Takaisin asiaan Rajat ovat rakkautta - vastuussa jälkipolville, eduskuntaehdokas 2019!

Erään persun näkökulmasta pahin naisasiaongelma

Näin naisten päivänä kiinnittäisin huomion omasta mielestäni tärkeimpiin kuuluvaan naisasiaongelmaan. Lehdissä on uutisoitu, kuinka nuorien asenne on nykyään yleisesti se, ettei tavoitteena ole sitoutua suhteeseen loppuelämäksi. Erityisesti nuorten miesten asenne on tässä ongelmana. Hesarissa uutisoidaan, että erityisesti on romahtanut 30–34-vuotiaiden miesten halukkuus hankkia lapsia; osuus on pudonnut 65 prosentista 35 prosenttiin. Helsingissä on myös miesten markkinat sukupuolijakauman seurauksena. 

https://www.hs.fi/elama/art-2000006018230.html?fbclid=IwAR0ouaJXrKghmmPWDtg1zBpo9bRU7riTs3VDQawUhIB1ytybAmJqpdorLbw

Deittisovellukset ovat aikaansaaneet sen, että yhä enemmän mennään miesten ehdoilla suhteissa. Ja aika suurelle osalle miehistä on tyypillistä, ettei haluta sitoutua, jos vaan on vetovoimaa naisiin. Olisivatko toisaalta kansallismieliset miehet perinteisempiä ja korostaisivat lojaaliutta vihervasemmiston miehiä enemmän?

Naisia usein hieman paheksutaan nirsoiksi miesten suhteen, mutta asian toinen puoli on se, että miehet perinteisesti haluavat sitoutua naisia vähemmän. Tätä kuvastaa hyvin kiteytys, jonka mukaan "Miehet antavat rakkautta saadakseen seksiä ja naiset seksiä saadakseen rakkautta." Tämä on tietenkin kärjistys, mutta kuvastaa tilannetta sen suhteen, että sukupuolieroa tässäkin löytyy yleisellä tasolla. Yksilöiden väliset erot ovat toki taas paljon merkittävämmät.

Tyttöjen tai naisten ei mielestäni koskaan pidä suostua suhteeseen, jossa toinen osapuoli saattaa huvitella vapaasti muidenkin naisten kanssa, ellei itsekin halua hyödyntää tilaisuutta. Muuten tekee itsestään kynnysmaton. Jos naiset eivät laita rajoja tällaiselle miesten huvittelulle, niin Suomen syntyvyys ei tästä lähde nousuun. Lapsia ei yleensä hankita oloissa, joissa ei voi luottaa toisen sitoutumiseen.

Syntyvyyden kääntämiseksi nousuun on nyt myös koulujen ja kotien herättävä kasvattamaan nuoria oikeisiin asenteisiin perheeseen sitoutumisen suhteen. Vaikka vanhemmat olisivat itse eronneet, niin voi pahoitella tilannetta ja vaikuttaa silti aktiivisesti omien lasten asenteisiin sitoutumishalun suhteen. Sitoutuminen vaatii tietenkin myös vahvoja tunteita ollakseen helpompaa. Nuorille täytyy tarjoilla tasokasta romantiikkaa kirjojen ja leffojen muodossa, jotta saavat näistä ainesta tunne-elämänsä kehittymiselle.

Herrasmiestapoja on myös alettava opettamaan uudelleen ja lopetettava liika tasapäistäminen. Ihminenkin tarvitsee omat soidinmenonsa osapuolille keskenään hieman erilaisine rooleineen.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Toteat:" Olisivatko toisaalta kansallismieliset miehet perinteisempiä ja korostaisivat lojaaliutta vihervasemmiston miehiä enemmän?"

Onko sinulla tämän kysymyksesi tai sen taakse verhoillun väittämän tueksi yhtään mitään?

Olen jossain määrin eriävistä mielipiteistämme huolimatta pitänyt sinua monin tavoin tolkun ihmisenä, mutta tämä kyllä meinaa murentaa aiemman käsitykseni.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

"Helsingissä on myös miesten markkinat sukupuolijakauman seurauksena."

No ei ole. Tilanne Helsingissä on vain parikymppisissä sellainen, että naisia/tyttöjä on vähän enemmän Suomen typerän koulutuspaikkasijoittelun takia. Kun otetaan koko pääkaupunkiseutu, miehiä on selvästi enemmän (ja matut eivät näy tilastoissa, koska ei ole kotikuntaa vielä, tai kielteinen päätös tai (valitus)prosessissa). Kaikki pääkaupunkiseudun (ja Turun) vetämät naiset ovat muualta Suomesta pois.

(Jotta olisi sukupuolijakauman seurauksena miesten markkinat, naisia pitäisi olla vähintään noin 10 kertaa enemmän. Suosittelen Henry Laasasen kirjaa "Naisten seksuaalinen valta", jota kirjastotädit tahallaan polttavat, vahingoittavat ja poistavat valikoimasta)

Katsotaan Tilastokeskuksen tietokannasta virallinen tilanne (eli matut, matkailijat, paperittomat (aina miehiä) eivät edes näy) Helsingissä:

ikä: 34
miehiä: 5 936
naisia: 5 810

ikä: 33
miehiä: 5 856
naisia: 5 759

Vuoden 2017 tilasto, uusin vuosi tietokannassa.

Suomessa oli kymmenien tuhansien naisten vaje jo ennen tämän hallituskauden miesvyöryä. Syynä on se, että tyttöjä syntyy selvästi vähemmän. Lisäksi Suomessa on erittäin erikoinen ilmiö: maastamuuttajista selvä enemmistö on naisia. Sen sijaan Suomeen muista EU-maista muuttavat ovat enemmistöltään miehiä (esim. Espoon kaupungin julkaisusta luin joskus, että yli 70 prosenttia "länsimaista" tulleista maahanmuuttajista oli miehiä. Koska pääkaupunkiseutu on mamuissakin naisvaltaisempi kuin muu Suomi, muun Suomen tilastot ovat vielä miehisempiä). Saksalaisista, briteistä, espanjalaisista, italialaisista, kreikkalaisista ym. EU-kansalaisista Suomessa suuri enemmistö on miehiä. Kun TV:ssä ja lehdissä on viime vuosina ollut näitä Breksit-juttuja (ei x-kirjaimella!) Britanniassa asuvista suomalaisista, niissä on sataprosenttisesti ollut suomalaisia nuoria ja keski-ikäisiä naisia brittimiesten kanssa ja lapsia sylissä pidellen. Kun on ollut Breksit-juttuja Suomessa asuvista briteistä, sataprosenttisesti kyse miesbriteistä, joilla on yleensä perhe suomalaisen naisen kanssa. Juuri näin jälleen uuden tällaisen jutun erään lehden kannessa viimeksi kun kävin kirjastossa.

Esim. Tilastokeskuksen mukaan Espoossa syntyi vuonna 2016 1748 poikaa ja 1488 tyttöä. Eli pyöristettäessä melkein 118 poikaa 100 tyttöä kohti! Suhdeluku 1,1747. Vuonna 2017 1,1259 eli 113 poikaa 100 tyttöä kohti.

Sukupuolet ovat erilaisia ja kun saa vapaasti valita koulutuspaikkansa, naiset ja miehet valitsevat hyvin eri aloja. Järkevämmällä koulutuspaikkojen sijoittamisella Suomessa saataisiin syntyvyyttä nostettua. EU/ETA-alueen ulkopuolelta tulevilta naisopiskelijoilta pitäisi poistaa lukukausimaksut, mutta ei miesopiskelijoilta. Esim. Oulun yliopistoalueella näkee näitä pakistanilaisia ulkomaisia opiskelijoita paljon, joita olen 20 vuotta nähnyt melkein joka päivä. Naispakistanilaisia opiskelijoita ei yksinkertaisesti koskaan näe, koska Pakistanissa vanhemmat haluavat panostaa vain poikiensa koulutukseen. Ja Pakistanissa tyttöjä murhataan, poikia syntyy Pakistanissa ainakin 110 sataa tyttöä kohti virallisten tilastojen mukaan. Sitten tietenkin tytöistä huolehditaan vähemmän ja jätetään jopa kuolemaan kuten Kiinassa, niin että esim. 4-vuotiaissa on vielä suurempi tyttövaje kuin elävänä syntyneissä. Muutenkin oleskeluluvan saamisessa Suomeen pitäisi naisille olla helpommat kriteerit. Esim. Kanada maahanmuuttopolitiikassaan pyrkii huolehtimaan, että maahanmuuttajien sukupuolijakauma Kanadaan on tasainen eikä miesvoittoinen. Se tarkoittaa sitä, että Kanada joutuu suosimaan naisia ohjelmissaan ja pisteytyksissään. Nytkin Kanada nappasi sen saudiarabialaisen perhettään paenneen naisen itselleen, kuten sen jumalanpilkasta tuomitunkin, jonka viimeinkin annettiin paeta ulkomaille (eikä mennyt tietenkään lähialueelle, vaan lentokoneella ilmastosta välittämättä toiselle puolelle maailmaa "länsimaahan", kuten Vietnamin venepakolaiset uudelleensijoitettiin lopulta "Länteen")

Nykytekniikalla poikavoittoiselle syntyvyydellekin voitaisiin tehdä jotakin, jos vain poliittista tahtoa olisi. Sen sijaan nykytekniikkaa käytetään nykyään maailmassa vain siihen, että poikia syntyisi entistäkin enemmän ja tyttöjä vähemmän. Ultraäänellä sukupuoli selville ja "abortille". Suomessakin on uutisoitu, miten kiinalaiset ja muut matkustavat Tanskasta Ruotsiin murhaamaan tyttöjä, koska Ruotsissa saa vielä keskeytyksen (murhan). Laajassa tutkimuksessa (jota en enää löydä) löydettiin, että Italiassa, Kanadassa ym. asuvat kiinalaiset keskeyttävät lapsen sukupuolen perusteella raskauksia vielä Kiinan maaseutuakin enemmän. Kun on menestynyt ja rahaa ja asuu Kanadassa tai Euroopassa, on helppoa maksaa jollekin, että sikiön sukupuoli selvitetään (vaikka olisi laitonta) ja lennetään sinne, missä suostutaan lopettamaan raskaus vain väärän sukupuolen peruseella. Lisäksi monet käyttävät klinikoita, joissa suoritetaan sukupuolen valintaa. Monet lentävät Kyprokselle tai Ukrainaan ym. jotta saisivat pojan. Ihmiset ovat itsekkäitä ja ajattelevat vain omaa etuaan välittämättä siitä, mitä tapahtuu yhteiskunnalle. Nykytekniikan mahdollistama tyttöjen "keskeyttäminen" ei ole vain kiinalaisten ja intialaisten huvia, vaan poikia suositaan ympäri maailmaa. Kymmenistä maista on yksiselitteistä dataa asiasta. Parhaiten ilmiö näkyy, kun lasketaan sukupuolijakaumia lapsen järjestysluvun mukaan. Esim. kolmas lapsi. Jakauma menee hyvin poikavoittoiseksi. Ensimmäisen kohdalla voi olla luonnollinen suhde, kolmas ja neljäs voivat olla jopa 200-400 poikaa 100 tyttöä kohti. Kun lapsiluvut laskevat maailmalla, on vähemmän todennäköistä saada poika, kun yrityksiä on vähemmän. Niinpä lapsilukujen pienentyminen kannustaa varmistamaan, että saa ainakin yhden pojan. Maailman poikavoittoisimmat syntyvyysluvutkaan eivät ole Kiinasta tai Intiasta, vaan Armeniasta, Georgiasta ja Azerbaidžanista, joissa kommunismin romahduksen jälkeen tuli yleiseksi kansanhuviksi lopettaa raskaus, jos tulossa oli tyttö. Yhtäkkiä tuli vapaus, markkinatalous ja klinikoita, joilla oli tarvittavat välineet.

Hedelmöityshoidoilla syntyneiden lasten osuus kaikista syntyneistä on kaikkialla koko ajan nousussa. Ongelma: https://www.dailymail.co.uk/health/article-1316079...

Käyttäjän marikkimyllyvirta kuva
Marikki Myllyvirta

Joitakin kymmeniä vuosia sitten Järvenpäässä oli maatalousnormaalikoululaisilla ja emäntäkoululaisilla yhteisiä illanviettoja, tarinaperinteen mukaan sen seurauksena solmittiin avioliittoja ja syntyi lapsia.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Voivathan naiset mennä vaikka naimisiin naisten kanssa, miksi sen pitäisi mies olla?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kansallismielisten suurjohtajan se perinteisempi ”lojaalisuus” naisiaan ja perhettään kohtaan... Entäpä Hakkaraisen tai Putkosen osoittama perinteisyys naisia kohtaan?

Ns. Kansallismieliset tosiaankin näyttävät haluavan perinteistä naisen ja miehen rooliasetelmaa, jossa akka tarvittaessa hakataan ruotuun tai otetaan väkisin sitä yhtä ainoaa, mitä naisilta halutaan.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Miten kansallismielisyys liittyy persuihin? Itse kuulun ehdottomasti vihrevasemmistoon eli Piraattipuolueeseen ja olen kansallismielisempi kuin kukaan tuntemistani persuista.

Käyttäjän Veli-MattiPoikela kuva
Veli-Matti Poikela

"Deittisovellukset ovat aikaansaaneet sen, että yhä enemmän mennään miesten ehdoilla suhteissa. Ja aika suurelle osalle miehistä on tyypillistä, ettei haluta sitoutua, jos vaan on vetovoimaa naisiin."

-Itse 32 -vuotiaana miehenä minäkin olen perheestä haaveillut, mutta tullut siihen tulokseen, että oman sosiaaliluokkani naisten viitekehyksessä odotukset minua kohtaan ovat täysin epärealistisella tasolla mitä tulee omaan taloudelliseen ja ajankäytölliseen resurssiini. Oman mielenterveyteni takia olen lopettanut haikailuni perheestä, mutta jättänyt kuitenkin vielä pienen takaportin mikäli vastaan tulee poikkeusyksilö. Heitäkin kyllä joitain on.

Ts. Halukkuutta sitoutumiseen kyllä löytyisi, mutta näiden epärealististen odotusten takia on helpompi vain deittailla, koska silloin ei tarvitse täyttää näitä odotuksia ja itsellekin jää suhteesta jotain.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Minkälaisia epärealistisia odotuksia ajankäytöllisten resurssien suhteen naisilla mielestäsi on? :) Parisuhteeseenhan täytyy panostaa ja olla sitä yhteistäkin aikaa? Ja kun hankkii lapsia, niin ajallisia resursseja tarvitaan jo ihan eri mittaluokassa. Mutta lapset ovat todella hauskoja ja parasta elämässä.

Käyttäjän Veli-MattiPoikela kuva
Veli-Matti Poikela

Kyllä omissa suhteissani on toistunut ikävällä tapaa sellainen, että olen kokenut hyvin voimakkaasti, että elintason, arjen pyörityksen ja yhteisen omaisuuden ylläpidon suhteen olen joutunut paiskimaan huomattavasti enemmän työtunteja kuin kumppanini. Tähän kun vielä lisätään, että useimmiten nainen on myös arvottanut ne omat vapaa-ajan aktiviteettinsa tärkeämmiksi kuin omani niin ollaan jo hyvin epätyydyttävässä tilanteessa. Lapsien pyöräytys tuollaiselle pohjalle olisi täysi mahdottomuus. Eikä tämä nyt täysin omasta munattomuudestani voi johtua, kun useamman miespuolisen ystäväni kanssa olen keskustellut aiheesta ja he ovat kertoneet samansuuntaista tarinaa.

Yleisellä tasolla ongelma on siinä, että media hypettää yksilökeskeisyyttä perhe- ja parisuhdekeskeisyyden kustannuksella, jolloin epäterve itsekkyys nostaa päätään ihan sukupuoleen katsomatta, kun ainutlaatuisuuden kokemisesta kehittyy sellainen pakkomielle mihin ei enää arkikaurapuuro riitä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset