Takaisin asiaan Rajat ovat rakkautta - vastuussa jälkipolville, eduskuntaehdokas 2019!

100 000 venäläismiestä "turvapaikanhakijoina" - ei rautaa rajalle?

Pääministeri Antti Rinne kohtasi Halla-ahon maanantaina käydyssä Kultaranta-keskustelussa, jonka teemana oli ”Suomi – eurooppalaisen turvallisuuden tekijä?”. Rinne kysyi Halla-aholta, että miten pysäytetään se ehkä alkuunsa 100-200 miljoonaa ihmistä, jotka lähtevät Afrikasta liikkeelle - "pistetäänkö rautaa rajalle?"

https://www.talouselama.fi/uutiset/antti-rinne-tivaa-halla-aholta-schengenista-pistetaanko-me-rautaa-rajalle/e74f5884-e998-4940-ba17-d20edcfd8b0a?ref=facebook%3A6b0b&fbclid=IwAR1yVCScxvleC8AbkDqy2ZuW7wILeyRWE_0dASqwH2AveX_LPMbPc7T8x_4

Valitettavasti pelkään pahoin, ettei Rinne, Ohisalo ja muu höttöhallitus uskaltaisi laittaa rautaa rajalle, vaikka Venäjä lähettäisi pakolaisiksi tekeytyneitä miehiä satatuhatta valtaamaan Suomea. Tämä tilanne on tosiaan monesti käynyt mielessä, että kuinka nykyinen holtiton turvapaikanhaku, jossa rajat ovat käytännössä menettäneet täysin merkityksensä mahdollistaa uudenlaisen, helpon ja rauhanomaisen tavan Venäjälle vallata Suomi. Tänne voidaan helposti salakuljettaa ja kätkeä aseita aseettomille venäläisille turvapaikanhakijoille, jotka on koulutettu sotilaalliseen tehtäväänsä. Onneksi on vielä jäljellä Sauli Niinistö, jonka sentään uskon pystyvän toimimaan tosipaikan tullen.

Toisaalta hillittömät ihmisvirrat Afrikasta on tietenkin pyrittävä pysäyttämään jo ennen kuin ne ovat liikkeelle lähteneetkään. Afrikkaan täytyy viestittää tehokkaasti mahdollisimman pian, että jos tänne lähtee tulemaan, niin huonosti käy. Ja tietenkin on saatettava maahanmuuttopolitiikka sellaiseksi, että varoitukset ovat uskottavia. En tässä tarkoita väkivaltaa tai sen uhkaa, vaan kaikenlaisia muita keinoja, jotka tekevät tänne asettumisesta liian vaikeaa.

Myös fyysisten esteiden rakentaminen on keino muiden joukossa silloin kun ne arvioidaan tehokkaiksi. Näitähän on jo rakennettu monin paikoin Eurooppaa ja Espanjalle kuuluvassa Ceutassa rajaesteet ja tekninen valvonta ovat viimeisintä huutoa. Maamiinat tulisi tietenkin palauttaa myös Venäjää ajatellen. Näistä luopuminen on ollut varmasti Suomen typerimpiä poliittisia päätöksiä, kuten asiantuntijoiltakin on kuultu.

Mitä tehokkaammin ja aiemmin ihmisvirta eteläisestä maanosasta kyetään uskottavasti patoamaan, sitä vähemmän sieltä lähdetään. Puskaradion kautta sana leviää tehokkaasti ja ihmiset vielä värittävät nuotiotarinoissaan Afrikassa Eurooppaan lähdön uhkia.

Rinne ja Halla-aho olivat yksimielisiä siitä, että Afrikan maiden olosuhteita täytyy parantaa, jotta ihmiset eivät lähde liikkeelle. Olosuhteita ei kyetä kuitenkaan ainakaan riittävän nopealla aikataululla kohentamaan kovinkaan paljoa. Asiaa olisi tullut hoitaa tehokkaammin ja koordinoidummin jo vuosikymmeniä sitten, eikä harjoittaa kehitysyhteistyötä lähinnä omantunnon pesemiseksi ja mukavuussyistä. 

On ollut erittäin järkyttävää lukea, kuinka nyt Rinne ja muu hallituksen poppoo aikoo myydä kansallisomaisuuttamme Afrikan auttamiseksi. Samalla ei ole kuulunut mitään aloitteellisuutta todella vaikuttavien keinojen painostamiseksi käyttöön EU:n laajuisesti. Esimerkiksi EU:n monet yritykset käyttävät Afrikan maiden heikkojen hallituksia hyväkseen neuvottelemalla niiden kanssa sopimuksia, joiden mukaan yritysten ei tarvitse maksaa veroja lainkaan Afrikan maille. Tästä on kertonut mm. eläköitynyt suurlähettiläs Matti Kääriäinen.

Kuinka moni suomalainen onkaan huolissaan, kuinka lastemme tulevaisuus tuhotaan? Sen lisäksi, että lastemme niskaan kasataan velkaa, syödään myös siemenperunoita.
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (57 kommenttia)

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#1
"Mustan Afrikan" ihmisten mediaani-ÄO on tutkimusten ja mittausten mukaan sellainen, että he eivät pysty ylläpitämään (saati rakentamaan) sellaista yhteiskuntaa, josta ei olisi houkutusta muuttaa eurooppalaisten ylläpitämään yhteiskuntaan.
.......................

Saisiko tietolähteen?

Jonne Lövkvist

No googlaa Tatu "Matin isä" Vanhanen! Ole hyvä.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

THIRTY YEARS OF RESEARCH ON RACEDIFFERENCES IN COGNITIVE ABILITY

J. Philippe Rushton The University of Western Ontario
Arthur R. Jensen University of California, Berkeley

https://www1.udel.edu/educ/gottfredson/30years/Rus...

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell

Joop, tuollaiset lausunnot eivät kuulosta tippaakaan uskottavilta kun ottaa huomioon "ÄO":n kyseenalaisen todistusvoiman ylipäätään mitattavana tekijänä rajoituksineen, sen tosiasian että tuollaisiin testeihin pystyy opiskelemalla vaikuttamaan yms. Niillä tuskin on juuri mitään todistusarvoa biologisista "rotu"ominaisuuksista tehtyihin väitteisiin. Jotain ne voivat ehkä kertoa siitä, millaista opiskelua on vastaanottanut elämänsä aikana, mutta kun tämä käännetään toisinpäin, ja jos pistetään 100 valkoihoista vauvaa kasvamaan Afrikkaan ja sen koulutusjärjestelmiin yms olosuhteisiin, ja verrataan näitä sitten 100 länsimaissa ja näiden koulutusjärjestelmässä kasvaneeseen, kovasti veikkaisin että tutkimustulokset samoilla menetelmillä olisivat pitkälti samansuuntaiset, ja nämä 100 Afrikassa kasvanutta valkoihoista olisivat vastaavasti "tyhmempiä".

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Onko Halla-aho nykyään Suomen julkisista varoista maksettavan kehitysavun kannattaja?

Tuskin jo nähtyä laskennallista kehitysapua hyödyttää kohdemaita, 25 vuoden niin sanottua kehitysapua Somaliaan, eivät ole tehneet maasta houkuttelevan.

Ne valtiot jotka ovat jääneet ns. avusta paitsiossa pärjäävät huomattavasti paremmin.

https://yle.fi/uutiset/3-10836650

Vaikka laitettaisiin sademetsät täynnä suomalaisia vesanpönttöjä kehitysapuna, tuskin se kohdemaa siitä kehittyy.

Hyötyjinä olisivat ainoastaan piilovientituki saanut vessanpöntön valmistaja ja henkselit paukkuva politiikko joka kehuu miten paljon on satsattu raha kehitysmaihin.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Rinne sopisi hyvin tänne puheenvuoroon kommentoijaksi. Ei siitä keskustelusta muuta johtopäätöstä voi vetää. Asialliseen puheenvuoroon vastasti siihen malliin. Toivotetaan vain tervetulleeksi joukkoon.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Älä aliarvioi naisia. Olen tavannut pakolaiskeskuksessa nuoren tsetsheeninaisen, joka ketoi jo 15-vuotiaana ampuneensa singolla Groznyssä venäläisiä tankkeja. Sellaista porukkaa me tarvitsemme isänmaan suojaksi.

Ai niin...teidän mielestänne uskonto on väärä...

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Tuollaisia naisia tarvitaan saamelaisten avuksi, voi sitten ampua suomalaisia tankkeja kun suuttuvat seuraavan kerran kun lantalainen kehtaa laittaa päähänsä neljätuulen päähine.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

”Afrikkaan täytyy viestittää tehokkaasti mahdollisimman pian, että jos tänne lähtee tulemaan, niin huonosti käy? ” Onko perussuomalaisten käsitys kotouttamisesta maamiinat? Tätä älyvapaata blogia ei selitä muu kuin se, että se on julkaistu klo. 3.18.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Ilmeisesti Korkman on sitä mieltä että pitää viestittää, tulkaa tänä, Antti Rinne edeltäjänsä tapaan lupaa antaa asuntonsa, Helsingissäkin Kempeleen lailla on vielä jonkun verran vaaleita tyttöjä joilla on helmen lailla kiiltäviä kauniita hampaita.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Freddy, annahan Korkmanin saada nautinoa tuosta ajatuksen juoksustaan, jossa muuttikin kirjoituksessa esille nostettujen käytöstä poistettujen maamiinojen olevan maamme puolustamistamisväline itäisellä ulkorajalla. Ei siis suinkaan meillä ole ulkorajaa Afriikan kanssa.

Korkmanilla kuten monilla muillakin on suunnaton tarve vääristellä asioita ja tulla kertoilemaan omia satujaan. Tämä tapahtuu jokseenkin aina PS puolueen blogikirjoittajan kirjoitukseen. Itse olen pannut tämän suuntauksen merkille. En tiedä johtuneeko luonteenpiirteestä vai mistä?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #12

On niin kiva kärjistää asioita äärimmilleen ja leikkiä tyhmää. Nythän on kyse vain järkevästä pakolaispolitiikasta, minkä jokaisen pitäisi ymmärtää tavallisella talonpoikais järjelläkin... /... Tanska ja Ruotsikin ovat ottaneet lusikan kauniiseen käteen, mutta Suomi on nähtävästi uuden hallituksen myötä vain helpottamassa kaikkien tuloa. Huom. Tämä ei koske normaalia maahanmuuttoa, jos on tulossa laillista keinoa töihin. He ovat tervetulleita!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #12

"Maamiinat tulisi tietenkin palauttaa myös Venäjää ajatellen." -näinhän Kajava kirjoittaa.

Korkmanin kommentti osui naulan kantaan. Pitääkö täällä ruveta sisälukutaitoa opettamaan?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #30

Maamiinojen hävittäminen oli Halosen aikana tyhmää ja sitä jopa vastustivat lähes koko upseerikuntakin. Meillä on pitkä raja, ja sitä on lähes mahdoton valvoa kaikilta osin. .../... Maamiinojen tarkoitus oli estää laiton tulo maahan, ei ketään tappaa. Typerää niin ajatellakin. Vai onko koko upseerikuntakin täynnä ilkeitä persuja?? Joskus on hyvä ajatella ja ennakoida kaikki tilanteet, jos on viisas ja osaa katsoa nenäänsä pitemmällekin. Eivät edes kaikki maat kieltoa edes noteeranneet, eikä ainakaan hävittäneet.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #33

Hyvänen aika sentään Kaija. Ei jalkaväkimiinoja sentään kukaan, blogistia lukuunottamatta, ole rauhanaikana ollut koskaan kylvämässä metsiin. Kyllä miinan tarkoitus on mielellään tappaa. Ei ketään kannata jättää metsään ehdoin tahdoin kitumaan. Kielletyiksi ne tulivat juuri siksi, etteivät ne aina tuota tehtäväänsä tee. Maahantuloahan nuo eivät estä, kun niitä on paha viedä naapurin puolelle. Vaikka kylväisimme noita pitkin rajaa, niihin astuvat viruisivat Suomessa raajattomana tai kuolleena.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #41

Ei todellakaan niitä pitänyt lisää kylvää, vaan pitää siellä missä ne olivat. Sinäkin haluat tahallasi käsittää minua väärin. Olen keskustellut aikoinaan niin monen vakituisen upseerin kanssa koko asiasta, everstistä alkaen, etten ala tästä vänkäämään yhtään mitään. Ja omat tietoni ovat liian vähäiset. Luotan suomalaisten upseerin mielipiteisiin, jotka taatusti eivät edes olleet persuja... /... Kaivakaa ystävät lukuisia mielipiteitä noista ajoista, jolloin maamiinat hävitettiin. Ja eivät ne olleet hyväntahtoisia siviilejä varten tehtyjä, vaan oli halpa puolustuskeino varautua vihollisia vastaan jo ennakkoon.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #48

Lisää kylvää? Varastoissa nuo oluvat lukkojen takana, eikä missään metsissä. Olisit tehnyt viisaasti jättämällä tuonkin kommentin kirjoittamatta. Tietosi ovat todentotta vähäiset.

T. Suomalainen upseeri

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #50

Tiedän toki, että ne eivät olleet maastossa, vaan varastoissa, joissa ne monien mielestä olisi pitänyt antaakin vanheta itsessään. Minä se osaankin aina töpätä sanoissani väärin:) Suomen metsissä on aina rajallakin voinut rauhassa kulkea. Keskusteluni suomalaisten uåseerien kanssa koskivat juuri tätä hävittämisen hölmöyttä ennen vanhentumisaikoja.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

En ole sitä mieltä, että tänne pitäisi houkutella afrikkalaisia. En ymmärrä, mistä olet saanut sellaista päähäsi.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #26

Niin, kun viestinnästä on kyse, viestintä maksukykyisiä turisteja silmällä pitäen, se täyttyy olla positiivien.

Jos yritetään vältä se Rinteen parisata miljoona pakolaista, olisi viestinässä painotettava negatiiviset asiat.

Esimerkiksi: aktiivimalli, persut oppositiossa ja vihreät hallituksessa, lapsia otetaan huostaan, täällä on talvella kylmä ja ihmiset kärsivät masennuksesta ja ovat yleensä happamia, palkka ei makseta työharjoittelusta ym.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #28

Väitit, että haluan Suomeen houteltavan afrikkalaisia. Sait valheelliselle väitteellesi vielä peukuttelijoita.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #29

Käsitin sinun viestistä, että olit eri mieltä ja vastustat negatiivinen viestintä "jos tulet tänä huonosti käy".

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

'Rautaa rajalle' todennäköisesti tarkoittaa aseita.

Eli jos itärajan kautta alkaa tulemaan siviileitä, pitäisikö heitä alkaa ampumaan? Blogista tämä ei suoraan käy ilmi, mutta mitä hyötyä siitä raudasta muuten olisi?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Leikitkö Kalevi tyhmää?

Jos tänne ryhtyy pyrkimään idän suunnasta tuhatmäärin nuoria siviilimiehiä, joiden tarkoitusperistä ei ole varmuutta, niin tulisiko miettiä sitä vaihtoehtoa ensin, ettei heitä päästetä rajan yli?

Laittomasti rajan ylittävät törmäävät sitten siihen rautaan olkoon se sitten vaikkapa aita tai rajamiehen "rautainen nyrkki."

On otettava huomioon kuitenkin myös se vaihtoehto, että joissain tilanteissa on turvauduttava jopa voimankäyttöön maahan tunkeutumisen estämiseksi.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

En vaan kysyn, missä se raja varmistimen poistamiselle siviileitä kohtaan menee. Se ei blogista käynyt ilmi eikä sinunkaan kommentistasi.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #14

Vastaavasti voi esittää kysymyksen, missä se raja Härkösellä kulkee, että raja laitetaan kiinni? Rinteen alkuperäinen skenaario taisi olla 100-200 miljoonaa tulijaa EU-alueelle. Niistä pari miljoonaa Suomeen, niin se tarkoittaa käytännössä nykyisen kaltaisen suomalaisen yhteiskunnan loppua.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #20

Kysymykseni koski itärajaa. Sen pituus on 1300 kilometriä. Jos sieltä todella tulisi 100 000 venäläistä siviiliä, millä keinoin heidät pysäytettäisiin.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #27

No hyvä, tarkenna ihmeessä sitten kuinka paljon mielestäsi itärajan yli voi laskea porukkaa (vaikka niitä blogistin spekuloimia nuoria miehiä), ennen kuin rajaa aletaan laittamaan kiinni.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #46

Eikö se raja nyt sitten ole ’kiinni’?

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Ei Niinistöä kiinnosta enää muu kun ilmastohumppa jota vaimonsa puffaa.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Voit olla Henna hyvä varma siitä, että kaduillamme liikkuu juuri tälläkin hetkellä kymmenittäin "hybridi" sotilaita Venäjänmaalta. Heidän tehtävänsä on integroitua yhteiskuntaan ja hankkia niin paljon tietoa kuin mahdollista, tarvitaan sitä tulevaisuudessa johonkin tai sitten ei.

Venäläisiä on Suomessa jo nyt tuhatmäärin, joten tähän joukkoon mahtuu koko elämän kirjo nettimorsiamista palkkasotilaisiin.

Katsopa joskus huviksesi venäläistä rakennusmiestä ja hänen olemustaan. He ovat monasti karun näköisiä ja treenattuja lihaskimppuja, jotka erottuvat ,kuin hai silliparvesta, B.Virtasen tai Murikan näköisistä suomalaismiehistä.

Jos joudumme joskus aseelliseen selkkaukseen rosoisemman naapurimme kanssa, niin voit olla varma siitä, että Suomen armeijan on hyvin hankalaa saada "rautaa rajalle" jo puhtaasti täällä oleilevien "hybridisotilaiden" myyräntyön johdosta, koska täältä katkeavat ihan ensimmäisinä viestiliikenneyhteydet ja sähköt.

Pelkästään niiden turvaamiseen tarvitaan melkoinen joukko suomalaissotilaita.

Jone Virtanen

Puolustusvoimat on harjoitellut jo muutaman vuoden torjumaan näiden "raksamiesten" uhkaa vastaan. Kuuluu "Spolleporukoiden" vakioharjoituksiin. Ohessa pv:n mainosvideo asiasta.

https://www.youtube.com/watch?v=KPgceb9PuW0

Suomessa arvoidaan olevan vähintään muutama vieraan vallan perustama tarvikekätkö. Tarkkaa arviota paljonko "päivystäviä" vieraan vallan edustajia täällä on, on tuskine kellään, mutta puhe on vähintään kymmenistä "ilegaaleista".

Noilla raksamiehillä on muuten joskus aika paljastavia tatuointeja, enkä nyt tarkoita "Bratvan" miesten vankilatatuointeja, vaan "lepakko- tai pantterimiehiä", joiden käsivarsiin on lyöty heidän CV:nsä.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

"koska täältä katkeavat ihan ensimmäisinä viestiliikeönneyhteydet ja sähköt." Täytyy sanoa, että huomattavasti enempi minua huolestuttaa muualta kuin Venäjältä tulleiden kaulankatkojien ja raiskareiden ryhmät. Ryssistä ei ole täällä mitään haittaa, ovat ihan mukavaa porukkaa.

Käyttäjän eskotnurminen kuva
Esko Nurminen

Saatat olla oikeassa.
Mutta luuletko, että nämä vakoojat ovat opetelleet myös rakennusmiehen taidot?

Jone Virtanen

Saharan Eteläpuolisen Afrikan väestönkasvu on erittäin voimakasta, huolimatta taudeista, huonosta hygienista ja sodista. Yhteiskuntarakenteet näillä alueilla ovat erittäin ohuet ja alueen maat ovat täysin kykenemättömiä hoitamaan oman väsetönsä tarpeita. Tiedän sen kokemusesta; olen ollut alueen kanssa tekemisissä vuodesta 1995 ja kohdannut sen kaiken kuonan mitä ko alueella voi vain kohdata. Sisseistä lahjottuihin virkamiehiin. Kun sen yhdistää siihen, että valitettavasti mitään ennustetta elintasokuilun poistumisesta ei ole ja Afrikassa eniten tulee lisääntymään heidän määränsä, jotka ovat eurooppalaisittain erittäin köyhiä niin ongelma on todellinen. Ei ole mielekkäitä työtehtäviä ja toimeentuloa.

Pew Research Centerin mukaan jopa puolet useamman Saharan eteläpuoleisen Afrikan maan asukkaista muuttaisi jo tällä hetkellä ulkomaille, jos saisi siihen mahdollisuuden. Muutama miljadi siitä tulee.....

Maailmassa ei ole yhtään maata, joka olisi pelkän kehitysavun avulla tehnyt käänteen parempaan. Näiden maiden on ensin löydettävä keinot vakauttaa yhteiskuntansa, mutta se vaatii väistämättä vuosikymmenien työn. Elintasoerot eivät heti poistu, vaikka kuinka haluaisimme. Ja monien maiden kohdalla ennuste on huono.(Heikko koulutus, korruptio jne)

Oma juttunsa on sitten ilmasto, joka luo omat paineensa. Maailmanpankin mukaan Saharan etelänpuoleisessa Afrikassa voi vuoteen 2050 mennessä lähteä liikkeelle yli 86 miljoonaa ihmistä ilmastonmuutoksen vuoksi.

Huolimatta hyvästä tahdosta, empatiasta ja suoranaisesta surusta näitä ihmisiä kohtaan (Olen tavannut siellä todella upeita, sydämellisiä ihmisiä, niitä jotka antava vähästään niille joilla ei ole sitäkään.Ja toki myös todellisia psykopaatteja.) Eurooppa ei kykene ratkaisemaan tätä Afrikan ongelmaa. Siihen Rinteen hyvä tahto ei riitä. Olemme kuin puotoavassa lentokoneessa, jossa happinaamari laitetaan ensin omalle kasvolle ja vasta sen jälkeen autetaan muita. Jos pystytään.

Nämä ihmisvirrat on saatava pysähtymään, tai jossakin vaiheessa ne sortavat myös Euroopan rakenteet. Viime vuosien ihmisvirrat ovat vain esimakua tulevasta. Valitettavasti. Kovin moni täällä eiymmärrä, että tilanne on aivan eri kuin sanotaan nyt vaikka 40 vuotta sitten. Afrikan ihmisten elinpiiri oli silloin varsin pieni. Tietoa paremmasta ei ollut. Nyt on. Sen takaa Globaali mediaympäristö. On ymmärrettävää, ett jokainen järkevä ihminen haluaa tavoitella lapsilleen parempaa tulevaisuutta. Ja se motivoi liikkeelle, aivan smoin kuin Väli-Amerikassa pohjoiseen liikkuvia ihmisä. Suuri osa USA:n rajan yli tulevista on edelleen Meksikolaisia, mutta yhä suurempi joukko tulee Etelämpää.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Valitettavasti pelkään pahoin, ettei Rinne, Ohisalo ja muu höttöhallitus uskaltaisi laittaa rautaa rajalle, vaikka Venäjä lähettäisi pakolaisiksi tekeytyneitä miehiä satatuhatta valtaamaan Suomea".

Jos tuo 200 miljoonaa jyvitetään tasan Euroopan maille, se tietäisi Suomen osalle 2 miljoonaa. Tietenkin ne pahiten sormi suussa olevat maat saisivat vielä tätäkin suuremman osuuden.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Mitään rautoja ei tarvita kun tehdään niin että tänne tunkeutujat eivät pääse Suomen sosiaalietujen piiriin.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Ruotsalaiset eivät tietysti pistäisi pahaksi jos afrikkalaiset jatkaisivat suoraan junilla ilmaisilla kuljetuksilla Haaparantaan. Suomen rajalle.Haluavat jakaa hyvää multikulttuurisuutta myös meille. Tästähän sovittiin ruotsalaisen sisäministeri kollegan kanssa jo vuonna 2015!

Ja kävihän Rinne jo Ruotsissa neuvottelemassa ”siirtolaisuus sopimukset” valmiiksi. Yhteispohjoismaista sosialismi eiku sosiaalidemokraattista globaalia veljeyttä. Kaikki maailman köyhät rintamaamme yhtykää jne

”Pohja vanhan järjestelmän horjuu.
Orjajoukko taistohon!
Alas lyökää koko vanha maailma,
ja valta teidän silloin on!

...
Lait pettää, hallitukset sortaa,
verot köyhälistön verta juo,
ja köyhän ihmisoikeuskin
ompi tyhjä lause tuo.
Pois jo kansat holhouksen alta.
...
Varat kansan hankkimat on menneet
kaikki konnain kukkaroon.
Pois kansa velkansa jo vaatii,

Toisaalta

”Työmiehet, kyntäjät ja kaikki
työkansa joukko nälkäinen!
Maa meidän on ja olla täytyy,

Maa meidän on ja olla täytyy. ,,, myöntävät sosialistit mutta onko se (Suomi) koko maailman??

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ajatus siitä, että turvpaikan hakijat valvotun ja viisumein varjellun rajan ylittäessään salakuljettaisivat aseita mukanaan on melko absurdi.

Suomeen on tullut paljon venäläisiä turvapaikan hakijoita. Tästä porukasta ei kovin paljon puhuta, kun huomio on keskittynyt kauempaa tuleviin. Suuri osa venäläisistä turvapaikan hakijoista on vainottuja muun muassa seksuaalisesta suuntautumisestaan johtuen.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Jos luet tarkkaan, niin ei blogisti kirjoita mitään siitä, että tulijat toisivat aseita mukanaan rajan yli, vaan spekuloi sillä että aseita salakuljetetaan heitä varten jotain reittiä pitkin.

Jos niitä loogisempia väyliä haluaa miettiä, niin kulkeehan tuossa Itämerellä melko tiheää linjaliikennettä, jossa Suomea edeltävät pysäkit ovat itärajan toisella puolella.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

"Ajatus siitä, että turvpaikan hakijat valvotun ja viisumein varjellun rajan ylittäessään salakuljettaisivat aseita mukanaan on melko absurdi. "

Olipas absurdi ajatus että ne ite toisivat aseet mukanaan. Eurooppaan on salakuljetettu sotatarvikkeita konttikaupalla ja vapaan euroopan läpi niitä pystytään kuskaamaan ihan "laillisesti" joka maahan.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 21

Jos sulla on tietoa sellaisista kuljetuksista ja niihin osallistuneista henkilöistä niin kannattaa ilman muuta kertoa viranomaisille.

Väärää ilmiantoa kannattaa kuitenkin välttää koska se aiheuttaa turhaa työtä ja kustannuksia ja saattaa itsellesikin tulla seurauksia. Eikä siitä oma maine saati uskottavuuskaan ainakaan parane.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #22

”Two trends particularly worry researchers: the “trickling-down” of the possession and use of firearms to lower-level criminals in several EU member states, especially in western Europe, and the growing overlap between Islamic extremists and the criminal underworld.

The phenomenon of “gangster jihad” has become a major concern for experts and security services.”

https://www.theguardian.com/world/2018/apr/18/arms...

Joo, ei niitä tarvitse tuoda mukanaan, markkinoilla on ihan runsaasti kelpo tavaraa. Charlie Hebdon terroristit hankkivat AK47:nsa kosher-kaupan terroristi Coulibalylta, joka taas hankki ne Brusselistä, jonka väitetään Marseilles’n lisäksi olevan läntisen Euroopan asevarasto.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #24

EU pääkonttorimaassa Belgiassa tiukennettiin aselaki v2006 sen jälkeen kun Hans Van Themsche ampui kolme ihmistä.
https://en.wikipedia.org/wiki/Hans_Van_Themsche
Poliisille piti toimittaa kaikki aseet jotka eivät olleet rekisterissä, poliisi hävitti aseet osa romuksi, osa myyttiin pimeillä markkinoilla.

Viranomaiset arvioivat 2006 että Belgiassa olisi ollut noin pari miljoona asetta.

Nykyään rekisterissä on noin parisatatuhatta asetta, ja laittomia aseita arvioidaan olevan maassa lähes kaksi miljoona.

Jos oikein haluaa, Brysselissä voi ostaa pimeiltä markkinoilta Kalasnikov parisadalla eurolla.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen Vastaus kommenttiin #24

Varsinainen Euroopan ase-aitta löytyy edelleen Balkanin alueen maista, josta on ostettavissa likimain kaikkea kalustoa, jota yksittäinen taistelija pystyy mukanaan kantamaan. Laivojen konteissa liikkuvat parhaiten tai sitten yksittäinen ase auton takakontissa.

Hieman kauempaa Libanonista aseita löytää varmuudella, jos Balkanilta ei. Siellä myös pärjää ranskan ja englannin kielellä, jos arabimurteet eivät taivu.

Moottoripyöräjengiläiset uittavat aseensa maahan Yhdysvalloista tulevissa konteissa, joissa on moottoripyörän- ja auton osia. Glock-pistooli mahtuu purettuna mukavasti moottorilohkon sisälle kuljetuksen ajaksi.

Yhdysvalloista saa ostettua melkein aseen kuin aseen, kun ostaa oikeasta osavaltiosta oikealla rahalla. Joidenkin lähteiden mukaan Yhdysvalloissa on rekisteröimättömiä aseita vajaat miljardi kappaletta. Virallisestikin n. 300 miljoonaa. Myytävää siis riittää.

Jone Virtanen

Juhalle kommenttina sen verran, että voi se aseiden kuljetus pakolaisvirtojen mukana on ihan validi skenario. Ja sen mukanaan tuomat ongelmat. Maailmalla on kierrossa n 200 miljoonaan AK-47 rynkkyä ja niitä saa noin 200 dollaria halvemmalla Afrikasta kuin mistään muualta maailmasta(keskihinta globaalisti on noin 550 dollaria) Niitä ostetaan js salakuljetataan sieltä mm. Eurooppaan. Alueen aseiden tarjontaan tuli buusti Libyan vahan hallinnon kaatumisesta. Arviolta vähintään 300.000 Kalashnikovia hävisi silloin Saharan Eteläpuoliseen Afrikkaan.

Toinen iso varasto näitä pimeitä aseita on Balkanilla (josta niitä tuodaan mm Ruotsiin) juuri pakolaisvirtojen varrella. Jos Meksikon kartellit ovat keksineet käyttää ase- ja huumevientiinsä laittomia siirtolaisia, niin ovatkohan nämä ihmissalakuljettajat täällä Euroopassa kiltimpiä? Tuskinpa.

AK on myös Afrikkalaisten lempiase jonka mukaan on nimetty lapsia ja niitä näkyy siellä kaikkialla. Olen itse maksanut "tietulleja" Kalashnikovin patruunoilla, jotka ovat siellä lähes yhtä käypää valuuttaa kuin Dollaritkin. Viskin ohella. Jugojen tekemä m 92 oli kaikkien "Isojen pomojen" näyttöase ainakin Zimbabwen teillä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”Zimbabwen teillä”? Millä teillä Virtanen on liikkunut ja millä asioilla? Minä olin Zimbabwessa tammikuussa ja minulla oli setelirahaa mukana niin että sillä maksoin ostokseni kaupoissa, ravintoloissa ja hotelleissa. Siellä alkoi yleislakko samana päivänä kun tulin rajan yli. Hararesta en tiedä, Bulawayossa polttivat pari bussia, mutta niitä ”isoja pomoja” en sattunut kylläkään näkemään Kalashnikoveineen. Olivatkohan loikkineet piiloon?

Jone Virtanen

Aikaa on kulunut aika paljon niistä ajoista kun siellä kuljin. Ja hallintokin on vaihtunut. Jos oikein muistan niin viimeisen rosvopäällikön olen tiellä tavannut oli vuonna 1995 tai 1996. Kuitenkin juuri ennen surusllista maareformia, jolloin valkoinen kaveri lantikassa ei ollut kovin suosittu. Silloin maa oli (jo) pahasti sekaisin ja esimerkiksi osa armiejasta soti Kongossa. Paikan kyllä muistan; Bindurasta pohjoiseen oleva onneton tienpätkä.

Minun perheelläni oli sidoksia ko maahan, kunnes ne viimeisetkin siteet päättyivät pian tuon matkani jälkeen. Sen jälkeen en ole maassa käynyt. Hieno kaunis ja rikaskin maa. Jos osaisivat vain elää ihmisiksi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

– Maahanmuuton juurisyihin pitää puuttua, jotta ihmisten ei olisi pakko lähteä etsimään parempaa elämää Euroopasta. Eurooppa ei voi rakentaa Afrikkaan hyvinvointivaltioita, mutta Eurooppa voi auttaa siinä, Halla-aho pohti.
– Nyt on autettava Afrikkaa, jotta siellä on töitä, ruokaa ja puhdasta vettä. Afrikan unionin on oltava kumppani, Rinne puhui.
Hehän ovat samaa mieltä! Vastakkainasettelun aika on ohi!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Toisaalta parempaa elämää voitaisiin hieman tiukentaa Euroopassa. Esim. sosiaaliturva tulisi yhtenäistää EU:n alueella.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Eurooppa voi auttaa siinä, Halla-aho pohti."

Kyllä afrikkalaisten tulee auttaa itse itseään.

Euroopasta on siirtynyt jonkin verran teollista tuotantoa Saharan pohjoispuoliseen Afrikkaan, kuten esim. Marokkoon, joka on olosuhteisiin nähden suhteellisen vakaa yhteiskunta.

Mutta kuka hullu siirtäisi tuotantoa maihin, jossa a) ei ole varmuutta tuleeko työväki seuraavana päivänä töihin b) ei ole varmuutta tuleeko ensinkään töihin c) ei ole varmuutta energian saatavuudesta d) ei ole varmuutta siitä, kuka tekee valtiossa päätökset ensi kuussa e) ei ole varmuutta edes huomisesta.

Ennen niin vauras Etelä-Afrikka on esimerkki siitä mitä tuleman pitää, kun hallinto siirretään mustille afrikkalaisille itselleen. Maa suistuu hiljalleen elintasokuiluun ja lienee vajaan dekadin päästä puhdas kehitysmaa, ellei hallitus otä järkeä käteen ja rauhoita tilannetta valkoisen vähemmistön osalta. He kuitenkin pyörittävät maan talouselämää.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Halla-aho on tosiaan hämmästyttävä persu, hän puhuu joskus vähän asiaakin. Ainakin kun editoi sieltä kaiken lapsellisen maahanmuuttovouhotuksen pois, niin kuin minä tässä tein. Mutta kaiken kaikkiaan on todettava, että nythän tämä toimii niin kuin pitääkin: oppositio osoittaa ongelmia, hallitus tekee ratkaisuja. Ennen eduskuntavaaleja tilanne oli sellainen, että oppositio osoitti ongelmia, hallitus aiheutti niitä.

Käyttäjän PjotrKpStahanov kuva
Petri Heiniemi

Oikeistossa on vallalla Sauli Niinistön imitointi. Silloinen säästölinja olikin perusteltu. Nykyinen oikeistomeininki muistuttaa lähinnä Vanuatun lastikulttia. Taikauskoinen apinointi ei tuo toivottua tulosta, pitää oikeasti ymmärtää mitä tekee.

Tämä hallitus panostaa tulevaisuuteen, eikä leikkaa tulevaisuudesta vain siksi, että se herättää nostalgisen myönteisiä kuvia konservatiiviäänestäjissä.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"On ollut erittäin järkyttävää lukea, kuinka nyt Rinne ja muu hallituksen poppoo aikoo myydä kansallisomaisuuttamme Afrikan auttamiseksi."

Kajava voisi kertoa, että missä kohtaa hallitusohjelmaa noin lukee. Edellisen hallituksen aikana jossa persut olivat mukana tuli ns. kertarysäyksenä n. 30tuhatta pakolaista maahamme. Olivat ilmeisesti lukeneet persujen tiedotteita.

Käyttäjän eskotnurminen kuva
Esko Nurminen

Eikös se mennyt näin:

Omaisuuden myynti ->investoinnit.

Verojen korotus ->käyttökohteena mm. kehitysavun korottaminen.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Enpä olisi uskonut, että Suomesta löytyy näin pelokasta porukkaa, että näkee venäläisiä mörköjä joka puolella, onneksi nuoriso oli toista maata 80-vuotta sitten.

Käyttäjän eskotnurminen kuva
Esko Nurminen

Mitä mahdollisiin Afrikasta tuleviin pakolaisiin tulee, muistelen Juha Sipilän sanoneen, että EU pyrkii löytämään Pohjois-Afrikan maista (Egypti?) sellaisen vastaavan kuin Turkki, joka pitäisi ihmisiä leirillä maksua vastaan.
Ainakin helpottaisi palautusongelmaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset