Takaisin asiaan Rajat ovat rakkautta - vastuussa jälkipolville, eduskuntaehdokas 2019!

Kansalaisten suurimmat huolet: maahanmuutto ja ilmastonmuutos

  • Kansalaisten suurimmat huolet: maahanmuutto ja ilmastonmuutos

 

Hyvää Uutta Vuotta, suomalaiset!

Meillä alkaa nyt sian vuosi. Horoskoopit ovat viihdettä, mutta sian vuosi totta. Kiinalaisille sika symboloi rehellisyyttä, rohkeutta ja ajattelevaisuutta. 

Nyt on todella oltava aivan erityisen ajattelevainen ja rohkea, koska meillä on eduskuntavaalit keväällä. Moni pitää näitä ratkaisevina vaaleina Suomen tulevaisuuden kannalta. Neljä vuotta hallitsematonta maahanmuuttopolitiikkaa muuttaa Suomea paljon ja pysyvästi. On ravisteltava rohkeasti lähiympäristö hereille!  

Ilmastonmuutos on suomalaisille tärkeä vaaliteema. Yleisesti eurooppalaisia eniten huolettava ongelma on taloudellista huoltosuhdetta heikentävä maahanmuutto. Molemmat ovat Euroopan kohtalonkysymyksiä:

https://www.talouselama.fi/uutiset/eu-barometri-maahanmuutto-on-eun-suur...

Jos joku sanoo, ettei persuissa välitetä ilmastonmuutoksesta, niin puolueesta löytyy kyllä niitä, jotka ovat asiasta hyvin huolissaan ja myös toimivat tilaisuuden tullen. Toiseksi Suomessa pyritään joka tapauksessa aktiivisesti päästötavoitteisiin, hallituksen koostumuksesta riippumatta.

Toisaalta Afrikan väestöpaineen purkautumista torjuu ainoastaan perussuomalaiset.  Eli oletko huolestunut sekä ilmastonmuutoksesta, että tuhansista Suomen vuosittain vastaanottamista turvapaikanhakijoista perheiden yhdistämisineen? Jos, niin kannattaa antaa ääni perussuomalaiselle. Vuonna 2030 Helsingin, pääkaupunkimme, Suomen näyteikkunan suurimmat vieraskieliset vähemmistöt ovat Afrikasta ja Lähi-idästä! 

https://www.lansivayla.fi/artikkeli/599184-vieraskielinen-vaesto-kasvaa-...

Suomesta haki turvapaikkaa 5 059 ihmistä viimeisimpien, vuoden 2017 tietojen mukaan. Uusintahakemuksissa ilmoitetaan nyt kääntymisistä kristityiksi ja saadaan näin myönteinen päätös. Perheiden yhdistämiset lisäävät Suomen taakkaa entisestään ja pahentavat pääkaupunkiseudun asuntopulaa.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/201801302200706521

Suomessa maahanmuuton kustannukset liikkuvat yli miljardissa, mutta tarkastellaan ohutta siivua siitä ja verrataan sitä kantasuomalaisille nuorille osoitettuun tukeen. Suomen hupenevalle nuorisolle osoitetaan valtion ensi vuoden budjetissa vähemmän varoja syrjäytymisen ehkäisemiseksi (runsaat 21 milj. €) kuin mitä turvapaikanhakijoille annetaan tukia (runsaat 32 milj.) ! Ja tottakai talousarviossa mainitaan valtion varautuminen myös ennakoimattoman suuriin turvapaikanhakijamääriin, jos seuraava aalto olisi vaikka tulossa päättäjien jätettyä Suomen sisäisen turvallisuuden ja taloudellisen kestävyyden lopultakin täysin ulkoisten tekijöiden armoille ja retuperälle vastoin velvollisuuksiaan. 

Velvollisuutemme on jättää maamme turvallisena ja taloudellisesti terveenä tuleville sukupolville. Tämä edellyttää, että otamme Suomeen asumaan vain osaajia ja yksittäisiä poliittisia pakolaisia.

Mutta hyvää Uutta Vuotta! Siitä tulee varmasti hyvä, kun ollaan paitsi fiksuja, myös hyväsydämisiä nautiskelijoita, kuten kiinalainen sika!

 

Puheen lyhyemmän videoversion löydät täältä:   https://youtube/PFk396FyE1A

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (81 kommenttia)

Matti Simonaho

Henna Kajava; "Meillä alkaa nyt sian vuosi. Horoskoopit ovat viihdettä, mutta sian vuosi totta. Kiinalaisille sika symboloi rehellisyyttä, rohkeutta ja ajattelevaisuutta. "

Jos "kissat, koirat, y m pelkäävät rakettien ammuntaa uutena vuotena" , miltähän possuista mahtaa tuntua hieman ennen Joulua?

Henna Kajava; "Neljä vuotta hallitsematonta maahanmuuttopolitiikkaa muuttaa Suomea paljon ja pysyvästi."

Hallitsematonta se on ollut vain siinä mielessä, että 2015/2016 lähetettiin 15000 pakolaista ja "pakolaista" Suomeen laittomasti, joka yllätti Suomalaiset viranomaiset täysin - kaikkine seuraamuksineen. Pakolaisia ei saa lähettää maahan johon "Venäjä voi hyökätä milloin tahansa" (Ruotsin hallitus, asiantuntijat, sotilaallinen johto, media, osittain myös EU). Tarkemmin http://www.mielipiteemme.fi/index.pl?sivu=ukrainan...

Henna Kajava; "Ilmastonmuutos on suomalaisille tärkeä vaaliteema. "

Ilmastonmuutos on täysin luonnollinen ilmiö samalla tavalla niin kuin Kevät, Kesä, Syksy ja Talvi. Ero on vain siinä, että laajamittainen ilmastonmuutos - kaikki mitä se pitää sisällään huomioiden - tapahtuu 6000 vuoden väliajoin: Tarkemmin http://www.mielipiteemme.fi ja valikosta oikealla "Ilmastonmuutosten ymmärtäminen" alla olevat sivut.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Matti: Jos luulet, että syön joulukinkkua tai tuen muuten nykyisenlaista possujen kasvatusta, kun viittaat possujen joulutunnelmiin, niin erehdyt. Minulle possun syöminen on sama kuin koiran omistajalle koirien syöminen. Jos pääsen eduskuntaan, aion tehdä kaiken voitavani tuotantoeläinten olosuhteiden parantamiseksi huomattavasti nykyisestä. Vihreät eivät ymmärrä asian merkitystä.

Suomeenhan tuli v. 2015 noin 30 000 turvapaikanhakijaa; äläs nyt vähättele! Maahanmuutto on edelleen täysin hallitsematonta, koska Suomeen voi lampsia täysin ennakoimaton määrä ihmisiä vaikkapa sitten todellisuudessa terrorismitarkoituksessa, koska kuka tahansa pääsee edelleen vailla mitään dokumentteja maahan taikasanalla asylum.

Käyttäjän TeppoRaininko kuva
Teppo Raininko

Possuissa ja koirissa on kuitenkin se ero, että jos Suomessa lakataan syömästä possuja, ei niitä kyllä sitten kasvatetakaan. Tuskinpa esimerkiksi Iranissa montaa sikalaa on. Tunisiassa aikoinaan kertoivat olevan kaksi. Turisteja varten.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

En ole ensisijaisesti huolestunut kummastakaan otsikossa mainitsemastasi asiasta. Ilmastonmuutoksesta kyllä sikäli, että tuon tarkoituksellisesti lietsotun hysteriaa ja hypetystä aiheuttavan "ilmiön" torjumiseksi tehdyt päätökset saattavat koitua turmiolliseksi Suomen taloudelle.

Toki persuissakin on joitakin langenneita, jotka ovat tulleet aivopestyiksi ilmastonmuutospelottelun kautta, mutta muutoin voi hyvällä syyllä sanoa, että ilmastonumuutokseen suhtautumisen jalat maassa oleva asennoituminen on kenties ainoa positiivinen piirre persuissa muihin puolueisiin verrattuna. Tämä blogisti tekee nyt työtä sen ainoan positiivisen seikan vesittämiseksi.

(P.S. Blogikirjoituksellasi näyttää oleva ensimmäinen suosittelijakin ...)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"...joitakin langenneita..."

Nämä jotkin langenneet taisivat ehdä persujen ilmasto-ohjelman, jossa ihmisen vaikutusta ilmastonmuutokseen ei kiistetä ja Pariisin ilmastosopimusta halutaan noudattaa.

Jos viime vuonna jätettiin 5000 turvapaikkahakemusta, ei tästäkään taida olla vielä maailmanlopun aiheuttajaksi.

"Vuonna 2030 Helsingin, pääkaupunkimme, Suomen näyteikkunan suurimmat vieraskieliset vähemmistöt ovat Afrikasta ja Lähi-idästä! "

Oletan että tämä tieto sisältää jonkin merkityksen joka ei ainakaan minulle nyt suoraan aukea.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Joka vuosi jätetään tuo viitisen tuhatta turvapaikkahakemusta, siihen perheiden yhdistämiset ja kiintiöpakolaiset päälle. Muutama vuosi sitten hakijoita tuli kuuden vuoden edestä ja vastaavaan varaudutaan nöyrästi. Voiko olla totta, että osa ihmisistä tuijottaa yhden vuoden lukua, eikä tunnista kehityskulkua?

Pew Research Centerin mukaan Suomessa on islamilaista väestöstä jo 11-15 % ja Ruotsissa 20-30 % vuonna 2050. Tutkipa, mikä osuus oli vaikkapa vain 15 vuotta sitten. Osuus tulee nousemaan maailman tappiin saakka niin kauan kuin nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa tai vieläkin hullumpaa jatketaan. Mutta ilmeisesti Jannellekin on sama, onko Suomen valtauskonto islam vai kristinusko. Suuri osuus toki maallistuu, mutta suuri osa myös radikalisoituu Euroopassa entisestään, kun integroituminen ei onnistu. Tämä on nähty eri puolilla Eurooppaa. Integroituminen onnistuu sitä paremmin, mitä pienempiä vastaanotettavat määrät. Tulokaskulttuuri vahvistuu sitä enemmän, mitä suuremmaksi yhteisö kasvaa. Tällöin ei myöskään sirottelu kantaväestön sekaan enää onnistu ja segregoitumista tapahtuu väistämättä.

Automatisaation ja robotisaation vähentäessä työpaikkoja ja elämän merkityksiä voidaan olettaa, että haetaan elämän sisältöä entistä enemmän islamista, josta sanotaan peruskoulun islamin oppikirjoissakin, ettei se ole pelkkä uskonto, vaan elämäntapa, joka säätelee ihmisen elämää käytännön ohjein monin tavoin ja ulottaa vaikutuksensa myös yhteiskunnalliseeen päätöksentekoon.

No, mutta oleellisinta on kuitenkin se, että meillä on paha huoltosuhdeongelma jo nyt taloudellisesti ja nykyisenlainen maahanmuuttopolitiikka pahentaa sitä entisestään. Ja toisaalta turvallisuus; Suomen suurin vahvuus on turvallisuus. Meillä ei ole edes auringon lämpöä, joten turvallisuudesta on pidettävä kiinni kaikin keinoin, mitään etnisten konfliktien riskejä ei saa kasvattaa Suomessa, eikä naisrauhaa vaarantaa. No, näin on jo toimittu. Ainoat feministit ovat perussuomalaisissa - miehet mukaan lukien.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Juha Kuikka on sitten toivottavasti suorittanut fysiikat korkeakoulussa, jotta voi asettua edes auttavan uskottavasti ilmastotutkijoiden selkeää enemmistöä vastaan viisaudessaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kyse on pitkälti fakta-analyysistä, kuten alempana on ruodittu. Ei mistään "ad hominem" -tyyppisestä periaatteesta, että kun henkilö X on jotain sanonut, niin se on totta. Varsinkin kun puhutaan suurista numeroista niin rivikansalaiselle asia ei oikein aukea omilla aivoilla ajatellen, vaan helposti altistumaan demagogiselle vouhotukselle.

Ilmastonmuutos ei ole ainoa asia, johon kohdistuvasta hypetyksestä olen ollut vastarannankiiski. Yksi hyvä esimerkki on taivastelu ruoan heittämisestä hukkaan. Kauhistellaan sitä, että Suomessa heitetään henkilöä kohden 24 kiloa ruokaa hukkaan vuosittain.

Vielä hirmuisemmalta se toki kuulostaa, jos sanotaan, että neljännestonni henkeä kohden vuosikymmenessä. Mutta kun tuo 24 kiloa tekee kaksi kiloa kuukaudessa, eli 66 grammaa päivässä, niin se osoittautuukin muutamaksi ruokalusikalliseksi lasien pohjalle tai purkkiin jäänyttä maitoa, kovettuneeksi leivänkannikaksi tai aterialta kuorituiksi perunankuoriksi. Ei siinä entrecotea kuskailla pihan perälle. Itse asiassa hävikki on ällistyttävän pientä. Mutta kun se otsikoidaan, niin pari viikkoa kansalaiset somettavat hysteerisinä asian tiimoilta. Ilmastonmuutoksen kohdalla luvut ovat vielä käsittämättömämpiä, ellei niitä pysähdy laskemaan. Siitä on kysymys.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Eivät maahanmuuttajat suomalaista kulttuuria uhkaa, vaan rikastavat sitä. Sama ilmiö on näkyvissä selkeimmin niissä maissa, joissa maahanmuutolla on pitemmät perinteet. Jos vaikka Iso-Britanniaa ajattelee, niin ilman maahanmuuttajien panosta se ainakin kirjallisuudessa olisi pelkkä Pikku-Britannia. Kolme viimeistä nobelin palkintoakin ovat menneet maahanmuuttajataustaisille briteille: Kazuo Ishiguro, Doris Lessing ja V.S. Naipaul. Saa nähdä onko Suomenkin ensimmäinen nobelisti Sillanpään jälkeen albaanitaustainen Pajtim Statovci.

Ilmastonmuutos on ehdottomasti ihmiskunnan suurin uhka. Tieto sulavan jään määrästä Arktiksella on pelottava: 14 000 tonnia sekunnissa.

"Kauhu kuitenkin lamauttaa. Samoin syyllistäminen. Ohjiin ollaan onneksi tarttumassa siellä, missä suurimmat vaikutukset luodaan, eli politiikassa ja sen myötä kansainvälisessä yhteistyössä", kuten Tiina Lindfors kirjoitti tänään kolumnissaan (TS 2.1.2019).

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Tieto sulavan jään määrästä Arktiksella on pelottava: 14 000 tonnia sekunnissa."

Kaitpa se jää siellä nyt kesällä sulaa. Talvella sitten taas lisääntyy.

(Tuollaiset heitot 14.000 tonnia sekunnissa eivät kerro mitään kenellekään, joka ei ole perehtynyt niihin raameihin, joihin tuo luku liittyy. Tuhat tonnia sekunnissa tai 50.000 tonnia minuutissa kuulostaisivat aivan yhtä vakuuttavilta.)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Luvut eivät kerro mitään ihmisille, joihin todellisuus ei yllä. Pidetään huolta siitä, ettei sellaisia pääse päättäjiksi. Kevät tuli lumi suli persulille hätä tuli.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #6

Minä epäilen että Arktiksella jäät ovat lisääntyneet näin talvella, kesään verrattuna, eikä siellä jää paljoa nyt sula. Mihin tuo sulamisluku perustuu?

Pohjois-Alaskassa luvataan -25 astetta pakkasta ja Sodankyläänkin -20. Grönlannin Nuukissa vain -5 - -10. Missä kohtaa Arktista sitä sulamista tapahtuu?

Montako tonnia Arktiksella jäätyy vettä sekunnissa?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #7

Minä epäilen että persut ja heidän hännystelijänsä ovat oikeasti massamaahanmuuton asialla. Pari vuotta sitten vouhotettiin "pakolaiskriisistä". Sellaista ei Suomessa ole nähty, mutta ehkä vielä nähdään, jos ilmastopakolaisuus pääsee toden teolla alkamaan. Sitä ei torjuta saivartelulla eikä typerillä vitseillä, jotka ovat persujen ydinosaamisaluetta vihapuheen ohella.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #8

Ohh, oliko tuo vastaus kysymykseeni Arktisen alueen sulamisesta?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #9

Voit kysyä mitä vain ja minä voin vastata mitä huvittaa. Olen oppinut sen Huhtasaarelta. Kysyy siltä mistä vain se alkaa toistella ainoaa tuntemaansa sanaa "kansallismielinen".

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #8

Ainakin aika moni nuori tyttö on jo kokenut pakolaiskriisin seurauksia. Myös Kelan virkailijat ovat seuranneet pakolaiskriisiä aitiopaikalta, kun täälläkin toimeentulotuen asiakkaista jo yli 40 % on vieraskielisiä ja on uutisoitu, että Kelan rahat uhkaavat loppua.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #61

Minusta on surkeaa että yrität tehdä raiskauksesta keppihevosen vaalikampanjaasi.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #70

On vastenmielistä, Mika miten vähättelet naisten raiskauksia ja katuturvallisuutta. Kun kyse ei ole edes vain naisten, vaan myös pikkutyttöjen raiskauksista, kuten olemme saaneet lukea. Se, että on ehdokas ja haluaa puuttua kovalla kädellä ongelmaan ei tarkoita, että ratsastaisi asialla. Juuri tuon kaltaiset pään pensaaseen laittajat ovat niitä, jotka eivät välitä vähääkään naisten ja tyttöjen oikeuksista loppujen lopuksi, vaan ainoastaan korkeintaan hyvesignaloivat siihen suuntaan. Minulla ei ole mitään mielenkiintoa politiikkaa kohtaa, jos en pääse vaikuttamaan näihin kaikkein ihmisarvon kannalta polttavimpiin ongelmiin yhteiskunnassamme. Naisten ja miesten palkkaeroihin puuttuminen on se ja sama tällaisten vakavien väkivaltarikosten ehkäisyn ja niistä kunnolla rankaisemiseen verrattuna.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #72

Hanna hyvä, pane nyt jäitä hattuun. Minä en vähättele naisten raiskauksia enkä katuturvalllisuutta. Mitä jälkimmäiseen tulee, se on muuten koko ajan parantunut kaikissa länsimaissa, myös Suomessa. Älä viitsi syyttää minua sellaisesta mitä en tee, se vie uskottavuutesi, ja sitä politiikassa kaivataan. Parhaiten se onnistuu pysyttelemällä tässä tosiasioiden tylsässä maailmassa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #6

No, avataan asiaa sitten hiukan:

"... contains 26.5 million cubic kilometres (6,400,000 cubic miles) of ice.[2] A cubic kilometer of ice weighs approximately one metric gigaton, meaning that the ice sheet weighs 26,500,000 gigatons."

https://en.wikipedia.org/wiki/Antarctic_ice_sheet

Yksi gigatonni tarkoittaa miljardia tonnia. 14.000 tonnia on noin yksi 80.000 osa miljardista tonnista eli gigatonnista. 26,5 miljoonasta gigatonnista se on puolestaan se on siis noin yksi kahdeskymmenesmiljardisosa.

Jään sulaminen ajoittuu lähinnä kolmelle kesäkuukaudelle ja nyt elämme sitä huippukesän aikaa. Jokaisessa kuukaudessa on noin kaksi ja puolimiljoonaa sekuntia, joten kolmelle kuukaudelle niitä osuus noin seitsemän ja puoli miljoonaa. Olettakaamme kuitenkin laskennan helpottamiseksi, että sulamissekunteja olisi kokonaista 10 miljoonaa.

Toteamme siis, että koko kesäkauden aikana jään sulaminen edustaa noin 0,5 promillea jäämassasta, mikä kuulostaa sangen ymmärrettävältä. Sulamista on tapahtunut siellä joka kesä ihmiskunnan historian aikana ja talvisin puolestaan lisäjään muodostumista. Kyse on siitä onko tuo nykyinen puolen promillen osuus merkittävästi suurempi, pienempi tai sama kuin aiemmin. Ei kuitenkaan kuulosta mitenkään hälyyttävältä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #10

Tuo määrä jäätä sulaa diplomaattien grogilaseissa joka vuosi. Juncker vastaa yksin puolesta määrästä.

Matti Simonaho

Iso-Britannialla on eri historia kuin Suomella. Että Iso-Britanniassa on paljon maahanmuuttajia johtunee siitä, että Iso-Britannia on aikanaan muuttanut muihin maihin ja alistanut kansan. Alistettu kansa on myöhemmässä vaiheessa historiaa muuttanut Iso-Britanniaan, jonne kaikki rikkaudet heidän kotimaastaan on viety. Sama Ranskan kanssa, jonne mm pakkoranskankieliset Afrikkalaiset suuntaavat. Suomeen ei tule pakolaisia tai maahanmuuttajia jostain maasta syystä että Suomi on aikanaan alistanut jonkun maan ja kansan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Syyllähän ei ole väliä, pääasia että tulee.

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #29

"Keski-ikäisen naisen poikkeuksellisen raa’asta murhasta Porissa vangittu mies oli ennen kiinniottoaan usein mukana Teljän seurakunnan toiminnassa.

– Kyllä. Hän toimi vapaaehtoisena messuavustajana eli, siis muun muassa jakoi virsikirjoja kirkon ovella ja kaatoi kahvia kirkkokahveilla, Teljän seurakunnan kirkkoherra Kaisa Huhtala kertoo Iltalehdelle.

Porilaisnaisen surmasta epäilty mies on tullut Suomeen turvapaikanhakijana syksyllä 2015. Noin vuoden maassa olon jälkeen hän liittyi Teljän seurakuntaan. Tätä ennen hän oli jo kääntynyt muslimista kristityksi. Hän myös sai pysyvän oleskeluluvan Suomeen, kirkkoherra Huhtalan muistin mukaan heti ensimmäisellä yrittämällä.

Huhtala kertoo tunteneensa miehen henkilökohtaisesti, mutta ei tiedä millaisista oloista mies oli Irakista lähtenyt." - https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6dec5f9b-472f-4...

Turun terrori-iskun aikajana.

Yleisradion lähteen mukaan Abderrahman Bouanane oli kertonut tappaneensa ihmisen Marokossa. Hän on muun muassa myynyt kokaiinia Italiassa. 23. huhtikuuta 2016 hän matkusti Sveitsiin ja anoi sieltä turvapaikkaa. Vuodenvaihteessa 2015–2016 hän matkusti Sveisistä Saksaan ja oleskeli Saksassa laittomasti käyttäen useaa eri henkilöllisyyttä. Saksassa ollessaan hän oli syytettynä ainakin kahdesta pahoinpitelystä.

Abderrahman Bouanane saapui Suomeen turvapaikanhakijana keväällä 2016 jolloin hän ei vielä ollut kovin aktiivinen uskonnollisesti. Tuliko hän Suomeen suoraan Saksasta tai muiden maiden kautta - kuten esimerkiksi Ruotsista syksyllä 2015 - keväällä 2016 laittomasti lähetettyjen 15000 pakolaisten joukossa, sitä me emme tässä vaiheessa tiedä. Suomeen tullessaan hän valehteli iäkseen 17 vuotta, ja sai näin luvan viettää ensin puolisen vuotta alaikäisten turvapaikanhakijoiden yksikössä. Hän sai kielteisen turvapaikkapäätöksen 2016 lopulla.

Ensimmäisen kerran Isistä ja jihadismia hän oli alkanut pohtia vuoden 2017 alussa. Bouanane kertoi esitutkinnan aikana Poliisille, että hän oli tutustunut moskeijassa Turussa mieheen, joka suhtautui terroristijärjestö Isisiin myönteisesti. Turussa 18. elokuuta 2017 keittiöveitsellä tehdyn iskun uhreiksi joutui kymmenen henkilöä, joista kaksi menehtyi.

- Lähde : Wikipedia, Turun isku 2017

j n e

Maahanmuuttajien ja pakolaisten seassa voi lähettää sotilaita "maahanmuuttajina" tai "pakolaisina" ja äänestäjät käyvät vähiin, mutta lykkyä tykö.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #34

Onko asiassa pysyminen noin vaikeaa?

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Mika: Nyt täytyisi jo tiedostaa humanitaarisen maahanmuuton haitat, joista on tehty huolellisia tutkimuksia ja on myös riittävät tilastotiedot. Taloudelliset ja turvallisuusvaikutukset ovat niitä uhkia - ei toki ensisijaisesti uhka suomalaista kulttuuria kohtaan. Mainitsemasi intellektuellit eivät ole humanitaarista maahanmuuttajasukua Briteissä. Tässä vaiheessa en soisi kenenkään niputtavan enää Karl Fazeria etelästä tulevaan vuohipaimeneen ja pitävän näitä yhtälailla potentiaalina Suomelle ja Euroopalle.

Samuli Salminen on tosiaan tehnyt tutkimuksia maahanmuuton taloudellisista vaikutuksista Suomessa ja koska asumme periferiassa ja meillä on asumisperusteinen sosiaaliturva, emme tietenkään houkuttele osaajia, vaan sosiaaliturvaperusteista maahanmuuttoa, sekä pienipalkkaista työperäistä maahanmuuttoa. Molemmat ovat nettotaloudellisilta vaikutuksiltaan kielteistä Suomelle ja heikentävät taloudellista huoltosuhdetta, vaikka media rummuttaa ilmeisesti ymmärtämättömyyttään huoltosuhteen paranevan, kun tuijottavat väestöllistä huoltosuhdetta, jolla ei taloudelle ole merkitystä itsessään. Tiedämme lisäksi, että sosioekonominen asema periytyy vahvasti, joten sosioekonomista nousua tulee olemaan hyvin vähän tulevissakaan sukupolvissa, ellei kantasuomalaisia aleta diskriminoida helpottamalla vieraskielisen väestön pääsyä lukioihin ja korkeakouluihin suhteessa kantanuoriin - tällaista ilmeisesti ollaan puuhaamassa.

Meillä on tosiaan rikostilastot, joissa etenkin seksuaalirikosten kohdalla on hurjat lukemat tietyistä maista tulevien kohdalla. Oulun tapaukset ovat järkyttäneet viimeisimpinä. Ihan sama, vaikka olisivat promilleluokkaa tulijoista, mutta kun näitä alkaa olla suurina vähemmistöinä, niin suomalaisia uhreja tulee hirvittävästi ja yleinen katuturvallisuus heikkenee huomattavasti.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Yksilöiden tasolla yksi uhkaa, toinen rikastaa, koska maahanmuuttajat eivät ole mikään homogeeninen ryhmä. Kulttuurin tasolla on kieltämättä enemmän positiivista kuin negatiivista vaikutusta.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #52

Mika; ihmisryhmiä voidaan ja niitä tulee tutkia ja tehdä niistä yleistyksiä, jotta voidaan tunnistaa niiden ongelmia. Tämä on tärkeää, jos ja kun meinataan muuttaa etnistä väestörakennetta. Ihmisryhmien välillä tulee nähdä kulttuurisia eroja. Emme ole niin tyhmiä, ettemmekö osaisi nähdä ihmisiä yksilöinä yleistyksistä houlimatta. Jostain syystä suvaitsevaistossa ei tätä käsitetä. Ilmeisesti heillä sitten on vaikeaa nähdä ihmisiä yksilöinä ja he projisoivat tämän muihin.

Vai väitätkö, että naisen on yhtä turvallista kulkea yksin vaikkapa Nigeriassa syrjäisessä paikassa yöllä kuin Suomessa? Et varmasti. No mistä tämä saattaisi johtua? Mistä ero Suomeen verrattuna johtuu?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #65

– Media valehtelee jostain vaikeasti ymmärrettävästä syystä, poliisi on politisoitunut, kirkko ja Suomen Punainen Risti vain hyysäävät islamistiterroristeja. Tarjottu ilmeinen johtopäätös on, että vain vallankumous, vähintään perussuomalaisten musertavan vaalivoiton kautta, voi tuoda muutoksen, muuten kaikki on hukassa, kuvailee Silvennoinen.

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4014501-per...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Iso mies ja pelkää kuin sisilisko ja levittää vielä paniikkia ympärilleen.

"Ilmastonmuutos on ehdottomasti ihmiskunnan suurin uhka. Tieto sulavan jään määrästä Arktiksella on pelottava: 14 000 tonnia sekunnissa.!

Tuliko taas heitettyä omasta päästä pikku hätävale paniikinlevitystarkoituksessa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Vertauksesi ontuu molempia jalkojaan. Sisiliskolle ilmastonmuutoksesta ei ole haittaa, se sopeutuu yhtä hyvin ellei jopa paremminkin lämpimämpään ilmastoon. Jos luit (ja ymmärsit) mitä kirjoitin, niin ei siinä paniikkia ollut. Ilmaston lämpeneminen on tosiasia, mutta ei se mikään yliluonnollinen mörkö ole. Ennenkin on ongelmista selvitty, ei pelätä enää otsonikatoa eikä happosateita niin kuin 1980-luvulla. Silloin vain tehtiin asioille jotain ja niin on nytkin tehtävä. Ennen kaikkea tietysti poliitikkojen. Kannattaa siis äänestää sellaisia jotka eivät panikoi mutta eivät liioin pistä päätä pensaaseen, koska jos tarpeeksi kuumenee, on tuloksena palava pensas, jota aropupukin juoksee pakoon.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Nasan mukaan arktisen jään minimi (lokakuussa) on nyt enemmän kuin 10 vuotta sitten. Vaikka pidemmän aikavälin mittaukset näyttää laskevilta, ei ainakaan tämä tue tuota väitettä.

https://climate.nasa.gov/vital-signs/arctic-sea-ice/

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Poistin kommenttini kun tarkistin pilkuvirhettä.

Joka tapauksessa, olennaista on jään tilavuus eikä pinta-ala.

Tilavuus nähdään täältä:

http://psc.apl.uw.edu/wordpress/wp-content/uploads...

Pitkän aikavälin sulamistrenditrendi 300 km3 vuodessa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #15

Eli viitaten ylempään laskelmaani tuhannessa vuodessa se tietäisi noin prosentin vähennystä jäämassan painossa, jos tuo vauhti pysyisi ennallaan sen tuhat vuotta. Tuhat vuotta on kuitenkin liian pitkä aika ennustaa asioita, siis sitä toteutuuko tuo prosentin pienennys vai ei. Nythän näyttää siltä, että vaihtelu suuntaan ja toiseen on aika suurta näinäkin aikoina.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #15

300 km3 vuodessa on ihan eri asia kuin 14.000 tonnia sekunnissa.
Siihen tässä on kaivattu lähdettä.

Mutta että 300 km3 vuodessa. Tuota voinee verrata vaikka Grönlannin jäämassaan joka on lähteestä riippuen kokoluokkaa 2,8 miljoonaa km3.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #17

Tuo ero 300km3 vuodessa ja 14.000 tonnia sekunnissa johtuu siitä, että nyt tarkastellaan kesäaikaista sulamista, mutta 300km3 vuodessa on arvioitu nettosulaminen kun otetaan huomioon myös jään lisääntyminen talvisaikaan.

Olet siinä oikeassa, että tuo 300km3 on parempi mittari kuin jokin sekunti tällä hetkellä. Mutta ei sekään ole kiveen hakattu luku. Sadan vuoden kuluttua voi tilanne olla aivan toinen, kumpaan suuntaan tahansa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #18

Härkösen "pitkän aikavälin trendi" kattaa 35 vuotta. Samassa unohtuu näppärästi että verrattuna vuoteen 1982, jäämassaa oli enemmän aina vuoteen 1997 saakka. Sitä enemmän oli myös 2000-luvun alussa ja viimeisen parin vuoden aikana massa on kasvanut.

Ja näin, valikoimalla oikeat lähtökohtavuodet pääsemme kahteen ihan päinvastaiseen tulokseen riippuen siitä mitä haluaa todistaa.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso Vastaus kommenttiin #20

Ehkä kuitenkin trendiä määrittäessä on hieman vakuuttavampaa käyttää viimeisimpää 35 vuotta kun valitsemalla kyseisestä aikasarjasta 2 yksittäistä vuotta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #22

Niin, jos et ymmärtänyt niin tein härköset. Mikä sitten on vakuuttavaa?
JOS sulamisnopeus on se 300 km3 vuodessa ja jäätikössä on 2,8 miljoonaa km3 niin voi miettiä miten relevanttia on olla huolissaan koko jäätikön sulamisesta.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso Vastaus kommenttiin #28

En ymmärtänyt enkä ymmärrä nytkään. Härkösellä oli ihan järkevä ja perusteltu johtopäätös ja sinä heitit vastakkaisen johtopäätöksen perusteilla, jossa taas ei oikein ollut mitään järkeä.

Mitä tulee noihin lukuihin, niin Härkösen antama luku kuvaa merijään trendiä kun tuo 2.8 milj. on ilmeisesti Grönlannin mannerjää? Itse en ainakaan tekisi mitään johtopäätöksiä vertaamalla kahta eri asiaa keskenään vaikka ne eivät täysin toisistaan riippumattomia olekaan.

Mikä tässä nyt oikeastaan on se ongelma? Oletko siis sitä mieltä, että jäätikkö ei ole sulanut merkittävästi? Jos nyt katsoo esim tuota Härkösen laittamaan kuvaa (http://psc.apl.uw.edu/wordpress/wp-content/uploads...). Eikö tuo aika vakuuttavasti näytä, että trendi on alaspäin? Ja jos katsoo vaikka tuota syyskuun viivaa ja lukuja niin onhan tuossa tapahtunut suhteellisesti aika hemmetin iso muutos.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #32

Keskustelu lähti Lamminpään väitteestä "Tieto sulavan jään määrästä Arktiksella on pelottava: 14 000 tonnia sekunnissa."

Kun tähän pyydettiin perusteluita ja kun panin linkin Nasaan jonka mukaan arktinen jääpeite on kasvanut, Härkönen pani linkin merijään sulamisesta.

Sitten syytät minua kahden eri asian vertaamisesta keskenään?

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso Vastaus kommenttiin #37

Rehellisesti sanottuna minä en taas pysy mukana mistä tässä tällä hetkellä keskustellaan. Blogissa oltiin huolestuneita ilmastonmuutoksesta mihin tuttuun tapaan saadaan muutamia kommentteja siitä, miten ilmastonmuutos on huijausta. Tähän Lamminpää antoi esimerkin jäätiköiden pienenemisen nopeuden suuruudesta johon kieltämättä olisi ollut hyvä saada viite niin ei ainakaan siitä asiasta olisi jäänyt keskusteltavaa. Tähän sinä laitot linkin joka näyttää merijään pinta-alan muutoksen. Ja sitten kohta alettiinkin puhumaan pinta-aloista ja tilavuuksista ja Grönlannista.

Eikö se oleellinen asia ollut nyt se, että jäätiköt sulavat ja kaikki tällä hetkellä esitetyt kuvaajat osoittavat sen. Jos olet tästä asiasta samaa mieltä niin ei tästä sitten tarvitse keskustella sen enempi. Sain vain sellaisen vaikutelman että et ole ja siihen minä nyt tartuin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #41

Ei blogien kommenttipalsta voi olla maallikoiden vetomuustuomioistuin, jossa heivataan tiedeyhteisön asettamat faktat. Muutama aropupu sitä täällä kyllä yrittää ja pudottelee denialismin pipanoita harva se päivä asian vierestä loikkiessaan.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #22

Ihan mielenkiinnosta, paljonko kulmakerroin muuttuu, jos käytetään tuota Härkösen linkkaamaa pitkää sarjaa, ei viimeistä 35 vuotta?

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #30

Tuo pitemmän aikavälin kuvaaja esittää jään pinta-alaa. Tilavuusmittauksia ei satelliitteja edeltävältä ajalta ole olemassa.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #33

Ookkei, pointti varmaan tulee selväksi jos tehdään sellainen olettamus, että pinta-ala ja tilavuus korreloivat melko vahvasti ja positiivisesti keskenään?

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #36

Ei.

Satelliittimittauksissa saman painoarvon saa ylivuotinen kiintojää tai ajojää, jossa on jäätä 15% ja vettä 85%. Nimenomaan vanha kiintojää on se, joka hupenee:

https://www.carbonbrief.org/wp-content/uploads/201...

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #38

Voi huokaus. Jos nyt katsot noita itse linkittämiäsi kuvia, niin näet että käppyrät korreloivat keskenään, joko suoraan tai viivästettyinä. Loogisesti korrelaatio näyttää "vaimenevan", mitä useampivuotisesta jäästä on kysymys. Olisihan se nyt melkoinen ihme, jos yksivuotisessa jäässä näkyvät muutokset eivät näkyisi myös monivuotisessa jäässä.

Edit. vai meinaatko että mekanismi on sellainen, että kun kylmänä ja pitkänä talvena yksivuotinen jää leviää, niin monivuotista jäätä jotenkin mystisesti sulaa. Tai pitkänä ja lämpimänä kesänä sulaa vain yksivuotista jäätä?

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #39

Kuvat kertovat sen ihan maalaisjärjelläkin ymmärrettävän seikan, että merijään sulaminen näkyy ensin tilavuudessa. En todellakaan ymmärrä mistä korrelaatiosta puhut. Sulaminen kokonaisuudessaan kyllä korreloi ilmaston lämpenemisen kanssa.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #42

"En todellakaan ymmärrä mistä korrelaatiosta puhut."

No hyvä, lue omasta kommentistasi lainattu tekstipätkä uudelleen, ja mieti voisiko sama yhteys toimia myös toisinpäin, tosin käänteisessä järjestyksessä:

"Kuvat kertovat sen ihan maalaisjärjelläkin ymmärrettävän seikan, että me-ri-jään su-la-mi-nen nä-kyy en-sin ti-la-vuu-des-sa."

Niinkuin silleen, että jos se jääpeitteen pinta-ala kasvaa pidempään, niin sitten sitä tilavuutta ja monivuotista jäätäkin tuppaa muodostumaan. Toisin sanoen pinta-ala ja tilavuus korreloivat positiivisesti.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #44

Kyllä, sama toimii myös toisinpäin. Pitää olla ensin yksivuotista jäätä, jotta voi syntyä monivuotista jäätä. Ja jään paksuuden karttuminen ei näy sen pinta-alassa.

Miten tämä liittyy aiheeseen?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #46

Jos vaikka siten, että jakamasi pitkän aikasarjan kulmakerroin on jotain ihan muuta kuin lyhyemmän?

Jos ja kun nuo kaksi asiaa ovat yhteydessä toisiinsa, niin kaiken järjen mukaan myös tilavuuden pitkän aikavälin kulmakerroin ja siten sulamisvauhti on eri kuin lyhyen aikavälin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #23

Ja minä kun luulin että "Joka tapauksessa, olennaista on jään tilavuus eikä pinta-ala."

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #31

Luulisi nyt jokaisen suomalaisen ymmärtävän, että ajojää ja monivuotinen kiintojää ovat eri asioita. Mutta pinta-alatilastoissa ne saavat saman painoarvon.

Tilavuusmittauksia ei satelliitteja edeltävältä ajalta ole olemassa.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #17

Todella, tuo 300 km3 vuodessa on merijään sulaminen. Siihen pitää lisätä Grönlanti, josta tulee n. toiset 300 km3 vuodessa.

http://nsidc.org/greenland-today/2017/09/

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #21

Tanskalle olisi toki suotuisaa, jos Grönlannin ilmasto muuttuisi oleellisesti paremmaksi kuin se on viimeiset parisataa vuotta ollut, mutta on epätodennäköistä, että samalle "vihreän saaren" tasolle kuin joskus muinoin päästään meidän elinaikanamme. Se olisi toivottaa kyllä, sillä Grönlannissa olisi paljon pinta-alaa maailman väestön asutukselle.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #25

Niin, Grönlannin sulaminen nostaisi merenpintaa 7 m. Se tekisi suuren osan Tanskasta asuinkelvottoman, mutta nehän voisivat todella muuttaa Grönlantiin. Nerokasta! Tanskalaisilla siis ei ole huolen häivää.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #26

Oliko Tanska asuinkelvoton silloin kun Grönlanti kukoisti keskiajan lämpökaudella?

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso Vastaus kommenttiin #69

Kukoisti? On mielenkiintoista miten jotkut asiat lähtevät elämään ihmisten mielissä ihan omaa elämäänsä kunnes lopulta sitten lähtevät käsistä. Vaikka saaren alkuperäinen nimi viittaakin johonkin vehreään niin ei se tarkoita, että kyse olisi, tai olisi ollut, jostain paratiisista.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #74

Mielenkiintoisempaa on se että saaren "palautuminen" lämpötilaan jolloin elämä oli siellä laajemmassa mittakaavassa mahdollista olisi jotenkin huono asia jota pitää yrittää vastustaa kaikin keinoin, maksaa se sitten mitä tahansa. Miksi te vihaatte lämpöä niin paljon?

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso Vastaus kommenttiin #75

Vastatkaahan Lehtinen ja/tai Kuikka ihan rehellisesti, oletteko muodostaneet käsityksen jostain vehreästä ja kukoistavasta Grönlannista sillä perusteella, että:
A) Joku Internetissä on kertonut teille saaren saaneensa nimensä siitä, että se on joskus ollut lämmin ja vehreä
B) Olette lukeneet asiaa käsitteleviä tutkimuksia tai muuta kirjallisuutta, joissa todetaan niin olevan.

Vastauksena sinun kysymykseesi: Olet varmasti tietoinen niistä kaikista ongelmista mitä ilmastonmuutoksesta seuraa. Ja itse asiassa henkilökohtaisesti olen huomattavasti enemmän huolissani sateisuuden muutoksen seurauksista kun itse lämpenemisen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #80

Asiasta löytyy kosolti materiaalia erilaisista lähteistä.

"The Vikings migrated from Iceland to Greenland in A.D. 985, with roughly 3,000 people eventually settling in the new land. The timing coincides with the Medieval Warm Period, a time of mild temperatures well documented in Europe between 950 and 1250. Between 1360 and 1460, however, around the time of the Little Ice Age, the Viking colonies in Greenland disappeared, leaving behind few clues as to why they were abandoned."

https://www.earthmagazine.org/article/did-medieval...

"To investigate the possibility of climatic cooling, scientists drilled into the Greenland ice caps to obtain core samples. The oxygen isotopes from the ice caps suggested that the Medieval Warm Period had caused a relatively milder climate in Greenland, lasting from roughly 800 to 1200"

https://www.earthmagazine.org/article/did-medieval...

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso Vastaus kommenttiin #81

Kiitos vastauksesta.

"The timing coincides with the Medieval Warm Period, a time of mild temperatures well documented in --> EUROPE <-- between 950 and 1250"

Grönlannin lämpötilasta vastaavalta ajalta ei olekaan mitään yksimielistä johtopäätöstä vaikka voi olla hyvinkin todennäköistä, että sielläkin on ollut keskimääräistä lämpimämpää.

Joka tapauksessa "a relatively milder climate" on aika kaukana olosuhteista, jossa jäätiköiden sijaan olisi kukoistavaa vehreää kasvillisuutta.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #25

Ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen kieltäjät tuntuvat aina unohtavan sen, että ilmaston lämpeneminenhän ei lopu ollenkaan, jos päästöjä ei vähennetä ja lämpeneminen jatkuu pitkään, vaikka päästöt saataisiin teoreettisesti lopetettua kokonaan. Muutoksen sanotaan olevan sen verran nopeaa, ettei eliöstö kykene sopeutumaan muutostahtiin ja biodiversiteetti köyhtyy, sekä myös ihmisten ravinnontuotanto vaikeutuu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #73

Fossiilisten polttoaineiden käytön vähentäminen on hyvä asia ajettavaksi. Öljyä pitää säästää polymerien tuottamiseen ja muihin raaka-ainemateriaaleihin, voiteluaineeksi j.n.e., turvesoita tarvitaan biodiversiteetin ylläpitämiseksi Suomessa, hiilikaivokset ovat terveydelle vaarallisia työpaikkoja ja tuottavat hengityselimille haitallisia pienhiukkasia.

Mutta asiaa pitäisi ajaa faktapohjalta juuri edellä mainituin argumentein. Ei ole tarkoituksenmukaista pelotella kansalaisia perusteettomilla kauhuskenaarioilla ja maailmanloppukuvauksilla. Nyt on mm. nostettu ylistyksen alttarille muuan 15-vuotias ruotsalaistyttö, joka piti puheen Puolan ilmastokokouksessa tunnevaltaisella vetoomuksella oman sukupolvensa puolesta. Tällaisen ahdistuksen lietsominen lapsillemme on kaikin tavoin vastuutonta ja tuomittavaa. Hänelläkään ei voi olla mitään muuta tietoa asiasta oman elämänkokemuksensa kautta kuin se, mitä jotkut ovat päähän syöttäneet.

Hiilidioksidin määrä ilmakehässä on vaihdellut 0,2 ja 0,5 promillen välillä historiassa ja siellä se on nytkin. Puhumme siis tuhannesosan murto-osista. Hiilidioksidi on "kasviston happea", ne "hengittävät" sitä. Hiilidioksidia tarvitaan vihreän elämän ylläpitämiseksi. Se ei ole vieras ainesosa ilmakehässä eikä suinkaan mikään myrkkykaasu. Hiilidioksidimäärän vaikutuksesta kasvihuoneilmiöön on esitetty tiedemiestenkin taholta erilaisia näkemyksiä ja eritoten myös siitä missä määrin hiilidioksidimäärän lisääntyminen ylipäätään on tulosta ihmisten vaikutuksesta.

Matti Simonaho

Äläpä hättäile, istu mättäile. :)

Ilmastonmuutoksia on esiintynyt ihmiskunnan historiassa useamman kuin yhden kerran. Esivanhempamme ovat selvinneet niistä kaikista viisaudella - ilmeisesti - koska sinä joka luet olet elossa.

Periaatteessa sama kuin Kevät, Kesä, Syksy ja Talvi - joiden tuloa voi ennustaa luonnossa tapahtuvista kaikista muutoksista- mutta suuremmassa mitta- ja aikakaavassa.

Ilmastonmuutoksen ensisijainen vaikutusalue (tulivuorien purkaukset, maanjäristykset, tsunamit, hirmumurskyt j n e) tulee olemaan Päiväntasaaja ja 24 astetta sen molemmin puolin.

Ellen väärin muista, ennen syyskuuta syyskuulle tyypillisine myrskyineen on elo-, heinä- ja kesäkuu (keskivuosi, juhannus). :)

Matti Simonaho

"- Yleisin uusi peruste on ollut kristinuskoon kääntyminen. Turvapaikan kristinuskoon kääntymisen perusteella voi saada, jos katsotaan, henkilö on vainon vaarassa uskontonsa vuoksi palatessaan kotimaahansa, Migrin tiedotteessa todetaan."

Kaikki eivät ole samanlaisia

"Porilaisnaisen surmasta epäilty mies on tullut Suomeen turvapaikanhakijana syksyllä 2015. Noin vuoden maassa olon jälkeen hän liittyi Teljän seurakuntaan. Tätä ennen hän oli jo kääntynyt muslimista kristityksi. Hän myös sai pysyvän oleskeluluvan Suomeen, kirkkoherra Huhtalan muistin mukaan heti ensimmäisellä yrittämällä."

Tällä puolella k o naisen suusta ei vihapuheita kuulu, mutta ison kirjan mukaan toisella puolella kuuluu.

: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6dec5f9b-472f-4...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kesälämpötila ei ole juurikaan muuttunut arktiksella viimeisen 60v aikana, sen takia merijään pinta-ala ja tilavuusmuutoksia ei voi pistää "ilmaston" piikkiin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

"Toisaalta Afrikan väestöpaineen purkautumista torjuu ainoastaan perussuomalaiset. Eli oletko huolestunut sekä ilmastonmuutoksesta, että tuhansista Suomen vuosittain vastaanottamista turvapaikanhakijoista perheiden yhdistämisineen?"

Henna, kaikella ystävyydellä, kuinka voit mainostaa perussuomalaisia, että vain ne torjuisivat hallitsematonta maahanmuuttoa?

Kannattaa käydä kansalaispuolueen nettisivuilla ja lukea uuden vuoden päivän blogini ja profiilini ja niin monet muut aiemmat asiaa käsittelevät blogini sekä tutustua poliittiseen ja ammatilliseen taustaani.

Väheksymättä ketään, voin sanoa vilpittömästi, etten ole vielä tavannut yhtään sellaista poliitikkoa, jolla olisi minun kokemukseni näistä asioista. Ei edes perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aholla.

http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/266744...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kaikkein eniten minua on hämmästyttänyt tämä: väitetään, että jääkarhut ovat kaikkiruokaisia lihansyöjiä, mutta niille ei kelpaa hyvä ja ravitseva pingviini. Ainakaan en ole nähnyt yhtään luontofilmiä, jossa jääkarhu popsii pingviiniä...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eiköhän pingviinikin kelpaisi, jos sitä kokeiltaisiin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Ainakaan en ole nähnyt yhtään luontofilmiä, jossa jääkarhu popsii pingviiniä..."

Syynä lienee se, että ne elävät maapallon eri puoliskoilla.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Aina sarkasmi menee joltain neropatilta ohi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #62

Ja joiltain maan- ja eläintiede.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #64

Kuten sanottu, ollaan rautiaisista huolissaan...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Jääkarhuista huolissaan olevat ilmastopelkääjät voisivat mennä ruokkimaan Jääkarhuja itsellään, jääkarhut ja ilmasto pelastuisi melko äkkiä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Eivät minua jääkarhut huoleta, rautiaiset ja lehtiset kyllä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Mieti että pystyisit ruokkimaan jääkarhuja enemmän kuin "sadat" pikku Pingviinit.

Matti Simonaho

Minua huolestuttaa, kun talvipäivän seisauksen - jääkauden huipentuman jälkeen - ilmasto on muuttumassa lämpimämmäksi ja valoisammaksi. Pelkkä ajatus että jäät sulavat hirvittää, ja että jalkakäytävät lämpenevät ja ovat täynnä pikistä hillua.

:)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset