Joka toinen tupakoitsija kuolee tupakkaan

Piraattipuolueen päihdeohjelmassa halutaan lähinnä lisätä huumeiden tarjontaa ja helpottaa saatavuutta. Ennemmin tulisi olla huolissaan päihderiippuvaisten tilanteesta – siitä hitaasta itsemurhasta, johon nämä ovat ajautuneet. Jopa joka toinen tupakoitsija kuolee tupakkaan. Keskimäärin tupakoitsija menettää 10 elinvuotta tupakoinnin takia:

https://www.terveydentukena.fi/terveys-ja-hyvinvointi/eroon-tupakasta/tu…

Onkin äärimmäisen kummallista, että tupakkaa saa myydä jopa ruokakaupoissa. Muuten kun ollaan niin tarkkoja tuoteturvallisuudesta. Tupakan myynti tulisi siirtää kokonaan rajoitettuun määrään valtio-omisteisia tupakkakauppoja. Esim. Espanjassahan ei taideta myydä tupakkaa ruokakaupoissa.

Tupakkakaupoissa voitaisiin samalla myydä kannabista. Tupakkakauppoihin palkattavat myyjät saisivat myös sosiaalipuolen koulutusta siten, että heillä olisi velvollisuus puuttua addiktiiviseen tupakointiin tai pössyttelyyn ja ohjata tällaiset tapaukset vieroitushoitoon. Tupakkakaupoissa olisi huoneentaulu, jossa kerrotaan, mikä määrä tupakointia viittaa jo riippuvuuteen ja milloin kannattaisi ohjautua hoitoon. Samoin tupakkakaupassa jaettaisiin infoa, miten irrottautua omatoimisesti tupakasta terveellisesti. Äkillinen lopettaminenhan saattaa olla shokki elimistölle, eikä ole paras tapa lopettaa.

Jokainen ihminen on lähtökohtaisesti arvokas, eikä tappavan tupakan helppo saatavuus ruokakaupoissa kunnioita ihmisarvoa. Jokainen ihminen ansaitsee mahdollisimman terveen elämän. Ihminen ei rakasta itseään, jos tuhoaa itseään. Itsensä rakastaminen on elämän tärkein perusta ja puskuri elämän vastoinkäymisistä ja menetyksistä selviämiseen.

Niin alkoholi kuin sikarit, tupakka ja kannabiskin sopivat erityistilanteiden juhlistamiseen. Kautta aikojen luonnonkansat ovat käyttäneet näitä aineita erityisissä yhteyksissä ja olleet fyysisesti ja henkisestikin hyvässä kunnossa.
 

hennakajava
Perussuomalaiset Espoo

Olen eduskuntavaaliehdokas, valtuustoryhmän 1. vpj. ja 1. varavaltuutettu Espoossa, sekä opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan jäsen. Koulutukseltani olen fil. maist. ja työskentelen opetusalalla. Kotisivuillani kannattaa käydä: hennakajava.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu