Takaisin asiaan Rajat ovat rakkautta - vastuussa jälkipolville, eduskuntaehdokas 2019!

Ihmiskunnan harmoninen yhteensulautuminen monikulttuurisuuspolitiikalla

En ihmettele ajankohtaa, jona tämä kaunis J. Eskelisen kappale Suomeni maa (2015) on julkaistu:

https://www.youtube.com/watch?v=KH_LXeDZb5o&t=68s

 

Suomi ei ole enää Suomi ilman vahvaa suomalaisenemmistöä. Suurimmissa kaupungeissa ja etenkin Espoossa sekä Helsingissä – Suomen näyteikkunassa – suomalaiset jäävät pian vähemmistöksi. Vuonna 2030 jo joka neljäs espoolainen on vieraskielinen:

https://www.lansivayla.fi/artikkeli/599184-vieraskielinen-vaesto-kasvaa-rajusti-espoossa-joka-neljas-espoolainen-on

Ymmärrän hyvin monikulturistien haavekuvan siitä, kuinka maailman eripuraiset ihmiset yhdistyvät lopulta sekoittuessaan keskenään ja maailmasta tulee yksi. Itsekin voisin tällaisesta ajatuksesta tykätä, jos unohdettaisiin reaalitodellisuus.

Jos monikulturismin suosiminen ei tarkoittaisi Euroopassa lisääntyviä – erityisesti seksuaalirikoksia. Jos monikulttuurisuus tarkoittaisi aitoa monikulttuurisuutta siten, ettei se olisi ensisijaisesti islamilaista kulttuuria. Jos kaikki tulokaskulttuurit edustaisivat yleisinhimillisiä arvoja, kuten tasa-arvoa ja väkivallattomuutta.

Edelleen eri kulttuureista tulevien ihmisryhmien tulisi kokea kaikkien toisensa aidosti rikkautena siten, että ne jopa vahvistaisivat alueen yhteisöllisyyttä. Tämän seurauksena kulttuurit sekoittuisivat myönteisesti niin, että kulttuureista muotoutuisi niiden parhaista ja hyödyllisimmistä puolista uusi sekoitus.

Lisäksi sulautuvilla kulttuureilla ja ihmisryhmillä tulisi olla myönteinen suhtautuminen koulutukseen ja työhön, sekä edellytykset osallistua vallitsevaan yhteiskuntaan sitä kannattelevasti.

Valitettavasti monikulttuurisuus kuitenkin kaikkialla vähentää yhtenäisyyttä ja lisää juurettomuutta, sekä turvattomuutta.

Monikulttuurisuus on myös uhka hyvinvointiyhteiskunnalle. Kelalta meinaavat jo loppua rahat. Kotikaupungissani Espoossa jo 40 % toimeentulotuen asiakkaista on vieraskielisiä.

https://www.iltalehti.fi/talous/a/4f865273-c188-45b3-afa4-0ecb8d71bf8b

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/619776-toimeentulotuki-kasautuu-yha-voimakkaammin-vieraskielisille-espoossa-osuus-nousi-40

Peruskoulun jälkeen opintien hylkäsi kokonaan joka kolmas maahanmuuttaja (v. 2013) - ja huom. tässä ei erotella humanitaarisina tulevia muuttajia: 

https://yle.fi/uutiset/3-6531006?fbclid=IwAR1tcBvN4BbGZjiSsIGrPdUysu1DyJwmMU86GmYeSkA4d8QzjtTvdtjks5s​

Yhteiskunta muuttuu monikulttuurisuuden seurauksena pakotetusti, eikä ihmisten vapaaehtoisten valintojen kautta.

Ja PS. suomalaisuus muuten on geneettistä vastoin vihervasemmiston propagandaa. Olemme uhanalainen laji!


https://www.uusisuomi.fi/tiede-ja-ymparisto/201691-geenitutkijat-yllattyivat-eurooppa-nyt-jaettu-suomalaisiin-ja-ei​

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Matti Simonaho

Minä olen monikulttuurillinen : Jos haluan Italialaista pizzaa, tilaan Italiasta pizzan reseptin. Valmistan pizzan ja kerron että se on Italialaisen reseptin mukaan valmistettu Suomalais-Italialainen pizza.

:)

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Oikeasti monikultturistit eivät edes pyri siihen, että väestö sulautuisi yhteen. He päinvastoin pyrkivät korostamaan ja ylläpitämään kulttuurien erilaisuutta. Yhdistyminen vaatii assimilaatiota joka on monikulttuurisen politiikan vastakohta. Sinällään huvittavaa, että tässä asiassa monikultturistit ja etnonationalistit ovat samassa kelkassa. Tosin ei niitä sitten enää mikään muu yhdistäkään.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Hyvä huomio. Tiedostin itsekin kirjoittaessani, että monikulttuurisuuspolitiikka tarkoittaa varsinaisesti erilaisten etnokulttuurien tukemista yhteiskunnassa. Ranskassahan on ilmeisesti harjoitettu päinvastaista, eli assimilaatiopolitiikkaa, mikä ei sekään ole tuottanut hyvää tulosta.

Itse tarkoitin kirjoituksessa monikulttuurisuuspolitiikalla myös ylipäänsä sitä, että halutaan asuttaa maahan ihmisiä monista eri kulttuureista välittämättä siitä, miten kantaväestön osuudelle käy tässä väestönvaihdoksessa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#2:
On todella syytä tehdä ero monikulttuurisuuden ja kulttuurien assimilaation välillä.
Historia, ja miksei nykyisyyskin, on osoittanut, että monikulttuuriset yhteiskunnat ovat räjähdysherkkiä. Sellaiseen pyrkiminen merkitsee melkoista riskinottoa, tapahtupa se sitten tietoisesti tai tietämättömyyden takia.

Kulttuurien assimilaatio tietysti vähentää tällaista riskiä, mutta se ottaa aikaa ja onnistumisestakaan ei ole takeita, ihminen kun on laumaeläin joka pyrkii muodostamaan jossain määrin homogeenisia laumoja.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Jännä, kun naiset ovat yleensä vähemmän halukkaita ottamaan riskejä - itseni mukaan lukien. Kuitenkin monikulttuurisuutta suurine riskeineen, joista osan tiedämme toteutuvan varmasti kannattavat enemmän naiset kuin miehet.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Olet ihan oikeassa, mutta kylmä tosiasia on se, että tulevaisuudessa, vuosikymmeniä eteenpäin, yhteiskunnan koostumus tulee näyttämään vähintään samalta miltä se näyttää eka/toka luokkalaisissa tällä hetkellä. Siitä ei ikinä voi palata toiseen suuntaan oli maahanmuuttopolitiikka mitä hyvänsä.

Meidän pitää miettiä mikä on paras tapa toimia näiden 2.- ja 3. polven maahanmuuttajien kanssa. Onko se paras tapa kehoittaa heitä säilyttämään oma kulttuurinsa, vai pyrkiä kasvattamaan heistä suomalaisia? Eikä tarvitse tässä yhteidessä mennä siihen, että kuka on suomalainen.

Ei assimilaatiosta ole miksikään ihmelääkkeeksi ja ongelmia tulee varmasti, mutta mielestäni esim. Tanskan harjoittamassa poliitikassa olisi paljon mitä voisimme kokeilla.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

Hyvä kirjoitus.

Joskus tuntuu, että Svenskfinland unohtaa kuuluvansa samaan kielivähemmistöön kuin "ugrilaiset" suomenkieliset.

Kun kartalta häviää suomenkieli, häviää siltä myös ruotsinkieli. Yhtään ei auta, vaikka tulijoille opetetaan molemmat kielet. Kumpikaan kieli ei ole valtakielen asemassa maapallolla.

Kielen mukana häviää kulttuuri.

Etelä-Amerikan Perusta kotoisin oleva ystäväni asui Ruotsissa ja puhui ruotsia jo 80-luvulla (ja soitti yhtä sujuvasti panhuilua bändin kanssa sekä Kolmen sepän patsaalla Helsingin keskustassa että shamppanjatalon yksityisbileissä), mutta hänen äidinkielensä tulee aina olemaan quechua, jota hän puhuu ystäviensä kanssa.

Niin nätti biisi kuin tämä tässä onkin, niin pakko sanoa, että "språkfråganiin" keskittyminen ei tarjoa ratkaisua haittamaahanmuuton ongelmiin:

https://www.youtube.com/watch?v=KwS-WxJN_Ws

- - -

"Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
Älä levitä huhuja tai valheita.
Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
Älä mainosta.
Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde."

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Totta on, että kun äidinkielenään suomea tai ruotsia puhuvat hupenevat täältä, niin samalla hupenee suomen kielen taito ja suomalainen kulttuuri. Kieli on avain kulttuuriin. Ai niin, mutta osa suvaitsevaistoahan on sitä mieltä, ettei suomalaista kulttuuria ole.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

Hupenee myös suomenruotsalainen kulttuuri, mutta tätä ei tunnu Svenskfinland oikein ymmärtävän.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Monikulttuurisuutta hehkutetaan ja vastaavasti kansallista kulttuuria pidetään huonona ja ahdasmielisenä vaihtoehtona. Tältä se näyttää ja kuullostaa, kun kaikkia juttuja lueskelee.

Toisaalta eri kulttuureissa tuotettu musiikki soi mukavasti, ruoka maistuu erilaiselta ja ihmiset toimivat hiukan toisin. Se on sitä kulttuurillista aitoa rikkautta. Sellaista kulttuurillista rikkautta on mukava käydä katsomassa paikan päällä. Oman kulttuurinsa edustajat mielellään myös ylpeänä esittävät oman kulttuurinsa antia ja omaa historiaansa. Kulttuuri näyttää siis jotenkin rajautuvan ? Joko maakohtaisesti, tai alueellisesti. Esim. China Town, Pikku Italia jne.. näillä maantieteellisilä rajatuilla alueilla omat alueelliset vahvat yhteisöt tuottavat palveluja ja työllistyvät yhdessä.

Lähi - idästä ja Afrikasta Eurooppaan tulleen vyöryn jäljiltä ei samaa yrittämisen ja myös kulttuurillisen rikkauden määrää taida näkyä missään ? En ainakaan täällä Ruotsissa ole sitä vielä löytänyt. Paitsi ehkä ryhmittymisenä tiukasti oman uskonnon ympärille, sekä alueellisen rikollisuuden kasvuna. Se on tietenkin omanlaistaan rikkautta, eipä siinä mitään.

Ylen uutisissa aamulla oli taas kerran uutisten asemasta pitkä jaarittelu ja voivottelu eri kulttuurien integroitumisongelmista Jutun luettuaan monta asiaa tupsahtaa mieleen typeryydestä ja verorahojen haaskaamisesta.

https://yle.fi/uutiset/3-10525531

Ei siis toiminut yllättäen tuo kunnan älynväläys. Vastaavasti kun kaikki tulijat sitten sullotaan Stadiin, niin mitä sitten ? Itikseen voi tehdä excursion ja miettiä samalla kulttuurista rikkautta ja integroitumsen kuilua. Se kuilu ei vaan näytä poistuvan. Ruotsissa seuraavan sukupolven kulkijat eivät vieläkään oikeasti integroidu. Tämä on myös huomattu.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/attityder-t...

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Siinä onkin mielenkiintoinen artikkeli tuo SVT:n juttu. Voidaan olettaa, että itse asiassa valtaosa kantaruotsalaisista ei ole enää monikulttuurisuuden kannalla, koska kyselytutkimus kattaa Ruotsin koko väestön, josta jo niin suuri osa on ulkoeurooppalaisia - jotka tietenkin ovat liputtaneet omiensa, eli monikulttuurisuuden puolesta. Näissä tutkimuksissa asenneilmastosta humanitaarisen maahanmuuton suhteen tulisi tutkimus rajoittaa kantaväestön asenteisiin.

Matti Simonaho

"Mitä ei kyetty ottamaan huomioon on Lähi-Idän ja Afrikan levottomuudet ja niistä johtuva tunnettu valtava pakolaisvirta ja "pakolaisvirta" Eurooppaan Lähi-Idästä ja Pohjois-Afrikasta - joka johti nykyiseen pakolaiskriisiin. Lähi-Idän ja Afrikan kulttuuri, politiikka sekä uskonnot poikkeavat huomat-
tavasti tyypillisesti Eurooppalaisesta kulttuurista, politiikasta ja uskonnoista. "

http://www.mielipiteemme.fi/index.pl?sivu=ukrainan...

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #12

On tosiaan hieman ristiriitaista, että kulttuureiden arvoa ja merkitystä toisaalta painotetaan, mutta toisaalta niiden usein sisältämät kielteiset piirteet ja arvot painetaan villaisella. Kyllä myös kielteiset piirteet ja arvot kulttuureissa ovat yhtä merkittäviä kuin myönteisetkin, eikä niitä kannata aliarvioida.

Kulttuurit ovat toki muuttuvia, mutta jos (muka)feministit pitävät Suomessa naisiin suhtautumista vielä tässä vaiheessa ongelmana, niin miten he luulevat naisiin suhtautumisen muuttuvan oleellisesti sellaisissa kulttuureissa, joissa naisen asema määritellään miestä alemmaksi monenlaisin yksityiskohtaisin, sukupuolisegregoiduin säännöin uskonnon välityksellä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Jonkinlaisen kenttäotantana.

Työpaikallani, Perjantaina saunaillassa ( ihan hyvä sauna kyllä ) laskeskelin monkulttuurisuutta kannattavien ja vastustajien määrän. Yksi oli puolesta ja muut kahdeksan sanoivat jyrkän ehkän. Kohteliaita ja varovaisia kun ovat, niin ” kanske, ansvarighet, brist om integration och bostäder sekä otroliga kostnader vilahtelivat nej - sanan mukana.

Tuo edellinen tukee täysin tutkimusta. Svenskien yhteinen suvaitsevaisuus on mahtavaa, mutta myös asennemuutoksen takana seistään ja muutos myös käsitellään ja siitä puhutaan. Se on se ’öppet diskution’ .

Ai niin mitäs luulet. Olisiko Suomessa mahdollista tehdä vastaava tutkimusta (edellisessä kommentissani ) ja myös avoimesti julkaista sen tuloksia. Vai tulisiko natsin, rasistin, öyhöttäjän ja punaniskan leima julkaisun kylkeen ?

Matti Simonaho

Pakolais- ja maahanmuutto ongelma hieman syvällisemmin arvioituna. : http://www.mielipiteemme.fi/index.pl?sivu=mielipit...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset