research Centerin laskelmat) ja voimme vain kuvitella, mitä se tulee olemaan pääkaupunkiseudulla, kun tännehän tämä kehitys keskittyy.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #146

Hyva etta Suomessakin on vihdoin ulkomaalaisia. Kun vaimoni sinne aikonaan muutti , oli Helsingin seudulla alle 5000 ulkomailla syntynytta. Ehka nykyisin on sitten turvallisempaa kavella myos kaduilla.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #46

Ok; ymmärrän. Olen luullut, että Fasuja on vaan lähinnä sellaisilla alueilla, jotka eivät ole vielä arabialaistuneita. Olen todella pahoillani tilanteesta. Koen itseni hyväosaiseksi täällä Espoon Tapiolassa, kun tuntee olonsa kotoisaksi siinä, etteivät aivan toisenlaisista kulttuureista tulevat valtaa kahviloita. Heillä on aikaa istua tosiaan niissä tuntikaupalla päivittäin. On mukava istua kahvilassa, kun ihmiset juttelevat hillitysti kotimaisilla kielillä ja voi välillä vähän salakuunnellakin. Mutta ympärillä soiva arabia saa kantasuomalaisen kokemaan helposti itsensä ulkopuoliseksi omassa maassaan.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #133

Puhuimme perheen kesken englantia, joka tietenkin perussuomalaista kovasti kiusaa. Tämä oli kuitenkin pakon sanelemaa, eikä tarkoitettu siihen että Henna Kajava tuntisi itsensä ulkopuoliseksi.

Olisiko parempi jos perheemme olisi hiljaa ja keskustelisi esimerkiksi SMS-tekstein siinä pöydässä ollessaan? Englannin julkinen puhuminen Suomessa taitaa nykyisin olla sellainen extreme-urheilulaji...

On tämä outoa... Täällä USA:ssa olen joskus keskustellut suomeksi täällä vierailevien kanssa jopa ihan julkisella paikalla eikä kukaan ole siitä mitään mielipidekirjoitusta laatinut. Tai ainakaan en ole huomannut.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #134

En tiedä, pilailetko vai etkö todella ymmärrä, ettei kyse ole normaalin ja rikastuttavan kansainvälisyyden kritiikistä. Englanninkieli on osa eurooppalaista kulttuuria. Ei ulkoeurooppalaisissakaan kielissä toki mitään moitteen sijaa ole, jos ne eivät ala olla liian hallitsevia alueellisesti - heijastellen koko alueen pysyvää kulttuurista muutosta ja alueellista erilliskehitystä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #147

Henna, älä ruoki trollia, please!

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #154

Et ehka huomannut mutta kaytit sanaa “please”, joka on englantia, sita kauheaa monikulttuurisuutta.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #147

No hyva jos on sellainenkin persu joka pitaa englantia “normaalina”. Kerro se viela myos puoluekavereillesi niin ehka sitten seuraavan kerran Suomessa kaydessamme valtymme tappouhkauksilta.

Käyttäjän ToniTuomanen kuva
Toni Tuomanen Vastaus kommenttiin #133

Espoolaisena on pakko sanoa, että pelkkä arabian kuuleminen ei saa minua tuntemaan itseni ulkopuoliseksi, sen enempää kuin minut saa tuntemaan ulkopuolisuutta englannin, ruotsin, savon tai saksan kuuleminenkaan.
Fiiliksiin vaikuttaa enemmän se, mitä sanotaan tai millä äänensävyllä, ja se vaihtelee kovasti suomenkielisissä puheissakin, kuten puheen volyymikin. Voi tulla vaikka Soukan baarien terasseille kuuntelemaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tule pois sieltä paheksumasta!

Juha Hämäläinen

#26. Minähän vain raportoin reaalimaailmasta miten siellä sujuu maahanmuutto käytännössä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kysyitkö kaikilta vai mistä tiedät?

Juha Hämäläinen

#38. Niin mistähän sen tietäisi. Sinusta en olisi varma mistä olet peräisin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #47

Jannellahan on samanlainen parta kuin Miedolla, olisiko Kurikkalainen?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #68

Minä olen kurikkalainen vaikka minulla onkin samanlainen parta kuin Leninillä.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Taitaa johtua siitä että suomalaiset istuu mieluummin himassa kuin kahvilla. Miten muuten määritellään kantasuomalainen? Olin juuri eilenn kahvilla tamperelaisen, suomessa syntyneen, jonka vanhemmatt ovat muuttaneet hollannista ja nigeriasta Suomeen. Puhuu suomea,englantia, hollantia ja mitä Nigeriassa puhutaankaan....Onko heidän lapsensa kantasuomalainen? Kerroppa määrittelysi?
Suomen kansa olisi todella vähäpäistä jos tänne ei olisi saatu muun maalaista verta ja onneksi on saatu. Ehkä ei joka paikkaan kuitenkaan....

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kantasuomalaisen tunnistaa siitä, että se istuu Fazerin kahvilan nurkassa bebe-leivos ja capuccino edessään kiroilemassa ulkomaalaisia vaikutteita ja katseellaan jakamassa asiakkaita kantasuomalaisiin ja muihin.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #42

# Sinulla on kummallisia ennakkoluuloja kantaväestöstä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #42

Kantis ei ole sitten oppinut maailman tavoille: Italiassa kiistellään edelleen siitä onko sopimatonta juoda maitokahveja kello 10:n vai kello 10:30:n jälkeen aamulla.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #42

Ilmeisesti suvaitsevaistossa vallitsee yleisemminkin juuri tuollainen kielteinen yleiskäsitys suomalaisista. Sitä vasten ymmärtääkin, miksi he haluavat kiihkeästi eroon suomalaisesta kulttuurista ja hajottaa yhteiskunnan sirpaleiseksi, monikulttuuriseksi yhteiskunnaksi, jossa yhteisyyden tunne heikkenee ja suuri osa ihmisistä kokee itsensä juurettomiksi. On selvää, että mitä enemmän ihmisillä on yhteistä, sitä enemmän ja läheisemmässä vuorovaikutuksessa he ovat keskenään ja sitä enemmän kiinnostusta rakentaa yhdessä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #149

Tarkoittanet että yhden Hämäläis-yksilön perusteella ei saa yleistää koskemaan koko ryhmää? Jos tarkoitat niin se on hieno periaate.

Jos taas oikeasti kuvittelet että löytyy paljon "suvakkeja" jotka haluavat kiihkeästi eroon suomalaisesta kulttuurista niin kannustaisin sinua keskustelemaan jonkun ammatti-ihmisen kanssa.

Käyttäjän ToniTuomanen kuva
Toni Tuomanen Vastaus kommenttiin #149

Mikä ihmeen "kielteinen yleiskäsitys suomalaisista"? Esimerkiksi minä varmaankin edustan mielestäsi "suvaitsevaistoa", mutta olen samalla vähintään yhtä suomalainen kuin sinä. Suomalainen demokratia, tasa-arvo ja ihmisoikeudet ovat minulle sangen tärkeitä arvoja, ja näen että yhtenäisyys syntyy erilaisten ihmisten kyvystä tulla toimeen keskenään, ilman erottelua ja raja-aitoja.
Meillähän on esimerkiksi perustuslaillinen uskonnonvapaus, joten kaikkien ei tarvitse olla kristittyjä ollakseen suomalaisia.

Suomalaiseen kulttuuriin on aina vaikuttanut muualta tulevat vaikutteet ja virtaukset. Ei se ole syntynyt umpiossa.
Kristinuskokin on tuontitavaraa, vieläpä samoilta seuduilta kuin islam.

Juha Hämäläinen

#41. Kantasuomalainen ja sukunsa on asunut pääosin Suomessa viimeiset kymmenen sukupolvea. Muut ovat muuttajia

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #49

Minusta mun määritelmäni oli osuvampi mutta tuo poissulkee nyt useimmat suomalaiset Hämäläisen kantakirjoista, iteni mukaanlukien.

Mutta mistä tiesit että kahvilassa istui viisi sellaista ihmistä, joiden suku on asunut pääosin Suomessa viimeiset kymmenen sukupolvea? Näkeekö sen päältä?

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen Vastaus kommenttiin #49

Voihan....ja sä tunnistit ne kahvilassa?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #49

Jos tuo tarkoittaa että kantasuomalainen on sellainen jonka esi-isistä ei löydy ulkomaalaisia kymmenestä sukupolvesta taaksepäin.

Rajaus on tosi tiukka, sillä hyvin monesta sukulinjasta ei löydy pitäviä todisteita kaikista vanhemmista noin pitkältä ajalta. On aviottomia lapsia, orpona adoptoituja, rajan ylittäjiä (erityisesti Karjalassa) ja suuri määrä Karjalasta sotien vuoksi muualle Suomeen muuttaneita, jotka ovat itse asiassa syntyneet nykyisen Suomen ulkopuolella.

Tutkin asiaa oman sukuni osalta ja vaikka en löydä yhtään esivanhempaani joka olisi syntynyt nykyisen Suomen ulkopuolella (kymmenen aikaisemman sukupolven aikana), en voi olla mitenkään varma joidenkin tiettyjen sukuhaarojen suhteen.

Ja mihin tämä tieto suomalaisuudesta sitten perustuu? Joskus rippikirjat ja lastenkirjat ovat ristiriidassa keskenään.

Sitten on niitä tapauksia, kuten isoäitini joka muutti pois Suomesta 1894 ja muutti takaisin 1903, tullen tällä tavoin maahanmuuttajaksi syntymämaassaan. Olen siis maahanmuuttaja jo monessa polvessa.

Kuinka monta "kantasuomalaista" Suomessa sitten Juhan mielestä on? Veikkaan 3.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #88
Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #112

Geneologia voi olla myös vaikeaa, ja vaatii pitkällistä paneutumista asiakirjoihin. Suomessa se vaatii myös ruotsin kohtalaista osaamista (hui kauhistus!).

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Ehkä se johtuu siitä että persut ovat profiloituneet vastustamaan maahanmuuttajia, ihmisiä. Mestarinne sanoo että ne ovat esteettinen haitta.
Tottakai koko asia on aivan mieletön probleema ja uskon että asia huolettaa kaikkia. Mutta siihen ei ole niin yksinkertaista ratkaisua kuin persut populisesti meille tarjoavat.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Tuo "mestari" -nimitys kuulostaa kyllä vastenmieliseltä. Jotkut ovat ehkä kutsuneet Halla-ahoa tuolla nimityksellä, mutta se viitannee vain kovaan kannustukseen, kun monet kokevat epätoivoa Euroopan nopeasti kehittyvässä tilanteessa. Varmasti siinä on huumoriakin mukana.

Tuollaista "esteettinen haitta" -väitettä ei voi laittaa tänne, jos ei ole tarkennusta ja lähdettä mukana. Halla-aho on nimenomaan kommentoinut, ettei ihon värillä ole väliä, kuten ei silmien ja hiustenkaan värillä - jos tällaiseen triviaaliin asiaan viittaat.

Ratkaisu kokonaisuudessaan ei ole yksinkertainen, mutta persut vaativat, että Suomi seuraa maahanmuuttopolitiikassaan jämäköitä maita, kuten Itävaltaa ja Tanskaa. Nyt eivät heikot Suomen päättäjät lähteneet pyynnöstä myöskään Tanskan ja Itävallan ehdottamaan projektiin, jossa kokeiltaisiin palautuskeskusten perustamista EU:n ulkopuolelle kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille. Tässä sitä ollaan taas Suomen edelläkävijyyden kanssa.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Miksi esteettinen haitta sanomista ei tänne voi laittaa? Ko. Halla-Ahon somekirjoitus on ollut kaikkien nähtävillä, etkö persuna muka ole sitä nähnyt?
Persut ovat enemmänkin Unkarin ja Puolan linjoilla....mutta tottakai pitää miettiä mitä tässä pitää tehdä. Mutta et voi väittää että persujen ns. maahunmuuttokriittisyys ei olisi kohdistunut ihmisiin, varsinkin kun ne ovat esteettinen haitta...

Juha Hämäläinen

#4. Hymyile vähän ja lopeta nuo persujutut. Ne ovat niin turhia.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Perussuomalaiset ovat nimenomaa maahanmuuttokriittinen puolue. Oppositiossa voitte kritisoida maahanmuuttopolitiikkaa, mutta maahanmuuton vastustaminen ei onnistu.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu oppositiossa saa huudella, ei sillä mihinkään vaikutusta ole.

Kaikilla puolueilla on populistisia ulostuloja, ja monesta eri aiheesta. Perusilla niitä ulostuloja on yhdestä aiheesta ja monella suulla, niinkuin tämäkin blogi.

Vastustakaa ja kritisoikaa maahanmuuttoa, se ajaa teidät koko ajan syvemmälle sinne nurkkaan, siellä nurkassa ihan yksin ei kai kuitenkaan ole kiva olla, tai mistä minä tiedän, tuntuu siltä, että persut yksin hyvin viihtyvät. :)

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Maahanmuuttopolitiikka on siitä syystä kaikkein tärkein politiikan osa-alue, että se vaikuttaa merkittävästi ja tietyssä pisteessä kehitystä ratkaisevasti kaikkiin muihin politiikan osa-alueisiin. Persuilla on monipuoliset ja selkeät näkemykset kuitenkin muihinkin aiheisiin, mutta valtamedia ei halua niistä kirjoittaa, koska tunnetusti toimittajat ovat lähes kaikki vihervasemmistoa. Etsipä Perussuomalainen -lehti ja tutustu asiaan.

Olemme myös hyvin historiallisessa ja kriittisessä vaiheessa Euroopan tulevaisuuden kannalta, kun turvapaikanhakijoita tulee paljon toisenlaisten arvojen ja koulutustason kulttuureista. Afrikan väestöräjähdys uhkaa luhistaa koko Euroopan. Myös esimerkiksi vasemmistokansanedustaja Anna Kontula on kirjoittanut tästä, mutta hän vaikuttaa olevan sitä mieltä, että lastemme on seistävä ja kaaduttava yhdessä afrikkalaisten ja muun maailman kanssa. Varmaan se imperialismi ja solidaarisuus velvoittavat menemään näinkin pitkälle.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen Vastaus kommenttiin #20

Kummalliinen ajatus kaikki että on jotain vihervasemmistoa jotka persujen näkemystä kritisoi. Pientä herätystä nyt jo! Afrikan väestöräjähdys? Maailma on on ihan meidän yhteinen, me ollaan kaikki siellä.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #63

#63. Mene Afrikkaan ja selitä heimopäällikölle, että hänen maailmansa on myös sinun. Saat pikaista palautetta todellisuuteen. Ehkä on parasta pysyä siellä omassa keittiössäsi turvassa.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #63

Eikö siis eri valtioilla ole mielestäsi minkäänlaista vastuuta kehityksestään, koska maailma on meidän yhteinen? Meillä ei ole valtaa puuttua esim. Afrikan maiden sisäpolitiikkaan ja jos yritämme niihin vaikuttaa, sitä pidetään usein imperialistisena - ihmisoikeuksiin puuttumista lukuun ottamatta. Jos meillä ei ole oikeuksia ja valtaa puuttua Afrikan ja Lähi-idän maiden politiikkaan, miksi meidän täytyisi ottaa näiden maiden vastuuttomien politiikkojen hedelmistä vastuu?

Toki kansainvälisessä politiikassa on ollut länsimailla vastuuttomuutta, mutta lähtökohta on se, että jos maa on itsenäinen ja itsenäistynyt jo hyvän aikaa sitten, niin sen on itse otettava vastuu maansa kehityksestä ja sen tuloksista. Meillä ei ole vastuuta ottaa Afrikan liikaväestöä omaksi ongelmaksemme. Jos toimimme varaventtiilinä liikaväestölle, politiikalle ei ole muutospaineita ja sitä paitsi on mahdotonta ottaa koko Afrikan väestöräjähtävä liikaväestö Eurooppaan elätettäviksi, kun työpaikatkin ovat laskusuunnassa ja erityisesti matalan osaamisen työt.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #150

"Meillä ei ole vastuuta ottaa Afrikan liikaväestöä omaksi ongelmaksemme."

Eurooppa on maailman tiheimmin asutettu maanosa, Afrikka harvimpaan.

'Ylivuodon' pitäisi siis suuntautua sinnepäin.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #20

On totta,että Afrikan väkiluku kasvaa reippaasti muutamassa vuosikymmenessä.
Satutkohan tietämään miksi?

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen Vastaus kommenttiin #72

Jaha, en ala nyt kertomaan mehiläisista ja kukkasista...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Perussuomalaiset ovat minun mielestäni maahanmuuttovastainen puolue. Puolueen puheenjohtajan mukaan myöskään työperäistä maahanmuuttoa pitää pontevasti vastustaa.

Haitta- tai hyöty-, kaikki maahanmuutto kelpaa vastustettavaksi. Eikä kyse ole pelkästä kriittisyydestä.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Sellainen työperäinen maahanmuutto, joka korvaa suomalaista työvoimaa ja polkee palkkoja, jos ja kun jossain vaiheessa siirrytään vapaaseen sopimiseen on tietenkin huono asia Suomelle. Sen sijaan sellainen työvoima, jota Suomessa ei ole saatavilla, sekä ulkomaiset asiantuntijat ovat Suomelle hyödyksi.

Maahanmuuton hyödyissä ja haitoissa harvoin huomioidaan maahanmuuton nettovaikutuksia. Nettovaikutukset ovat yleensä kielteisiä työperäisessäkin maahanmuutossa - kun huomioidaan pienistä palkoista maksettavat verot suhteessa julkisten palveluiden kulutukseen ja mahdollisiin lisäksi saataviin tulonsiirtoihin, kuten asumistukiin.

Suomen olisi periferisenä ja pieniväestöisenä maana oltava erityisen huolellinen maahanmuuttopolitiikassaan - huonosti harjoitetun politiikan seurauksia on vaikeaa korjata ja väestösuhteet muuttuvat nopeasti. Periferisenä maana meidän on tosiaan muita maita vaikeampi houkutella asiantuntijatyövoimaa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #37

Maahanmuuton hyödyissä ja haitoissa harvoin huomioidaan maahanmuuton nettovaikutuksia.
..............

Turvapaikanhakijoiden kohdalla on huomioitava myös sellainenkin näkökohta jota persuilla ei näytä olevan lainkaan, inhimillisyys.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #66

Nimenomaan vihervasemmiston ajama turvapaikkapolitiikka on epäinhimillistä. En ole kuullut, että vihervasemmisto vaatisi pontevasti auttamisvarojen painopisteen suuntaamista pakolaisleireille, joissa se suuri enemmistö pakolaisista joutuu kituuttamaan ja puolella lapsista ei ole mahdollisuutta käydä minkäänlaista koulua. Vihervasemmistolle tuntuu olevan tärkeintä, että he näyttävät olevan hyviä - ei se, kuinka saataisiin autettua mahdollisimman paljon pakolaislapsia, jotta leireillä ei kasva ns. kokonaisia menetettyjä sukupolvia, jotka rapauttavat konfliktimaiden tulevaisuuden mahdollisuuksia kehittyä vakaiksi valtioiksi.

Turvapaikkajärjestelmän kannattamisella kannattaa rahan mieletöntä tuhlaamista ja itse näen sen olevan leivän viemistä pienten, osattomien pakolaislasten suusta, joilla ei ole mahdollisuutta päästä leireiltä Eurooppaan.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #151

Nimenomaan vihervasemmiston ajama turvapaikkapolitiikka on epäinhimillistä. En ole kuullut, että vihervasemmisto vaatisi pontevasti auttamisvarojen painopisteen suuntaamista pakolaisleireille
................

Pakolaisleirille pakottaminen on epäinhimillistä.

Mene itse asumaan telttaan ilman työmahdollisuuksia ja tulevaisuutta.

Sinulta taitaa puuttua aimo annos inhimillisyyden tajua kun tuollaisia höriset.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Itse olen työperäisen maahanmuuton kannalla, mutta kuuntelin Halla-Ahon ja Ministeri Mykkäsen haastattelua jossa Halla-Aho esitti erittäin hyviä näköaloja mm. matalapalkkaisilla maahanmuuttajilla saattaa tulot olla menoja pienemmät, jolloin erotuksen tulee maksamaan veronmaksajat (tuet). Mielestäni tämä on Haitta yhteiskunnalle, mutta yritykselle voitto.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #45

Työvoiman tarveharkintaa ei todellakaan saisi poistaa, mutta sehän ei ole uutta, että kokoomus ajaa suurpääoman etuja. Merkillepantavampaa on, jos muut puolueet hännystävät tässä kokoomusta ja pettävät suomalaiset työntekijät.

Juha Hämäläinen

#27. Halla-aho ei ole vastustanut hyötyperusteista eli työperäistä maahanmuuttoa eikä älytuontia. Eikä hän ole vastustanut todellista pakolaismuuttoa sen pysyessä järjellisissä rajoissa suhteessa väestömme kokoon ja maksukykyyn.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen Vastaus kommenttiin #50

Halla-Aho puhuu nyt mitä puhuu. Missä koko tyyppi on? Valkopesu ei nyt auta pätkäkään vaikka nyt olisi puhunut vaikka mitä. Järkevät eivät halua moisten ihmisten pääsevän valtaan.
Persujen suurin töppäys.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #71
Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #50
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #86
Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Maahanmuuttovastaisuudella saa varmasti ääniä, sen osoittaa perussuomalaisten menestys Suomessa.

Perussuomalaisilla ei ole politiikkaan mitään muuta sanomaa annettavana kuin tämä "maahanmuuttokriittisyys" ja se tuo puolueelle noin 8 prosentin kannatuksen gallupeissa, vaikka puolueen edustajat ovat jatkuvasti lööpeisää epäedullisessa valossa.

Sama tilanne on Ruotsissa ja muualla Euroopassa.

Minä en voi tästä kehityksestä vetää muuta kuin sen johtopäätöksen että ihmiset ja erityisesti Eurooppalaiset ovat perusluonteeltaan parantumattomasti rasistisesti ajattelevia.

Ilkka Huotari

Maahanmuutokriittisyyshän on Euroopassa ns. uusi normaali, johon monet maat ovat menneet kokonaan mukaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Laura Huhtasaari hoki uutta normaaliaan 6,9 % kannatuksellaan. Ehkä uusi normaali on sellaista, että sitä saa oppositiossa huudella kaikenlaista. Jopa vaatia Unkarin käytäntöjä Suomeenkin.

Eläköön uusi normaali. Saa huudella. Edelleen. Oppositiossa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #30

Itävalta kerää tiukan linjan maita ympärilleen - "Halukkaiden akseli" pysäyttäisi laittoman maahanmuuton

https://yle.fi/uutiset/3-10252887

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #30

#30. Unkarin politiikka maansa edun huolehtimisessa on määritelty maan perustuslaissa. Niemeläinen ottaa ja lukee. Orban toimii perustuslain mukaan oikein ja pitää Unkarin perustuslakia EUn säännöksiä korkeampina. Orban tietää olevansa vastuussa vain oman kansan ja kulttuurin ylläpidosta eikä ulkomaisten.

Maan rajojen sulkeminen niiltä, joilla ei lupaa talsia Unkariin, on oikein. En ymmärrä Niemeläisen pulinoita Unkarista lainkaan.

Itävallassa luukut meni kiinni rajoilla, koska maassa on jo 20% väestöstä muuttajia ties mistä. Toimenpide on täysin perusteltu. Lisäksi muslimien ääriryhmät pitivät ääriryhmien koulutustoimintaa kymmenissä moskeijoissa ja näiden sivutiloissa. Siis ei muuta kuin pihalle tuo väki.

Itävallan lainsäädäntö kieltää ääriuskonnollisen toiminnan rahoituksen ulkomailta. Perusteet ovat asialliset.

Niemeläisellä on eri käsitykset siitä mikä on oikein. No hänhän ei asu Unkarissa tai Itävallassa näiden maiden onneksi.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #54

Orban tietää olevansa vastuussa vain oman kansan ja kulttuurin ylläpidosta eikä ulkomaisten.
...........

Ihmisen hyvyyttä ei mitata pelkästään sillä mitä hän tekee, vaan myös sillä mitä hän jättää tekemättä.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #67

#67. Ei tässä nyt hyvyyttä olla maksimoimassa vaan järjen käyttöä. Voit puolestani luopua kaikestasi ja jakaa sen muualle, mutta et ole eikä kukaan ole valtuutettu uhraamaan muiden elinoloja ulkomaalaisten eteen. Se uhrikaivo on pohjaton.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #119

#67.
Ei tässä nyt hyvyyttä olla maksimoimassa vaan järjen käyttöä
..............

Itselläni on tarkoitus pyrkiä olemaan hyvä ihminen, sinä olet valinnut toisen tavan elää.

Ilmankos olemme usein eri mieltä.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

On mielestäni melko luonnollista ja oikeutettua, että eurooppalaiset haluavat Euroopan säilyvän Eurooppana, eikä muuttuvan Eurabiaksi. Suomessa esim. islamilaisen väestön osuuden on arvioitu olevan 11-15 % vuonna 2015 ja Ruotsissa 20-30 % (Pew Research Center).

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #38

Wikipedian mukaan Suomessa on 40.000 muslimia eli alle 1%, joten tuo 11–15% kolme vuotta sitten kuulostaa mahdottomalta. Onko sinulla väärä vuosiluku tai jotain?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #70

Ilmeisesti viitataan tähän 2050 skenaarioon:
http://www.pewforum.org/2017/11/29/europes-growing...

Kovimman maahanmuuton skenaariossa Euroopan väestöstä olisi noin 14 prosenttia muslimeita. Eurabia-höpinät lienevät blogistin omaa tai lainattua tulkintaa, tuosta selvityksestä ei sellaista löydy.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #38

Tarkempi linkki PEWin arvioon olisi kiva.

Siirtolaisinstituutin arvion mukaan 2015 Suomessa oli noin 70 000 muslimia eli 1,3 prosenttia väestöstä.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001039088.html

Edit. Löytyi, kommentoinkin yllä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #38

Hahaa, Eurabia mainittu! Tässä alkaa olla puppusanabingon ainekset koossa.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Minä taas ajattelen, ettei sinulla ole kykyä kuvitella erilaisia tulevaisuuden skenaarioita syvällisesti ja realistisesti. Te suvaitsevaistossa olette valitettavasti saaneet aikaan sen, että koko rasismi -sana on kokenut inflaation ja menettänyt merkityksensä. Se on erittäin valitettavaa, kun on oikeatakin rasismia olemassa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Te suvaitsevaistossa olette valitettavasti saaneet aikaan sen, että koko rasismi -sana on kokenut inflaation ja menettänyt merkityksensä. Se on erittäin valitettavaa, kun on oikeatakin rasismia olemassa."

Minusta on väärin puhua rasismista uutena normaalina. Sehän on ikivanha normaali, joka väillä oli vähän aikaa pois muodista, siis Hitlerin jälkeen, mutta nyt tekee taas uutta tulemista erittän voimakkaasti.

Ei siis mikään uusi normaali, vaan normaali.

Suvaitsevaisuus olisi ollut uusi normaali,
mutta siitä ei sitä sitten tullut,
rasismi tulikin takaisin.

-----------------

No, minä nyt tässä kuitenkin yritän olla suvis,
vaikkei se ybtään normaalia olisikaan.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #23

Onko se joku päämäärä itsessään pyrkiä suvaitsemaan mahdollisimman haitallisia asioita?

Niinkuin siten, että mitä haitallisempi, sitä parempi ja sitä enemmän sitä pitää suvaita, koska muuten ei ole suvaitsevainen.

Minusta niitä haitallisia asioita kannattaa pyrkiä ennemminkin minimoimaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #28

"Onko se joku päämäärä itsessään pyrkiä suvaitsemaan mahdollisimman haitallisia asioita?"

Ei tietenkään ole.

Minusta yksi sellainen haitallinen asia on rasismi.
En suinkaan pyri suvaitsemaan rasismia mitenkään erikoisesti.

Mutta pakkohan sitä on suvaita, kun en sille mitään voi, enkä halua ryhtyä mitää rasismin vastaista puoluetta perustamaan, vaikka meillä onkin jo olemassa suvaitsevaisuuden vastainen puolue.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #32

Miksi puhut vain rasismista, kun on selvää, että maahanmuutto (riippuen maahanmuutosta) aiheuttaa ongelmia?

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #23

Sinun Hitler-unelmiasi tähän ei suvaita. Luepa keskitysleireillä olleiden elämänkokemuksista, niin viisastut ja ymmärrät, miten vakavasta asiasta on kyse, ettet enää leiki tuollaisella.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

No sieltähän se tuli, suvaisvaevaistossa...suvaitevaistossa. Olisit sanonut reilusti suvakki vaan.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Maahanmuuttoterminologia on niin sekavaa ja harhaanjohtavaa, ettei oikein koskaan tiedä mistä oikeastaan puhutaan.

Maahanmuuttokriittinen on epäselvä ilmaisu. Onko maahanmuuttoa siis liian vähän vai liian paljon? Ja eikö kaikkea politiikkaa kritisoida?

Kritiikin kärki kohdistuu laittomaan siirtolaisuuteen, joten sen kiritisoimisesta kai pitäisi puhua.

--

Oli käytetty terminologia sitä taikka tätä, niin harjoitetusta maahanmuuttopolitiikasta voi jokatap. äänestää 4v välein, joten asiasta on turha liikoja kiistellä ja repiä pelihousujaan.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Valitettavasti ei ole vielä keksitty termiä, joka avaisi maahanmuuttokriittisyyden sisällön. Toisaalta maahanmuuttokriittiset näkemykset suomalaisilla vaihtelevat. Minimi on se, ettei laittomia maassaoleskelijoita suvaita. Tyypillistä on myös, että vastustetaan sitä, että "asylum" -taikasanalla pääsee maahan nykyään vapaasti elämään täysihoidossa, vaikka muuten tulijamaista matkustavilta edellytetään jopa viisumia.

Yleisesti arvostellaan sitä, että ihmiset tulevat lukuisien turvallisten maiden kautta ja valitsevat osin myös sosiaaliturvan perusteella, mihin maahan asettuvat - eivät vain vaaran ajaksi - vaan vakituisesti asumaan. Pakenevien ihmisten tulisi yleisen käsityksen mukaan olla myös pääasiassa naisia ja lapsia, kun miesten velvollisuus olisi jäädä selvittelemään maidensa konflikteja.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Pakenevien ihmisten tulisi yleisen käsityksen mukaan olla myös pääasiassa naisia ja lapsia, kun miesten velvollisuus olisi jäädä selvittelemään maidensa konflikteja.
..........

Sinulta näyttää puuttuvan aimo annos realismin tajua. Et satu muistamaan kuinka toisen maailmansodan aikaan kävi 6 miljoonalle juutalaiselle jotka jäivät "selvittämään" juutalaisiin kohdistuvaa konfliktia?

Kuinkas muuten Syyriassa pitäisi mielestäsi konflikti selvittää?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #69

Kuinkas suuri osa niistä turvapaikanhakijoista on oikeasti Syyriasta. Prosenttiosuus on tiettävästi jossakin keskioluen ja miedon valkoviinin välissä. Suomen kohdalla ykkösoluen paikkeilla.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #76

#76
Kuinkas suuri osa niistä turvapaikanhakijoista on oikeasti Syyriasta
..............

Oli viime vuonna kaikista suurin ryhmä turvapaikanhakijoista.

Lähde:
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005292347.html

Tämä blogin kirjoittaja heittelee outoja mielipiteitä lonkalta jotka ovat helposti kumottavissa. Vuoropuheluun hän ei suostu lainkaan.

Olisi hauskaa kuulla häneltä kuinka hän selvittäisi Syyrian konfliktin kun se kuulemma hänen mielestään olisi hoidettavissa tuosta vaan.

Tyypillistä propaganda kirjoittelua persuilta.

Ei asiaa eikä totuutta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #80

Vuonna 2017 suurin turvapaikanhakijaryhmä migrin mukaan oli irakilaiset, joita oli 1 453 ja toiseksi suurin syyrialaiset yht. 744 eli jokseenkin puolet em:sta.
http://tilastot.migri.fi/#applications/23330/49?st...

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #94

#94
Tammi- helmikuun aikana se oli suurin ryhmä. Suurimpia ryhmiä joka tapauksessa joten on harhaanjohtavaa väittää heidän ryhmänsä olevan vain pieni osa hakijoista, minkä tällä kumosin.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #80

Migrin omien tilastojen mukaan turvapaikanhakijoita välillä 4/2017 - 3/2018 oli
5 000, niistä Syyrialaiseksi ilmoittautui 585, mikä on runsaat 11 % hakijamäärästä.
Lähde: http://tilastot.migri.fi/#applications/23330

Ei tuota Makkosen totuudenrakkautta voi kovin korkealle noteerata, tuskinpa Hesarinkaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #99

Ja vain n. kolmas osa irakilaisten määrästä on syyrialaisten osuus ko. aikana.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #99

Ei tuota Makkosen totuudenrakkautta voi kovin korkealle noteerata, tuskinpa Hesarinkaan.
............

Suurimpia hakija määriä sieltä tulee joka tapauksesssa vaikka kerroin virheellisesti puolen vuoden enkä vuoden määrää. Täällä väitettiin Syyrian hakija määrien olevan mitättömiä, se oli se todellinen valhe.

Mutta asioita voi toki vääntää mielensä mukaan, jos totuus ei kiinnosta.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #123

#123:
Eikö se Makkonen juuri kirjoittanut, että "Oli viime vuonna kaikista suurin ryhmä turvapaikanhakijoista".

Makkosen selittelykykyä en ole koskaan epäillyt. Asioita voi todella vääntää mielensä mukaan, kun totuus ei kiinnosta.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #128

#128
Minä korjasin virheeni joka oli vain nimellinen, mutta tartuit siihen.

Itse kysymyksenä oli näiden ihmisten auttaminen mutta se ei näemmä sinua kiinnosta vaan lillukanvarret.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #140

Et kyllä korjannut sitä olennaista virhettä, eli Syyrialaisten osuutta turvapaikanhakijoista vaan yritit selittelemällä kohdistaa huomion epäolennaisiin asioihin. No, asia on lukutaitoisille selvä ja sinulle se ei varmasti selviäkään.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #156

#156

Senhän minä juuri korjasin. Sitä paitsi ilmoitin selkeästi lähteen jolloin jokainen voi itse tarkistaa asian.

Ja olennaista ei todellakaan ole Syyrialaisten määrä vaan autetaanko heitä vai ei, siitä siis oli puhe, mutta sehän ei taas sinua kiinnosta lainkaan.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #80

Tuossahan sanotaan, että syyrialaiset ovat karttaneet vuosien ajan Suomea, mutta vasta viime vuonna ovat olleet suurin tulijaryhmä. Jos katsotaan tilannetta v. 2015 suuresta muuttoaallosta lähtien, niin muodostavat yhä erittäin pienen murto-osan kaikista tulleista, eivätkä lukeudu suurimpiin tulijaryhmiin. Muistan tosiaan lukeneeni jo aiemmin, että syyrialaiset eivät halunneet Suomeen, kun heiltä kysyttiin asiasta. Että sellaisia "pakolaisia" löytyy syyrialaisistakin. Valtaosa syyrialaisista asuu ihan mukavasti Syyriassa ja vain pieni osuus on vaikeuksissa. On kuitenkin selvää, että osa syyrialaisistakin on lähtenyt tarpeettomasti turvapaikanhakuun, jos ei esimerkiksi löydy töitä omasta maasta. Monet syyrialaiset ovat integroituneet hyvin Turkkiin ja työskentelevät siellä, mutta lähtevät silti jossain vaiheessa tänne paremman elämän toivossa.

Turvapaikanhakijoiden tulisi hakea turvaa mahdollisimman läheltä, eikä tulla aivan toiseen kulttuuripiiriin. Silloin olisi helpompi myös palata rakentamaan maataan, kun se on taas mahdollista. Tänne ei pitäisi ottaa syyrialaisiakaan kuin korkeintaan väliaikaisesti - ellei sitten hyvin integroituvia kristittyjä syyrialaisia, jotka eivät ilmeisesti voi enää palata uskonnollisen vainon vuoksi.

En valitettavasti päässyt lukemaan linkkaamaasi juttua, koska en ole vihreiden äänenkannattaja Hesarin tilaaja.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #69

#69. Syyrian konflikti ei meille kuulu miltään osin..
Sen ratkaisu on paikallisten, USAn, Venäjän, Israelin, Irakin, Turkin, Saudien ja Iranin käsissä. He ovat syypäitä sotaan ja heille kuuluu sen seurausten hoito eikä EUlle tai Suomelle.

Meidän lökäpöksyt ja kyvyttömät EU-johtajamme eivät kykene tunkemaan tätä vastuuta syypäille. Muna ei riitä.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Kenen gradua nyt plagioit? Kuulostaa mukatieteelliseltä hölynpölyltä..minimi on ja se plaa plaa...ja termi ....persu. Ole hyvä, ei kestä kiittää. Olet valinnut oman tiesi

Aulis Saarijärvi

Se kriittisyys maahantunkeutumista vastaan siis on 8 % äänestäjistä tärkeä asia. Siksi he äänestävät. Puoli miljoonaa suomalaista äänestäjää eduskuntavaaleissa ei halunnut Suomesta arfikkalaisten nuorten miesten oleiluyhteiskuntaa. He eivät ehkä halunneet lisää leipäjonoja, ulkomaalisväkivaltaa, toreilla tappamista, raiskaamista ja yleistä pelkoa kantaväestön kokemana kotikulmillaan.
Sitten on äänestäjiä satoja tuhansia, jota pitävät kaaoksesta, lisävelan ottamisesta kymmenien tuhansieen ulkomaalisten maleksijoiden elättämiseen. Heitä näyttää olevan vasemmistossa, keskustassa ja oikeistossa paljon.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"He eivät ehkä halunneet lisää leipäjonoja, ulkomaalisväkivaltaa, toreilla tappamista, raiskaamista ja yleistä pelkoa kantaväestön kokemana kotikulmillaan."

Minusta ne leipäjonot on mukavia ja se on vain hyvä asia että saa ruokaa ilmaiseksi.

No, voisivathan ne jonot olla lyhyempiä, vaikka niissä tutustuukin varmaan mielenkiintoisiin ihmisiin.

------------

Muuten Aulia taitaa olla sitä mieltä että viisi miljoonaa äänestäjää haluavat lisää ulkomaalaisväkivaltaa, toreilla tappamista, raiskaamista ja yleistä pelkoa omilla kotikulmillaan.

Tämä on aika rohkea oletus. Minä en sitäpaitsi usko etä se toive toteutuu sillä tavalla ettei ole maahanmuuttokriittinen.

Kaikki eivät nimittäin usko siihen että näin tapahtuisi. Maahanmuuttokriittiset siihen uskovat ja siksi he sitten äänestävät miten äänestävät. On olemassa viisi miljoonaa suomalaista jotka eivät pelkää ulkomaalaisia. Ne puoli miljoonaa sitten ilmeisesti pelkäävät.

Ne viisi miljoonaa puolestaan pelkäävät perussuomalaisia, pelkäävät niiden kannatuksen kasvua ja sitä mitä siitä seuraa, suomalainen rasismi ja suomalainen apartheid, toteutettuna kenties Unkarin tapaan, kenties Etelä-Afrikan tapaan, kenties jotenkin muuten.

Aulis Saarijärvi

Sinä Arto Vihavainen voit nauttia köyhien leipänojoista naureskelusta ja vitsailusta. Vaikutatkin kirjoituksissasi juuri sellaiselta jääneeltä tyypiltä. Teitä riittää katujen kulmissa ja hysteeristen joukkojen jäseninä.

Suomessa ei ole viittä miljoonaa äänestäjää. Pitäisi olla jotakin yleistietoja, eikä vain työväentalon puuseen seinäkirjoituksia kopioituna tiedossasi.

PS Anteeksi Arto, oli lyöntivirhe sukunimessäsi Visvainen. Korjasin asian.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #25

"Sinä Arto Visvainen voit nauttia köyhien leipänojoista naureskelusta ja vitsailusta. Vaikutatkin kirjoituksissasi juuri sellaiselta jääneeltä tyypiltä. Teitä riittää katujen kulmissa ja hysteeristen joukkojen jäseninä."

En ota kantaa sinun käsityksiisi minusta, sillä se ei millään tavoin liity käsiteltävään asiaan millainen minä olen. Sinä saat myös vapaasti olla minusta mitä mieltä haluat, mutta niiden ajatusten esiin tuominen liittynee jollain tasolla tämän alustan sääntöihin.

"Suomessa ei ole viittä miljoonaa äänestäjää. Pitäisi olla jotakin yleistietoja, eikä vain työväentalon puuseen seinäkirjoituksia kopioituna tiedossasi."

Sinä väitit että maahanmuuttokriittiset olisivat saaneet puoli miljoonaa ääntä.

Maahanmuuttokriittiset saivat alle kymmenen prosenttia äänistä. Jos maahanmuuttokriittisiä äänesti puoli miljoonaa, kuten väitit, niin siinä tapauksessa vähintään viisi miljoonaa ei äänestänyt maahanmuuttokriittisiä.

Jos ei-maahanmuuttokriittisiä äänestikin vain vaikkapa kolme miljoonaa äänestäjää, niin siinä tapauksessa maahanmuuttokriittisiä äänesti alle kymmenen prosenttia siitä, eli vain alle kolmesataatuhatta äänestäjää, eikä suinkaan puoli miljoonaa äänestäjää, kuten väitit.

Aulis Saarijärvi Vastaus kommenttiin #29

Missä on logiikkasi, älyllisyytesi väittämissäsi?
Eduskuntavaaleissa äänesti persuja 500 000 äänestäjää (ne, jotka olet monesti haittamuuttovastaisiksi leimannut).
Ei ole Suomessa 5 000 000 äänestäjää! Voit sen uskoa,vaikka haksit kaikki afrikkalaiset ystäväsi kojuun.

Stubille oli 90 sama, kuin 10 %. Hänelle naurettiin. Sinulle siis 500 000 on 5 000 000. Kannattaako sinun paukuttaa sormiasi näpyköillä ja heitellä hölmöjäsi?

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

En usko, että sinun lisäksesi kuin häviävän pieni äärisuvaitsevaisten ryhmä Suomessa uskoo apartheidin rantautumiseen Suomeen. Tietenkin, jos Suomesta joskus tulisi islamilainen valtio, niin ainoastaan silloin saisimme tänne islamilaisen apartheidin.

Aulis Saarijärvi Vastaus kommenttiin #40

"Uskon" varassahan voi toivoa mitä vain, vain mitä?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #40

Eihän se tänne rantaudu vaikka Mustamaalauksen Vimma sitä yrittikin. Köpelöstihän siinä kävi. Vaikka niljake jänistikin ja pakeni Andorraan, lain pitkä koura ylti sinnekin.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Ruotsin media on tällä linjalla ollut koko ajan, mutta siihen on tulossa muutos. Media ei ole vielä sisäistänyt, että ruotsidemokraatit on matkalla massiiviseen vaalivoittoon. Se johtuu juuri siitä, että heitä ei ole kuultu missään, ja heidät on systemaattisesti sysätty demokraattisen päätöksenteon ulkopuolelle, vaikka maahanmuuttoon liittyvät ongelmat on moninkertaistuneet. Jimmy Åkesson voittaa kaikki vaaliväittelyt, eikä sosiaalidemokraatit enää oikein tiedä mikä heidän linjansa on. -Tässä on näitä mielipidetiedusteluja vaalien edellä Ruotsissa:https://sv.wikipedia.org/wiki/Opinionsm%C3%A4tningar_inf%C3%B6r_riksdagsvalet_i_Sverige_2018

Ymmärretäänkö Suomessa todellakaan mitä siellä Ruotsissa tapahtuu? Nämä syksyn vaalit tulee varmaankin viimeistään herättämään poliitikot, median ja kansan myös täällä Suomessa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Ensinnäkään maahanmuuttokriittiset puolueet eivät ole tietenkään yleisesti maahanmuuton vastaisia, vaan laajamittaisen haittamaahanmuuton vastaisia.
...........

Heh, persujen "maahanmuuttokriittisyys" on puhtaasti rasismia. Eli muslimit ja Afrikkalaiset not welcome puhtaalla nollatoleranssilla.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Halua auttaa muitakin kuin oman maan kansalaisia löytyy vaihtelevasti, mutta sitä löytyy. Kyse onkin siitä, miten autetaan.
..........

Ja vielä kun kuulisi miten persut haluavat auttaa muslimeja ja Afrikkalaisia turvapaikanhakijoita?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Näitä vihervasemmiston maailmanparantajia on onneksi niin vähän, ovat vain äänekkäitä kailottajia. Pahempia ovat nämä kokkareet jotka ihmettelevät kovaa verotusta ja samaan aikaan vaativat kymmeniä tuhansia uusia siirtolaisia täysihoitoon.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Kiva kun se Makkonenkin tuli tänne äänekkäästi kailottamaan. En tiedä mistä puhut kun puhut vihervasemmistosta, mutta jos et ole sattunut huomaamaan, niin SDP, vihreät, kokoomus ja keskusta ovat sitten viime vaalien ollet ne neljä suurta joka ikisessä gallupissa. Tämä on se uusi normaali. Persujen aika meni jo.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Ilmeisesti et seuraa eurooppalaista politiikkaa, vaan ainoastaan Suomen sisäpolitiikkaa. Kannattaisi seurata, koska eurooppalaiset tuulet vaikuttavat viiveellä myös Suomessa. Vihreiden kannatus on muualla Euroopassa kuin Suomessa painunut hyvin heikoksi ja maahanmuuttokriittisten puolueiden kannatus on vahvaa.

Tämä johtuu siitä, että valitettavasti politiikka on yleensä reaktiivista ja asioita herätään hoitamaan vasta, kun on suuret paineet hoitaa niitä. Kaukonäköisyys ei ole pop politiikassa. Esimerkiksi Afrikan väestöräjähdys ja tästä aiheutuvat kansainvaellukset ovat olleet tiedossa jo vuosikymmeniä, mutta ei ole toimittu.

Koska suomalaiset tuudittautuvat edelleen siihen, että huonosti integroituneen väestön osuus on Suomessa suhteellisen pieni eurooppalaisittain, suomalaisten maahanmuuttokriittisyydestä huolimatta asiaa ei osata nähdä suurena ongelmana. Kehityskulusta ei olla tietoisia, eikä sen nopeutta ymmärretä.

Ruotsissakin ruotsidemokraatit ovat nousseet suurimpien puolueiden joukkoon vasta nyt, kun tilanne on maassa monessa suhteessa kärjistynyt ja kehityskulku on peruuttamaton siinä, kuinka kantaruotsalaiset jäävät vähemmistöksi ja islamilainen väestö kasvaa enemmistöksi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #155

Seuraan kyllä. Missään maassa maahanmuuttovastaisia mölöpössejä ei päästetä hallitukseen. Eikä persutkaan enää hallitukseen pääse, kun sementoivat itsensä marginaaliin viime kesänä. Halla-ahon valinta satoi vihreitten laariin.

Käyttäjän ToniTuomanen kuva
Toni Tuomanen Vastaus kommenttiin #155

Viiveelläkö, Henna Kajava? Perussuomalaiset sai kaksi jytkyä peräkkäin 2011 ja 2015, ja pääsi sitten hallitukseen. Näkisin että Suomi oli tässä peräti edellä Ruotsia, mitä tulee maahanmuuttokriittisen menestykseen.
Mutta perussuomalaisille kävi sitten niin kuin kävi, ja nyt jopa Vasemistoliitto on sen edellä gallupeissa. Mitä siitä hallitusvastuusta sanottiinkaan. :)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #173

Perussuomalaisten onneksi emme asu Turkissa. Siellähän ei pääse parlamenttiin alle 10 % kannatuksella.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Jarmo, olen toisinaan, eri asioissa, samoilla linjoilla kerallasi, tässä en. En ole tätänykyä aktiivina (oma elämä, työt, ja muu oheinen vievät aikani) mukana IPU:ssa, mutta allekirjoitan tyystin sen ohjelman. Tiedän, että 2015 vaalien perusteella olin talouspoliittisesti ryhmäni vasenta laitaa. Tässäpä se dilemma: jos IPU ei ole seuraavissa eduskuntavaaleissa mukana, miten menetellä. Ainoa puolue, joka jossakin määrin vastaa käsityksiäni, on Vasemmistoliitto ja sekin vain verotuksen, koulutuspolitiikan ja sotekäsityksenä osalta ja sitäkin puoluetta vaivaa koko eduskuntakaartia vaivaava valuvika: puolue- ja ryhmäkuri (eli tyhmäkuri). Käsitettä "vihervasemmisto" en ymmärrä - se ei kerro mistään mitään, ainoastaan niistä, jotka sitä leimana käyttävät.

Eilen tapasin sattumoisin nuorukaisen, jonka tapasin viimeksi vastaanottokeskuksessa (siellä ohjaajajna työskennellessäni) kaksi vuotta sitten. Ikää on hänellä tullut täyteen 18 vuotta, puhuu suomea jokseenkin yhtä sujuvasti kuin mekin, käy työssä ja syksyllä alkavat ammattikoulussa vaatesuunnittelun opinnot. Nuori mies on veronmaksaja, ja tuo kykynsä kohenee ammatin myötä.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

HK: "Ratsastammeko populistisesti maahanmuuttovastaisuudella?"

Otsikkosi on retorinen kysymys, jonka vastaus on, kuten kaikki tiedämme: kyllä. Eipä silti, eivät persut ole ainoa ratsastajapuolue.

Suomi on sitoutunut tiettyihin kansainvälisiin sopimuksiin, jotka sisältävät juuri sen, mitä ne sisältävät. Sovitun mukaan mennään ja sopimuksista voidaan toki irtautuakin, jos eduskunnassa löytyy tällaiseen riittävä äänipohja - sitä kohti voivat halukkaat ryhmät pyrkiä, vaikkapa ratsastamalla.

Maailman pakolaistilanne on paha ja nykyisen sähköisen median aikana tiedämme (jos niin halutaan) muutokset, tilanteet, asiat, tapahtumat nopeasti - ja tietohan lisää tuskaa. Suurin osa tästä pakolaisliikkeestä kuitenkin tapahtuu ongelmien faktisen synnyn lähialueilla.

Suomi on osa maailmankaupan verkostoa. Kauppaa ei ole ilman ristiriitoja resursseista, oikeudenmukaisuudesta eikä kaikki kauppa ole win-win, minkä pitäisi olla sosiaalisesti kestävän mallin perustana. Niinpä maailmalla eivät liiku vain banaanit, kahvi ja öljy vaan myös ihmiset, myös pakolaiset. Ei ole yhtä ilman toista, niin kauan kuin eletään siten, kuten nykyään(kin) tehdään. Rusinat ja pulla kuuluvat yhteen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset