Takaisin asiaan Rajat ovat rakkautta - vastuussa jälkipolville, eduskuntaehdokas 2019!

Synnytyssairaalassa: "Tässä näet Suomen tulevaisuuden"

Missä tavallisen suomalaisen, vähän yli kolmikymppisen naisen silmät avautuivat Suomessa nopeasti etenevälle väestönvaihdokselle? Nainen ei ole ollut yhteiskunnallisesti erityisen valveutunut. Hän on kuunnellut aiemmin, kun olen kertonut Suomen maahanmuuttopolitiikan tuottamista ongelmista, mutta ei ole ollut erityisen kiinnostunut niistä. Nyt hän oli kuitenkin täysin muuttunut ja kertoi, että hänen “silmänsä olivat avautuneet”.

Hän oli ollut synnytyssairaalassa synnyttämässä esikoistaan. Hän näki, miten sairaala oli täynnä vierasperäistä väestöä, joukossa vain jokunen hassu suomalainen. Sairaalassa näytettiin noudatettavan kaksoisstandardeja maahanmuuttajien suhteen, sillä kaukaisista kulttuureista tulleiden naisten miehiä oli ollut käytävillä öisinkin, vaikka heillä ei olisi ollut oikeutta olla sairaalassa, koska vierailuajat olivat ohi.

Kun erityisen vaikean synnytyksen läpikäynyt nainen jakoi oman huoneensa toisesta kulttuurista tulleen kanssa, niin huoneeseen punki kuulemma ainakin kahdeksan sukulaista yhtaikaa, vaikka sairaalan sääntöjen mukaan huoneeseen olisi saanut tulla noin kaksi vierasta kerralla. Suomalainen, nuori nainen koki vastasyntyneen imetyksen vaivaannuttavaksi tällaisessa ympäristössä, josta muualta tulleet tulivat viemään rauhan ja yksityisyyden. Lopulta henkilökunta sentään ryhtyi rajoittamaan naisten huoneeseen tunkevien ihmisten määrää, kun huomasivat tilanteen ahdistavuuden.

Nuoren naisen isä kiinnitti myös huomiota sairaalan väestökoostumukseen ja tokaisi tyttärelleen, että “Tässä näet Suomen tulevaisuuden.” 

Oman lapsen syntymä on yleensä elämän suurin tai suurimpia hetkiä. Tällaiselle elämän kohokohdalle on järjestettävä rauhallinen, mukava ja arvokas ympäristö. Monikulttuurisia kaksoisstandardeja sairaaloissa tai muualla ei tule hyväksyä hetkeäkään. Sellaisten hyväksyminen on tehokkain tapa lisätä ihmisryhmien välisiä jännitteitä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (144 kommenttia)

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Hän näki, miten sairaala oli täynnä vierasperäistä väestöä, joukossa vain jokunen hassu suomalainen.
.................

Selvisikö hän hengissä pois sairaalasta?

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Kiitos huolehtivaisuudesta! Kyllä näytti, ettei ollut haamu, joka mulle avautui tästä :)

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Kyllä tämä potilaiden kokema turvattomuus, vaikka Makkonen sen vitsailun aiheena näkeekin, on otettava huomioon. Päivän uutinen aiheeseen liittyen.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/35c34a44-cbf6-4...

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Kylmäävä uutinen. En pystyisi kyllä nukkumaan sairaalassa, jos tietäisin, että siellä on yöllä ulkopuolisia.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#37
Kyllä tämä potilaiden kokema turvattomuus, vaikka Makkonen sen vitsailun aiheena näkeekin, on otettava huomioon.
......................

Olen täysin samaa mieltä asiasta kanssasi.

Blogisti käyttää tässä vain turvattomuutta keppihevosena maahanmuuttajien syyllistämiseen.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #88

Ei tässä nyt turvattomuudesta ensisijaisesti ole kysymys, kuten kirjoituksestakin ilmenee.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #126

#126
Ei olekaan kuten jo itse totesinkin vaan muukalaiskammosta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sen on julmaa, ettei Suomi pysy enää millään valkoisena, aina sataa ja mustaa näkee joka paikassa.

Oikea persu sentään toivotti hyvää isänpäivää kaikille valkoisille isille.

Tämä hieno blogi jatkaa oikealla persujen vakiolinjalla.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Vaikka kyse on piikittelystä, niin alku on hauska :) Kiitos siitä!

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Siitäkin huolimatta syntyvyys on Suomessa nyt kaikkien aikojen alhaisin kaikkien aikojen suurimmalla väkiluvulla.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Herättelevä tiivistys, Lauri!

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Eihän se voi olla kenellekään arvoitus, että syntyvyys on maissa, kun ensisynnyttäjät ovat yli kolmikymppisiä.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Kyllä sitä yli kolmikymppisenäkin vielä ehtii monta muksua tehdä. Hedelmällisyyskin alkaa laskea kiihtyvästi vasta n. 34-vuoden jälkeen naisilla. Mutta eräs asia, mikä tuli mieleen syynä alhaiseen syntyvyyteen on se, kun uutisoitiin, etteivät nuoret suhtaudu parisuhteisiin enää tavoitellen elämän pituista suhdetta. Jos kestävää perhettä ei edes pyritä rakentamaan ja vastuu jää edelleen erotessa pääasiassa naisille, niin tällainen suhtautuminen vähentänee naisten haluja lasten hankkimiseen.

Toisaalta kun ero tulee usein vähän yli kolmikymppisenä ja lasten hankinta on ajateltu ajoittaa tuohon ikään, niin hedelmällisen iän loppuvaihe saattaakin kulua uuden kumppanin etsiskelyissä. Lisäksi, jos edellisen kumppanin kanssa on jo ehdittykin hankkia yksi lapsonen, niin voi olla vaikeaa löytää uutta suhdetta, jos on pieni lapsi tulossa heti uuteen suhteeseen kolmantena pyöränä. Sitten lapsiluku jääkin monella yhteen, vaikka enemmän olisi ollut toiveissa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #129

Lapsien hankkimiseen en osaa ottaa mitään kantaa. Ajatus on kuitenkin aina tuntunut luotaan työntävältä. Vaimoni kanssa olemme saaneet kaksi lasta. Erityisen kiitollinen olen siitä, että vaimokin on vielä hengissä, vaikka läheltä piti molemmilla kerroilla. Varsinkin ensimmäisellä. Vaikka ei ollut edes yli kolmekymppinen ja perusterve.

Liittyisiköhän tuo perillisten alhainen määrä ”kollektiivisen henkiinjäämisvietin” alhaiseen tasoon?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Eikös olekin huolestuttavaa, ettei (perus)suomalaisilta enää löydy sukurakkautta tai halua lisääntyä. Voitaisiin oppia jotain näiltä uussuomalaisilta, mutta aina vaan maristaan.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Itse olen ekopersu ja sitä myöten päinvastoin väestömäärän väheneminen suomalaisten alhaisesta syntyvyydestä mallia ottaen olisi mielestäni täällä hyvä asia. Maassa maan tavalla tässäkin. Etenkin, kun suuriin asutuskeskuksiin ja pk-seudulle kohdistuu suuri Suomen sisäinen muuttopaine jo muutenkin yhtään ylimääräistä joutoväestöä ei ole varaa ottaa suurin syntyvyyskertoimin.

Mutta toki nyt väestönvaihdoksen paineissa on pakko kannattaa suomalaisten suurempia syntyvyyslukuja, ettei jäädä tulokkaiden jalkoihin.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

#28: "Itse olen ekopersu ja sitä myöten päinvastoin väestömäärän väheneminen..."

Oletko luopunut hankkeestasi, jossa tarjosit alustaa seuraavien väestöryhmien minglaamiselle: "Lapsia haluavat sinkut (korkeakoulutetut, yrittäjät ja taiteilijat)"?

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #35

En ole :) . Mekko ei ole kääntynyt asiassa. Kuten sanoin, niin toivon Suomeen korkeampaa syntyvyyttä, mutta vain siitä syystä, että voisimme sillä jarruttaa väestönvaihdosta. Toisaalta myös syntyvyyden vähenemisen taustalla olevat syyt huolettavat kovasti.

Suomessa tuskin syntyy kuitenkaan samankaltaista kilpailua syntyvyydessä väestöryhmien välille kuin mitä jakamattomassa Sudanissa oli ennen Etelä-Sudanin itsenäistymistä - pohjoisen islamilaisten ja etelän kristittyjen välille. Muistelen lukeneeni ja ymmärtäneeni, että tällainen olisi ollut ihan tietoista kilpailua poliittisella tasolla. Varmastikin monissa Afrikan maissa etninen heterogeenisuus aiheuttaa edelleen kilpailua syntyvyydessä ja vähentää Afrikan johtajien halukkuutta vastuulliseen väestöpolitiikkaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #63

Mitä väliä ympäristön kannalta on, vaihtuuko Suomessa väestö? Eihän tuo olisi ensimmäinen kerta.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #123

Kyllä mulle kuitenkin muukin kuin ympäristö merkitsee. Ihmettelen, että eikö suvaitsevaistolla ole itsesuojeluvaistoa - kollektiivista eloonjäämisviettiä. Luulisi sen olevan vahvan biologista.

Toisaalta uskon, että ympäristön kannalta väestötyypillä on suuri merkitys. Kulttuurisetkin seikat vaikuttavat paljon, kuinka ympäristöstä halutaan huolehtia. Länsimaisessa eurooppalaisessa kulttuurissa kuitenkin nykyään tunnustetaan ympäristön- ja luonnonsuojelun tärkeys. Länsimaisessa kulttuurissa arvostetaan ja panostetaan korkeaan teknologiaan, jolla pyritään ratkaisemaan ympäristöongelmia. Muissa kulttuureissa näin ei usein ole.

Suomeen muuttavat ja täkäläiset kulutusresurssit saavat kuluttavat tiettävästi vähintään yhtä paljon kuin me. Mutta onko heillekin esim. kierrätys ja lähellä, Suomessa valmistettujen tuotteiden ostaminen arvossa? Entä saavatko Suomeen runsaan syntyvyyden kulttuureista muuttaneet lapsilukunsa kestävälle tasolle edes sukupolvien päästä vai jatkuuko elämä pääasiassa oman kulttuurin piirissä, kuten suurella osalla Suomen romaniväestöä?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #134

Isesuojeluvaistoa minulla on vaikka muille jakaa, siksi olenkin epäluuloinen ja suvaitsematon. En kuitenkaan tiedä ketä vastaan biologisen pelkoni pitäisi suuntautua? Olen sen verran degeneroitunt, etten pyri omaa siementäni kylvämään mahdollisimman paljon, vaan tyydyin kahteen perilliseen. Tuskin omien geenieni selviytyminen on kiinni mitenkään siitä, onko synnytyssairaalan vieruspedissä perilliseni serkku, vai joku muu?

Mitä resurssien kuluttamiseen tulee, lienee suuri kulutus nimenomaan läntisen kulttuurin tuotos, eikö vain?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Onko Perussuomalaisten seuraava tavoite maassa olevan ulkomaalaistaustaisen väestön pakkosterilisaatio, vai mikä oli kirjoituksen motiivi?

Perussuomalaisten kirjoitukset ovat absurdiudessaan omaa luokkaansa. Valheita sisältäviä blogeja joudutaan poistamaan, kirjoitetaan asioista, joita ei lainkaan tunneta, vouhotetaan ”väestönvaihdoksesta”, ja lähteet ovat luokkaa ”minulle kerrottiin”. Miten näitä voi millään ottaa vakavasti?

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Max, vihapuheessasi oli ainoastaan yksi pointti ja sekin on silkkaa väärinymmärrystä. Mutta aloitetaan vastaamaan vihapuheesi alusta. Tiedät hyvin, ettei Suomessa ole ollut puhetta pakkosterilisaatioista, vaan maahanmuuttopolitiikan kiristämisestä ja erityisesti humanitaarisen maahanmuuton osalta. Jos ei ole vielä ymmärtänyt, että tämä on persujen keskeisin tavoite, niin ei ymmärrä politiikasta oikeastaan mitään.

Mitä valheita tässä blogissa on; perustelepa nyt kunnolla. Et taida ymmärtää, että on erilaisia kirjoitustyyppejä. Tämä on kokemuskertomus. Kirjoitus kertoo yhden ihmisen ajatusmaailmaa mullistaneesta kokemuksesta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Viittasin kansanedustajaehdokas Vahvelaisen äskettäin poistettuun kirjoitukseen, joka oli täynnä valheita.

Millä te estätte Suomessa jo elävien henkilöiden lisääntymisen? En minä oikein keksinyt muuta konstia ehdottaa kuin pakkosterilisaation.

Jatka sinäkin samalla tyylillä kuin tänne kirjoittelevat puoluetoverisi, niin minusta tulee joka blogin myötä vähemmän kriittinen maahanmuuton suhteen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #39

"Millä te estätte Suomessa jo elävien henkilöiden lisääntymisen? En minä oikein keksinyt muuta konstia ehdottaa kuin pakkosterilisaation."

Henna Kajava jo kertoi ongelman ratkaisun, mutta jos et ymmärtänyt ensimmäisellä kerralla, laitan toiston:

"Tiedät hyvin, ettei Suomessa ole ollut puhetta pakkosterilisaatioista, vaan maahanmuuttopolitiikan kiristämisestä ja erityisesti humanitaarisen maahanmuuton osalta."

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #53

"Suomessa jo elävien" lisääntymistä on melko vaikea estää maahanmuuttopolitiikan kiristämisellä tai edes rajat kokonaan sulkemalla.

Makkonen you make my day, every day!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #56

Kompastut siihen ettei Suomessa elävien lisääntymisen estämistä ole kukaan ehdottanutkaan, ainoastaan sinä olet tuon ottanut esille.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #58

Luehan uudestaan Kajavan kirjoitus. Eikö siinä kuvata tätä päivää?

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #56

Kyse on väestönvaihdokseen vaikuttamisesta kokonaisuudessaan.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #79

#79
Kyse on väestönvaihdokseen vaikuttamisesta kokonaisuudessaan.
.................

Kuulumme kaikki samaan ihmiskuntaan.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #39

Tärkeintä on ensin saada Suomeen virtaavat väestömäärät kestävälle pohjalle ja alkaa arvostaa kansan mielipiteitä tosissaan siinä, kuinka tuoreen tutkimuksen mukaan valtaosa suomalaisista haluaa turvapaikan saaneiden palaavan takaisin, kun olot lähtöalueilla sen suinkin sallivat. Tämä tarkoittaa, että aletaan kannustaa ja velvoittaa ihmisiä palaamaan kotimaihinsa, kun sitä suinkin kohtuullisesti voidaan edellyttää.

Voidaan myös alkaa tekemään taloudellisesti kannattamattomaksi suuren lapsimäärän hankinta, kun lapsiparvi aiotaan elättää sosiaalituilla. Tämä koskee sekä suomalaisia, että muualta tulleita. Hyvä ajatus esimerkiksi on, että kotihoidon tuesta osan saisi jatkossa verovähennyksenä, eikä suorana tukena.

Lisäksi kehitysmaista muuttaneille naisille tulee suositella voimakkaasti ehkäisyn käyttöä ja suositella, että jos perhe ei kykene elättämään lapsiaan, niin lapsia ei tulisi hankkia kahta enempää. Lisäksi tietenkin on tärkeää emansipoida islamilaisissa kulttuureissa kasvavia tyttöjä. Tähän auttaa osaltaa se, että kouluissa kielletään uskonnollisen identiteetin korostaminen vaatetuksella eli päähuivilla. Tässähän vallitsevat nyt kaksoisstandardit kouluissa, kun päähineet sisätiloissa on muuten kielletty. Monikulttuurisia kaksoisstandardeja ei voi hyväksyä. Erityisesti liikuntatunneilla uskonnollisesta vaatetuksesta on haittaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #65

Miksi pitäisi hankkia ensimmäistäkään lasta, jos sitä ei kyetä elättämään?

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Tuo lähtökohtainen persuviha, joka ilmenee muun muassa Maxin ja Petterin kommenteissa on kyllä käsittämätöntä. Mielestäni Henna esitti kokemuksen, jonka pitäisi pikemminkin herättää keskustelua kuin aiheuttaa kiehuntaa. Puhutaan asiasta eikä vain puhkuta persuvihaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

No, millä tavoin sinä estäisit Suomessa asuvien ihmisten lisääntymisen?

Ei minulla ole vihantunteita, lähinnä huvittuneisuuttani kommentoin naurettavia avauksia. Valheita täynnä olevista laadin oman kirjoitukseni, ja sellaisen vaikutus näkyi viimeksikin. Aion jatkaa samalla linjalla, joten kannattaa pysyä totuudessa.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #41

Muista sitten pysyä itse faktoissa tai voit saada kunnianloukkaussyytteen. Ainakin, jos minusta aletaan levittää täällä valheellista tai vain vähänkin vääristeltyä tietoa, niin pyydän ylläpitoa tarkistamaan kirjoittelun asianmukaisuuden.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #80

Minun ei tarvitse käyttää valheita tehokeinona. Vahvelaisen puheenvuoro poistettiin ilmoittamieni tosiasioiden perusteela.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Max ja komppaajat, mitä absurdia oli Kajavan blogissa? Väestövaihto perustuu ihan alkeismatematiikkaan. Jos ryhmä A: Määrä vähenee kokoajan ja ryhmä B: Lapsiluku lisää selvästi heidän määräänsä täällä ja lisäksi heitä muuttaa tänne jatkuvasti lisää, silloin on edessä enen pitkää väestövaihdos. Eikä tähän kelpaa vasta argumentiksi, että tänne muutettuaan mamujen lapsimäärät tippuvat, koska muutos on niin mitätöntä.

http://www.pewforum.org/2017/11/29/europes-growing...

Ton ennusteen mukaan muslimien lapsiluku tippuu vuosien 2015-2050 välisenä aikana 2.6 lapsesta 2.4 ja väestön uusiutuu, jos lapsiluku on 2.1 tai yli. Lisäksi ennusteessa todennäköisimmän vaihtoehdon mukaan Suomessa olisi muslimeita vuonna 2050 enemmän kuin Ruotsissa nyt.

On todella iso vaara, että maahanmuuttajien määrä rähjähtää Suomessa, koska sinä kaltasesi, ette ole lainkaan huolissanne Suome vetovoimatekijöistä. Otetaan vaikka GCM-sopimus, josta ette ole myöskään lainkaan huolissanne ja sillä ole kuullemma juuri vaikutusta mihinkään. Teillä ei ollenkaan huolestuta sekään, että ohjenuoraksi väitetty asiakirja allekirjhoitetaan. Eikä teitä lainkaan huoleta sekään, että useat valtiot ovat kieltäytyneet allekirjoittamasta sitä, koska pelkäävät suvereeniteetinsä menettämistä. Voisiko saada vastauksen yksinkertaiseen kysymykseen, jos GCM on ohjenuora miksi se täytyy ylipääträän allekirjkoittaa.

Max kuitenkin väittää, ettei hän silti kannata asiakirjaa. Mutta itse halauaisin nähdä yhdenkin esimerkin, jossa Max arvostelisi toteutunutta maahanmuuttopolitiikkaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Et taida olla lukenut kommenttejani paljon aikaisempiin kirjoituksiin? Millä tavalla on väärin olla sitä mieltä, että maassa laillisesti oleskelevia tulee kohdella säällisesti? Mitä taas laittomasta maassa oleviin tulee, heidät on saatava ulos ja nopeasti. Mutta niin kauan kuin Suomessa ovat, ei heitäkään voi jättää oman onnensa nojaan. Siitä niitä ongelmia vasta tulisikin. Ja jos ei laki pakota, niin vähintäänkin hyvät tavat ihmismäiseen kohteluun.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #89

Ei kait kukaan ole väittänyt ettei pitäisi kohdella säälisesti. EI pidä jättää oman onnensa nojaan, vaan ottaa säilöön jos ei saada palautettua. Tätä käsittääkeseni persut ehdottaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #93

Miksi pitäisi ottaa säilöön? Se maksaisi huomattavasti enemmän kuin nykyinen käytäntö, eikä sellainen ilman perusteltua syytä ole asiallista kohtelua.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #94

Laittomasti maassa oleminenko ei ole perusteltu syy ottaa säilöön??! Se vähentäisi vetovoimatekijöitä ja lisäisi turvallisuuttaa. Turun iskun tekijäkin oli kielteisen päätöksen saanut turvapaikanhakija

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #101

"Laittomasti maassa oleminenko ei ole perusteltu syy ottaa säilöön??!"

Ei? Kyllähän siinä pitäisi olla jokin vakava rikosepäily suomalaisen käytännön mukaan. Eikä esimerkiksi niin, että on kirjastosta kirjan palautus myöhässä tai unohtunut ajokortti toisten housujen taskuihin kun ajaa ratsiaan, että sitten pitäisi vangita.

"Turun iskun tekijäkin oli kielteisen päätöksen saanut turvapaikanhakija."

Ei merkitystä. Turvapaikanhakija ei tarkoita sitä että olisi vaarallinen tai rikollinen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #101

Perussuomalaiset alleviivaavat jatkuvasti, kuinka perustuslakia rikotaan ja kuinka laittomuus muutenkin vallitsee maassa. Sinä uhoat täällä säilöönotosta, etkä tiedä sen edellytyksiä. Mutta tällaista se on, teidän laillisuutenne on nimenomaan sitä, teidän laillisuuttanne. Mistän mitään tietämättä vouhotatte huutomerkein japää on punaisena.

Katso ulkomaalaislaki 121ja 122 pykälät.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #105

Luin ja kohdan ja pykälän 121 kohta kuusi menee näin:

"ulkomaalaisen henkilökohtaiset ja muut olosuhteet huomioon ottaen on perusteltua aihetta olettaa, että hän muodostaa uhkan kansalliselle turvallisuudelle."

Tämän perusteella laittomat voidaan ottaa säilöön. Ensinnäkään valtaosalla ei ole papereita, joten emme yhtään ketä he ovat. Toiseksi paperittomilla voi olla vaikea saada tukia, näin ollen he ovat alttiita rikollisuudelle.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #108

"Toiseksi paperittomilla voi olla vaikea saada tukia, näin ollen he ovat alttiita rikollisuudelle."

Eikös se rikollinen ole se työnantaja?

Suomalaisten sossupossujen saattaa olla vaikea hahmoittaa sitä, että paperiton voi elättää itseään työtä tekemällä. Halvaksi tulee kun ei tarvitse paljoa maksaa ja ei tarvitse maksaa veroja, eläkemaksuja ja muuta turhaa, eikä kukaan ole myöskään laittamassa karenssia tai viemässä tukia kun niitä ei ole.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #108

Tuolla perusteella ei voi ottaa ketä tahansa säilöön eikä se ole yleissäännös. Ei ”laiton maassaolo” muodosta uhkaa sinänsä, seuhka harkitaan henkilökohtaiset ja muutolosuhteet huomioon ottaen, siis uhan tulee olla perusteltu yksilöllisillä syillä. Mutta et sinä tätä kuitenkaan ymmärrä, enkä minä jaksa loputtomiin teidän kanssanne.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #111

Voidaanhan joikaiselle henkilölle tehdä yksilöllinen päätös säilöönotosta, jonka taustoista emme tiedä mitään.

Toinen kohta minkä vuoksi voidaan ottaa säilöön.

"ulkomaalaisen henkilökohtaiset tai muut olot huomioon ottaen on perusteltua aihetta olettaa, että ulkomaalainen piileskelisi, pakenisi tai muulla tavalla vaikeuttaisi huomattavasti itseään koskevaa päätöksentekoa tai maasta poistamistaan koskevan päätöksen täytäntöönpanoa"

Jos on laittomasti maassa on syytä olettaa, joka on jonhtunut siitä, että on perusteettomasti hakenut turvapaikkaa, silloin on syytä olettaa, että pakoilee karkoittamista.

Laittomasti maassa oleva voi monesti saada toimeentulotukea, siihen jos päälle vielä saa pimeitä töitä, niin mukavasti siinä elelee ja mikä syy olisi lähteä omaehtoisesti takaisin kotimaahansa? Siks säilöönotta vähentäisi vetovoimatekijöitä. Noi lait ovat monesti hyvin tulkinnanvaraisia, siksi on syytä miettiä myös mikä on järkevää.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #115

Minä en ryhdy keskustelemaan kanssasi laintulkinnasta. Kuinka kalliiksi tulisi noiden säilöönottopäätösten harkinta ja täytäntöönpano? ”Syytä olettaa” ja ”perusteltua aihetta olettaa” ovat täysin eri asia.

Ei tällaisesta tule yhtään mitään, näen valitettavasti, ettei sinulla ole edellytyksiä arvioida noiden määräysten sisältöä. Tähän saisi kirjoittaa niin pitkiä selityksiä, ettei kenelläkään ole sellaiseen aikaa eikä halua.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #119

Ei ole ensimmäinen kerta kun sanot, että sulla olisi johonkin asiaan jotain järkeäävää sanottavaa, mutta et vain viitsi kertoa sitä, eli sinulla on selvästi salattua viisautta.
Ilja Janitskintuomiossa ja siinä, että vain Islamin pilkkaamisesta voi saada Suomessa , eikä lainkaan kristinuskon pilkkaamisessa on kyllä käytetty paljon laajempaa laintulkintaa, kuin juuri tein.

Kun alkaa saivarterlu ja sanakikkailu sanavalinnoistani siinä vaiheessa kannattaa lopettaa keskustelu, koska se ei ole enää millään tasolla kehittävää.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #153
Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #115

Aivan mahtavaa argumentointia. Tietämättömyys siis olisi perusteltu aihe olettaa. Imankos Pahkasikakin on jouduttu lopettamaan. Netti toi liikaa ilmaista kilpailua.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Väestövaihto perustuu ihan alkeismatematiikkaan. Jos ryhmä A: Määrä vähenee kokoajan ja ryhmä B: Lapsiluku lisää selvästi heidän määräänsä täällä ja lisäksi heitä muuttaa tänne jatkuvasti lisää, silloin on edessä enen pitkää väestövaihdos."

Mitä sitten?

Yhteiskunta ei toimi niin, että on pelkästään elätettävää mummoa ja pappaa, ja ns. suuret ikäluokat lopetti sikiämisen.

Eikös tämä nyt mene niinkuin on ajateltu?

"Ton ennusteen mukaan muslimien lapsiluku tippuu vuosien 2015-2050 välisenä aikana 2.6 lapsesta 2.4 ja väestön uusiutuu, jos lapsiluku on 2.1 tai yli. Lisäksi ennusteessa todennäköisimmän vaihtoehdon mukaan Suomessa olisi muslimeita vuonna 2050 enemmän kuin Ruotsissa nyt."

Mitä merkitystä on uskonnolla? Eikös ristiretket käyty 900-vuotta sitten?

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #104

""Väestövaihto perustuu ihan alkeismatematiikkaan. Jos ryhmä A: Määrä vähenee kokoajan ja ryhmä B: Lapsiluku lisää selvästi heidän määräänsä täällä ja lisäksi heitä muuttaa tänne jatkuvasti lisää, silloin on edessä enen pitkää väestövaihdos."

Mitä sitten?"

No esimerkiksi sitä, että jokin aika sitten Petran blogissa väestönvaihtopuheet leimattiin hörhöilyiksi ja salaiittoteorioiksi.

http://petranyqvist.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26350...

"Yhteiskunta ei toimi niin, että on pelkästään elätettävää mummoa ja pappaa, ja ns. suuret ikäluokat lopetti sikiämisen"

Kun teknologia kehittyy me pärjäämme kyllä vähän huonommallakin huoltosuhteella, koska koneet hoitavat työt. Minulle käy kyllä, että otamme mamuja töihin vain sellaisiin työpaikkoinhin, joissa ne eivät korvaa kantaväestöä, mutta siitä ei nykyisessa muuttoliikkeessä ole kyse.

"Mitä merkitystä on uskonnolla?"

Muslimeille hyvinkin paljon sillä shiiat ja sunnit ovat olleet toistensa kurkuissa kiinni Muhanmedin ajoista lähtien, pienistä uskontulkinta erimielisyyksistä lähtien. Kyse ei ole vain Irakista, vaan ne ovat kaikissa muslimimaissa napit vastakkain. Jos vallasssa ovat sunnit shiioja vainotaan ja toisinpäin.

https://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2015/0...

Jos muslimit eivät tule pienistä tulkinta erimielisyyksistä keskenään toimeen, miten he voivat tulla ihmisten kanssa, jotka eivät usko ollenkaan Koraanin opetuksiin? Noh jos katsoo kritittyjen tai homoseksuaalejen asemaa muslimimaissa, niin aika heikosti.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #116

"No esimerkiksi sitä, että jokin aika sitten Petran blogissa väestönvaihtopuheet leimattiin hörhöilyiksi ja salaiittoteorioiksi."

On tuo edelleen pätevää kun puhutaan niin vähäisestä määrää ihmisiä ja ei ole väestön vaihtamista vaan sitä, että suomalaiset eivät lisäänny.

"Jos muslimit eivät tule pienistä tulkinta erimielisyyksistä keskenään toimeen, miten he voivat tulla ihmisten kanssa, jotka eivät usko ollenkaan Koraanin opetuksiin?"

Riippuu vähän siitä kuinka maallistunut on.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #122

Noh todennäköisimmän ennusteen mukaan Suomessa on muslimeja vuonna 2050 11.4 prossaa ja Petra puhui blogissaan Afrikkalaisista ja Lähi-Itäläisistä ja kuten tiedämme kaikki sieltä tulevat eivät ole muslimeja, joten määrä on vielä selvästi suurempi.

Kannattaa muistaan, että muslimeilla Suomessa on syntyvys on Euroopan korekin 3.1 lasta keskimäärin ja syntyvyys täällä on kantaväestöllä ollut viimeaikoina rajussa laskussa.

Voit tarkistaa asiat tästä ennusteesta

http://www.pewforum.org/2017/11/29/europes-growing...

(Valittavasti tossa ei ole sivu numeroita, mutta melko alussa puhutaan paljonko Suomessa on muslimeita vuonna 2050. Lopussa taas puhutaan paljon muslimit saavat keskimäärin)

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #148

"Noh todennäköisimmän ennusteen mukaan Suomessa on muslimeja vuonna 2050 11.4 prossaa"

Eli vähemmistö.

Ja ovatko edes muslimeja silloin enää? Eihän siinä mene kuin vuosikymmen kun mekkaan päin kumartaminen muuttuu olut tuopin nostamiseksi huulille.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #149

Näytäppä yksikin henkilö, jonka mukaan suomalaiset olisivat vähemmistönä vuonna 2050? ei tälläistä kukaan ole väittänyt. Sellaista olen kyllä kuullut väitettävän, että näin olisi sadan vuoden päästä

Todennäisesti sillä johonkin Ranskaan on muslimeja tullut jo 60-luvulta saakka ja uskonnollisia ovat edelleen.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Nää on satuja mitä on kuultu kummin siskon kaiman kissan parhaalta koiraystävältä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mutta oliko se koira sekarotuinen piski vai näyttelyissä palkittu rotukoira ?

Riippuen kertojasta saduissakin voi itää totuuden siemen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Sadussa saattaa myös itää kertojan siemen.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Kirjoitus perustuu ensimmäisen käden tietoon. En kirjoita koskaan toisen käden lähteisiin perustuvia kokemuskertomuksia.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Hetkinen. Ensimmäisen käden tieto on sinä itse? Jos se on jonkun muun tarina, se on toisen käden tietoa.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #68

Petra, linkkaisitko vahvistuksen väitteellesi? Kun olen saanut kokemustiedon suoraan kokijalta itseltään on kyseessä käsittääkseni ensikäden lähde. Tästä linkistäkin sen voi mielestäni päätellä: https://kielikuraattori.wordpress.com/tag/toisen-k...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #81

Sekoitat nyt opinnäytetyöt tähän. Suomen kielessä toisen käden tieto on sama kuin kuulopuheen välittäminen. https://books.google.fi/books?id=8ZQTBwAAQBAJ&pg=P...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #85

Petra, olet väärässä.

Blogistille itselleen hänen kuulemansa tarina on ensi käden tietoa eikä suinkaan kuulopuhetta.

Sinulle puolestaan kyseessä on toisen käden tieto kun sen blogista toisen kirjoittamana luet ja edelleen levität.

Ei suomi nyt niin kovin monimutkainen kieli ole, mutta voi
sitä sekä tietoisesti että tietämättään väärinkin käyttää.

P..S. Onko ruotsi äidinkielesi ?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #120

Ei se noin mene. Blogi perustuu ensikädentietoon, mikäli blogisti kertoo kokemastaan. Kun blogisti kuuli tarinan, se perustui ensikäden tietoon. Kun hän kirjoitti tarinan meille blogauksessaan, se muuttui kuulopuheeksi. Tuo on puhtaasti looginen asia, eikä sitä ad hominem muuta miksikään.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #68

Petra ja Petran tykkääjät: Korostan vielä, että kyse on kokemuskertomuksesta, jolloin kokija itse tutkimuskohteena on primäärilähde. Jos olisin tutkinut sairaalan olosuhteita - vaikka tästä monikulttuurisesta näkökulmasta - niin silloin kyse olisi ollut toisen käden tiedosta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #83

Jos olisit kertonut omasta kokemuksestasi, olisi kertomus perustunut ensikäden tietoon. Näinhän ei kuitenkaan ollut. Vai miksi sinä kutsuisit kokijan omakohtaista kertomusta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #132
Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #139

Niin oli, sen silminnäkijän kertomana. Kysyn nyt varmuudeksi, etten nolaa itseäni. Oliko blogisti tuo silminnäkijä?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #140

Joku uhosi:

-Pojat puhuivat lähetin sanoneen, että pataljoonan kirjuri oli sanonut, että meidät viedään Joensuuhun varuskunnaksi.

Väinö Linna: Tuntematon sotilas

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #144

Blogisti ehkä luokittelisi tuon ensikäden tiedoksi, koska kirjuri oli asiasta tehnyt itse havainnon.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Käytävällä oli yöllä mies. Todellinen dystopia tulevaisuudesta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Myönnän olleeni mies synnytyssairaalan käytävällä - kahdesti.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Sairaalassa näytettiin noudatettavan kaksoisstandardeja maahanmuuttajien suhteen, sillä kaukaisista kulttuureista tulleiden naisten miehiä oli ollut käytävillä öisinkin, vaikka heillä ei olisi ollut oikeutta olla sairaalassa, koska vierailuajat olivat ohi.»

"Näytettiin", "oli ollut"?

Lapsivuodeosastoilla on usean hengen huoneiden lisäksi tavallisesti perhehuoneita, joissa lapsen isä voi yöpyä äidin ja lapsen kanssa, eli "vierailuajan ulkopuolella". Tällöin siellä siis yleensä kävelee miehiä käytävillä vierailuajan ulkopuolellakin öisin – nimenomaisesti kävelee miehiä, äitien maatessa lapsivuoteessa voipilaana. Siinä voi usean hengen huoneessa olevalle äidille olla vaikea tietää varmasti, asuuko käytävällä liikkuva mies perhehuoneessa vai ei. Yleensä perhehuoneet ovat siis ihan samalla käytävällä. (Tavallisesti ne usean hengen huoneet ovat muutettavissa perhehuoneiksi, riippuen käyttöasteesta.)

Toivottavasti perhehuoneiden olemassaolo ei tullut ensikertalaiselle äidille yllätyksenä.

On tietenkin varmasti todella ikävää, jos synnytysosastollakin joutuu kohtaamaan ulkomaalaisia tai edes rumia ihmisiä!

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Voi vain kuvitella, miltä se vastasyntyneestä tuntuu, kun Suomeen syntyneenä joutuukin ulkomaalaisten joukkoon. Tämä tosin vaatii sen verran ymmärrystä, että kykenee asettumaan vastasyntyneen vaippoihin.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Mielestäni on varsin rumaa ja kyseenalaista rinnastaa ulkomaalaset ja "rumat" ihmiset. On ylipäänsä kyseenalaista jakaa ihmisiä pärstäkertoimen mukaan siten, että osa olisi "rumia".

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ehkä tuo oli Grönroosilta vain lapsus. Sovitaanko, että puhutaan esteettisistä haitoista?

Käyttäjän mikanter kuva
Mika Keränen

** Hän on kuunnellut aiemmin, kun olen kertonut Suomen maahanmuuttopolitiikan tuottamista ongelmista, mutta ei ole ollut erityisen kiinnostunut niistä. Nyt hän oli kuitenkin täysin muuttunut ja kertoi, että hänen “silmänsä olivat avautuneet”.**

Näin ne silmät avautuvat myös yhteiskunnallisesti valveutumattomillekin. Joidenkin gallupien mukaan reilusti yli puolet äänestäjäkunnasta on maahanmuuttokysymyksissä lähellä perussuomalaisia, mutta valitettavasti tätä ei voi tulkita siten, että nämä ihmiset seuraavissa vaaleissa antaisivat äänensä perussuomalaisille. Tosiasiassa puolueen vaaleissa realisoituva kannatus on edelleen kymmenen prosentin hujakoilla, mikä johtuu siitä, että vaikka maahanmuuton ongelmat tiedostetaan, ne eivät sittenkään ole äänestäjien prioriteettilistan kärjessä.

Demokratialla on yksi mahtava etu mihin tahansa muuhun päätöksentekotapaan nähden, ja se on se, että kansa ei voi syyttää vääristä valinnoistaan vaaliuurnilla ketään muuta kuin itseään; sitä saa, mitä tilaa! Esimerkkisi nainen ei selvästikään ollut mikään suvakki, mutta myös monen todellisen hard core -suvakin silmät tulevat melko läheisessä tulevaisuudessa avautumaan omakohtaisten kokemusten kautta; silloin voi olla liian myöhäistä muuttaa kehityksen suuntaa. Myönnän saavani kolkkoa mielihyvää siitä ajatuksesta, että myös moni tästä kehityksestä eniten vastuullinen tulee kokemaan monikulttuurisen yhteiskunnan "siunaukset" omissa nahoissaan.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Kyllä; ihmiset ovat paljolti persujen linjoilla valtaosin, mutta en sanoisi, että he tiedostavat kokonaisuutta. He tiedostavat hallitsemattoman maahanmuuton ongelmat pitkälti, mutta he eivät tiedosta, kuinka suuressa mitassa holtiton humanitaarinen maahanmuutto perheiden yhdistämisineen - mikä moninkertaistaa vaikutukset - yhä jatkuu. Migrin tilastoja ei seurata, eikä niistä uutisoida. Olen huomannut tämän omasta lähipiiristäkin, vaikka uutisia seurataankin.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Joulukaan ei enää välttämättä ole valkoinen, mutta se menee kyllä ilmastonmuutoksen piikkiin.

PS. Tunnen muutaman entisen suvakin, nykyisen valveutuneen. Kyynisyys voitti avoimuuden muutamien maahanmuuttajien keskuudessa vietettyjen työvuosien jälkeen.

PS2. Maahanmuuttajissakin on selkeä kaksoisstandardi. He jakautuvat selkeästi kahteen osajoukkoon. Niihin, joiden tavoite on pyrkiä työelämään, opiskella ja oppia suomen tai ruotsin kieli ja erityisesti pärjätä omillaan. Sitten ovat ne muut.

Ryhmä muiden osuus näyttäisi kasvavan myös nuorten suomalaismiesten keskuudessa.

PS3. "huoneeseen punki kuulemma ainakin kahdeksan sukulaista yhtaikaa."

Tämä on jo selkeä turvallisuusriski, johon sairaalan tulisi puuttua. Ei voida poissulkea sitäkään, etteikö joku omainen olisi mukana katselemassa muutakin kuin vastasyntynyttä vauvaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Sota joulua vastaan on siis alkanut.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Kaksoisstandardi ei muuten ole suomalainen sana vaan kömpelö anglismi. Lähin suomalainen vastine olisi kaksinaismoraali.

Kuitenkin selvä osoitus monikulttuurin aiheuttamasta rappiosta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Fox News/Megan Kelly anno dazumal: ”And kids, just remember, Santa is white”.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Jos Santa olis keksitty ja kotoisin vaikka Afrikasta, sen tulisi aina olla musta. Originellius on tärkeää. Itse ainakin olen monosanteisti, enkä polysainteisti.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #97

Olen huomannut, että ”originellius” on sinulle tärkeää. Kunniaksesi on todettava, että vaikutat olevan aito originelli.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #136

"Originellius" ei ole kyllä suomea sekään. Erikoislaatuisuus olisi. Monikulttuuri tuhoaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #145

Eikä sanojen tunteminen auta, mikäli ei ymmärrä lukemaansa.

Käyttäjän EmmiKurkela1 kuva
Emmi Kurkela

Se, että sairaalahenkilökunta ei ole pitänyt kiinni sovituista säännöistä, on ehkä absurdein argumentti sille huolelle, miten yhteiskunta tulee muuttumaan eri kulttuurien mukana.

Säännöt pitää olla samat kaikille, mutta on hyvä keskustella itse asiasta, ei siitä, kuuluuko jokin ihmisryhmä synnytyssairaalaan vai ei (joka on muuten perustuslain mukaan syrjintää, mikä loukkaa taas ihmisoikeuksia).

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Perussuomalaiset ei ole yhden asian puolue

Perussuomalaiset kohtelevat kaikki ihmisiä tasapuolisesti ihonväristä tai kansalaisuudesta riippumatta.

Perussuomalaiset ovat huolissaan nälkää nekevistä lapsista, kunhan sukupuu on suomalainen.

Mitä perussuomalaiset siis ovat?

Jos kannatat muukalaisvihaa ja epätasarvoa, äänestä persuja, meidän linjamme pitää!!

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Siellä synnytysosastoilla niitä uusia kantasuomalaisia syntyy, ihan riippumatta vanhempiensa taustoista tai etnisyydestä.

Ei siinä ps-puolueen mielensäpahoittamisella ole yhtään mitään merkitystä. Täysin yhdentekevää.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Tulijoiden tiiviitä perheyhteisöjä selittää usein se, että naimisiin menneet ovat serkkuja ym. lähisukulaisia. Sillä on omat seurauksensa - valitettavasti.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Tämän kyllä huomaa suomalaisista: satoja vuosia naitu ristiin samasta kylästä.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Suomessa on siitä johtuen tiettyjä geneettisiä sairauksia ja tauteja yleisempiä alueellisesti, mutta toisaalta Suomi on yksi maailman parhaita yhteiskuntia - kiitos sen asukkaille.

Biologisessa mielessä ei tarvita kuin vähän päälle sadan tuhannen ihmisen populaatio, joka pystyy tuottamaan riittävästi geneettistä variaatiota, jos vain eivät tee lapsia lähisukulaisten kanssa. Tästä on hyvä esimerkki Islanti. Suomi ei tarvitse tuontigeenejä mistään syystä ja vähiten maista, joissa serkusavioliittoja on harrastettu vuosisatoja.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #21

Islantiin on tuotu geenejä koko ajan. Jo keskiajalla viikingit olivat niin fiksuja, että ryöstivät Irlannista naisia rikastuttamaan geenipoolia. Siksi Islannissa on punatukkaisia ihmisiä. Asiasta on nähyttely Reikjavikin historiallisessa museossa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #87

Juuri Irlantilaiset geenit erottuvat siellä selvästi. Ovat myös tutkittavissa kiitos kattavan tietokannan. Nykyäänhän islantilaisnuoret tarkistavat heti ihastuessaan puhelimellaan näppärästä appista, ettei kohde ole pikkuserkku...

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Olen itse vieraillut suomalaisissa sairaaloissa tällä vuosikymmenellä useamman kerran. Olen saanut ja läheiseni ovat saaneet aivan ensiluokkaista hoitoa eri etnisistä taustoista tulevalta ammattitaitoiselta hoitohenkilökunnalta, olivat he sitten koulutukseltaan lääkäreitä, sairaanhoitajia tai lähihoitajia. Siinä on yksi näkymä Suomen tulevaisuuteen, ja se on myönteinen.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Toinen muksu syntyi aikanaan kello 04.01 koska ei tajunnut noudattaa Kajavan mainitsemia normaaleja vierailuaikoja.
Niinpä olin paikalla epäisänmaallisesti itsekin, äidistä puhumattakaan.

Vaan onhan se merkittävää, eikä ihan pieni asia olekaan, että nyt jo pienet lapsetkin kelpaavat PS:n vihanpidon kohteeksi.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Perussuomalaiset kaksoisstandardit vaikuttavat yksinkertaisilta ja perustuvat ihonväriin, uskontoon ja kulttuuriin.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Hyi :) Kuinka sä kehtasit.

Mä oon varmaan kanssa syntinen kun nuoremman pojan synnyttyä paikalle pelmahti 6 sukulaista samaan aikaan katsomaan vastasyntynyttä.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Osastolla oli varmaan myös "muutama hassu suomalainen", jotka olivat kateellisia saamastasi huomiosta.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Suomen tulevaisuus vaikuttaa siis sellaiselta, että perhekoko kasvaa. Lisäksi perheet ja suvut pitävät yhtä. Lapsen syntymä on niin tärkeä ja iloinen asia, että mahdollisimman moni läheisistä haluaa käydä paikan päällä jakamassa perhetapahtuman ilon. Pelkästään myönteisiä ilmiöitä, joiden edessä olisi hyvä todeta: minulla on varaa joustaa.

Jo 1980-luvulla lääkäriuran alkutaipaleella totesin, miten osa suomalaisista perheistä ja sukulaisista piti toisistaan huolta porukalla. Kun yksi joutui sairaalaan, läheistuesta ei ollut puutetta. Aivan erityisen hyvin tästä pitivät huolen romaniväestöön kuuluvat.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Onko romanien perhe- ja sukukeskeisyys sinusta voimavara yleisesti? Minusta se vaikuttaa yhdeltä seikalta, joka estää integraation, jos pitää jatkuvasti rampata Suomen ja Ruotsin väliä, kun kaukainen sukulainen on joutunut sairaalahoitoon. Ideologiselta tasolla ihan kiva juttu, mutta käytännön ei.

(Laskin muuten eilen vuoden 2010 vankilatilastojen pohjalta, että romaneilla oli 40-kertainen yliedustus vankiloissa tuona vuonna suhteutettuna kantaväestöön. Kaikilla maahanmuuttajilla yliedustus oli "vain" 4-kertainen vuonna 2010, mutta se on noussut viimevuosina huomattavasti ja yliedustus on liki tuplaantunut)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Blogisti trollaa persukuraa, siihen ei voi vastata kuin samalla mitalla.

Persujen päiväunet ovat valkoisia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kajava sallii näemmä persuille minkälaisen kielenkäytön tahansa.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

On eri asia sanoa, että kirjoitus on täyttä paskaa kuin sanoa, että sen kirjoittaja on täyttä paskaa (tai pahempaa). Silti minulle sananvapaus on pyhä ja suon Maxille oikeuden tykittää melkein mitä vain vaikka internet ei Maxille olekaan oikea paikka ja banaanin olisi kuulunut jo viuhua.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #102

Kajava näemmä sallii edelleen sopimattoman kielenkäytön. Engren, sinulle ja suosittelijoillesi taitaa olla ylitsekäymätön paikka, että ensin tykitin Huhtasaaren pölhöblogin maanrakoon, jota tämä ei itsekään kestänyt, ja heti sen jälkeen häivytin Vahvelaisen kirjoituksen. Lupasin jatkaa samalla tavalla. Te olette helppoja saaliita, koska umpityhminä ette uholtanne edes huomaa, mikä iski.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Huomaan että Kajavan kirjoitukselle vähän naureskellaan, mutta kun muistan miltä Tukholman maahanmuuttajalähiöissä näyttää, niin itseäni ei niinkään naurata. No eihän ne tietysti liity suomalaiseen synnytyssairaalaan, mutta jos jo nyt synnytyssairaalat ovat väärällään allahin väkeä, niin kauankos menee että esim. monet pk-seudun lähiöistä ovat suurelta osin heidän vallassaan? Eli ghettoutuvat kuten Tukholmassa. En usko että siinä vaiheessa kukaan monikultturistikaan haluaisi sellaisessa asua. Itse en ainakaan haluaisi, kun tiedän mitä se on.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 38

Ei mulla ole sen kummempaa sanottavaa noista mainitsemistasi lähiöistä. Olen kyllä asustellut ja sukua asuu vieläkin. Jos nyt jotain niin sikäläiset isäm maaliset oli ulkomaalais- eli myös suomalaisvihassaan aikamoista roskaväkeä.

Ei nyt tietysti tämän blogin aiheeseen mitenkään kuulu. Kunhan nyt sait tungettua senkin tänne.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

No liki parikymmentä vuotta tuli siellä asuttua, enkä missään vaiheessa huomannut riikeillä minkäänlaista suomalaisvihaa, en kuullut "finnjävel" huutoja jne. Aina kelpasi suomalaisen seura riikeille, kunhan kieltä puhui. Ketola ei varmaan osannut käyttäytyä siellä.

Sen sijaan ihan tavalliset ruotsalaiset laidasta laitaan, tuntuivat olevan varsin mamukriittisiä, ja tällä tarkoitan että suhtautuivat negatiivisesti juuri Lähi-idästä ja Afrikasta tulevaan sakkiin. Tämä tuli huomattua kun heidän kanssaan asiasta puhui, usein ihmettelinkin missä se riikkien kuuluisa suvaitsevaisuus luuraa, josta on paljon puhuttu.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kajavan mielipiteillä ei pitäisi olla mitään asiaa luottamustehtäviin kotikaupungissani. Suorastaan hävettää meidän espoolaisten puolesta.

Käyttäjän mikanter kuva
Mika Keränen

"Kajavan mielipiteillä ei pitäisi olla mitään asiaa luottamustehtäviin kotikaupungissani."

Vaalikelpoisuuden osalta Kajavan asiat ovat selvästikin kunnossa. Koulutus- ja työhistorian puolesta Kajava taas näyttäisi soveltuvan paremmin kuin hyvin toimimaan opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan jäsenenä.

Nooh, toki kunnallisissa luottamustehtävissä toimivilta edellytetään myös "hyvän käytöksen" kaltaisia hieman vaikeammin määriteltäviä kvaliteetteja. Mutta onko sinulla jotain sisäpiirin tietoa varavaltuutettu Kajavan mahdollisesti osoittamasta huonosta käytöksestä? Minulla ainakaan ei ole. Hyvään käytökseen sisältynee tässä tapauksessa esimerkiksi kaikkien kuntalaisten tasapuolinen kohtelu. Sen sijaan siihen ei sisälly - ei ainakaan saisi sisältyä! - mielipide koskien sitä, millaisia ihmisiä kuntaan otetaan asumaan.

Edustamasi perverssin oikeinajattelun näkökulmasta on toki mitä hirveintä kerettiläisyyttä olla avoimesti sitä mieltä, että Espoo ei kuulu kaikille (sen paremmin kuin Suomi tai koko Eurooppakaan), mutta vielä ei olla niin pitkällä, että tällä perusteella evättäisiin demokraattisissa vaaleissa mandaatin saaneilta kansalaisilta oikeus kunnallisiin luottamustehtäviin. Pian saatetaan kyllä olla, valitettavasti.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ketään, joka Kajavan tavoin lietsoo vihaa ja ennakkoluuloja toisen näköisiä ja rotuisia kohtaan, ei tulisi päästää luottamustehtäviin missään Suomen kunnassa. Mutta maailma ei ole täydellinen, ja onhan joku Kajavaa äänestänyt - se tässä hävettääkin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Mittasuhdeharhat ovat parhaat naurunaiheet. Suomeen tuli vuonna 2015 yli 30 000 turvapaikanhakijaa, joista karkeasti ottaen puolet voi jäädä maahan.

Ruotsi on viimeisen vuosikymmenen aikana ottanut monikymmenkertaisen määrän uutta väkeä maahan.

Suomessa tuo ”invaasio” aiheutti sellaisen trauman, että puhutaan väestön vaihtamisesta 5,5-miljoonaisessa maassa.

Shanghaissa (ehkä 23 miljoonaa asukasta) tuon 2015 Suomeen saapuneen väen sinne jäävä osa mahtuisi Zhejiangin kaupunginosan yhteen suureen kortteliin.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Ja nykyään on Ruotsi myös suurissa ongelmissa tuon holtittoman islamilaisen maahanmuuton seurauksena. Suomen "vastuullinen" media kertoo siitä vai jäävuoren huipun.

Ruotsista 2015 tänne tulleet muslimit olivatkin todellisessa hädässä, ilmeisesti Ruotsi ei ole turvallinen maa. Mutta hyvin sen jälkeen sitten räjähti seksuaaliset ahdistelut kasvuun täälläkin, muutama suomalainen pääsi hengestäänkin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Synnytysosastoilla voivat vierailla perhe ja isovanhemmat. Muiden vierailusta tulee aina erikseen sopia henkilökunnan kanssa.

Eri kulttuureissa on erilainen perhe-käsitys , mikä luonnollisesti asettaa henkilökunnalle haasteita turvata kaikkien asiakkaitten/ potilaiden rauhallinen toipuminen ja estää vastasyntyneiden infektiot.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Niinkö? ei mulle ainakaan kerrottu moisia? Itseäni, tai lastani, kävi tervehtimässä suku, ystävät jne.

Ehkä mulla on sitten iloisluontoisena varttikarjalaisena erilainen käsitys läheisistä ja perheestä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Et taida olla nyt Toivonen mukavuusalueellasi. Aina synnytyssairaaloissa on paljon porukkaa ravannut ja henkilökunta ymmärtää sen oikein hyvin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Aikakausi on muuttumassa kuten blogin yksittäistapauskin kertoo . Itselläni sattuu olemaan normaali vierailijan lisäksi myös ammatillista tietoa ja taustaa.

Kannattaa tutustua eri sairaaloiden synnytysosastojen ohjeisiin vierailuista. Löytyy useampi ihan googlettamalla täältä netistäkin.

P.S. Seuraava vaihe lieneekin perhe- ja sukusynnytykset, jolloin synnytyssaliin pyrkivät myös kaverit ja lemmikkieläimet puhumattakaan muista uteliaista paikallaolijoista.

Henkilökunta joutuu jatkossa olemaan paljon vartijana.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #57

Ja blogihan on totta, tietysti, persujen totta.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #57

Nykyäänkin voi ottaa synnytykseen mukaan lapset, miehet, vaimot ja doulat tai vaikkapa isoäitinsä. Oletko jonkin sortin expertti näissä synnytysasioissa?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #77

Ai kaikki kerralla ?

Ei ainakaan meidän sairaalassamme.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #77

Voi Pekka jotain tietää, kun on ollut alalla nelisenkymmentä vuotta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #98

Tosin äsken argumentti oli perhe ja isovanhemmat (en nyt lähde pohtimaan miksi erotteli nuo). Nyt onkin vain kyse siitä, montako kerralla...

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Jos blogin kirjoittaja olisi joku muu kuin persu, niin muutama vakiokommentoija ei olisi tullut vastaamaan.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

On kyllä hassuja nämä "kaveri kertoi"-tarinat. Yleensä synnyttäminen on sen verran tärkeä elämäntapahtuma, ettei siinä taida ehtiä paljon kyttäämään muiden henkilökohtaisia asioita, mutta tässä tarinassa jo pelkästään muiden ihmisten läsnäolo oli ehtinyt juilimaan synnyttäjää.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Synnyttämisestä synnytyssalissa ei tässä blogissa taidettu puhua vaan ajasta osastolla synnytyksen jälkeen.

Kun miehetkin ovat Suomessa jo alkaneet synnyttää niin jäädään odottelemaan miesnäkökulmaa tästä asiasta, joka tähän asti on ollut pelkästään naisten yksityisoikeus.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tämä toisen (oletettavasti) käden tarina ei selvitä, ymmärsikö tarinoija että käytävällä olevilla henkilöillä saattoi olla lupa olla siellä vaikka he näyttivätkin ulkomaalaisilta?

Tämän vuoksi toisen käden tarinoita ei pitäisi blogata ollenkaan vaan kertoa omista kokemuksista tai kerätä faktista tietoa. Mutta saamme kenties hieman esimakua siitä, millaista olisi Henna Kajavan toiminta kansanedustajana.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama Vastaus kommenttiin #62

Kertoihan eräs kansanedustaja kauhutarinan naisesta, joka melkein joutui synnyttämään suomeksi. Sai onneksi pidäteltyä sen aikaa, ettei näin huonosti käynyt.

Ehkä tuo on madaltanut kynnystä jakaa muitakin synnytyskokemuksia.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Toivonenkin uskoo näemmä kaiken, mikä netissä lukee, varsinkin kun se tulee persujen satukirjasta. :)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #70

Persujen blogeihin en ole koskaan niin paljon uskonut, että heitä äänestänyt olisin.

Ex-persuäänestäjä Petteri Ritalalla täytyykin olla vallan toisenalainen käsitys mihin satuihin tulee uskoa :)

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Outoa, että samat ihmiset, jotka väittivät ilman mitään todisteita, että Huhtasaari olisi aiheuttanut lapsille pelkoja koulussa pitävät Kajavan juttuja höpöinä.

Linkkasin tonne ylemmässä ennusteen, jonka mukaan väestönvaihto on tosiasia, mutta tuskin vastapuoeln kärsivällisyys riittä sen lukemiseen. Varsinkaan sinne asti ennustetta, jossa kerrotaan että maahanmuuttajien lapsimäärien vähentymynen on ihan mitätöntä.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Taisi muuten olla vielä suvakkien ykköstykki Esa Mäkinen heitti tälläisen väitteen, jossa oli 22 tykkäystä.

"Eikö sinulla ole mitään sanottavaa niille kannattajillesi, jotka ovat rynnänneet uhkailemaan rehtoria ja yrittävät selvittää oppilaiden tiedot päästäkseen heidänkin kimppuunsa? Olet täydessä vastuussa siitä. Tai onko mitään sanottavaa rehtorille ja oppilaille? He joutuvat kantamaan alhaisen temppusi seuraukset"

Varsinkin Mäkisen väite siitä, että Huhtasaaren kannattat olisivat yrittäneet selvittää oppilaiden taustoja päästäkseen heidän kimppuunsa kuulostaa tarinana paljon uskomattomampana, kuin Kajavan tarina. Ei silti näy Petraa komentin alla torumasta höpöpuheista. Ettei hän vaan olisi ollut peukuttamassa kommenttia.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ei kuulu tähän blogiin, mutta kun kerran Rajakkimäki aloitti ja vinkui jotain minusta, niin vastaan: Miksi ihmeessä muut kuin Huhtasaaren kannattajat olisivat halunneet onkia selville oppilaiden henkilöllisyyden?

Kajavan ja muiden persujen ’uusi’ muotitermi väestönvaihto oli muuten Anders Behring Breivikin ahkerasti käyttämä ilmaisu. Nyt jotkut ovat sitten määrätietoisesti herättäneet sen henkiin. Väestönvaihto on Venäjän uusnatsien ja äärikansallismielisten hyvin yleisesti käyttämä termi ja sillä viitataan Venäjän islamilaiseen ja ei-isovenäläisten, aasialaiseen väestöön.

Liekö tämä väestönvaihto-pelottelun uudelleenlanseeraus ohjattu Bannonin putiikista vai Kremlistä?

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Tarkalleen ottaen kirjoitit näin.

"ovat rynnänneet uhkailemaan rehtoria ja yrittävät selvittää oppilaiden tiedot päästäkseen heidänkin kimppuunsa"

Jotain todisteiteita tästä? Muistan kun teille ei kelvanneet Huhtasaaren kertomukset poliittisesta ohjauksesta ja nyt Kajavan puheita pidetään höpöpuheina, vaikka muutkin ovat törmänneet vastaaviin ilmiöihin.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Vähän ihmettelen millä tavalla Kajavan kertomus kuulosta höpöpuheilta sairaalahenkilökunta on tehnyt samantyyppisiä hävintoja.

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/maahanmuutto-naky...

Mitä uutta ja ihmeellistä, siinä on ettei tiettyy maahanmuuttajaryhmät nouda yhteisiä sääntöjä?

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/462094-i...

"se on huutamista ja epäasiallista käytöstä. Isoimmat kahnaukset asiakkaiden välillä syntyy, jos joku menee uimapuvussa saunaan tai ei käy suihkussa. Tilanteissa suomalainen saunakulttuuri kohtaa usein uskonnon, Raatikainen tiivistää"

https://yle.fi/uutiset/3-8383461

Jokainen joka käy vähänkään useammin uimahalleissa huomaa kyllä, että tietyt maahanmuuttaja ryhmät eivät noudata siellä yhteisiä sääntöjä. Esimerkiksi saunaan tullaan uikkarit jalassa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hyvää tekee suomalaisille ja varsinkin persuille nähdä vähän muunlaistakin toimintaa.

Ei se kaada järjestelmää, jos ääntä onkin hiukan enemmän.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Onneksemme kajavat tai perussuomalaiset päätä suomalaisten puolesta siitä kuka täällä saa lisääntyä. Olipa vanhemmista toinen tai molemmat ulkomaalaistaustaisia.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

Henna, blogisi oli ansiokas ja ajankohtainen yritys päivittää tilannekuvaa Suomen synnytyssairaaloiden osalta.

Kovin koomista on, että Puheenvuoron tuttu ukkokaarti, joka todennäköisesti on viettänyt hyvin vähän aikaa vastasynnyttäneiden osastolla, on kommentteineen suurimmassa äänessä.

Yhdelläkään "ukoista" ei esimerkiksi ole omakohtaista kokemusta siitä, millaista on hiippailla paikat kipeinä yöpaidassa Naistenklinikalla osaston käytäviä pitkin naistenhuoneeseen.

Yksikään heistä ei tiedä, millaista on vaihtaa omalle vauvalle vaippoja ensimmäistä kertaa (yöpuvussa ja aamutakissa), kun viereisen vuoteen ympärillä on joukko itselle täysin vieraita ihmisiä. Kyllä siinä voi oma "debyytti" ujostuttaa kantasuomalaistenkin joukossa, vaikka yleisön huomio pääsääntöisesti kohdistuisi toiseen vauvaan.

Puhumattakaan siitä, että pitäisi imettää ensimmäisiä kertoja vieraiden ihmisten nähden.

Äitiyteen kasvetaan vähitellen. Voi olla, että viikko, pari myöhemmin ei enää tunnu missään, vaikka postikonttorin nurkassa imettäisi. Käytännön pakko totuttaa ujommatkin moneen. Äitiys karaisee.

- - -

Suomalaiset miehet ja naiset ovat keskenään varsin tasa-arvoisia. Jotkut jopa saunovat yhdessä eikä siinäkään ole mitään.

Kun itseltäni kysyttiin passaisiko nuoren kandin osallistua synnytykseen, en niissä kivuissa ajatellut muuta kuin että tänne vaan vaikka koko komppania, kunhan vain saadaan vauva kohdusta ehjänä ulos.

Kandi oli mies ja toisen jalkani tuin hänen lonkkaansa, ja toisen lapsen isän lonkkaan - ja niin syntyi esikoinen.

Toisella kertaa oli vastassa musta kätilö (nainen) eikä siinäkään mitään. Kohdunsuu oli auki jo 8 cm, kun kävelin synnytyssaliin. Kivut olivat kovat, mitään kivunlievitystä ei ehditty antaa. Sen verran kiire ja härdelliä siinä tuli, että synnytyslääkäri sitten kuitenkin kutsuttiiin paikalle synnytystä hoitamaan.

- - -

Ensimmäisellä kerralla minut kuskattiin synnytyssalista huoneeseen, jossa oli kahdeksan vuodepaikkaa. Meitä oli samassa huoneessa viisi naista.

Hoitaja sanoi, että käytävällä oven vieressä on pyörätuoli - että ota se tueksi, kun lähdet ensimmäistä kertaa naistenhuoneeseen.

Kun jostain puolitajuttomuuden tilasta pikkuhiljaa palailin tolkkuihini ja tuli asiaa vessaan, ajattelin, että eihän tässä mitään; jalat kyllä kantavat. Ja niin ne kantoivatkin, vessaan asti.

Siellä meitä oli useampia, yksi jopa hoitajan tukemana. Yhtäkkiä hoitaja huusi kovalla äänellä minulle: "SILMÄT AUKI!"

Hän näki pupilleista, että toi pyörtyy just. Tokenin enkä pyörtynyt, en kaatunut lattialle enkä satuttanut itseäni. Kiitos hoitajan valppauden. Hänellä oli kädet täynnä toisen ihmisen kanssa, mutta vielä hän ehti huomioida minutkin.

Ei tällaisten tilanteiden ja öisten vessahiippailujen keskellä kaivata mitään "leirielämää" synnyttäneiden osaston käytäville. Tämän varmaan ymmärtää jokainen.

"Leirielämästä" voi saada aivan tarpeekseen jo päiväsaikaan.

Meillä siinä kahdeksan hengen huoneessa väki ehti vaihtua niiden parin, kolmen päivän aikana, jotka siellä olin. Yhteen sänkyyn tuli romaniäiti, jolle oli tehty sektio (keisarileikkaus).

Minulla ei ole mitään romaneja vastaan. Eräs hyvä ystäväkin on romani, ja helluntaiseurakunnissa olen kohdannut paljon uskovaisia romanisisaria ja -veljiä.

Huonetoverin lapsi kuului jopa saavan nimekseen Jeremia, joka on nimi suoraan Raamatusta.

Nimitiedot ja muut välittyivät meille muille huoneessaolijoille, kun lapsen isä omi huoneen ainoan puhelimen ja ryhtyi hoitelemaan asioitaan. Erityisen tärkeää tuntui olevan Nintendo-pelin löytäminen mukana olleelle isoveljelle. Sitä piti metsästää useammasta eri kaupasta. En muista, löytyikö lopulta. Ei jaksanut kiinnostaa.

Seuraavana aamuna sektion kautta synnyttänyt äiti oli jo niin reipas, että olisi tahtonut lähteä tupakalle. Huoneen ovella käytiin hänen ja sattumalta juuri sillä hetkellä paikalle saapuneen osastonhoitajan kanssa melkoinen vääntö, kun viimeksi mainittu ei millään olisi halunnut päästää sektiopotilasta yksin liikkeelle eikä saattamaankaan voinut lähteä, koska oli "raportti" (hoitajien yövuoro vaihtumassa päivävuoroon).

Flaidiksentuntua ehti jo olla ilmassa, mutta tilanne raukesi, kun Jeremian äiti lähti tupakalle ja ylihoitaja "raporttiin".

- - -

Työ synnytyssairaaloissa on vastuullista. Synnytyksessä on paljon asioita, jotka voivat mennä pieleen. Myös synnytyksenjälkeinen aika on riskialtista aikaa; leikkaushaava voi tulehtua, kohtuun on voinut jäädä istukanpalanen jne. Vanha kansa sanoo, että "yhdeksän viikkoa [synnytyksen jälkeen] on kuolinlaudat selässä".

Jos hoitohenkilökunnan täytyy synnyttäneiden ja vauvojen valvomisen lisäksi vielä alkaa huomioida käytävällä ja muissa tiloissa majailevaa "leirielämää", vaatimus on mielestäni kohtuuton. Hoitohenkilökunnalla on kädet täynnä jo näinkin.

Suomi on kuuluisa vähästä lapsikuolleisuudestaan. Venäjältä tulee naisia Suomeen synnyttämään hyvän hoidon vuoksi ja he maksavat suomalaisista palveluista hyvän hinnan. Silti esimerkiksi Tammisaaren synnytyssairaala lakkautettiin. Säästöt kurittavat myös synnyttäjiä, ja hoitohenkilökuntaa.

Olisin kovin kiinnostunut kuulemaan, mitä synnyttäneiden osastojen hoitohenkilökunta itse arvelee tilanteesta osastoilla?

Mutta tätä arviointia en tule kuulemaan, sillä sekä synnytyssalien että osastojen henkilökuntaa sitoo vaitiolovelvollsiuus.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Ymmärrän sen, jos Kajava kirjoittanut asioista, joista juuri kellään muulla ei ole havaintoja, vaikkapa vihreistä miehistä kulkemassa sairaalan käytävillä. Mutta hän kertoo samankaltaisista asioista, joista moni muukin on tehnyt havaintoja ja joita tilastotkin tukevat.

Sen huomaa jo töissäkin, että mamuja ei koske samat säännöt. Nykyisin työmailla työturvallisuus on todella tarkkaa. Paitsi siinä mielessä ei ole tarkaa, ettei suomea tai edes englantia tarvitse osata työmaalla, joka on selkeä työturvallisuus riski. Nykyisin tarvitsee pätevyystodistuksen melkein joka asiaan, mutta suomen kielen taitoa ei vaadita juuri missään. Mäkiset ja kumppanit ovat kyllä kiinnostuneita kirjoitusvirheistäni, mutta tämä asia ei näytä heitä kiinnostavan pätkääkään.

Toiseksi Islamin pilkkaamisesta on saatu viime vuosina monta tuomiota, eikä kristin uskon pilkkaamisesta ainuttakaan.

Mäkiseltä haluan vielä kysyä, että haluaisitko kieltää kaikki sellaiset asiat, joista Breivik puhui? Breivik arvosteli myös islamia paljon, joten haluaisitko kieltää Islamin arvostelun. Nähtävästi logiikka on tämä, sillä Hitler vihasi juutalaisia ja Petra Nyqvistin mukaan juutalaisen miljonnääri George Soroksen arvostelu on antiseminismia.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Toiseksi Islamin pilkkaamisesta on saatu viime vuosina monta tuomiota, eikä kristin uskon pilkkaamisesta ainuttakaan."

Kristinuskon tapauksessa ei havaintojen perusteella ole uskonrauhaa rikottu niin, että oltaisiin lakipykälää rikottu.

"julkisesti pilkkaa Jumalaa tai loukkaamistarkoituksessa julkisesti herjaa tai häpäisee sitä, mitä uskonnonvapauslaissa tarkoitettu kirkko tai uskonnollinen yhdyskunta muutoin pitää pyhänä, tai meluamalla, uhkaavalla käyttäytymisellään tai muuten häiritsee jumalanpalvelusta, kirkollista toimitusta, muuta sellaista uskonnonharjoitusta taikka hautaustilaisuutta."

Tuollaisesta ei ole havaintoja että kristinuskoon kohdistuisi mitään.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Olet kyllä harvinaisen monilahjaton arvailussakin.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

http://keronen.blogspot.com/2009/09/katolilaisuus-...

"Katolilaisuus on pedofilian pyhittävä uskonto, siis pedofiiliuskonto. Pedofilia on katolilaisten hämähäkkijumalattaren ja hänen profeettansa paavin tahto"

Kun vaihdat Katolilaisuuden tilalle Islamin ja Paavin kohdalle Muhamiden muodostuu sama lause, josta Jussi Halla-aho sai tuomion.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Ei mikään ihme, kyllähän Muhammedia pidetään pyhänä islamin uskossa.

Paavi nyt on vähän erilainen tapaus, "rooman isäksi" naureskelivat kristityt kun paavin hovissa tehtiin tiedettä ja tutkittiin kupan leviämistä, eikä paavi ole profeetta ja suomessa kovin vähän katolisia että kukaan tuskin tällaisestä hölynpölystä loukkaantunut.

Kristinuskon loukkaaminen edellyttäisi jotain raamatun polttelua kirkon edessä kun kristityt tulevat jumalan palveluksesta tai jotain muuta vastaavaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset