Ilmastonmuutos ja maahanmuutto-ongelma – koppi molemmista?

Ilmastonmuutos ja maahanmuutto ovat eurooppalaisten suurimpia huolenaiheita tulevissa eurovaaleissa. Juuri EU-kansalaisten ilmastonmuutoshuolen vuoksi vihreille ennakoidaan vaalivoittoa EU-vaaleissa – kansallismielisten ohella. Tilanne näiden kahden maapallon kohtalonkysymyksen kohdalla näyttää traagisen absurdilta poliittisella kentällä. Puolueet ovat jakaantuneet torjumaan tosissaan vain jompaa kumpaa ongelmista; joko massamaahanmuuttoa Afrikasta ja Lähi-idästä tai ilmastonmuutosta. Ilmeisesti näiden molempien vakavuuden tunnustaminen olisi liian raskasta poliitikoille, mutta kansa kestää henkisen painolastin. Kansallismielisten on nyt syytä ottaa koppi molemmista kansalaisten huolenaiheista, minkä jälkeen kansallismieliset puolueet olisivat ainoita, jotka ovat molemmissa isoissa asioissa kansalaisten asialla.

Vihreiden puolueiden menestys Euroopassa riippuu paljolti siitä, kuinka hyvin ne pystyvät säilyttämään ilmastonmuutoksen ja muun ympäristönsuojelun käsittelyn itsellään. Ruotsin ympäristöpuolue romahti viime vaaleissa, koska muut puolueet olivat myös ottaneet nämä aiheet agendalleen riittävän vahvasti.

Suomen vaikutus ilmaston lämpenemiseen on vähäinen, mutta se ei tarkoita, etteikö Suomenkin tule pyrkiä vaikuttamaan voimakkaasti ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Keinojen tulee olla globaalisti mahdollisimman vaikuttavia, eikä mitä tahansa ilmastohumppaa, kuten perussuomalaiset ovatkin toistuvasti vaatineet.

Ilmastonmuutos tulee lisäämään valtavasti pakolaispaineita Eurooppaan. Vielä enemmän niitä aiheuttaa varmasti Afrikan väestöräjähdys, mutta yhdessä nämä luovat erityisen pelottavan tulevaisuudenkuvan. Kansallismielisillä tulisi olla tuplasti niin suuri huoli kuin vihervasemmistossa ilmastonmuutoksesta, koska paitsi, ettemme halua inhimillisen kärsimyksen räjähdysmäistä kasvua Afrikassa, emme halua myöskään Euroopan raunioituvan pakolaisaaltojen alla, emmekä edes monikulttuuristuvan enää yhtään enempää.

Oheisella videolla ilmastofyysikko Jouni Räisänen pitää erinomaisen esityksen ilmastonmuutoksesta. Jos joku haluaa haastaa ilmastofyysikon näkemykset, niin voi kertoa samalla, että onko siis ilmastofyysikko tässä päätynyt vääriin tuloksiin osaamattomuutaan vai onko hän huijari? Jos kyseenalaistaa ilmastofyysikon esityksen, niin ei ole asiallista myöskään pyrkiä kumoamaan esitettyjä tuloksia keidenkään muiden vastaväitteillä kuin alan tutkijoiden, eli toisten ilmastofyysikoiden. Esimerkiksi tietojenkäsittelytieteen tutkija ei ole pätevä arvioimaan ilmastofyysikon tutkimuksia, eikä päinvastoin – niin fiksuilta kuin molempiin tieteenaloihin syventyneet asiantuntijat meistä tavallisista ihmisistä vaikuttavatkin.

Jouni Räisänen, Ilmastonmuutoksen perusteet: https://www.youtube.com/watch?v=gpYoSgfeXXI&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1zlSsMRaSPp5NAOuz09AP46TpBQ2sSphXmjLxc4pFPG9xtle8HDIAQhYg

hennakajava
Perussuomalaiset Espoo

Olen eduskuntavaaliehdokas, valtuustoryhmän 1. vpj. ja 1. varavaltuutettu Espoossa, sekä opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan jäsen. Koulutukseltani olen fil. maist. ja työskentelen opetusalalla. Kotisivuillani kannattaa käydä: hennakajava.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu