Takaisin asiaan Rajat ovat rakkautta - vastuussa jälkipolville, eduskuntaehdokas 2019!

Monikulttuurisuuden edistäminen hallitukselle ilmastotoimia tärkeämpää

  • Guardian graphic
    Guardian graphic

Yle uutisoi, kuinka maapallon väestöräjähdystä käsitellään julkisuudessa ja kansainvälisesti hyvin vähän verrattuna ilmastonmuutokseen, vaikka molemmat ovat maapallon kohtalonkysymyksiä ja liittyvät kiinteästi toisiinsa:

https://yle.fi/uutiset/3-10825443?fbclid=IwAR0Q7_2cBc2nhDpm8AKnJEyQ_GwCXsI5K745JWgMwyn-RWyvr9Ic3KR1Z-M&utm_source=facebook-share&utm_medium=social  

Artikkelissa arvellaan jälleen rasismin pelon olevan syynä siihen, ettei maapallon kohtalonkysymystä uskalleta käsitellä sen vaatimalla painoarvolla. Afrikan väestöräjähdys ei ole lainkaan asialistalla edes kansainvälisissä ilmastoneuvotteluissa. Tällainen suhtautuminen on pelkurimaista ja täysin vastuutonta. Ongelmien ratkaisun edellytys on tietenkin niiden käsittely.

Ylen artikkelin mukaan YK:n erilaisten väestöennusteiden mukaan keskimäärin väestön arvioidaan kasvavan seitsemästä 11 miljardiin vuoteen 2100 mennessä. Lähes kaikki kasvu tulee Afrikasta.

Merkittävä syy, miksei Afrikan väestöräjähdyksestä puhuta on ilmeisesti rasismin pelon ohella se, että ihmisoikeuksiin katsotaan kuuluvan myös vaikka kuinka holtittoman lisääntymisen – ja vaikka valtion eli muiden ihmisten elatuksen varassa. Ihmisen lisääntymisoikeudet vahvistettiin vuonna 1994 Kairon väestö- ja kehityskonferenssissa. Ilmeisesti Kiina ei ole sitten allekirjoittanut sopimusta, kun on harjoittanut tiukkaa yhden lapsen politiikkaa.

Tätäkin kansainvälistä ihmisoikeutta olisi tarkasteltava nyt muuttuneessa maailmantilanteessa uudelleen ja muutettava se tarkoituksenmukaiseksi – aivan, kuten tulee toimia pakolaissopimustenkin kohdalla.

Etenkin nyt, kun elämme historiallisen nopeaa lajien sukupuuttoaaltoa ihmisen vaikutuksesta, ihmislajin lemmikkeineen ja tuotantoeläimineen raivattua muut lajit on täysin moraalitonta vaatia ihmiselle oikeutta lisääntyä mielin määrin. Maapallon nisäkkäistä on nykyään 60 % tuotantoeläimiä, 36 % ihmisiä ja vain 4 % villieläimiä. Sitä paitsi ihminen säätelee usein varsin brutaalisti muiden eläinlajien lisääntymistä ja niiden omien poikasten hoitoa.

Olisikin toivottavaa, että nyt kun Kiina on aktiivinen bisnesmoottori Afrikassa, niin siltä liikenisi myös globaalia vastuuta – tai realistisemmin ajatellen omaa intressiä pyrkiä vaikuttamaan Afrikan maiden väestöpolitiikkaan. Kiinan yhden lapsen politiikassa oli järkyttäviä lieveilmiöitä, mutta jos Afrikassa päästäisiin edes kahden lapsen politiikkaan, niin maapallo kiittäisi, eivätkä lieveilmiöt ehkä seuraisi niin voimakkaina ja niihin voitaisiin keksiä myös ratkaisuja.

Mutta millaista väestöpolitiikkaa harjoittaa nykyhallituksemme? Hallitusohjelman mukaan neljännestä ja viidennestä lapsesta aletaan maksaa korotettua lapsilisää! Ketkähän tästä pääasiassa hyötyvät? Lapsia paljon synnyttävät kehitysmaista tulevat naiset jäävät tämän seurauksena entistäkin mieluummin kotiin synnyttämään lisälapsia. Ainakin eräiden kasvatusasiantuntijoiden mukaan lapset eivät myöskään saa enää riittävästi henkilökohtaista huomiota vanhemmilta, jos perheessä on lapsia enemmän kuin kolme. Hallitusohjelmassa ei nurinkurisesti puhuta mitään siitä, kuinka tuettaisiin perheiden perustamista nykytilanteessa, jossa yhä useampi jää kokonaan vaille perhettä ja usein tahattomasti.

Rinteen hallitukselle monikulttuurisuuden ja väestönvaihdoksen edistäminen onkin tärkeämpi tavoite kuin ilmastonmuutoksen torjuminen. Ilmastopäästöjen vähentämisessä sivuutetaan se oleellinen asia, että kun kehitysmaista otetaan tänne konservatiivisia, suurperheitä ja lihansyöntiä suosivia ihmisiä uudisasukkaiksi, niin tämä tukee ilmastopäästöjen kasvua. Lapsen saaminen Suomessa kuormittaa ilmastoa moninverroin enemmän kuin Afrikassa. Rikkaassa maassa lapsesta koituu vuodessa noin 58,6 tonnia hiilidioksidipäästöjä ja autosta vain 2,4 tonnia. Lisäksi kehitysmaiden kaksoiskansalaiset lentävät pitkiä ja ilmastolle haitallisimpia lentoja kotimaidensa ja Suomen välillä.

Jos keskityttäisiin turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten vastaanottamisen sijaan hyvinvoinnin, koulutuksen, yritystoiminnan ja omavaraisuuden kehittämiseen pakolaisleireillä, voitaisiin samalla panostaa pakolaisten ympäristökoulutukseen ja näin he veisivät ympäristöosaamisensa kotimaihinsa, kun jälleenrakennus alkaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (82 kommenttia)

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Blogistin logiikka on....otsikosta lähtien melko uskomatonta. Asiasta kuin asiasta saadaan väännettyä monikulttuurisuuden edistämistä. Suomessa ollaan huolissaan vähäisestä syntyvyydestä Suomessa, sekin pitää nyt vääntää tällaiseen? Mestarin oppilapset. Mamut sen lapsilisäkorotuksen saa!

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kommentoijan logiikka on uskomaton. Hän jättää kokonaan huomiotta, sekä sen blogistin esille tuoman keskeisen ongelman, väestönkasvun, että sen seuraukset, kuten eläinlajien katoamisen. Hän jättää myös kokonaan huomiotta sen, että väestön lisääntyminen tapahtuu lähes kokonaan Afrikassa ja eteläisessä Aasiassa. Hän ei myöskään näe sitä yksinkertaista tosiasiaa, mitä seuraisi siitä, jos käynnissä oleva Afrikan miljardiluokassa oleva väestöräjähdys yritettäisiin puskuroida tänne Euroopaksi kutsutulle Euraasian mantereen niemekkeelle, jonka väkiluku on nyt 500 miljoonaa ja väentiheys sama kuin Kiinan.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

"Hallitusohjelman mukaan neljännestä ja viidennestä lapsesta aletaan maksaa korotettua lapsilisää! Ketkähän tästä pääasiassa hyötyvät? Lapsia paljon synnyttävät kehitysmaista tulevat naiset jäävät tämän seurauksena entistäkin mieluummin kotiin synnyttämään lisälapsia."

Sosiaalivirastossa työskenneiltä olen kuullut sellaista . Että jos elää täysin sossun piikkiin , kotihoidon tuen tai lapsilisien korotus ei heihin vaikuta . Koska jos ne nousee niin harkinnanvarainen pienenee . Niin silloin toi töissäkäyviä vanhempia auttaa . Näin olen ymmärtänyt .

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Kun on pari viikkoa seurannut uuden maailmoja halaavan hallituksen
tekemisiä ja etenkin uutisointia - kovasti ovat olleet esillä Afrikka
ja etenkin Suomen hyljänneet anteeksiannon arvoiset Isis-tyttäret.
Vasta pieni otos kiireellisyys-ja tärkeysjärjestyksestä Vihervassujen
tapaan Ylen ansiokkaalla uutispommituksella päivästä toiseen. Ei tosin
ollut yllätys, Demareiden Afrikkaa ja islamia halaava agenda voi hyvin.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Meidän talousjärjestelmä perustuu kasvuun, talousjärjestelmä vaati koko ajan lisää kulutusta ja lisää kuluttajia, 50 luvulla arvioitiin maapallossa olevan 2,5 miljardia ihmisiä nykyään kolminkertainen määrä.

Tuskin edes yritetään saada kasvun pysähtymään, täälläkin pyritään koko ajan saada kasvamaan potentiaalisia kuluttajien määrä, nytkin itketään vähäistä syntyvyyttä, vaikka itse asiassa asukasluku on kasvanut lähes vuosittain viimeisten 200v ajan.

Ilmastonmuutokseen tartutaan ainoastaan siltä kohdin, jossa se toivotaan edistävän talouskasvu ja valtiontaloutta.

Verottamalla ei pelasteta ilmastoa, sille ainoastaan kerätään veroja, vai onko 50 luvulta voimassa ollut autovero muka hillinnyt suomalaisten halua autoilla.

Puuhastellaan lentovero ja ruuhkamaksu, tuskin vähentävät lentämistä tai autoilua, sille ainoastaan kerätään raha valtion tai kaupungin kassaan.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Lähes kaikki ilmastonmuutokseen puuttuvat toimenpiteet ovat pähkinänkuoressa seuraavanlaisia:

- Tee ahkerasti töitä ja maksa veroja. Sen jälkeen osta nettopalkallasi, joko vapaaehtoisesti tai pakolla, hilavitkutin A, jonka avulla maailma pelastuu.

- Jos ja kun rahat eivät riitä hilavitkuttimen A ostamiseen, silloin talouskasvua pitää lisätä, ihmisten määrää pitää lisätä, liikkumista pitää lisätä ja tarvittaessa sitouttaa epäileväinen kuluttaja projektiin 30 vuoden lainalla.

- Kun projekti on ohitse, siirry lähtöruutuun, koska lisääntyneen kulutuksen ja västön määrän kasvun vuoksi tilanne on silloin entistäkin pahempi. Joudut siis ostamaan nykyistäkin paremman ja kalliimman hilavitkuttimen. Ei siinä mitään; kilpailukyky onkin parantunut ja rahaa on silloin taas enemmän kuin koskaan.

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki

Väestönkasvu on räjähdysmäistä.
Maailman väestö ei voi kasvaa loputtomasti. Jotain on tehtävä.
http://steriloimislaki.blogspot.com/p/lapsen-vaiku...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

"kehitysmaista otetaan tänne konservatiivisia, suurperheitä ja lihansyöntiä suosivia ihmisiä uudisasukkaiksi"
Luulisi perussuomalaisten olevan tyytyväisiä uusista äänestäjistään. Saadaan valkoisen, lihaa syövän heteromiehen taistelupariksi tummahko lihaa syövä heteromies. Nuo tulijat kannattavat ilmeisesti myös vapaampia aselakeja ja vastustavat homojen kirkkovihkimistä. Ääripersuja, sano...

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Ehkä persuilla ei ole rahaa maksaa miljoonaa euroa yhdestä äänestä, nyt kun punainen virkamiesvärisuora poltti vähäisetkin avustukset. Miljoona voi olla vähän yläkanttiin; 700 000 euroa taisi olla Norjan valtion kustannusarvio.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Olipa tulija miten konservatiinen tai ääri-Islamistinen, niin hän löytää (tai hänet löydetään) Vihreiden tai Sosiaalidemokraattinen toimesta, äänestämästä heitä tai heidän maskottina keräämässä muiden tulijoiden ääniä. Tässä tapauksessa tulijan erikoispiirteet, eli ulkonäkö toimii tärkeimpänä erottajana muista ryhmistä, johon hän voisi paremmin sopia. Mutta kehitys on hyvin samankaltainen myös muualla esim. Afroamerikkalaiset ovat vähemmän liberaaleja, mutta kuitenkin äänestävät lähes kaikki demokraatteja ja liberaaleja ehdokkaita, jotka lupaavat heille eniten.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Kiinan diktatuurilta vastuullisuuden odottaminen on aika toiveikasta. Blogistin toive voi kyllä toteutuakin, mutta todennäköisemmin siksi että Kiina ostaa Afrikasta viljelysmaat ja sitten haluaa vähemmän suita jakamaan saalista. Kiina itse on jo luopunut yhden lapsen politiikasta.

Suomalaisen Uralilta lähteneen kansan ei toivoisi ajavan itseään tahallisesti sukupuuttoon, politikalla joka ei kannusta hankkimaan lapsia. Minun puolestani lapsilisät pitäisi kaksinkertaistaa. Jotkut haluavat että Suomi pelastaa maailman hiilidioksidilta vähän muidenkin puolesta. Täytyykö meidän pelastaa maailma myös ylikansoittumiselta, ajamalla kansakuntamme sukupuuttoon muiden puolesta?

Anteeksi sarkastinen sävy tässä viestissä. Tärkeintä on että asioita ajatellaan, huonoin vaihtoehto olisi että ei edes miettisi ongelmia ja mahdollisia ratkaisuita niihin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Onko Suomen hiilidioksidipäästöillä jotain merkitystä vai ei?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Median ja puolueiden (persuja lukuunottamatta) kannanottojen mukaan Suomen hiilidioksidipäästöt ovat ratkaisevassa osassa ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

On.

Ei saa muuten kiinalaisia vähentämään omia päästöjä mikäli suomalaiset sotkevat paljon enemmän.

Meille nyt sitten nauravat niin ruotsalaiset kuin intialaisetkin kun he hoitavat asian paljon tehokkaammin.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#8:
"Onko Suomen hiilidioksidipäästöillä jotain merkitystä vai ei?"
Totta kai on. Se merkitys on jokseenkin yhtä suuri kuin parin-kolmen ihmisen äänestymiskäyttäytymisen merkitys Suomen vaaleissa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eli Hennan huoli afrikkalaisten Suomeen muutosta on tässä mielessä turha?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #36

#36:
Logiikkasi taitaa olla pahasti hakusessa, mutta autetaan. Afrikkalaisten Suomeen muuton vaikutus Afrikan väestöräjähdyksen helpottajana on jossakin vähäisen ja olemattoman välimaastossa. Tuota ongelmaa se ei korjaa eikä helpota millään tavalla. Suomelle sen vaikutus voi kuitenkin olla tuhoisa.

Käyttäjän kariilkkala kuva
Kari Ilkkala

Pohjakirjoituksen kuvassa eläinten suhteet on ilmoitettu osuutena biomassasta.

Biomassan isossa kuvassa, mittakaava on ihan toinen...

Kaikesta biomassasta eläimiä on 0,37 %.
Kaikista eläimistä nisäkkäitä on 6,45 %.
Kaikesta biomassasta nisäkkäitä on 0,03 %.

Kasvien osuus kaikesta biomassasta on 82,54 %.
Kasvit tykkää CO2:sta.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Monikulttuurisuudella ei taida olla juurikaan tekemistä väestönkasvuongelman kanssa. Väestönkasvu ei myöskään ole peruste luopua ihmisoikeuksien kunnioittamisesta.

Hallitus on ottanut kehitysyhteistyön painopisteeksi juuri Afrikan, jossa on tällä vuosisadalla kasvamassa suurin väestöongelma. Tietenkin avun oikea kohdistaminen on aina vaikeaa. Väestöongelmaa eivät kuitenkaan ainakaan helpota Paavi ja kaikenlaiset abortin- ja ehkäisynvastaiset kirkkokunnat ja järjestöt.

Väestöongelman ratkaisemiseen ei tarvita yhden lapsen politiikkaa tai muitakaan pakkokeinoja, vaan hyvinvointia edistävää sosiaalipolitiikkaa, koulutusta, sukupuolten välistä tasa-arvoa ja videopelejä. Niillä se ongelma on ratkennut länsimaissa ja Kiinassakin.

    «Maapallon nisäkkäistä on nykyään 60 % tuotantoeläimiä, 36 % ihmisiä ja vain 4 % villieläimiä.»

Persu on innostunut valeuutisten levittämiseen. Linkki vei Pink Floyd -konsertin sivulle.

On totta, että suurnisäkkäistä suurin osa on nykyään ihmisiä ja tuotantoeläimiä, ja villejä suurnisäkkäitä on varsin vähän.

Mutta jyrsijät, lepakot ja muut sellaiset ovat myös nisäkkäitä ja niitä on tosi paljon. Villien nisäkkäiden määräksi on arvioitu 100 - 1000 miljardia eli aika paljon enemmän kuin ihmisiä.

Käyttäjän kariilkkala kuva
Kari Ilkkala

Varsin uskottava esitys edesmenneeltä Hans Roslingilta, miten väestö kasvaa 11 miljardiin ja jää siihen. Kannattaa alkaa asennoitua siten.

https://www.youtube.com/watch?v=2LyzBoHo5EI

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

En usko että jää siihen, vaan tulee rajusti alas. Täyteen kansoitetussa maailmassa kun osa alueista menee elinkelvottomaksi niin ihmisten tarvitsee siirtyä pois, ja jokainen nelisentti kun on käytössä niin siitä seuraa valtavasti sotimista.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Elämme tosiaan maailmassa jossa;
1: Kaiken maailman Ben Shapirot kertovat että ilmastonmuutos on tosi, mutta siihen ei pidä puuttua. Puuttumista poliittisesti pidetään laajasti oikeistolaisen elämäntavan vastustamisena ja siis isminä.
2: Puuttumiseen puututaan monien mielestä väärällä tavalla. Maan politiikkoja pitäisi kuulemma ajaa sisäisesti mutta tärkeimmäksi keinoksi tuleekin vaatia muita maita esimerkiksi olemaan lisääntymättä koska ihmismäärät ovat ilmasto-ongelma.
3: Suomessa jos jää lisääntymättä niin joku tulee asiasta kertovaan blogiin kertomaan että "ei ole täyttänyt velvollisuuttaan". Suomalaisten lisääntymättömyys ei ratkaise jostain syystä ongelmaa "oikealla tavalla".

Josta voidaan päätellä että oikeastaan ainut tietyissä piireissä sallittu ilmastonmuutoskeskustelu on sellainen jossa se enimmäkseen ei ole ongelma. Paitsi silloin kun saadaan rajoitettua väärää etnistyyttä olevia lisääntymästä. Ei ihme jos alkaa vaikuttamaan rasismilta tämä kokonaisuus.

Itse taas näen että lisääntymiseen puuttuminen on hankala koska (1) on ulkopolitiikkaa jossa sanellaan mitä muut kuin itse tekee, kun taas eettisesti vahvalla pohjalla ei ole vininä oman panoksen relevanssin pienuudesta vaan se että tekee oman osansa. Jos muu maailma ei tee oikein ja itse teet oikein niin sitten olet eettisesti korkeatasoisempi. Siitä saa jotain iloa ilmastoapokalypsissa. (2) Lisääntymiseen puuttumisella on pitkät eugeeniset perinteet joita ylipelätäänkin. Itse tunnen monia kantasuomalaisiakin jotka ovat argumentteja abortin ja eugeniikan puolesta. Olen mahdollisesti itsekin sellainen. (3) Monesti lisääntymisessä iso jarru on uskonto. Moni uskonto pitää lisääntymistä keskeisenä ja ennen kaikkea ehkäisyä huonona. Suomessa enimmäkseen lestadiolaisia mutta globaalissa linjassa esim. katoliset ovat iso ongelma. Näiden vuoksi asiaan ei välttämättä ole mitään yksinkertaista ratkaisua. Tai ehkä mitään ratkaisua. (Itse en ole keksinyt miten uskonnollinen idiotia saadaan menettämään valtansa, rahansa ja vallanpitäjänsä niin että he eivät voi aikaansaada mitään jarrua missään. Usko minua, olen yrittänyt keksiä sellaista varsin avoimella mielellä. Ei oikein löydy. Paitsi jotain megaepäeettisiä.)

Eli joo. Moni puuttuu ilmastonmuutokseen vaan eettisillä keinoilla. (Ajan henki huomioiden; Talousasiat lobbaa itseään. Jos kävisimme vielä ihmiskauppaa perinteisen orjuuden tyyliin, joku varmaan väittäisi että kasvavaan orjaan sitoutuu hiiltä, joka ei palaa kiertoon jos heistä tekee lannoitetta.) Yleishenki; "väärin ratkaistu" kun koskee omaa käytöstä. Yeah. Kaikki pitäisi sulle tehdä sun puolesta.

Käyttäjän TommiMessi kuva
Tommi Messi

Olihan selkeää linjaa nykyisellä istuvalla presidentillä, presidentin vaaleissa. Hänen lauseensa vain jäi kesken. Eli hän olisi valmis rajoittamaan Afrikassa syntyvien lapsien määrää. Itse juuri kysyn tätä millä oikeudella me G8 maat sanelemme. Lapsien lukumäärän toisen valtion kansoille? Mitä tulee Vihreiden, Vasemmiston ja Sdp poukkoilevaan politiikkaan ja kannanottohin. Autolla ei saisi käydä töissä, koska liian pitkä työmatka saastuttaa. Kuitenkin 150km työmatka on työtä vastaanottaessa raja, jonne pitää päästä. Lapsia pitää syntyä, mutta lapsia ei saa hoitaa kotona (ks. edellinen) Työmatka+työaika on +-9-10h vrk, miten tämä punainen hallitus kuvaa että olemme mitenkään yhdenvertaisia tässä maassa. Lapset hoidossa tämän saman ajan jonka vanhemmat työssä. Porvarien populistista politiikkaa. Huvittavinta on, että kaikki uskoo siihen, että syömme kasvisruokaa tulevaisuudessa, menköön viherpiipertäjät kertomaan tämä kaikille naisille maailmassa jotka ruokkii ja kasvattaa lapsensa karjankasvatuksen ja maanviljelyn turvin. Ei ole ihmisoikeuksien puolesta kyse vaan rikkauden maiden sanelusta. Järkyttävää!

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Autolla ei saisi käydä töissä, koska liian pitkä työmatka saastuttaa. Kuitenkin 150km työmatka on työtä vastaanottaessa raja, jonne pitää päästä."

Eli muuttaa lähemmäksi.

"Huvittavinta on, että kaikki uskoo siihen, että syömme kasvisruokaa tulevaisuudessa"

Mikäli liharavinnon kasvatus vie kallista viljelyspinta-alaa, hintapaineet ohjaa suosimaan kasvisruokaa. Ja viljelyspinta-ala on kallista kun on 10 miljardia ihmistä.

--

Oikeasti tässä on kyse vain ihmisten itse aiheutetuista ongelmista. On ollut 50v aikaa korjata asioita mutta sen sijaan, että oltaisiin rakennettua maailmaa valmiiksi, ollaan sodittu muutamaan otteeseen öljyn takia ja kohta alkaa uusi rähinä Iranissa kun se öljy loppuu kohta.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b...

Käyttäjän TommiMessi kuva
Tommi Messi Vastaus kommenttiin #20

Vartiainen sai kunnon vastauksen siihen että muutetaanko työn perässä uudelle paikkakunnalla. Ei ole mikään helppo juttu toteuttaa. Jos joku kehä3 sisällä sanelee että nyt pitää muuttaa. Olen itse muuttanut 6x työn perässä ja nyt teen jo osittain työtä kotona. Mallia ei voi rakentaa niin, että kaupunki ja kasvukeskus on ainoa paikka tai alue jota kehitetään. Vrt. Helsinki-Tampere-Turku akseli. Hyvänä esimerkkinä olkoon vaikkapa Vaasa ja Kokkola. Jos nähdään että nämä 3 kaupunkia on ainoat joiden mukaan mennään on koko maan kehittäminen turhaa - siitä sitten pakkomuutto lain voimalla kaupunkeihin 90 neliön laatikkoihin,joita et rahalla saa ostettua ja vuokraaminen järjetöntä.

Mikäli ja mikäli, jokainen syö mitä varallisuus antaa myöden ja jos voi kasvattaa kotona olisi tätä hyvä tukea. Ihan pientilojen muodossa. Jos on paljon varallisuutta on syytä ostaa maata ja vuokrata se. Ja tässäkin Suomen on pidettävä omasta maataloudesta kiinni se on todella tärkeä turva. Joten on moni asia on itse aiheutettua mutta mitään paniikkia ei ole syytä ottaa. On järkevää katsoa kuka sanelee tuotteiden hinnat markkinoilla - kaikkea ei tarvitse ostaa yhdellä ainoalla hinnalla.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #24

"Vartiainen sai kunnon vastauksen siihen että muutetaanko työn perässä uudelle paikkakunnalla. Ei ole mikään helppo juttu toteuttaa."

Ei niin. Sitä ei kuitenkaan pitäisi hankaloittaa varainsiirtoverona. Toimeentulotuen maksaminen loputtomiin tulojen jatkeena pitäisi lopettaa. Eli pitäisi asutuskeskuksista pöllyttää pois väkeä joille ei makseta riittävästi palkkaa asumiskulujensa kattamiseen ja saada vuokratasoa laskettua.

Pakkosiirrot ei toimi mutta tarpeettomat jarrut ja rakenteelliset vuokrakulut on ainakin myrkkyä.

Käyttäjän TommiMessi kuva
Tommi Messi Vastaus kommenttiin #26

Tässä 2 ongelmaa Kokoomus ja EK ovat kimpassa. Asuntojen rakentaminen pelkkänä tulonsiirtojen välineenä pitää kieltää. Vuokra tuen katto ja vuokra katto, myös kiinteistöjen määrän voisi rajoittaa niin ettei tule etujärjestöjä jotka voivat pelata todella rumaa asunto ja rakennuspolittiikkaa ja samoin myös korruptoida asuntojen tuotannon ja politiikan. Polkutes ja riistodopumukset kriminalisoitaviksi. Kaupan ala yksi hyvä esimerkki. Toimeentulo on ok jos se viimeinen turva tai tes on oikeudenmukainen jos taas ei pitää olla työssään käyvän oikeus riittävään toimeentuloon ja kohtuullisen asumiseen. Siinä asia jossa olisi tutkittavaa vaikka kuinka.

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Ehdotan, että tarjottaisiin seksuaalivietin poistavia tai sitä oleellisesti heikentäviä aineita. Kemiallisesti avustettu pidättyvyys saattaisi kelvata ehkäisymenetelmäksi joillekin sellaisille henkilöille, jotka eivät uskonnollisista syistä halua tavallisia ehkäisyvälineitä käyttää. Sellainen ehkäisy eroaisi tavallisista menetelmistä siinä, että se ei irrottaisi seksuaalista mielihyvää lisääntymisestä, jolloin se ei käsitykseni mukaan olisi esimerkiksi katolisen kirkon opin vastaista.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Ilmastonmuutos, resurssien loppuminen ja väestöräjähdys ovat samaa ongelmakokonaisuutta.

Vähänkään fiksu hallinto olisi puuttunut asiaan jo 70-luvun alussa kun ongelmat olivat ilmeisiä tiedossa. Esimerkiksi aloittanut tasaisesti nostamaan fossiilisien verotusta ja alkanut ratkomaan miten afrikkaan saisi siedettävämmät olot.

Nyt sitten ei olla tehty käytännössä yhtään mitää noin viiteenkymmeneen vuoteen ja siitä aletaan maksamaan kohta järkyttävää hintaa.

Käyttäjän TommiMessi kuva
Tommi Messi

Niin voi olla näinkin, mutta yksin suomi ei ole muokannut Afrikkaa siihen missä se on nyt-löytyy muita ahneita maita joille ei ole ollut merkitystä miten maa itse pärjää, kunhan oikeat hyödykkeet ovat siirtyneet joka epäreilulla kaupalla tai sota politiikan keinon G8 maiden omistukseen. Joten Urpilainen on 50v myöhässä!

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Puhe politiikan faktoista voi hämärtää sen, ettei politiikka rakennu faktojen vaan niiden tulkinnan ympärille. Valtaa käyttävät poliittiset toimijat, jotka onnistuvat määrittelemään yhteiskunnallisen tilanteen kannattajapiiriään laajemmalle yleisölle ja esittämään sen realistisena kuvauksena poliittisesta todellisuudesta.

Media nieli eduskuntavaaleissa persujen syötin "ilmastopaniikista" koukkuineen päivineen. Perussuomalaisten tilannekuva omaksuttiin laajasti median vaalianalyyseissa. Vaaleista kerrottiin kansainvälisiä lehtiä myöten perussuomalaisten tarinaa.

Siinä tarinassa suomalaiset puolueet olivat vaalien alla ”ilmastohysterian” vallassa. Perussuomalaiset yksin taisteli ilmastohysteriaa vastaan. Näkökulmasta riippuen perussuomalaisten roolin pystyi hahmottamaan joko järjen tai järjettömyyden äänenä, mutta tulkintaa jakolinjasta ei haastettu näkyvästi.

Asetelma oli kuin populismin käsikirjasta. Puolue onnistui maalaamaan muut puolueet yhtenäiseksi blokiksi, jolta puuttuu järjen ääni paitsi ilmastopolitiikassa myös maahanmuuttopolitiikassa. Perussuomalaiset protestoi koko muuta puoluekenttää vastaan. Perussuomalaisten järki esitettiin tavallisen kansalaisen järkenä. Tätä tulkintaa toistettiin vaalianalyysista toiseen.

Iltalehdessä puhuttiin muiden puolueiden ”ilmastopaniikista”, johtavien poliitikkojen ”tyystin kadonneesta suhteellisuudentajusta” ja ”ihmisiä syyllistävästä vaalimessusta”. Well done. Onneksi eurojytky jäi suutariksi.

Käyttäjän TommiMessi kuva
Tommi Messi

Voi, että eli kun valtamedia marssii muumimamman ja priden tahdissa omaan epämääräiseen "vaalivoittoon" on se Perussuomalaisten tilaama populismiin perustuva tilanne. Entä jos koko muu poppoo on "populismiin turvautuva" syyllisyydestä ei synny enää lapsia, on vapaus kokea itsensä tytöksi tai pojaksi jossain voi olla jopa koira tai kissa. Saa olla polyamorinen, mutta ei korservatiivi. Jos ilmastonmuutos ahdistaa niin voi hakea terapiaa siihen,kun ei saa instagram tilille havajin kuvia. Ja kuka sitten maksaa tämän uuden paradigman tuomat verot ja veroluonteiset maksut. Niin joo sori - olikin ne joilla lapsia ja vielä ne maahanuutajat joilla lapsia. Ja tätä sitten kuvaillaan ja maalataan yhdenvertaisuuden uudeksi suomeksi. Oletko ihan oikeasti oikeassa realmissa ja ajassa nyt? Joten ne hullutukset jotka nyt päätetään maksaa tämän ajan lapset.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

En ymmärrä mitä yrität sanoa. Mitä tekemistä Muumimammmalla ja Pridella on ilmastoppaniikkikertomuksen kanssa? Minähän vain onnittelin persuja hyvin myydystä tarinasta. Pannnaan rajat kiinni niin ei ilma liiku eikä väki vaihdu (eikä homot juhli, siinä näköjään persujen kolmas tukijalka).

Käyttäjän TommiMessi kuva
Tommi Messi Vastaus kommenttiin #30

Lue kommentti 31. Ja lue uudelleen. Muumimamma on Tarja Halonen ja Pride = SDP ensimmäisten joukossa hyppimässä siellä lähikuvan tarjoilut tarjosi Yle. Mukana myös Vasemmisto, Vihreät ja Rkp. Onko vielä ymmärrystä vai esitätkö jälleen kerran ettet tiedä mistä keskustellaan? Lapsellista.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #34

Ei, vaan kyseessä on tyypillinen vihreä ilmastouskovainen, jolle Greta on jumala.

Käyttäjän TommiMessi kuva
Tommi Messi Vastaus kommenttiin #37

Hyvä tietää. Mutta Greta ei pysty, eikä ilmastovero pysty pelastamaan ihmiskuntaa, vaikka uskotellaan niin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #34

"Muumimamma on Tarja Halonen ja Pride = SDP ensimmäisten joukossa hyppimässä siellä lähikuvan tarjoilut tarjosi Yle."

Mitäs tällä on merkitystä? Ei liity mitenkään ilmastoon, eikä väestönkasvuun eikä resurssien loppumiseen.

Käyttäjän TommiMessi kuva
Tommi Messi Vastaus kommenttiin #38

Eikö? Luepa uudelleen mitä hallitus linjausta tehnyt suhteessa Afrikkaan, maahanmuuttoon yms. Perusta on ilmastonmuutoksen estäminen mistä pohjautuu kaikki. Jopa verot. Joten ihan samaa settiä on Halonen ja Rinne ja koko vasemmisto liberaali siipi. Kallis lasku suomen veronmaksajien kontolle.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #39

"Perusta on ilmastonmuutoksen estäminen mistä pohjautuu kaikki. Jopa verot."

Niin pitääkin olla. Ilmastonmuutos, resurssien loppuminen ja väestönkasvu ovat samaa ongelmakokonaisuutta joka tiedostetaan merkittävimmäksi uhaksi yhteiskuntien jatkuvuudelle.

Pitäisi opetella esimerkiksi elämään ilman öljyn polttelua vähitellen kun se loppuu. Sitten kun mietit kuinka paljon tässä on tekemistä kun Suomi suurelta osin toimii sen halvan öljyn varassa joten siihen tehdään verotuksella hintapainetta että raha alkaa konsultoimaan tekemään asioita oikein.

Saat toki esittää miten itse tekisit sen sopeutuksen kun se öljyhuippu on noin 25v kuluttua. Siinä kohtaa se muutos on myöhästä kun öljyn hinta alkaa kiivetä 3x, 5x, 10x jne. hintoihin että sitä ei ole kenellekään vara poltella. Kaikki menee sotakoneisiin ja muoveihin.

Käyttäjän TommiMessi kuva
Tommi Messi Vastaus kommenttiin #43

Ilmastonmuutos on peite sotavarustelulle. Katso usan ja öljytankkerien selkkaus. Isot maat viis veisaa siitä että ihmiset kuolee biodieselin tai minkään muun hyödykkeen tuotannossa JOS se tuo rahaa ja poliittista valtaa tuolle maalle. Ja tässä Suomi on hölmöin maa koko Euroopan unionissa se maksaa kaiken mitä pyydetään. Meillä ei ole neuvotteluasemaa yhtään missään. Oman maan mineraalit ja puuvarat tulee hyödyntää niin että ensisijaisesti Suomi hyötyy niistä. Myös pohjavedet. Kuinka moni poliittinen puolue puolustaa Suomen kansaa ja sen itsemääräämisoikeutta? Missä sinä näet Halvan käyttövoiman Suomessa, tavallisen kallista se on jo nyt.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #45

"Ilmastonmuutos on peite sotavarustelulle."

Ilmastonmuutos on tiedetty 1900-luvun alusta saakka.

"Katso usan ja öljytankkerien selkkaus."

Johtuu siitä kun öljyvarat loppuvat: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b...

"Isot maat viis veisaa siitä että ihmiset kuolee biodieselin tai minkään muun hyödykkeen tuotannossa"

Totta.

"Missä sinä näet Halvan käyttövoiman Suomessa, tavallisen kallista se on jo nyt."

Bensiini, diesel ja sähkö ovat naurettavan halpaa. Öljyhuipun jälkeen ne hinnat pomppaa kattoon kun kysyntä ja tuotanto kasvaa ja sitten loppuu tuotanto. Nimittäin öljypohjaiset polttoaineet ja kaikki kuljetuskustannukset. Sähkö nyt on halpaa kun rakennetaan sitä sähkön tuotantoa.

Tuohon pitää varautua ajoissa. Enkä usko pätkääkään mihinkään sademetsien kaatamiseen polttoaineen vuoksi enkä massiivisiin litium akustoihin. Öljyvarojen loppumiseen pitää varautua paremmin, ihan leikkaamalla sitä energian kulutusta ja varastoimalla sitä fiksummalla infralla.

Käyttäjän TommiMessi kuva
Tommi Messi Vastaus kommenttiin #47

Ilmasto muuttuu aina ja koko ajan. Nyt tehty siitä uskonto ja bisnes. Huippuna Eu ja YK. Oletatko että tuolla ei olisi pöydälle miten tällä voidaan hallita koko maapallon väestöä. Ks Usan, Kiinan, Venäjän toimet asiassa. Usassa pahimmat lobbaajat ja raha vaihtaa omistajaa oletettu ilmastonmuutoksen esto ei tapahdu sillä että vero x maksetaan. Mediassa oli myös että öljyvarojen määrä ei ole vähäntynyt. Tässäkin on hölmöä luulla että tuotetta myydään polkuhintaan jos mahdollista saada tupla hinta.

Tavallisen työssä käyvän kukkaroon on käyttövoiman hinta jo korkea, +se että muut hyödykkeiden hinnat eivät ole laskeneet. Myöskään palkkaus ei ole noussut. Sähkön siirron hinnoille ei ole järkevää selitystä. Tämän lobbasi Haavisto ja yksi kokkari. Ja silti se Haavisto on hallituksessa järkyttävää.
Onneksi ei ole täysin sähkö lämmitettävä asunto.

Täällä maalla ratkaisuja ovat. Työn teko kotona, perhehoito tai yrittäminen. Osa-aika työ sekä jatkuva opiskelu. Työttömyyden hyödyntäminen järkevästi. Perheen
2 auto lihoiksi ja pärjätään yhdellä autolla.

Jatkossa puulämmitys,tai biolämmitus/polttoaine, aurinkoenergia. Omavaraisuus. Ja yksikin turha vero valmis laillisesti osoittaakseen mieltä sitä vastaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #48

"Ilmasto muuttuu aina ja koko ajan."

Tietysti. Sitten pitää ymmärtää mistä syistä muuttuu milloinkin.

Esimerkiksi yksi ensimmäistä joukkotuhoista johtui siitä kun sinilevät kyllästi ilmaston happipitoiseksi ja maailma jäätyi kun ennen muinoin aurinko säteili heikommin. Se ei siis ole tavatonta että joku eliölaji muuttaa ilmastoa.

Kasvien evoluutio että alkoi meren alta paljastuneessa maalla kasvaa kaikenlaisia kasveja vaikutti myös kun kasvit kuollessaan maatuu ja hiiltä pääsee sitoutumaan kallioperään.

Ruohokasvien evoluutio varmaan vaikutti myös jonkinverran, oli aika iso muutos kuitenkin.

Nyt sitten on apinainsuku polttamassa satojen miljoonien vuosien aikana maankuoreen sitoutuneet hiilet. Juurikin niitä mitä alkanut kasautua niistä ajoista saakka kun niitä kasveja alkoi tulla ja niitä on keräytynyt maankuoreen biomassa -> turve -> ruskohiili -> kivihiili -> antrasiitti

Kohta 8 miljardia nakuapinaa mitä sontivat maat meret ja ilmat kyllä vaikuttavat ympäristöön, tässä ei ole mitään epäselvää. Satelliittikuvat paljastaa valtavat määrät kaadettua metsää ja lämpöennätyksiä eripuolilla useammin.

"Sähkön siirron hinnoille ei ole järkevää selitystä."

On. Möivät sähkönjakeluverkkoa monopoliksi ulkomaisille sijoittajille. Järkyttävää mokailua.

Valtionyhtiö on aina parempi kuin yksityinen monopoli.

Käyttäjän TommiMessi kuva
Tommi Messi Vastaus kommenttiin #38

Ilmastoon vaikuttaa niin, että suomalaiset maksaa veroja jotta muut voi vapaasti matkustaa, väestönkasvu on jo aiemmin tuhottu Kokoomuksen ja EK mallien mukaan, nyt lapsia ei tehdä kun ilmastonmuutos ei anna siihen oikeutta. Lapsen teko nostaa syyllisyyden esiin kuten media toitattanut. Ja lopulta helmenä 4 ja 5 lapsen lapsilisän korotus osuu mihin perheisiin? Joten Matti hyvä maksat siitä veroa ettei joku ryhmän äidit koskaan mene töihin. Maksatko verot nyt iloisesti? Loppuun kysymys jos joku ryhmä saa luvan olla vapaamatkustaja, miksi muiden pitää vaivautua maksamaan veroja? Tekemään työtä. Sanktioista ei ole hyötyä koska hallitusohjelma ei yhdenvertaista Suomessa asuvia. Joten kiitos 1 lapsesta lähtien lapsilisän korotus sekä kaikista indeksin leikkaus pois, myös kiky pois. Perheellemme 700e miinusmerkki Sipilän Reformin kautta. Näin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #34

Onhan se vähän lapsellista ruveta horisemaan jostain muumimammasta kun aikuiset yrittää keskustella vakavista asioista. Onneksi huomasit sen itse.

Ei sen puoleen, on sitä ennenkin nähty kuinka isoa miestä lapsettaa. Eduskuntavaalien alla Antti Rinne lupasi useaan otteeseen, ettei kenenkään lautaselta olla viemässä liharuokaa pois. Ja Orpo selitti että autot kuuluvat teille. Kuin lapsille olisi puhunut. Onnettomia yrityksiä kalastaa populistien aluevesillä.

Käyttäjän TommiMessi kuva
Tommi Messi Vastaus kommenttiin #53

No edelleen Tarja oli ilmastonmuutos mielenosoituksessa mukana. Ja SDP puolueen arvot ovat olleet hyvin esillä. Kaikki näyttää kauniilta kuin oikein pestään ylen toimesta. Samoin on vihreiden arvojen kanssa. Jos haluaa puhua asioista kannattaa hyväksyä myös kritiikkiä. Joten se ei ole mitään horisemista jos SDP ja Vihreiden ja Vasemmiston tapa on kalastaa populismilla,miksi muut ei saa

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #55

Tietysti Tarja Halonen oli mukana, sehän on tolkun ihminen.

Käyttäjän TommiMessi kuva
Tommi Messi Vastaus kommenttiin #58

Tolkun ihmiset ei osoita mieltä asiasta johon eivät voi omilla pienillä olemattomilla toimilla vaikuttaa. Vs Kiina/Intia ja vaikkapa Saksa/Puola. Tolkun ihmiset ei myöskään maksa näiden muiden vastuita kuten nyt teemme. Jos oikein muistan niin Romanian maksut maksamme. Että näin. Ei Euroopan ilmastonmuutos politiikka ole mistään kotoisin. Jos naapurisi tekee oikein kunnolla roskaa ja tuhoaa luontoa. Et maksa tuon naapurin roskaamisesta. Naapurisi on siitä itse vastuussa. Voisihan kokeilla että Putin esittää duumalle Venäjän kansa maksaa 10% ilmastoveroa pelkästä solidaarisuuden nimissä Suomen puolesta . Onnistuisiko neuvottelut?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #59

Senhän takia tolkun ihmiset osoittavat mieltä juuri eduskuntatalon edessä. Siellä ovat ne ihmiset jotka Suomessa voivat asioihin vaikuttaa. Ilmastonmuutos kiinnostaa keskivertoihmistä, ja keskivertoihminen haluaa tehdä jotain sen estämiseksi. Mutta tietoisuus siitä, mitä voisi tehdä ja mahdollisuudet, että yksilö voisi vaikuttaa asiaan, ovat tosi kehnot.

Käyttäjän TommiMessi kuva
Tommi Messi Vastaus kommenttiin #63

Ja kun minä ymmärsin että Puolan Katowice on se paikka. Presidentti on reissannut Kiinassa tavannut Trumpin ja Putinin. Samoin oli jäämeren lopputulos ei yhteistä julkilausumaa. Joten ÄLÄ puhu PASKAA! Euroopan unioni pyörittää vielä 15 vuotta asiaa 2 kokousta pitävän kaupungin välillä ja siinä on ilmastonmuutoksen estäminen. Ei onnistu. Itsenäiset valtiot ei tee kompromissejä, koska YK raportilta puuttuu pohja. Ihan sama tilanne on YK toimet Israelia vastaan. Minä olen valmis katsomaan että pitääkö suurimpien ilmastonmuutos profeettojen ennustus 10 vuodesta paikkaansa ja epäilen ennen tuota 10v muuttuu - Perustelut ja moni tutkimus kumoaa YK höpötyksen ilmastonmuutoksesta. Ne jotka poliittisesti sillä ratsastaa ei pääse enää sillä eduskuntaan. Populismia.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #65

Katowicekin oli sellainen paikka viime talvena, kun COP24 järjestettiin. Loppusyksystä COP25 järjestetään Santiagossa. Totta tietysti on, että yhä suurempi osa kansainvälisistä kokouksista voitaisiin ja epäilemättä ruvetaankin järjestämään verkossa turhan matkustamisen hillitsemiseksi.

Mikä pelko Messin perseessä varsinaisesti on? Ei tule työeläkejärjestelmästä mitään: "Ne jotka poliittisesti sillä ratsastaa ei pääse enää sillä eduskuntaan." Ei tule sairausvakuutuksesta mitään: "Ne jotka poliittisesti sillä ratsastaa ei pääse enää sillä eduskuntaan." Ei tule peruskoulusta mitään: "Ne jotka poliittisesti sillä ratsastaa ei pääse enää sillä eduskuntaan." Ei tule mistään mitään, mikä uhkaa äärioikeistolaista ratsastusta rotkon reunalle.

Mikähän mahtaa olla täsmällisesti kerrottuna se "ennustus 10 vuodesta", mikä ei pidä paikkaansa?

Käyttäjän TommiMessi kuva
Tommi Messi Vastaus kommenttiin #67

Mutta kun.. Voitaisiin.. Juuri näin.. Voitaisiin mutta ei tehdä. Samaa laulua laulaa Bryssel: Voitaisiin, mutku ja sitku...

Ei minulla ole mitään pelkoa missään.
Pelko on niillä jotka maalaa että nyt on 10 vuotta aikaa "pysäyttää" ilmastonmuutos. Tätä sanaa on toistettu 40 vuotta uusilla kansilla. 5v ja 10v päästä uudistetaan ideologia. Sitten taas on vain 10 vuotta aikaa.

No ei tule kesää eikä talvea tällä hallituksella. Oikein köyhien ja eläkeläisten ystävä. Näkyy juuri Rinteen vastauksesta indeksin leikkauksia ei poisteta.
Ja mistä revit tuon "äärioikeiston" tähän. Rinne puhuu sellaista tuubaa ettei todellakaan tule yhtään mitään. Onneksi työtä on.

Ja ei siitä tullut mitään nyt e opetusministeri istuu oppositiossa.
Hoitajamitoitus romuna Orpon lakitekstin takia, sitten siitäkin huolimatta Kokoomus syyttää Kiurua Kokoomuksen virheistä.

On todellista politiikkaa. Ei päätä eikä häntää.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Juu, persuthan ne ensimmäisenä olivat tekemässä vaaleista "ilmastovaaleja", aloittamassa ilmastolakkoja ja raahaamassa lapsia ilmastomielenosoituksiin.

Melko turhaa parkua, kun oman kuplan ulkopuolella ei sittenkään hyperventiloitu niin kuin kuviteltiin.

Käyttäjän TommiMessi kuva
Tommi Messi

Tuolla on ilmeisesti tyypillistä ettei ymmärrä kun osuu omaan arvomaailmaan ja sitä kritisoi. Minusta todella outoa käytöstä. Koko Suomi nähnyt miten valtavirta on äärimmäisen vasemmalla.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #35

Se on kyllä oikea havainto sinulta että koko Suomessa on tapahtunut käännös vasempaan päin. Antti Rinne on enemmän vasemmalle kallellaan kuin Jutta Urpilainen, Maria Ohisalo on selvästi vasemmistolaisempi kuin edelliset vihreiden puheenjohtajat Niinistö, Aalto ja Haavisto, ja keskustan kenttäväki pettyi selvästi Sipilän liian oikeistolaiseen linjaan (Anne Berner oli varmaan viimeinen pisara punamultaisännille). Orpo olo lienee nyt kokoomuksella kun pitäisi kaiken maailman hihhulien kanssa tehdä oppositiopolitiikkaa.

Käyttäjän TommiMessi kuva
Tommi Messi Vastaus kommenttiin #54

No kaikki puolueet saaneet hyvän paikan näyttää nyt sitä osaamista. Siinä hallituksella voi olla todella haastetta. Ajattele jos konservatiivit löytääkin oppositiossa yhteisen sävelen? Mitä sitten tehdään. Voi tulla uusi hallitus hyvin pian.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #56

Ei tule ellei joku nykyisistä hallituspuolueista marssi ulos. Ja miksi marssisi?

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Suomen osalta hiilidioksidipäästöjä vähentäisi tehokkaimmin piraattipuolueen kannattama energiapolitiikka ja perussuomalaisten kannattama maahanmuuttopolitiikka. Kyseiset keinoilla tehdyt päästövähennykset näyttäisivät olevan ns. punavihreiden mielestä väärin tehtyjä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Väestönkasvusta ei puhuta ilmastonmuutoksen yhteydessä (tai sen merkitys pyritään painamaan marginaaliin), koska ilmastonmuutoksesta eniten vouhottavat ovat pohjimmiltaan suurimman luokan rasisteja. Heille afrikkalaiset ovat avuttomia barbaarisia reppanoita, joilta ei saa vaatia vastuullisia tekoja, kuten länsimaisilta sivistyneiltä ihmisiltä.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Toisen maailmansodan yksi syy oli "Lebensraum". Sitten väestönkasvunrajoja kasvatettiin teholannoituksella. Yksi keino siirtää tulevaa kilvoittelua elintilasta olisi geenimuunneltu ruoka sekä ydinvoima, molemmat vihreiden ekoliberaalien suosikkeja.

Käyttäjän TommiMessi kuva
Tommi Messi

Ja Gm viljelyllä sitten luot uuden Monsanton, joka määrää kaikesta ja millä hinnalla saa kasvattaa. Ihan järjetöntä ajatusta. Eikö jo Eu biodieselin tuotanto näyttänyt, että ei sitä tehdä yhtään eettisesti tai moraalisesti oikein. Yhdessä vielä volkkarin päästöjen huijaus, varmasti löytyy Brysselistä asti velikultia joilla taskut täynnä väärää rahaa. Kumma kun vihreät ei siitä puhu mitään. Ehkä idässä kuolleet maanviljelijät eivät haittaa.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

No jos ei tykkää gm ruuasta, kannattaisi varmaan hillitä sitä väestönkasvua? Ei voi vain poimia rusinoita pullasta.

Tehomaanviljely, kasvienjalostus ja eläintenjalostus ei niin paljon gm ruuasta eroa kutenkaan, etteikö siihen mennä sitten kun oikeasti on pakko. Tällä väestönkasvulla se on vain ajan kysymys, oli gm ruuasta mitä mieltä tahansa.

Käyttäjän TommiMessi kuva
Tommi Messi

Gm tuotteet käsittääkseni eivät voi tuottaa siementä josta sitten viljellään uusi sato. On ostettava uusi siemen satsi velaksi jne. Toisena ongelmana on se että Gm tuotteita kasvattaessa ei maassa voi kasvattaa muuta. Joten Gm tuotteet ja siemenet muutaman kansallisen yhtiön omistuksessa on todella iso ongelma. Vai halutaanko uudestaan kokea, riistoviljely jossa maan viljelijät maksaa koko laskun uudesta villityksestä. Hyviä esimerkkejä Banaani, ananas, suklaa, kahvi, sokeri ja nyt palmukasvit / maissi. Joten onko keino palata pientiloja tukevaan maatalouteen. Eli pientilojen etu on ollut omavaraisuus ja elinvoimainen maaseutu.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #60

"Gm tuotteet ja siemenet muutaman kansallisen yhtiön omistuksessa on todella iso ongelma."

Näinkin voisi olla, mutta vielä suurempi on se todellinen ongelma, että ne ovat muutaman ylikansallisen yhtiön omistuksessa. Ongelma on monopolikapitalismi eikä geenimuokkaus.

On täysin huuhaata väittää jotenkin yleisesti, että geenimuokatut tuotteet "eivät voi tuottaa siementä josta sitten viljellään uusi sato". Tämä ei ole mikään geenimuokkauksen ominaisuus, tietenkään, vaan erään monopolifirman liiketaloudellinen suunnitelma.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #62

Geenimanipulaatiosta vouhottaminen on kyllä aivan harvinaisen typerää. Sitä on tehty kautta aikojen, ennen sitä vain kutsuttiin jalostamiseksi.

Käyttäjän TommiMessi kuva
Tommi Messi Vastaus kommenttiin #64

No pidä sinä sitä vouhotuksena ja mene katsomaan vihreä valhe dokumentti Yle Areenasta. Sitten hyvä lukea kirja Petoksen siemenet - Siitä saat hyvän käsityksen miten Usan Obama hoiteli Gm ja monet muut isolla rahalla kaaokseen. Tule sitten kertomaan, että menikö Euroopan unionilla ihan oikein se vihreä ideologia. Ihmisiä kuolee, kun Euroopan unioni haluaa "Vihreää eettistä tuotetta" niin ja dokumentin tehnyt 2 Euroopan vihreän puolueen jäsentä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #66

Katso sinä dokumentti Totuus ilmastonmuutoksesta. Ylen hyvä oli se.

Käyttäjän TommiMessi kuva
Tommi Messi Vastaus kommenttiin #69

Taisin katsoa sen tiedemiehen dokumentin joka vastustaa tuota tapaa jolla yle ja ilmatieteen laitos ajaa omaa agendaa. Onhan siinä professorin leipä kyseessä. Jotkut tieteen tekijät eivät ole ostettavissa. Hienoa nähdä että heitäkin on.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #72

Suurin osa on sellaisia. Sitten on niitä jotka saavat voitelurahaa. Shellistä.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Henna Kajava: "Mutta millaista väestöpolitiikkaa harjoittaa nykyhallituksemme? Hallitusohjelman mukaan neljännestä ja viidennestä lapsesta aletaan maksaa korotettua lapsilisää!"

Liikakansoitus on elämälle suurin uhka.

Perussuomalaiset yhdessä Kristillisdemokraattien ja Keskustan kanssa, vastustivat vanhempainvapaan puolittamista isälle ja äidille. Samoin maksetun hoitovapaan lyhentämistä n. 1,5 vuoteen, kuten muissa Euroopan maissa keskimäärin.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

"Mutta millaista väestöpolitiikkaa harjoittaa nykyhallituksemme? Hallitusohjelman mukaan neljännestä ja viidennestä lapsesta aletaan maksaa korotettua lapsilisää! Ketkähän tästä pääasiassa hyötyvät?"

Jussi Halla-aho ainakin...

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Lehtolapsia ei vissiin lasketa mukaan?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Valtiot ovat viis veisanneet tieteellisistä varoituksista, ja se, mitä kerran pidettiin katastrofaalisena lämpenemisenä, näyttäytyy nyt parhaana mahdollisena lopputulemana.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006153819.html?...

Käyttäjän TommiMessi kuva
Tommi Messi

Onneksi kaikkien valtioiden päämiehet eivät ole lobattavissa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Joo, öljyteollisuushan se pahin lobbaaja on. Esimerkiksi Trump on sen sätkynukke.

Käyttäjän TommiMessi kuva
Tommi Messi Vastaus kommenttiin #74

Ja Trump on aiheuttanut kaikki ongelmat koko maailmassa. Kirjoitin kyllä nyt siitä että sinun intosi. On, että ilmastonmuutos on totta ja kaikki mitä siitä on tutkittu ja kirjoitettu on totta. Itse epäilen sitä että siinä kokonaisuudessa lopullinen totuus. Ja kun tutkimus oli se lääketeollisuuden, elintarvikealan tai autoalan tai merkkivaatteita valmistavan yrityksen maksama "tutkimus" on sillä tutkimuksella hölmöä tulla vaatimaan että vaihda autosi. Menneet vaalit olivat tuosta hyvä esimerkki. Kun oikea puolue käyttää populismia on se hyvä asia. Kun taas väärä puolue käyttää tutkimusta ja populismia on se paha puolue. Valtavirran päätöksestä Perussuomalaiset ja Kristillisdemokraatit olivat niitä pahoja. Joten mene ulos kävelemään ja ajattele kaikkia maailman ongelmia ei ole aiheuttanut Trump eikä suomen konservatiivit vaan ne jotka ottaa poliitikkona lahjuksia vastaan ja ei välitä tästä kansasta yhtään mitään. Hyvänä esimerkkinä missä on yhdenvertaisuus eläkeläisten ja vammaisten oikeuksien kanssa. Missä on vihervasemmistofeministit? Miksi liput ei heilu ja mielenilmaus ole käynnissä. Siksi koska kivaa saatiin vain tietylle ryhmälle Suomessa!

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #76
Käyttäjän TommiMessi kuva
Tommi Messi Vastaus kommenttiin #78

Vedin tuossa valtavirta kohdassa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #79
Käyttäjän TommiMessi kuva
Tommi Messi Vastaus kommenttiin #80

Oletus on kaikkien valheiden äiti- Olen lukenut Scriptasta vain 2 tekstiä.
En ole perussuomalainen. Joten jätä oletus ja luulottelu pois.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #81

Ihan sama mikä olet. En minä perussuomalaisista mitään luule.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Vastaanottokeskusten paikkamääriä vähennetään noin 800:lla, ilmoittaa Maahanmuuttovirasto (Migri).

Toimintansa lopettaa kokonaan kolme vastanottokeskusta, jotka sijaitsevat Sastamalassa, Kauhavalla ja Heinolassa.

Migri pyrkii pitämään vastaanottokeskusten paikkamäärän tarvetta vastaavana. Uusien turvapaikanhakijoiden määrä on pysynyt edelleen varsin maltillisena. Nyt käytettävissä on noin 400 ylimääräistä paikkaa, ja virasto arvioi tarvittavan paikkamäärän laskevan vielä usealla sadalla vuoden toisella puoliskolla.

Vastaanottojärjestelmässä on nyt kirjoilla noin 9 500 turvapaikanhakijaa, joista noin 5 600 asuu erilaisissa vastaanottokeskuksissa.

Persujen pakolaispaniikki ei toki tosiasioista heltiä. Mutta kunhan kerroin ne.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset