Takaisin asiaan Rajat ovat rakkautta - vastuussa jälkipolville, eduskuntaehdokas 2019!

Afrikan tulevaisuus huumeiden varjossa

  • Afrikan tulevaisuus huumeiden varjossa

Huumeiden käytöstä on tullut Afrikan pahimpia ongelmia – aivan kuin ongelmia ei maanosassa olisi jo muutenkin yllin kyllin. Afrikan väkirikkaimmassa maassa Nigeriassa huumeiden käyttö on jo räjähtänyt käsiin. Erityisesti nuoret, joissa on tulevaisuus käyttävät huumeita ja raskaana olevilla naisillakin käyttö on yleistä. Ylen Perjantai-dokkarissa esitellään Nigerian tilannetta. Erään haastatellun mukaan naisistakin jopa viidennes saattaa käyttää aineita ja raskaana olevia huumeiden käyttäjiä näkee helposti kaduilla.

Ongelma on kasvanut niin suureksi, että dokumentissa kerrotaan huumeongelman saattavan romauttaa Afrikan kehityksen. Ryöstöt ja kidnappaukset ovat lisääntyneet ongelman seurauksena. Erityisen järkyttävää dokkarissa on se, kuinka nuoret miehet kertovat muitta mutkitta huumepöllyssä, että “Voimme ihan hyvin vaikka tappaa, että saamme rahaa aineisiin.” He näyttävät itse pellistä tehtyjä ohuita miekkoja, joilla he ryöstävät ihmisiä. Eräs miehistä sanoo, että he voivat viiltää kaulan ja hän voi juoda vielä veret päälle. Dokumentti on ohjelman loppuosassa ja nähtävissä täältä:

https://yle.fi/uutiset/3-10545772

Täytyy olla heikko suhteellisuuden- ja todellisuudentaju, jos kuvittelee, että kykenemme mainittavasti vaikuttamaan Afrikan muuttovirtoihin Eurooppaan kehitysyhteistyön keinoin. Afrikan maiden ongelmat ovat niin valtavat ja moninaiset ja syntyvyys käsittämättömissä mittasuhteissa. Toisekseen viimeistään tässä vaiheessa tulisi jo olla selvää, ettei EU kykene toimimaan suurissa asioissa.

Kyse onkin nyt siitä, että haluammeko kaatua yhdessä Afrikan kanssa? Afrikan tulevaisuuden näkymät ovat valitettavasti joka tapauksessa hyvin heikot. Haluammeko me ottaa osamme tästä Afrikan valitettavasta kohtalosta vastaanottamalla Eurooppaan heikosti koulutettua väestöä, jolle ei ole käyttöä ja joka siten muodostuu turvallisuusuhkaksi ja taloudelliseksi rasitteeksi? Huono-osaisuus periytyy tyypillisesti sukupolvesta toiseen ja erilainen etninen tausta ehkäisee integroitumista suurella osalla.

Rajakontrolli ja kaiken panostuksen ohjaaminen afrikkalaisten auttamiseksi tasapuolisesti heidän omalla maallaan on ainut järkevä ja humaani vaihtoehto.

Meidän täytyisi ymmärtää, että elämme Euroopassa ihan omassa todellisuudessamme. Juttelin juuri erään yli viisi vuotta Afrikassa asuneen suomalaisen kanssa. Afrikassa ihmisarvon käsite on aivan toinen kuin Euroopassa. Ihmisen kuolemaan suhtaudutaan kevyesti. Jos joku tekee kuolemaa kadulla, kukaan ei kiinnitä siihen huomiota. Etelä-Afrikassa keskellä ajoväylää pyöri ruumis, eikä kukaan tehnyt asialle mitään. Poliisit ovat niin tehottomia Afrikassa, että slummeissa oman käden oikeus on sääntö, eikä poikkeus. Tuttuni näki auton ikkunasta Etelä-Afrikassa autojen renkaita, joiden sisällä oli palaneet jalat. Slummeissa rikollisten ympärille pujotetaan auton renkaita ja nämä sytytetään elävältä tuleen.

Tuttuni asuinkorttelissa Etelä-Afrikassa murtauduttiin 11:een asuntoon hänen korttelissaan yhden jouluviikon aikana – siitä huolimatta, että asuntojen ympärillä on korkeat muurit, piikkilangat ja hälytysjärjestelmät. Myös pistoolin täytyi olla valmiina öisin sängyn vierellä.

Uudessa Etelä-Afrikassa apartheid on nykyään kääntynyt päinvastaiseksi ja valkoiset ovat nykyään sorrettuina mustien sijaan. Valkoisten tiloille hyökätään ja jopa lapsia raiskataan ja tapetaan sadistisilla tavoilla. Uusien lakien mukaan mustia tulee suosia työnhaussa ja lisäksi monien valkoisten toimitusjohtajien tilalle on uusien mustia voimaannuttavien lakien hengessä otettu mustia tilalle. Tämän seurauksena yrityksiä on mennyt nopeasti konkurssiin.

Eräällä persikkatilalla esimerkiksi kävi näin: Nelisenkymmentä vuotta tilalla työntekijänä ollut musta määrättiin valkoisen sukutilan uudeksi omistajaksi. Vesipumppujärjestelmä hajosi, mutta uudella omistajalla ei ollut varaa ostaa kuulemma uutta tilalle, kun hän oli ostanut itselleen mm. kalliin urheiluauton. Itkevän omistajan taustalla näkyivät kuolleet persikkapuut.

Etelä-Afrikassa asunut suomalainen kertoi, että moni paikallinen musta oli jo haikaillut valkoisten johtamaa Etelä-Afrikkaa takaisin. Se oli karmea, rasistinen järjestelmä, mutta tilalle on tullut vielä enemmän väkivaltaa ja köyhyyttä. Koulutettu väestö pyrkii maasta pois.

Ei sosialisoida maapalloa, vaikka kaikki puolueet isäinmaallisia puolueita lukuun ottamatta ovatkin Euroopassa nykyään tällaisen sosialismin kannalla! Ei anneta turvattomuuden ja kurjuuden levitä kaikkialle sairauden tavoin. Jos säilytämme maapallolla “lintukotoja” vahvojen rajojen avulla, antavat nämä tulevaisuuden toivoa ja mallia huono-osaisemmille maille. Myös resursseja riittää tällöin kanavoitaviksi vauraammista maista köyhempiin maihin.

Kirjoittaja on perussuomalaisten kansanedustajaehdokas Uudellamaalla sekä vahvana vaikuttajana Espoon valtuustossa ja opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnassa. Kotisivuni löytyvät osoitteesta www.hennakajava.fi.

http://www.facebook.com/Henna.Kajava.Eduskuntaan/?ref=bookmarks

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kas kummaa.
Helsingin katuhuumekauppa on jo afrikkalaisten käsissä.
Laittomat lääkkeet sentään tulevat vielä EU-alueelta.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kyllä pidettäisiin typeränä, jos joku kirjoittaisi Euroopasta ja käyttäisi esimerkkeinä vain vaikkapa Romanian köyhintä kulmakuntaa ja Malmön Rosengårdia.

Afrikasta sen sijaan saa kirjoittaa törkeän yleistävästi mitä vaan roskaa. Kouluja on käyty, mutta sen vertaa ei ole opittu, että ei ole mitään yhtä ’Afrikkaa’ joka on sitä tai tätä, vaan kyseessä on todella iso ja monimuotoinen maanosa.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Nigeria on Afrikan suurin maa ja siitä tuossa Ylen jutussa kerrotaan. Jos katsoit ohjelman, niin siinä viitataan koko Afrikan valtavaan huumeongelmaan. Afrikan väestöräjähdys kertoo karua kieltään, etteivät asiat ole likimainkaan kunnossa ja huonommaksi tuon seurauksena menee. Nuorisotyöttömyys on valtava ongelma koko Afrikassa ja kyllähän me tiedetään, että se johtaa helposti huumeongelmiin nuorilla. Yhdistettynä tämä sitten heikkoon koulutukseen ja ymmärrykseen huumeista, sekä huumevieroituksen puutteeseen yleisesti.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

"Meidän täytyisi ymmärtää, että elämme Euroopassa ihan omassa todellisuudessamme. Juttelin juuri erään yli viisi vuotta Afrikassa asuneen suomalaisen kanssa. Afrikassa ihmisarvon käsite on aivan toinen kuin Euroopassa. Ihmisen kuolemaan suhtaudutaan kevyesti. Jos joku tekee kuolemaa kadulla, kukaan ei kiinnitä siihen huomiota. Etelä-Afrikassa keskellä ajoväylää pyöri ruumis, eikä kukaan tehnyt asialle mitään."

Suomessa tehdään, otetaan kuvia ja jaetaan someen! Hyvä Suomi!

"Pahoinpitely tapahtui iltapäivällä klo 17–18:n välillä. Tytön muistikuvien mukaan kimppuun kävi 5–6 pojan joukko. Pojat olivat kantasuomalaisia ja liikkuivat pyörillä.
12-vuotias tyttö vietiin hoidettavaksi Hämeenlinnan sairaalaan, mistä hän pääsi perjantaina kotiin.
Forssan Lehden toimitukseen soittanut tytön isä oli järkyttynyt paitsi itse pahoinpitelystä, myös ohi pysähtymättä kulkeneista kansalaisista.
– Sosiaalisessa mediassa oli kuvia pientareella makaavasta tytöstä, ja todetaan vain, että ajoimme ohi autolla ja luulimme sen olevan nukke. On kansalaisvelvollisuus pysähtyä auttamaan avun tarvitsijaa, isä muistuttaa."

https://www.forssanlehti.fi/lounais-hame/12-vuotia...?

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Todella sairas yksittäistapaus. Luulen, että suomalaiset ovat muuttumassa tunneköyhemmiksi, joskaan eivät väkivaltaisemmiksi. Tilastoissa sekä kantaruotsalaisten, että -suomalaisten rikollisuus on vähentynyt. Kuitenkin alhaisempi syntyvyys ja muuttunut nuorisokulttuuri, johon kuuluu sitoutumishaluttomuus kertovat tunne-elämän ongelmista. Digilaitteet ovat osaltaan tähän syyllisiä.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Etkö muka ennen ole lukenut vastaavia uutisia, esim:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vanhus-juuttui...

https://www.radionova.fi/uutiset/ajankohtaista/a-9...

https://yle.fi/uutiset/3-7879440

https://www.itahame.fi/Uutiset/art2344956

https://www.aamulehti.fi/a/200282126

Itse vammaisena kun olen joutunut pyytämään apua joskus pyörätuolin kanssa talvella, harva edes vastaa takaisin. Arvaappas ketkä olivat pahimman pyryn aikana avuliaita, vaikka kulkivat toiseen suuntaan? Maahanmuuttajat...

Nuoriso on järkevämpää ja kansainvälisempää kuin koskaan, myös raittiimpia ja muutenkin voivat paremmin kuin koskaan ikäluokkana, mutta ne joilla menee huonosti, menee huonommin kuin koskaan ja se näkyy kaikenlaisena pahoinvointina, mikä menee väkivaltaan asti.

Digilaitteilla ei ole tässä mitään tekemistä, eikä tästä voi muutenkaan nuoria syyttää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset