Takaisin asiaan Rajat ovat rakkautta - vastuussa jälkipolville, eduskuntaehdokas 2019!

Työvoiman tarveharkinnan poiston karmeat seuraukset

  • Työvoiman tarveharkinnan poiston karmeat seuraukset

Ainoastaan perussuomalaiset ja demarit kannattavat työvoiman saatavuusharkinnan säilyttämistä Suomessa ja ovat tässä suomalaisten työntekijöiden puolella. On perin ihmeellistä, että kaikki muut puolueet ovat niin yksissätuumin työvoiman saatavuusharkintaa vastaan, kun muutkaan maat Euroopassa eivät ole siitä luopuneet. Tiesitkö, että Ruotsi on ainoa EU-maa, joka on poistanut työvoiman saatavuusharkinnan?

Ja mitä seurauksia tästä on Ruotsissa ollut? Löysin varsin karmivan listauksen SAK:n sivustolta. Sen luettuaan ei voi kuin järkyttyä siitä, miten muut puolueet Suomessa ovat niin yhtenäisesti saatavuusharkinnan poistamisen puolella ja omia kansalaisiaan vastaan.

Eräs uskomattomimpia asioita SAK:n listauksessa on se, että Ruotsista työluvan saaneista EU:n ulkopuolisista ihmisistä suurin osa on hakenut turvapaikkaa Ruotsista. Siis mitä?! Ilmeisesti työluvan tai työn loputtua on turvauduttu tällaiseen kalliiseen vilunkipeliin. Monissa tapauksissa on ollut kyse myös valetyöpaikoista, joita on myyty kehitysmaihin. Kun työpaikkaa ei sitten todellisuudessa olekaan Ruotsissa, niin asetutaan Ruotsiin elämään sosiaaliturvalla.

Entä muita kielteisiä seurauksia? Saatavuusharkinnan poiston myötä ulkomaisia työtekijöitä on rekrytoitu enimmäkseen aloille, joilla on jo valmiiksi työvoiman ylitarjontaa. Tätä ovat tutkineet OECD ja ruotsalainen DELMI.

Ja miksiköhän työnantajat palkkaavat mieluummin ulkomaisia kuin kotimaisia työntekijöitä, joiden kanssa on helpompi kommunikoida? No tietenkin voidakseen maksaa vähemmän palkkaa. SAK:n mukaan Suomessa on jo nyt kahdet työmarkkinat ja ulkomaisten työntekijöiden alipalkkaus näkyy tilastoissa.

Tästä on seurannut se, että Suomessa moni työtön duunari ihmettelee, kun ei onnistu saamaan työtä, vaikka alalla valitellaan työvoimapulaa. Työnantajilla ei toisinaan olekaan työvoimapulaa, vaan ainoastaan halpatyövoiman pulaa. Tästä esimerkkinä vaikka laivanrakennusala.

On myös merkittävää, että paikalliset ELY-keskukset voivat vapauttaa tarvittaessa mitä tahansa aloja saatavuusharkinnasta, jos näin päätetään, joten miksi saatavuusharkinnasta halutaan luopua kaikilla aloilla?

Perussuomalaiset ovat nykyään ainoa puolue, joka ajaa suomalaisen duunarin asiaa. Demaritkin kannattavat holtitonta humanitaarista maahanmuuttopolitiikkaa, joka mm. vaikeuttaa pienipalkkaisten asunnon saamista pääkaupunkiseudulla.

Saman voi katsoa myös videonahttps://www.youtube.com/watch?v=yrHU3qDxrF0&t=3s

Lähde: SAK: Kymmenen faktaa ulkomaisen tyovoiman saatavuusharkinnasta

Kirjoittaja on eduskuntavaaliehdokas Uudellamaalla äänestysnumerolla 50, Espoon valtuustoryhmän 1. vpj., sekä opetuslautakunnan jäsen. 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Palkkojen polkeminen lienee tässä taka-ajatuksena.

Kasvavat sosiaalikulut menevät sitten yhteiskunnan harteille ja kokonaisvaikutus täten miinukselle.

Kyllä duunaritason tekijät löytyvät EU-alueelta mikäli palkka on oikea.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kovin subjektiivinen näkemys sinulta Henna, että vain perussuomalaiset ovat duunarin asialla. Suoranaista potaskan jauhamista.

Muistelepa vuotta 2015 ja sitä, kun perussuomalaiset nousivat hallitukseen. Kun hallitusohjelmaa ryhdyttiin panemaan toimeen, niin sääliä ei tunnettu ketään kohtaan ja moni perussuomalaisten kannattaja lähti lätkimään. Vuonna 2017 tilanne huipentui siihen, että puolueen eduskuntaryhmä jakautui kahtia ja kannatus oli laskenut 10 prosentin tuntumaan tai taisi olla jo allekin.

Keitä olet laskenut mukaan näihin saatavuusharkinnan kannattajiin, ovatko siellä kaikki puolueet mukana vai lasketko vain nykyiset eduskuntapuolueet? Oletko sinäkin sitä "kastia", jolle demokratia on yhtä kuin eduskuntapuolue?

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Jos eduskuntaan meno polttelee on hyvä taktiikka mennä jonkun ison listoilla ja sitten loikata ja perustaa vaikka oma yritelmä. Pienen puolueen listoilta on kyllä vaikea päästä Arkadianmäelle

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Vesa, tästä on uutisoitu, että vain perussuomalaiset ja demarit ovat kaikista eduskuntapuolueista saatavuusharkinnan poistamista vastaan. On tehty kyselytutkimus asiasta. Tottakai on kaikenlaisia pienpuolueita lisäksi, mutta yleistäen voidaan sanoa, kuten kirjoitin. Voit toki luetellä tähän lisäksi pienpuolueita, jotka ovat myös saatavuusharkinnan poistamista vastaan.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

”Ainoastaan perussuomalaiset ja demarit kannattavat työvoiman saatavuusharkinnan säilyttämistä Suomessa ja ovat tässä suomalaisten työntekijöiden puolella”

Ystävällisesti totean, että Siniset ovat puolustaneet tarveharkintaa HALLITUKSESTA käsin. Sen soisin sinunkin huomioivan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset