Takaisin asiaan Rajat ovat rakkautta - vastuussa jälkipolville, eduskuntaehdokas 2019!

Uudistuneet persut haluavat parempaa eläinten kohtelua

Perussuomalaisten puolueneuvoston kokouksessa lauantaina hahmoteltiin puolueen uusia linjauksia. Ajattelin, että itsestäni olisi eniten hyötyä, kun nostaisin esille aiheen, jota tuskin kukaan muu paikalla olija uskaltaisi - ainakaan vartavasten - käsitellä. Aihe oli eläinten kohtelun parantaminen ja erityisesti tuotantoeläinten. Eläinsuojelu on osa perussuomalaisten uutta ympäristöpoliittista ohjelmaa.

Miten sanoma otettiin vastaan? Mieltäni lämmitti, että erittäin hyvin. Perussuomalaiset ovat menossa myös eläinten kohtelun huomioimisessa hyvään suuntaan. Kun astuin pöntöstä sain heti kuulla raavaalta persumieheltä, että puheeni oli "raikas". Tämän jälkeen kaksi miespuolista "hippipersua" antoivat puheissaan tukensa minulle. Ainoastaan yksi puhuja oli lievästi asiaa vastaan. Tilaisuudessa myös linjauksia esitteleviltä kansanedustajilta kuultiin eläinten kohtelun parantamista tukevia puheita. Leena Meri luonnehti suomalaisia kansanomaisesti "eläinrakkaaksi kansaksi".

Perussuomalaisten johdossa on enemmänkin eläinten humaania kohtelua puoltavia ihmisiä. Laura Huhtasaari on esittänyt aiemmin, presidentinvaalikampanjansa  yhteydessä yllättävän suoria lausuntoja eläinten puolesta ja puhunut "eläinten oikeuksista". Halla-ahon lähimmissä neuvonantajissa on eläinten puolustaja. Perussuomalainen lakimieskansanedustaja on eläinsuojelumyönteinen. Listaa voisi jatkaa.

 

Tässä on eläinten puolesta pitämäni puhe persujen uusia linjauksia hahmotelleessa Lahden kokouksessa:


https://www.facebook.com/henna.kajava/posts/10217858170152682

 

"On hienoa, että puolueen linjauksissa on huomioitu myös eläinten kohtelu. Suomen on oltava eläinten kohtelussa Euroopan kärkimaiden joukossa.

Perussuomalaisten myönteinen populistisuus on sitä, että huomioidaan kansan enemmistön mielipiteet. Suomalaisista yli 90 % kannattaa tutkimuksien mukaan eläinten nykyistä parempaa kohtelua.

Kotikaupungissani Espoossa asukkaille on tutkimusten mukaan tärkein arvo turvallisuus ja heti seuraavana tulee luonto ja siihen kuuluvat eläimet.

Jo viime kunnallisvaalien alla Perussuomalainen -lehdessä esitettiin tuotantoeläinten olojen parantaminen puolueen julkilausuttuna tavoitteena.

Eläinsuojelulainsäädäntö on menossa tällä hetkellä tekeillä olevassa uudistuksessa takapakkia. Perussuomalaisten on näyttäydyttävä edistyksellisenä ja oikeudenmukaisena puolueena, joka puoltaa eläinsuojelulainsäädännön kehittämistä eläinten hyvinvointia kohentavaan suuntaan. Eläinsuojelulinjauksissa tulee tällöin pitää mielessä esimerkiksi se tosiasia, että sika on älyltään jopa kehittyneempi kuin ihmisen parhaana ystävänä tunnettu koira. Olemalla eläinystävällinen puolue saamme myös enemmän kaivattuja nuoria naisia joukkoomme.

Eläinsuojelulainsäädännön uudistuksissa on kuitenkin huolehdittava siitä, etteivät ulkomaiset tuotteet korvaa kotimaisia. Parasta olisi tietenkin, että voisimme suojella tuotantoamme tuonnilta sellaisista maista, joissa eläinsuojelulainsäädäntö on Suomea heikompi.

Kuten perussuomalaisten periaateohjelmassa linjataan, maamme tulee jättää uusille sukupolville myös moraaliselta tasoltaan paremmassa kunnossa kuin se on tänä päivänä.

Kohtaan eläinsuojelua kehitettävä kunnianhimoisemmin ehdotan lisäystä: Tuotantoeläinten olosuhteita on kehitettävä eläinten tarpeet selkeästi nykyistä paremmin huomioivaksi."

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Haluaako perussuomalaiset lopettaa yhden pahimman eläimiin kohdistubat epäkohdan, turkistarhauksen? Se on täysin turha toimiala, jossa eläimillä ei ole oikeuksia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset