Takaisin asiaan Rajat ovat rakkautta - vastuussa jälkipolville, eduskuntaehdokas 2019!

Ranska käännyttää turvapaikanhakijat - miksei Suomi?


Suomen päättäjät erästä puoluetta lukuun ottamatta ovat uhranneet tyttöjen turvallisuuden monikulttuurisuusideologialleen. Kun kansa on nyt vihdoin herännyt tähän, puolueiden johtajat - erityistä vastuuta tapahtuneesta kantava Orpo etunenässä - valehtelevat kansalle paksusti. Väitetään, ettei turvapaikanhakijoita oltaisi voitu, eikä edelleenkään voida käännyttää rajoilta ilman turvapaikkatutkintaa.

Tämä on ilmiselvää soopaa, sillä Ranskalla rajatarkastukset ovat olleet käytössä Italian vastaisella rajalla jo kolme vuotta ja maa käännyttää kaikki, joilla ei ole asianmukaisia matkustusasiakirjoja. Rajalta ei voi myöskään hakea turvapaikkaa. Ranska ei ole antanut tätä mahdollisuutta edes alaikäisille, vaan käännyttävät nämäkin rajalta.

Oheisen linkin Ylen jutussa kerrotaan Ibrahimista, joka on yrittänyt Ranskaan jo viidesti eri keinoin, mutta poliisi on napannut hänet joka kerta ja vienyt takaisin Italiaan. Dublin-sopimuksen mukaan alaikäiselle tulee tarjota mahdollisuus turvapaikanhakuun rajalla. Ranska jättää kuitenkin kansainväliset sopimukset noudattamatta vailla sen kummempaa kohua. Miettikää; Macronin Ranska!

https://yle.fi/uutiset/3-10277674?fbclid=IwAR1EC6krrmrjgg3-XftcC5zIJWK_wHIqNw2n-9Lne2MuF3exHHSM4p2aJjM

Milloin Suomen johtopoliitikot lakkaavat olemasta kuin kädettömiä, pää pilvissä ajelehtivia ilmapalloja - youtubisti Niko Riekkovaaran kielikuvaa lainaten.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kyllähän nuo nyt jostakin vain Ranskaan pääsevät. Calaisin seudulla on ollut rannoilla jo vuosia tuhansia pakolaisia, jotka ovat nyt viime aikoina alkaneet pyrkiä Britanniaan kaikenlaisin venein ja jopa varastetuin kalastusaluksin.

Nyt brexitkohun keskellä laiton pyrkiminen kanaalin yli on vain kasvanut entisestään. Tosin Ranskan viranomaiset ovat luvanneet puuttua asiaan ja estää näiven veneturismin, mutta se on toisaalta vain ranskalaisten lupaus, eikä välttämättä todellisuutta.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Tietäkö kukaan miks ne pyrkii niin hanakasti Britanniaan?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kolme pointtia, kuten Halla-aho sanoisi:
Turvallisuus - Britannia on NATOn jäsen ja ydinasevalta, joten maahan ei hyökätä
Kotoisuus - Kaikki puhuvat englantia, joten viranomaisten kanssa on helppo tulla ymmärretyksi
Työ - Britannia on eroamassa EU:sta, joten kaikille riittää töitä niin paljon kuin jaksaa tehdä

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Juho ainoastaa keskimmäinen selitys kuulostaisi jotekin järkevältä, vaikka toisaalta myös ranskaa puhutaan paljon Afrikassa. Moni siirtolainen osaa varmasti paremmin Ranskaa kuin Englantia. Toisaalta jos Britannia tulijat tulevat Britten entisistä siirtomaist.

Siirtolaiset tulevat Ranskasta ja se on myös NATO maa joten tuskin tuolla on osuutta asiaan. Silloin kun Britit oli EU:ssa oli sinne myös paljon tulijoita, joten tuskin EU ero hanke on siirtolaisten määriin vaikuttanut.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Muistutetaan vielä, että tukipaketit olivat EU:n omien sääntöjen vastaisia. Tukipakeitteihin jouduttiin, koska valtaosa maista ei ollut noudattanut kasvu ja vakaussopimusta. Suomi oli ainoita maita jotka sitä olivat noudattaneet.
Tukipaketteja perusteltiin, sillä että jos ei lainaa rahaa kriisimaihin niin kaikki romahtaa. Turvapaikanhakijoiden takaisin palauttamista voitaisiin perustella samallalailla. Ja tottahan se on jos maahanmuuuton suunta ei muutu, niin Suomi romahtaa pitkällä tähtäimella.

Ainakin vasemmisto ja vihreät kannattavat kansalaistottelemattomuutta. Ja mikäli Dublinia tulkitaan, niin ettei turvapaikanhakijoita voida palauttaa takaisin, silloin voittaisiin harrastaa kansallisesta tottelemattomuutta.

Pekka Pylkkönen

Uutinen on Fake news. Useat poliitikot ja tutkijat ovat sanoneet turvapaikanhakijoiden maahanpääsyn estämisen olevan mahdotonta.

Tommi Mäkinen

Joo, koska ihmisoikeus ja YK:n sopparit, kaikki saa ja pitää saada tulla vapaasti maahan suomessa vakuutellaan.

Ylellä oli harvinaiset hyvä haastattelu vähä aikaa sitten jonku areenan kautta, tai jossain muussa -ei valtalähetyksessä.
Toimittaja oikeasti haastoi virkamiehen kun tyyppi ulisi näistä sopimuksista että pakko ottaa jokainen, että mites noi monet monet muut euroopan maat jotka ei näin tee vaan laittavat vain rajan kiinni, eikä niitä edes rangaista siitä mitenkään?

Virkaspede oli sekunnin hiljaa, ja alkoi sitten paasaa ihan muista jutuista, ei sanallakaan vastannut kysymykseen :D

Ylen pääuutisissa on aina ihan FullHD-HC-mokutusta, mutta on ylellä näköjään asiaakin, toimittajat kysyy ihan järkeviäkin, mutta ei ne päälähetyksiin pääse..

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    "Uutinen on Fake news. Useat poliitikot ja tutkijat ovat sanoneet turvapaikanhakijoiden maahanpääsyn estämisen olevan mahdotonta."

No mites Ranska ja Unkari sen tekevät? Ja USA, Japani ja Australia?

Tommi Mäkinen

"Uutinen on Fake news. Useat poliitikot ja tutkijat ovat sanoneet turvapaikanhakijoiden maahanpääsyn estämisen olevan mahdotonta."

"No mites Ranska ja Unkari sen tekevät? Ja USA, Japani ja Australia?"

Itse sarkasmiksi tuon Pekan kommentin oletin, ja siksi suosittelin :D

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Syy on ilmiselvä. Suomi on sivistys- ja oikeusvaltio joka noudattaa tekemiään sopimuksia. Tämä ei tietenkään koske persuja, mutta ei sivistystä voi kaikilta vaatia. Se ei ole synnynnäinen ominaisuus.

Pekka Pylkkönen

Entä jos turvapaikanhakijat eivät noudata? EU-oikeuden mukaan turvapaikanhakijoilla on velvollisuus hakea turvapaikkaa siitä maasta, missä he ensimmäiseksi saapuvat EU:n sisälle.

Sivistys- ja oikeusvaltion mittarina ei todellakaan ole se että kuinka orjallisesti onnistuu noudattamaan sääntöjen erästä tulkintaa. Maailmassa on useita maita joissa esimerkiksi monarkian itsevaltainen asema on turvattu perustuslaissa vieläpä tehden siihen kohdistuvat muuttamispyrkimyksetkin rangaistaviksi. He siis ovat jumissa perustuslakifundamentalismissaan ja me tietysti oikeusvaltiona tuemme heitä täysin rinnoin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"EU-oikeuden mukaan turvapaikanhakijoilla on velvollisuus hakea turvapaikkaa siitä maasta, missä he ensimmäiseksi saapuvat EU:n sisälle."

Vai niin. EU:n säännökset eivät velvoita yhtä ainutta turvapaikanhakijaa tekemään yhtään mitään. EU:n säännökset ja määräykset koskevat EU-maita, niiden kansalaisia ja niissä maissa laillisesti oleskelevia. Tällaiset väitteet turvapainhakijoiden velvollisuuksista "EU-oikeudesta" johdettua ovat täyttä potaskaa.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #40

Dublin-sopimuksen mukaan valtio johon turvapaikanhakija on ensimmäisenä saapunut kolmannesta maasta käsin vastaa turvapaikkahakemuksesta ja lisäksi turvapaikanhakijan on laitonta liikkua maasta toiseen unionin sisällä. Tulkintasi perustuu lähinnä siihen että turvapaikanhakijalla ei ole velvollisuutta noudattaa sen maan lakeja jossa hän oleskelee.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #44

Älä jauha, kun et ymmärrä.

Tässäkin väitteesi on täyttä roskaa: tottakai turvapaikanhakijalla on aivan sama velvollisuus noudattaa oleskelumaan lakeja, esimerkiksi liikennesääntöjä ja rikoslakia kuin kenellä tahansa maan kansalaisella tai muulla maassa oleskelevalla.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Ja siitä syystä olemme saaneet tänne vähemmän sivistyneitä lähi-itäläisiä, jotka syyllistyvät ahkerasti mm. alaikäisten suomalaistyttöjen raiskauksiin. Ovat saaneet myös muutaman suomalaisen hengiltä.

Onko Uimonen tyytyväinen?

On täysin naurettavaa että Suomi noudattaa näitä vanhoja soppareita pilkuntarkasti, kun monet muut EU-maat eivät sitä tee. Yhtään ei tuollainen hyödytä Suomea.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Syy on ilmiselvä. Suomi on sivistys- ja oikeusvaltio joka noudattaa tekemiään sopimuksia. Tämä ei tietenkään koske persuja, mutta ei sivistystä voi kaikilta vaatia. Se ei ole synnynnäinen ominaisuus.
"

Tuo kaikkien sopimusten pilkunmukainen ellei tarkempikin noudattaminen ei ole näyttänyt koskevan monia muitakaan Euroopan valtioita muista nyt puhumattakaan. Ja suhtaudun suurella varauksella moiseen itsekehumiseen että olisimme reilusti noita muita sivistyneempiä/parempia. Voihan olla että emme olekaan sivistyneempiä, vaan toimimme vain joissakin asioissa hölmömmin ja kärsimme seuraukset. Oma valintamme.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Jahas; Börjestä Ranska ei ole sivistysvaltio. Sivistystä ei ole tuhota maan turvallisuuden, hyvinvointivaltion ja laadukkaan koulujärjestelmän perustaa. Kaikkein sivistymättömintä on uhrata rajallisia auttamisvaroja voimakkaasti miespainotteisten ja hyvin vaihtelevin perustein Suomeen hakeutuvien tulijajoukkojen elättämiseen.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ei kai valtio, missä joku Marine Le Pen saa yli 10 miljoonaa ääntä ole pohjimmiltaan kovin sivistynyt.

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala Vastaus kommenttiin #42

Sunko mielestä on sivistynyttä ottaa raiskareita Suomeen ja vaarantaa suomalaisten henki ja terveys ?? Salli mun nauraa

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Kyllähän tuosta kulkee juna tunnelissa maiden välillä ja rajatarkastajat tarkastavat, että matkustajilla on asianmukaiset matkustusasiakirjat.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

TURVAPAIKKASHOPPAILU ELI MAAHANMUUTTO MAASTA TOISEEN LOPETETTAVA

”Miten ihmeessä sisäministeriksi siunaantuu kaikkein vastuuttomimmat tyypit, jotka eivät voi myöntää, että turvapaikkapelleily on täysin valheellista alusta loppuun.

Tulijat hävittävät paperinsa, matkustavat monen turvallisen maan halki ja tulevat turvallisesta Ruotsista hakemaan turvapaikkaa Suomeen. Paperien hävittäminen kertoo, että jotain halutaan peittää, ja se että turvapaikkaa ei haeta ensimmäisestä turvallisesta maasta siitä, että kyse on turvapaikkashoppailusta. Valehdella voi miten paljon tahansa ja tehdä rikoksia, eikä sillä ole vaikutusta turvapaikkaprosessiin. Hakemuksia voi tehdä loputtomasti, ja kielteisen päätöksen saatuaankin voi jäädä Suomeen.

Nyt on korkea aika tehdä loppu humanitaarisesta maahanmuutosta, kuten Perussuomalaiset esittävät. Jo tähän asti tulleiden kunniakansalaisten ja kultamunien elättäminen on valtava rasite veronmaksajille, ja muodostaa erittäin suuren riskin turvallisuudelle.

Ruotsi on erittäin hyvä esimerkki siitä, mitä löperöstä maahanmuuttopolitiikasta seuraa”.

LUE LISÄÄ:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/sisaministeri-...

Kai Mykkänen ilmoittautui älyllisesti epärehelliseksi

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2019/01/k...

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

No, varmaan 2015 oli annettu jossakin EU-kabinetissa lupauksia jotka piti pitää ja laskea tänne kaikki.

Jos tulee uusi aalto, saa nähdä kuinka toimitaan

Aalto on tänne nyt hankalampi järjestää kun eri maat, kuten esim. Ruotsi,Tanska,Ranska,Italia ovat kiristäneet rajakontrolleja ja alkavat hiljalleen noudattaa sovittuja asioita

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Tero: Tässä vastaus: "Suomi pyrkii varautumaan jopa 100 000 turvapaikanhakijaan." (AL 6.8.2018) https://www.aamulehti.fi/uutiset/suomi-pyrkii-vara...

Tällainen tavallista suomalaista todella kylmäävä uutinen osoittaa, kuinka poliittinen johto on tavallista suomalaista vastaan - kyse on haittapäättäjistä.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"haittapäättäjä".
Tuo on hyvä ja kuvaava termi.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

on syytä varautua...

sehän ei tarkoita että on päätetty ottaa...

Toivottavasti moista määrää ei tule hallitsematta.

Paras olisi ottaa perheitä suoraan pakolaisleireiltä, silloin tiedettäisiin tausta ja autettaisin aidosti hädässä olevia.

Tietysti jos otettaisiin vaikka 30000 naista vaihteeksi , niin alkaisiko syntyvyys nousta =)

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #45

Ellei kuitenkaan tiedetä kysytään Nergiltä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Haittapäättäjät on tietysti valittu haittaäänestäjien haittaäänillä. Mitä pitäisikään tehdä sellaisille haitoille?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Tässä turvapaikka-asiassa saattaa olla takana mukana myös puhdas raaka bisnes, jossa vähät välitetään tavallisen tallaajan turvallisuudesta heikommasta sukupuolesta nyt puhumattakaan. Vaalit ovat taas tulossa ja rahoitusta tarvitaan.

”Hilloa” tarvitaan, kuten Hesarin etusivu 15.1.2019 osoittaa. Siinä Orpo ”suitsuttaa” otsikolla ”Luotamme Suomeen.”

Maahanmuuttoviraton toimintakertomuksen mukaan palvelujen ostot olivat 221 miljoonaa euroa vuonna 2016 ja 545 miljoonaa euroa vuonna 2017.

Luvut ovat vertauskuvallisesti 221 metriä ja 545 metriä korkeita pinoja painosileitä 100 euron seteleitä! On siinä pinoilla korkeutta.

Viime vuoden toimintakertomusta odotellessa voi tutustua vuoden 2017 kertomukseen.

http://migri.fi/documents/5202425/5915665/Maahanmu...

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Orpon vaalimainoksia tosiaan näkyy usein sosiaalisen median syötteessä ja onhan niihin silloin kommentoitava. Kiva, että kokoomus luottaa Suomeen, mutta kannattaako suomalaisen luottaa kokoomukseen - pyrkyreiden puolueeseen?

Orpo vielä mainosti Facebookissa tuota koko Hesarin etusivun vallannutta mainostaan, jossa oli hänen iso päänsä. Tuli mieleen itsevaltainen suuruudenhulluus ja narsismi siitä, että hän halusi mainostaa vielä sosiaalisessa mediassakin sitä, kuinka hänen mainoksensa on vallannut koko Hesarin etusivun.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Jos vaikka ranskalaiset viranomaiset eivät osaakaan olla ihmisiksi niin me voimme olla. Olkaamme siis hyvempiä ihmisiä kuin he.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Voimmehan me saman tien olla ranskalaisia tyhmempiäkin. Useimmille helppoa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Totta, Rautiainen on oikeassa, voisimme olla ranskalaisia tyhmempiäkin. Mutta eihän meidän tarvitse lähteä persuleiden kelkkaan ja mennä ranskalaisista ääliöoikealta ohi. Eihän?

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Petteri: Ja mikä oli keskustelua rakentava panostuksesi? Sitä ei tainnut olla tälläkään kertaa, vaan pelkkää öyhötystä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Henna, älä reagoi trolliin.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Älä välitä.
Hän taitaa olla hieman sairas

sairastanee persuvihaa

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

#18

Persuleista en tiedä, mutta alkaa näköjään Unelma eräillä pettämään.

Tommi Mäkinen

Eihän haittaritalaan pitäis reagoida, mutta kun tota aivovammasta paskaa aamusta iltaan, kuukaudesta toiseen, vuodesta toiseen :D

Ja joka ikisen persun ja kansallismielisen blogiin, ja monta kertaa.

En tollasta ihmisvihaa ole ennen nähnyt.
Ihan ohimennen ritala aina toteaa jokaisen persun ja kannattajan olevan vähä-älyinen idioottinatsirasistifasisti.

Ja tietää, että jokaikinen persu haluaa lisää mamujen tekemiä raiskauksia, murhia, lastenraiskausjengejä, että kannatus edes promillen nousisi.

Haittaritala ei todelaakaan petä koskaan..

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Jotkin, kuten sinä olet niin puusilmä, ettet huomaa kokoomuksen ja keskustan tuhoavan tämän maan....mutku mutku persut

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Suomesta Italiaan tai Kreikkaan jne käännyttäminen on hiukka eri luokan operaatio kuin Italian-Ranskan rajalla käännyttäminen. Viittaan Dublin-sopimukseen.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Entä Tornionjoen sillalla käännyttäminen?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Minne? Italiaan? Kreikkaan?

Siellä on tietääkseni Ruotsi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #29

Eikö Ruotsi ole turvallinen EU-maa?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #32

Turvapaikanhakijat pitää palauttaa siihen maahan, jossa ovat ylittäneet EU-rajan. Ruotsi ei voi olla sellainen.

Suomi voi olla sellainen Venäjältä tulleiden kohdalla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #34

Rajalla voi neuvoa reitin Ruotsista rannikolle, eihän tuossa sanota että pitää palauttaa henkilökohtaisesti. Jos on päässyt Suomen rajalle pääsee takaisinkin.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Juttelin viikonloppuna muutaman opiskelijan kanssa, jotka ovat Lähi-idästä - OPISKELIJAN - ja heillä oli yhtä kierokäsitys Oulun tapauksista kuin tekijöillä itselläään. Joten Ongelmana ei todellakaan ole pakolaiset vaan koko 1,8 miljardia Muslimia joille se on kulttuurihomma...

Eikö PS:n pitäisi nopeasti alkaa vaatimaan ulkomaisten opiskelijoiden ja yrittäjien käännyttämistä rajalla myös, jos siis halutttaisiin oikeasti tarttua itse ongelmaan vai ratsastaako PS vaalipisteiden toivossa tällä yhdellä asialla???

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Jos kyse olisi vain sopimuksista eli siis suomalaisten tosi tarkasta ja itsetuhoisesta sopimusten pilkun päälle noudattamisesta, niin sitten olisi kirjaimellisesti noudatettu sitäkin sopimusta, että turvapaikkaa pitää hakea ensimmäisestä maasta mihin tulee. Ei siis olisi seurattu muita, jotka sopimuksesta viis veisasivat.

Sopimusten noudattaminen ei tilannetta selitä: ARVOPOHJA selittää. Vaaleissa on hyvä ja ainoa mahdollisuus miettiä omia arvojaan.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Uusi kansalaisaloite:

"Turvapaikanhakijan, joka lomailee kotimaassaan, turvapaikkahakemus on mitätöitävä ja oleskelulupa kohdemaassa peruttava"

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3768

Anne Pylkkönen

No nyt on kovat piipussa: sanotaan elintasoturvapaikkaturisteille että tänne jos tulette, niin että pääse pois IKINÄ - edes lomailemaan :)

Tommi Mäkinen

Kannatettu. 2621 tällä hetkellä.

"Aftonposten on käyttänyt apunaan Norjan tilastokeskuksen SSB:n apua ja sen mukaan Irakilaiset ovat kovimpia kotilomailijoita. 71 % irakiaanoista on matkustanut Irakiin kotilomalle. Iranilaisista turvapaikanhakijoista 55 % käy kotilomalla ja Afganistanissa hermolomia pitää 40 % afgaaneista. Somalia ja Eritrea eivät enää ole niin suosittuja lepopaikkoja, vain 24 ja 12 % somalialaisista ja eritreaanoista lomailee kotimaassaan.

Miten on mahdollista, että Irakissa tai Afganistanissa lomailee suuri määrä turvapaikan saaneita henkilöitä vaikka turvapaikka-aktivistit väittävät, että ne eivät ole turvallisia maita ja ihminen pääsee siellä hengestään heti kun kone laskeutuu?" https://pt-media.org/2019/01/09/norjan-tilastokesk...

"Norjan hallitus on päättänyt lähettää 1 600 somalia takaisin Somaliaan. Hallituksen mielestä somalit eivät enää tarvitse turvaa kaukana pohjoisessa vaan voivat palata turvalliseksi luokiteltuun Somaliaan.

Norjan hallituksen mukaan Somalian tilanne on parantunut ja maassa on vakaa hallitus. Tästä syystä Norjan hallitus ei näe mitään syytä siihen, että 1 600 somalia nauttii Norjan suojaa. Heiltä poistetaan turvapaikkaoikeus ja heidät toimitetaan takaisin kotiin.

Norjan turvapaikanhakijoiden järjestö NOAS (Norsk organisasjon for asylsøkere) kritisoi päätöstä. Järjestön mukaan Somalia ei pysty tarjoamaan tehokasta suojelua." https://www.kansalainen.fi/norja-palauttaa-1-600-s...

Norjassa hyvä meiningi :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset