*

Takaisin asiaan

Kaikki blogit puheenaiheesta YK

ILO:n 106. yleiskokous (osa 3)

ILO:n historiaa Kari Tapiolan kertomana (osa2)

ILO:n 106. yleiskokous (osa 2)

ILO:n historiaa Kari Tapiolan kertomana (osa1)

 

ILO:n 106. yleiskokous (osa 1)

Maailmalla pidetään tämän tästä suuria kansainvälisiä kokouksia joista kukaan ei tiedä juuri mitään. Mitään salaseuroja nämä eivät ole, vaan tietämättömyys johtuu lähinnä siitä, että niiden medianäkyvyys on olematon. Näissä kokouksissa sovitaan maailmanlaajuisista pelisäännöistä. Yksi tämmöisistä kokouksista oli kaksiviikkoinen ILO:n yleiskokous Genevessä 5. - 16.6.2017

YK:n propagandavideo Euroopan afrikkalaistamiseksi julki

Mistä johtuu, että Afrikasta Eurooppaan tulvii edelleen siirtolaisvirtoja turvapaikanhakijoiksi tekeytymällä? YK:n mukaan tällä hetkellä 7/10 tulijoista on muita, kuin pakolaisia - ns. turHapaikanhakijoita ja 80 % on miehiä. Turvaa ja parempaa elintasoa ollaan siten hakemassa vahvemman ja etuoikeutetun sukupuolen oikeudella, kun perhettäkään ei välttämättä vielä ole, joka seuraisi perässä. http://www.dailymail.co.uk/news/article-4661866/UN-says-migrants-crossin...

Trumpin linja rauhasta sotaan

Trumpin hallinto on näyttänyt jälleen karvansa ja linjansa tietää France24 kertoa.  Tällä kertaa YK:ssa.  Rauhanturvaamisen budjettia on pienennetty 570 miljoonaa $ joka lienee n. 7 % koko rauhanturvaamisbudjetista.

Keinoja kaihtamatta, lupia kyselemättä

Aito avioliitto ry:n virallisella Facebook-sivustolla 11.5. julkistama päivitys, jossa mainostetaan yhdistyksen Helsingissä saamaa rahankeräyslupaa, on herättänyt kummeksuntaa tarkkaavaisimpien sosiaalista mediaa seuraavien parissa. Päivityksen yhteydessä jaetun kuvan pohjalla loistaa YK:n virallinen tunnus. Onko tämä luvallista, kyselevät monet.

YK:n tunnuksen käyttöä koskee oma lakinsa (272/1958), joka on säädetty YK:n vastaavan päätöslauselman perusteella.

Venäjä ulos YK:n ihmisoikeusneuvostosta - Saudi-Arabia jatkaa näyttämöllä

Venäjä on menettänyt jäsenyytensä YK:n ihmisoikeusneuvostossa. Ihmisoikeusjärjestöt ovat kamppanjoineet jo pitkään Venäjän jäsenyyttä vastaan. Neuvostossa on kaikkiaan  47 maata. Venäjä olisi halunnut säilyttää paikkansa, jota se on vaalinut jo vuosien ajan. YK:n yleiskokouksen 193 jäsenmaata äänestivät kuitenkin toisin. Venäjän edelle äänestyksessä menivät mm. Unkari 144 äänellä ja Kroatia 114 äänellä. Venäjä sai niukat 112 ääntä.

Kestävätkö ihanteemme muukalaisten paineen?

YK:n päivänä Suomen sinivalkoinen ristilippu liehuu lippusaloissa ilmentämässä kansallista vapauttamme ja arvojamme ja kertomassa siitä että kuulumme laajassa mitassa koko maailman perheeseen Yhdistyneisiin Kansakuntiin, rauhanturvaamisen, kansojen välisen tasa-arvon ja maailmanrahan turvaajaan. YK:n rinnalle on toisen maailmansodan jälkeisen ajan rakennettu eurooppalaista rauhaa ja hyvinvointia turvaavaa järjestöä, joka nykyään tunnetaan Euroopan Unionina ja johon myös Suomi on kaksi vuosikymmentä kuulunut.

Syyrian sota jatkuu ja jatkuu... ketkä voivat heitä enää auttaa?

18. 8.2015   YK:n turvallisuusneuvosto vaatii lausunnossaan, että kaikki osapuolet toimivat sodan lopettamisen puolesta. Uutistoimisto AFP:n mukaan kaikki turvallisuusneuvoston 15 jäsenmaata ovat linjauksen takana, myös Venäjä

On ydinasekiellon aika

Aika alkaa olle kypsä ydinasekiellolle. Toukokuun alussa Genevessä YK:n avoimessa ydinaseriisuntatyöryhmässä 126 maata esitti ydinaseiden kieltosopimuksen hyväksymistä. Tämä niin kutsuttu sopimus julistaisi ydinaseet ja kaiken niihin littyvän toiminnan laittomaksi. Kielto olisi uusi lähtökohta ydinaseriisunnalle ja ennenkaikkea poliittisen painostuksen väline. Ydinaseriisunta on pitkään polkenut paikoillaan. YK:n pysyvä aseistariisuntakonferenssi ei kahteenkymmeneen vuoteen ole edes päässyt sopuun asoista, joista tulisi keskustella.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä