*

Takaisin asiaan

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 16 min 33 s sitten

Presidenttiehdokas Laura Huhtasaari linjapuheessaan: ”Schengen pitää lopettaa”

1 tunti 25 min ago

Laura Huhtasaari on valittu virallisesti perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi. Huhtasaari totesi linjapuheessaan haluavansa haastaa nykyisen maahanmuuton ja turvapaikkapolitiikan.

Huhtasaari valittiin puolueen viralliseksi ehdokkaaksi puoliltapäivin puoluevaltuuston kokouksessa.

Perussuomalaisten ensimmäinen varapuheenjohtaja Huhtasaari asemoi itsensä myös EU-vastaiseksi.

–Haluan päätösvallan takaisin Brysselistä, hän sanoi linjapuheessaan.

EU on hänen mukaansa kyvytön estämään hallitsematonta laajamittaista muuttoliikettä.

Uutiset toistavat itseään, Jokerien KHL-tappiot puhuttavat kaudesta toiseen

2 tuntia 19 min ago

Jokerien siirtyminen KHL-liigaan 2014 mullisti suomalaista seurajoukkuejääkiekkoa perusteellisesti. Osana Venäjän valtion kulttuurivaihtoa oleva kiekkoliiga rantautui Suomeen.

Yhtäkkiä Jokerit pelasikin moninkertaisella pelaajabudjetilla aiempiin kausiin verrattuna. Vastustajista SaiPat ja Lukot vaihtuivat venäläisseuroiksi, joiden nimet viittasivat neuvostoaikaan armeijan urheiluseuroineen ja teollisuuskombinaatteineen. Pelaajat tosin eivät olleet enää työlaisia tai sotilaita, vaan isoja summia tienaavia ammattilaisurheilijoita.

Turvapaikanhakija erotettiin koulusta puukon takia – nyt kohuun puuttuu kansanedustaja

3 tuntia 10 min ago

Kauhavan kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Kurvinen (kesk.) kehottaa kotikaupunkinsa ihmisiä malttiin kiihtyneessä maahanmuuttokeskustelussa. Kauhavan koulumaailmassa on kuohunut viime aikoina.

Kuohunnan johdosta Alahärmän kaupunginosassa osoitettiin mieltä eilen torstaina urheilukentällä.

HS: Perussuomalaiset nousee – vihreät putosi SDP:n taakse

4 tuntia 43 min ago

Vihreiden nousukiito on katkennut Helsingin Sanomien gallupissa. Elo–syyskuussa tehdyn kannatusgallupin mukaan vihreitä äänestäisi 16,7 prosenttia, jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt.

Viime mittauksessa vihreiden kannatus oli 17,5 % ja puolue nousi toiseksi suosituimmaksi puolueeksi jääden nyt kolmanneksi. Nyt toiseksi kiilasi jälleen vaikeiden lukujen kanssa paininut SDP 17,8 prosentin kannatuksella. Kokoomus on yhä vahvasti suosituin.

HIFK:lla riittää miettimistä, seurahistorian heikoin aloitus nykysysteemillä

22.9.2017 23:52

HIFK:n surkea alkukausi jatkui perjantaina Helsingissä. Mikkelin Jukurit oli parempi Nordiksella 3-2.

HIFK voi syyttää vain tehottomuuttaan. Maalipaikkoja joukkue luo, mutta niistä ei saada sisään. Maalinteossa on iso apina selässä.

Jukurit uskaltaa nyt pelata ja ”olla olemassa”

22.9.2017 23:38

Mikkelin Jukurit aloitti toisen kautensa jääkiekon Liigassa viiden ottelun tappioputkella. Viime viikonloppuna Jukureiden tilanne näytti jo epätoivoiselta, mutta tällä viikolla tilanne on muuttunut. Tiistaina Jukurit kaatoi Mikkelissä KooKoon 2-1 ja perjantaina HIFK:n Helsingissä 3-2.

- Kyllähän pelirohkeus paranee meillä. Se oli ratkaisevaa tänään. Uskalletaan oikeasti olla olemassa tuolla. Luistella ja taistella kanssa. Ei ole liian varovaista, kommentoi Jukureiden valmentaja Risto Dufva.

Maalivahti Juhana Aho torjui hienosti ja oli osaltaan masentamassa HIFK:ta.

Asevelvollisuus tulossa myös naisille? Ministerikin yllättyi eduskunnassa

22.9.2017 19:37

Puolustusvaliokunta aikoo aloittaa hankkeen laajan kansalaispalveluksen edistämiseksi, kertoi valiokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) ja yllätti muut puolustusministeriä myöten tänään eduskunnassa.

Aiemmin asevelvollisuuden laajentamista naisiin on esittänyt vihreät, joka on saanut ajatukselle tukea perussuomalaisista. Myös puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) on näyttänyt vihreää valoa naisten kutsunnoille. Lisäksi muun muassa Varusmiesliitto on vaatinut kutsuntoja pakollisiksi naisille.

5,5%:n kauppaoluelle tulossa tyrmäys valiokunnasta – vain kaksi kansanedustajaa sanoo kyllä

22.9.2017 18:09

Alkoholilain uudistus on edennyt eduskunnassa sosiaali- ja terveysvaliokuntaan, jonka jäsenistä valtaosa vastustaa prosenttirajan korotusta. Uusi Suomi selvitti valiokunnan alkoholikantoja.

Kansanedustajat saavat äänestää suuressa salissa omatuntonsa mukaan siitä, sallitaanko ruokakapoissa 5,5-prosenttiset alkoholijuomat. Hallitus ei päässyt asiasta sopuun, joten puolueet päätyivät malliin, jossa ensiksi äänestetään prosenttirajan nostamisesta omantunnon mukaan ja sen jälkeen yhtenä rintamana muun lakipaketin hyväksymisestä.

Kansanedustajan huoli alkoholilaista: ”Hyvin dramaattinen muutos juomisessa”

22.9.2017 16:40

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Sari Raassina (kok.) nostaa esiin kriittisen kysymyksen, joka liittyy valiokunnan käsittelemään alkoholilain uudistukseen. Syöpätautien erikoislääkäri Raassina huomauttaa, että ikääntyneiden, yli 65-vuotiaiden juominen on lisääntynyt merkittävästi.

Kansanedustaja Raassina pitää trendiä suurena alkoholipoliittisena kysymyksenä.

Poliisi vahvistaa: Kaksi puukotti ilmeisesti itseään vatsaan eduskuntatalolla

22.9.2017 13:49

Helsingin poliisi on tiedottanut Twitterissä eduskuntatalon perjantaisesta poliisioperaatiosta. Poliisin mukaan sivullisille ei koidu vaaraa tilanteesta.

– Eduskuntatalon edessä kaksi henkilöä todennäköisesti puukottanut itseään vatsaan puoli tuntia sitten. Viety sairaalaan, poliisi twiittaa.

– Poliisi tutkii tapausta. Sivullisilla ei vaaraa.

Tapaukseen ei tällä hetkellä epäillä liittyvän rikosta, poliisi lisää.

Korisliigassa useampi Susijengi-pelaaja

22.9.2017 13:43

Suomen koripallomaajoukkueen Susijengin ympärillä on ollut viime vuosina melkoista hypeä. MM-kisoihin ja EM-kisoihin ulkomaille on matkannut tuhansia suomalaisfaneja Susijengiä kannustamaan ja tämän vuoden EM-kisoissa Susijengi pelasi Hartwall-areenalla täysille katsomoille.

Eduskuntatalon edustalla puukkovälikohtaus

22.9.2017 13:34

Eduskuntatalon luona on tapahtunut puukotus, kertoo Helsingin Sanomat, jonka mukaan eduskuntatalon edessä on ollut kolme ambulanssia ja kolme poliisiautoa. Poliisi on myöhemmin vahvistanut asian. Sivullisille ei koidu vaaraa tilanteesta.

Helsingin poliisi kertoo lehdelle, että paikalle on tullut hälytys puukotuksesta. Lehden mukaan paikalta on lähtenyt yksi ambulanssi pois hälytysajossa.

Kielipetturiksi syytetty Ahvenanmaan edustaja käänsi takkinsa: ”Äänestän Suomen ja Islannin ehdotuksen puolesta”

22.9.2017 12:01

Pohjoismaiden neuvoston ahvenanmaalaispresidentti Britt Lundberg kertoo yllättäen aikovansa äänestää Islannin kielialoitteen ja suomen kielen puolesta neuvoston ratkaisevassa äänestyksessä.

”Sain korvausta 47,60€” – Työkyvytön Petri kertoi tarinansa Ylellä, kansanedustaja vaatii loppua ”vakuutuslääkärien mielivallalle”

22.9.2017 10:59

Vakuutusyhtiöiden käyttämien niin sanottujen vakuutuslääkäreiden toimintaan vaaditaan uusia ehtoja. Työkykynsä onnettomuudessa menettänyt entinen taksikuski Petri Nurmesniemi kertoi torstaina Ylen A-studiossa, kuinka hän sai vakuutusyhtiöltä korvauksia vain 47,60 euroa huolimatta korkeimman oikeuden häntä tukevasta päätöksestä.

Kim Jong-un uhkaa Donald Trumpia – varoitus vetypommista Tyynellämerellä

22.9.2017 09:15

Pohjois-Korean hallitsijan Kim Jong-unin mukaan USA:n ”häiriintyneen” presidentin Donald Trumpin kommentit osoittavat, että Pohjois-Korean ydinvarustautuminen on perusteltua.

Sulkeutuneen kommunistivaltion diktaattori uhkaa Trumpin ”maksavan kalliisti” äskettäin pitämästään YK-puheestaan, BBC kertoo. Trump ilmoitti tiistaina, että Yhdysvallat tulee tuhoamaan Pohjois-Korean täydellisesti, jos se joutuu puolustamaan itseään tätä vastaan.

Yle: Työkaveri vei pankkikortin tiedot Lidlin pukukopissa – nyt varoitetaan unohdetusta riskistä

22.9.2017 08:17

Kaupan takahuoneeseen pankkikorttinsa jättänyt työntekijä joutui työkaverinsa huijaamaksi. Kuluttajariitalautakunta antoi tapauksesta kriittistä palautetta sekä uhrille että tämän pankille, Yle kertoo, ja varoittaa joidenkin pankkienkin unohtamasta pankkikorttiriskistä. 

Suuri mestarisuosikki Tappara suli, JYP jyrää kärjessä

22.9.2017 00:03

Jääkiekon Liigan torstain ainoassa ottelussa JYP voitti Tapparan Tampereella 4-3. Tappara johti 2-0 ja tasoitti vielä 3-3:een, mutta Jaakko Jokisen kolmannen erän alussa tekemä maalia ratkaisi JYPille täyden pistepotin.

Juuso Puustinen teki JYPille kaksi maalia. Hän nousi Liigan piste- ja maalipörssissä kärkeen. Puustisen tehot ovat 7+2=9.

Jokerit pysäytti punaisen armeijan: ”Tuntuu kyllä hyvältä”

21.9.2017 23:16

Jokerit otti KHL:ssä torstaina kovan päänahan. Punaisen armeijan keskusurheiluseura TsSKA Moskova hävisi Helsingissä 0-4.

- Olen kyllä tyytyväinen. Noin kovan joukkueen voittaminen tällä tavalla tuntuu todella hyvältä, hehkutti ottelun avausmaalin ampunut Jokereiden yhdysvaltalaispuolustaja Matt Gilroy Sport Contentille.

Jokerit on kuuden pelin voittoputkessa. Kymmenestä ottelustaan Jokerit on voittanut kahdeksan.

- Ei ole yllättänyt. Teimme ennen kauden alkua kovasti töitä ja saamme siitä nyt palkintoa, Gilroy summasi alkukautta.

Työttömien järjestö järkyttyi käyttämättömästä 150 milj. €:sta – viesti ministerille

21.9.2017 19:23

Työttömien Keskusjärjestö on järkyttynyt tiedosta, että merkittävä summa ely-keskusten työllistämisrahoista uhkaa jäädä kokonaan käyttämättä. Uutissuomalainen kertoi tänään, että noin 150 miljoonaa euroa on vielä käyttämättä tälle vuodelle.

Kaikkiaan työ- ja elinkeinoministeriö on jakanut 612,6 miljoonasta euroa muun muassa työvoimakoulutuksen, kotoutumiskoulutuksen ja valmennusten hankintaan.

Ahvenanmaan kansanedustajakin oudoksuu petturiksi syytetyn suomi-kantaa: ”Irtisanoudun siitä”

21.9.2017 18:40

Ahvenanmaan kansanedustaja Mats Löfström liittyy poliitikkojen joukkoon, jotka ihmettelevät Ahvenanmaan edustajan äänestyskäyttäytymistä Suomen kieliasiassa Pohjoismaiden neuvostossa. Britt Lundberg kaatoi suomen kielen aseman parantamista ajaneen esityksen.

Pohjoismaiden neuvoston presidentti Lundberg ratkaisi äänestyksen, joka päättyi 6–5.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset